Flori

Cum de a stoca dahlias în apartament

Pin
Send
Share
Send
Send


Luxul și magnificul dahliilor merită dragostea multor grădinari și grădinari. Chiar și cel mai modest complot este mai elegant, dacă plantați pe el dalii. Prin urmare, nu este ciudat faptul că în arsenalul multor grădinari și grădinari există aceste plante cu flori de diferite soiuri.

Cu toate acestea, bucuria dahiilor de înflorire va fi de scurtă durată, dacă nu asigurați condițiile necesare în casă sau în apartament pentru depozitarea iernilor tuberculilor. În acest articol, veți învăța cum să păstrați dalii în apartament până în primăvară.

Cum și când să săpăm dalii

Există reguli de bază pentru stocarea tuberculilor dahlia, dar succesul depinde în mare măsură de momentul și modul în care vă săturați rădăcinile acestor plante. Pentru a asigura înflorirea timpurie a dahiilor, trebuie să înceapă să se angajeze la sfârșitul lunii februarie.

Este important! Săpatul rădăcinilor pentru iarnă ar trebui să se întâmple numai dacă locuiți într-o regiune cu ierni grave.

Timpul optim pentru saparea tuberculilor - primele geruri de toamna. Nu supraîncărcați cu acest lucru, deoarece altfel înghețul va distruge lăstarii, care în curând în procesul de depozitare va începe să putrezească și să se răspândească la materialul de plantare. Ca urmare, toate spațiile pentru aterizare pot muri.

Prea devreme pentru a săpăci tuberculii, de asemenea, nu merită, pentru că și ele sunt stocate prost. În plus, sezonul viitor în această situație nu trebuie să se aștepte la înflorire abundentă. Acest lucru se datorează faptului că frunzele verzi oferă hrană naturală a sistemului de rădăcină, în timp ce mugurii se pregătesc activ pentru următoarea înflorire.

Deci, înainte de saparea plantelor, tulpinile ar trebui să fie tăiate. Deci, cu siguranta nu distrugeti radacinile sau mugurii. Pentru a evita deteriorarea gulerului rădăcină, cânepa trebuie să fie lăsată deasupra solului, având o înălțime de aproximativ 20 cm. În plus, pentru a nu deteriora gâtul dahiei, este necesar să nu puneți lopata prea aproape de tulpini, nu ar trebui să trageți bușonul de tulpini.

Pentru a săpa în siguranță materialul de plantare, ar trebui să săpați o bucată din toate părțile la o distanță de aproximativ 30 cm de tulpini, apoi tăiați solul și ajungeți la rădăcini. Dar asta nu e tot. Tuberculii trebuie să fie pregătiți pentru depozitare.

Secretul stocării reușite este pregătirea calității becurilor pentru iernare. Deci, este necesar să se efectueze o serie de operațiuni pregătitoare:

  1. Flushing. Rădăcinile trebuie să fie scuturate de pe sol și clătite în apă curentă.
  2. Scurtarea. Foarfecele ascuțite trebuie tăiate din procesele de tuberculi de aproximativ 15 cm.
  3. Divizia. În acest stadiu, trebuie să împărțiți rizomii. Tulpinile sunt tăiate aproape la baza tuberculilor. Fiecare rădăcină trebuie să aibă rinichi. Radacinile radiculare cu muguri subdezvoltate nu pot fi separate.
  4. Dezinfecția. Pentru a dezinfecta materialul de plantare, trebuie să-l scufundați timp de o jumătate de oră într-o soluție de permanganat de potasiu. Acest eveniment minimizează posibilitatea apariției bolilor fungice și a putregaiului de tuberculi. O altă opțiune pentru dezinfecție este tratamentul rizomilor cu un fungicid. În fiecare zi trebuie verificate semne de boală și de daune. Toate rădăcinile cu pete suspecte ar trebui distruse. Floarea albă pe tuberculi este un semn al stadiului inițial al infecției cu ciuperci. Aceste rădăcini trebuie distruse imediat, în caz contrar, tot materialul săditor va muri înainte de primăvară.
  5. Uscarea. Rădăcinile trebuie să fie uscate bine în aer proaspăt după clătire.
Sfat! După sapă, materialul de plantare este preferabil lăsat într-un loc întunecos și rece timp de 10 zile. Acest timp va fi suficient pentru a strânge daune minore.

Metode de stocare a tubului

Grădinarii au venit cu multe modalități de a stoca tuberculii dahlia. Metoda cea mai simplă și cea mai comună este depozitarea dahliilor în cutii acoperite cu ziare. Cu toate acestea, această metodă nu este întotdeauna potrivită. Alternativ, dalii pot fi depozitate într-un apartament într-o coajă de argilă sau parafină, precum și în folie de plastic. Fiecare dintre aceste metode de stocare va fi descrisă în continuare în articol.

În cutii

Dacă vorbim despre depozitarea materialului de plantare de dalii în cutii, atunci ele trebuie să fie din lemn. Partea de jos este acoperită cu un ziar, iar apoi tuberculii sunt plasați în cutii pentru depozitarea în timpul iernii a plantelor. Ei trebuie să acopere ziarul și să-l pună în subsol sau în alt loc în care de obicei păstrați legumele.

De asemenea, pentru o conservare mai bună, câțiva locuitori de vară adormesc cutii cu tuberculi cu nisip sau rumeguș. Dar, dacă trebuie să păstrezi materialul de iarnă într-un apartament, atunci această opțiune nu va funcționa pentru tine.

Ceara de material de plantare

Pentru a păstra dalii în apartament a fost mai ușor, grădinarii au venit cu o altă metodă, care constă în epuizarea tuberculilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați lumânări obișnuite sau ceară de parafină specială și cutii / plase pentru depozitarea materialului săditor. Apoi, parafina este încălzită pe o baie de aburi la căldură medie. După ce parafina topită trebuie să fie tuberculii pre-spălați, uscați și dezinfectați pe ambele părți.

Sfat! Parafina se întărește instantaneu, astfel încât prelucrarea tuberculilor trebuie efectuată foarte rapid.

Tuburile de dahlia ceară se pun în cutii de clasă, apoi se trimit la depozitare pe balcon sau în cămară. Depozitarea trebuie să fie răcoroasă și cu umiditate scăzută. Înainte de a planta tuberculii în primăvară, trebuie să curățați materialul de plantare de parafină, ștergându-l cu o cârpă uscată.

Depozitare în polietilenă

Timpul mai redus este pregătit pentru depozitarea tuberculilor în saci de plastic sau în pelicula agățată. Mai mult decât atât, această metodă de stocare a tuberculilor este mai ieftină. Înainte de a împacheta materialul de plantare, acesta trebuie tratat cu sulf coloidal. Turba este turnată în sac și tuberul este așezat și după ce sacul este strâns legat.

Materialul de plantare împachetat este plasat în cutii și plasat într-un loc întunecos și rece. Principalul avantaj al metodei de stocare este absența contactului dintre tuberculi, ceea ce face imposibilă infectarea unei rădăcini cu alta. Starea fiecărei rădăcini este ușor de verificat, doar dezlegând un pachet Aceleași manipulări ar trebui efectuate atunci când răsuciți rădăcinile în filmul de alimentare.

Coji de argilă

Una dintre modalitățile de a stoca dalii în condiții de umiditate scăzută este o coajă de argilă. Pentru a face acest lucru, diluează lutul în apă într-o consistență cremoasă. Apoi, trebuie să se înmoaie tuberculii într-o soluție diluată și să se usuce într-un loc închis la rece. Când se formează o crustă de lut pe tuberculi, acestea pot fi transferate în cutia de depozitare. Primăvara trebuie să elibereze tuberculii din cochilie. Pentru aceasta trebuie să bateți ușor pe ele și coaja de lut va fi stropită.

concluzie

Deci, stocarea tuberculilor dahlia nu este atât de dificilă. Urmând recomandările de mai sus, veți putea evita putrezirea și infectarea materialului de plantare cu ciuperci. Pentru mai multe informații, vă recomandăm să vă familiarizați și cu subiectul videoclipului însoțitor:

Pin
Send
Share
Send
Send