Grădinărit

De ce rosiile devin galbene si uscate?

Pin
Send
Share
Send
Send


Apariția frunzelor galbene pe tomate indică o încălcare a regulilor plantelor în creștere. Există mai multe explicații pentru care frunzele de tomate devin galbene. Aceasta include încălcarea microclimatului în cultivarea roșiilor, lipsa îngrășămintelor, răspândirea bolilor și dăunătorilor.

Cauze de îngălbenire a frunzelor

Încălcarea microclimatului

Pentru creșterea normală, roșiile trebuie să mențină anumite condiții climatice. De obicei, uscarea frunzelor este asociată cu condiții de temperatură necorespunzătoare și nerespectarea regulilor de udare. Dacă roșiile devin galbene și frunzele se usucă, ce se întâmplă depinde de cauza microclimatului.

temperatură

Pentru creșterea normală, roșiile au nevoie de o temperatură de 20-25 de grade în timpul zilei. În același timp, pe timp de noapte, valoarea lui ar trebui să rămână la nivelul de 18-20 de grade. Modificările fluctuante ale temperaturii afectează negativ starea plantelor.

Când temperatura crește peste normă, plantele se usucă. Primul semn al acestui proces este îngălbenirea frunzelor în roșii. Dacă măsurile nu sunt luate la timp, inflorescențele vor începe să se prăbușească la tomate.

Este important! Reducerea temperaturii în seră va ajuta la aerisirea regulată. Pentru a face acest lucru, în proiectarea sa trebuie prevăzute orificii.

Paharul din seră poate fi acoperit cu var pentru a reduce expunerea la lumina soarelui. Pentru a reduce temperatura dintre arbori, aranjați rezervoarele cu apă.

Dacă tomatele cresc în câmp deschis, atunci pot construi un baldachin. Funcția sa este realizată printr-o țesătură albă.

Rădăcini de iarnă

Încălcarea modului de introducere a umidității duce, de asemenea, la uscarea frunzelor de plante. Roșiile necesită o udare abundentă, dar rar. Datorită sistemului rădăcină avansată, roșiile pot obține umiditate și nutrienți de la o adâncime de un metru.

Sfat! Cel mai bine este să beți roșiile de două ori pe săptămână. Fiecare bush are nevoie de 3 litri de apă.

Cu ploi suficiente în sol deschis, plantele vor avea nevoie de puțină udare. Umiditatea trebuie făcută la rădăcină. Nu-l lovești pe tulpinile și pe frunzele de roșii. În caz contrar, va cauza arsurile frunzelor.

Rădăcinile de udare necesită apă caldă. Cel mai bine este să utilizați apa de ploaie încălzită la soare. Apa plantelor ar trebui să fie dimineața sau seara, în absența luminii directe a soarelui. Intensitatea udării crește în timpul perioadei de înflorire a tomatelor.

Pentru a menține nivelul necesar de umiditate a solului va ajuta la mulcirea. Pentru a face acest lucru, paiele și compostul sunt așezate pe suprafața solului. Mulchul evită slăbirea și reduce numărul buruienilor.

Dacă frunzele de roșii devin galbene, acesta este primul semn al lipsei de umiditate. Prin urmare, este necesară revizuirea schemei de irigare și, dacă este necesar, efectuarea de ajustări.

Lipsa de îngrășăminte

Apariția stării de galben pe frunzele plantelor este adesea asociată cu o lipsă de nutrienți în sol. Acest lucru se întâlnește, de obicei, la roșiile în sol deschis sau la serele mari, unde este dificil să se controleze calitatea terenului.

azot

Cu o lipsă de azot, frunzele de roșii devin galbene, după care topurile uscate cad. Dacă nu luați măsuri în timp util, tufișul va începe să se întindă, iar lăstarii tineri vor deveni palizi și mici.

Este important! Îngrășămintele azotate sunt necesare pentru tomate după transplantul într-un loc permanent. Cea de-a doua alimentare cu azot se face atunci când apare primul ovar.

Datorită azotului, creșterea plantelor se îmbunătățește, iar masa verde crește. Roșiile pot fi hrănite cu uree. O găleată de apă necesită 40 g din această substanță. Soluția rezultată este utilizată pentru pulverizarea prin pulverizare.

Atunci când se utilizează îngrășăminte azotate este necesar să se respecte o dozare de substanțe. Alimentarea frecventă cu azot va duce la o creștere mai mare a vârfurilor de roșii. Dacă, după hrănire, starea plantelor sa îmbunătățit, atunci în viitor introducerea azotului ar trebui oprită.

potasiu

Cu o deficiență de potasiu în roșii, frunzele vechi devin galbene și uscate, iar vârstele tinere sunt răsucite într-o barcă. La marginea plăcii de tablă apar pete mici, apoi se îmbină într-o singură linie. Ca urmare, frunzele de roșii se usucă.

Potasiul poate fi fertilizat în orice etapă a sezonului de creștere. Acest microelement este deosebit de important pentru tomatele adulte când are loc maturizarea fructelor.

Sfat! Ar trebui să aleagă îngrășăminte care nu conțin clor.

Una dintre opțiunile de alimentare este utilizarea de sulfat de potasiu. După utilizarea în legume fertilizate, conținutul de vitamine și zaharuri crește, iar plantele devin rezistente la boli.

Pentru a alimenta roșiile necesită 40 de grame de sulfat de potasiu per găleată de apă. Plantele sunt udate la rădăcină sau pulverizate pe frunze.

magneziu

Atunci când magneziul este deficitar, se întâmplă mai întâi între semnele de stralucire, apoi se întoarce placa de frunze.

Sulfatul de magneziu va contribui la umplerea deficienței acestui element. 40 g de substanță sunt diluate în 10 litri de apă, după care sunt introduse sub rădăcina plantei. Pentru pulverizarea roșiilor, această rată este redusă la jumătate.

Magneziul permite plantelor să absoarbă mai bine azotul, calciul și fosforul. Ca rezultat, dezvoltarea roșiilor este activată, creșterea randamentului și caracteristicile gustului fructelor sunt îmbunătățite.

sulf

Deficiența de sulf este determinată de nuanța verde deschisă a frunzelor, care devine treptat galben. În același timp, dungile devin roșii. Cu o lipsă prelungită de sulf, tulpina slăbește și devine fragilă.

Superfosfatul amonizat va ajuta la umplerea deficienței acestui element. Această substanță este foarte solubilă în formă și oferă roșiilor sulf și potasiu.

fier

Deficitul de fier provoacă cloroză. Pentru această boală se caracterizează prin apariția de frunze galbene, iar venele rămân verde. În timp, partea superioară a roșiilor își pierde culoarea și planta încetează să crească.

Sulfatul de fier va ajuta la umplerea deficitului, pe baza căruia soluția este pregătită pentru pulverizare. Se adaugă 5 g de substanță în cuvă cu apă, după care se efectuează tratamentul. O săptămână mai târziu, procedura este repetată.

Dezvoltarea bolilor

Boli sunt adesea cauza de îngălbenire a topurilor de roșii. Cele mai multe dintre ele se dezvoltă odată cu apariția umidității excesive, îngroșarea plantărilor și a altor tulburări în îngrijirea plantelor. Pentru combaterea bolii au fost folosite medicamente speciale.

Fusarium

Distribuitorul de Fusarium sunt sporii fungici. Leziunea acoperă rădăcinile, tulpinile, vârfurile și fructele roșiilor. Simptomele bolii pot apărea în orice stadiu al dezvoltării plantelor, însă cel mai adesea acestea pot fi detectate în timpul formării fructelor.

Când fusarium în frunzele de roșii devine galben, care apoi se răsucește și se estompează. Pe o secțiune de tulpină sunt vizibile navele maronii. Boala apare mai jos, apoi se mută în partea de sus.

Când apare fusarium, planta este recomandată pentru a fi îndepărtată și arsă pentru a evita răspândirea infecției. Pentru prevenirea bolii, este necesară tratarea semințelor și a solului cu fungicide înainte de plantare, plantarea plantelor la o distanță de 30 cm una de cealaltă, eliminarea buruienilor și slăbirea solului.

Phytophthora

Dacă frunzele devin galbene pe tomate, poate fi un semn de fitophtoras. Aceasta este o boală fungică caracterizată prin prezența petelor căzătoare pe frunze îngălbenite.

Când apare phytophthora, toate frunzele îngălbenite trebuie eliminate. Într-o seră, reduceți nivelul de umiditate prin aer.

Tufișurile sănătoase sunt tratate cu produse biologice (Fitosporin, Trihofit, etc.). După ce le-ați folosit, fructele trebuie spălate bine și numai după aceea folosite pentru alimente.

Dacă este lăsată mai mult de o lună înainte de recoltare, este permisă utilizarea preparatelor chimice ("Ridomil", "Kvadris", "Khom"). Ele sunt, de asemenea, utilizate după recoltare pentru a dezinfecta serele și solul.

În plus, roșiile sunt tratate cu o soluție bazată pe iod și lapte (15 picături de iod pe 1 l de lapte și 9 l de apă). Procedura se efectuează prin pulverizarea plantelor. Ca urmare, se formează o peliculă pe suprafața vârfurilor, care împiedică pătrunderea bacteriilor dăunătoare.

Răspândirea peștilor

Dăunătorii principali ai roșiilor sunt albii, afidele, acarienii de păianjen. Dacă găsiți că aceste insecte ar trebui să fie pulverizate plantații. Dăunătorii se hrănesc cu sapă de plante și elimină vitalitatea acestora. Ca urmare, frunzele superioare se transformă în galben, iar plantele se estompează treptat.

Dacă este lăsată mai mult de o lună înainte de recoltare, se utilizează Inta-vir sau Iskra. Aceste fonduri au un efect paralytic asupra sistemului nervos al insectelor. Drogurile nu dăunează roșiilor și mediului.

Când timpul de recoltare este mai mic de o lună, se folosește medicamentul "Biotlin". Acest instrument este caracterizat de o expunere rapidă.

Alte motive

Răsadurile pot deveni galbene cu o lipsă de iluminare. Instalarea unei lămpi fluorescente albe va ajuta la rezolvarea problemei. Pentru tomate, durata zilei ar trebui să fie de 8-10 ore.

Dacă frunzele de roșii devin galbene, aceasta indică deteriorarea sistemului rădăcină. Aceasta se întâmplă de obicei în timpul unei relaxări profunde sau în timpul transplantului de plante într-un loc permanent. În acest caz, culoarea frunzelor va fi restabilită când rădăcinile apar în roșii.

concluzie

De ce frunzele de roșii uscate depind de starea mediului și de fertilizare. Când temperatura crește peste normal, puteți pierde complet cultura. Schema de irigare a tomatelor este corectată în mod necesar și, dacă este necesar, plantele sunt hrănite.

Când se constată semne de boală sau prezența dăunătorilor, acestea sunt prelucrate de roșii. În acest scop, se folosesc preparate speciale, pe baza cărora soluția este preparată pentru pulverizare. Este posibil să se trateze plantarea folosind metode tradiționale care sunt la fel de sigure pentru plante.

Pin
Send
Share
Send
Send