Grădinărit

Tomato Blast: caracteristicile și descrierea soiului

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomato Blast a fost obținută ca rezultat al reproducerii, ceea ce a permis îmbunătățirea bine-cunoscutului soi albe. Pentru o nouă varietate de roșii, maturitatea precoce, randamentul ridicat și nemulțumirea în îngrijire sunt tipice. Următoarele sunt caracteristicile, ordinea de cultivare și îngrijire, recenzii, fotografii, care au plantat o explozie de tomate. Soiul este recomandat pentru plantarea în climă rece.

Caracteristici grad

Caracteristicile și descrierea Exploziei soiului de roșii sunt după cum urmează:

 • perioada de maturare precoce;
 • după apariția germenilor, recolta este recoltată după 105 zile;
 • Bush determinat de împrăștiere;
 • înălțimea tomatelor este de la 45 la 60 cm;
 • îngrijire îngrijorătoare;
 • randament ridicat, indiferent de condițiile meteorologice.

Fructele din soiul de explozie se remarcă prin caracteristicile lor:

 • rotunjită forma nervuri;
 • greutate 120 g, roșiile individuale ajung la 250 g;
 • pulpă densă;
 • culoarea roșie aprinsă;
 • conținutul mediu de materie uscată;
 • număr mic de camere.

Randamentele soiurilor

Un soi de arbuști din explozie aduce până la 3 kg de roșii. Fructele coapte in acelasi timp, au calitati exterioare si gust bune. Aceste roșii pot rezista la transport pe distanțe lungi.

În funcție de caracteristicile și descrierea sa, varietatea de tomate Blast este folosită pentru a face salate, sucuri, cartofi piure și alte feluri de mâncare. Fructele sunt potrivite pentru decapare, sărare și alte produse de casă.

Procedura de aterizare

Variety Blast este folosit pentru plantare în teren deschis. În zonele cu un climat rece se cultivă în sere.

În primul rând trebuie să obțineți răsaduri de roșii, care apoi sunt mutate în zona selectată. Soiul este potrivit pentru cultivarea fără semințe, apoi semințele trebuie imediat să fie plantate în pământ.

Obținerea răsadurilor

Răsaduri de tomate Se produce o explozie la domiciliu. Lucrările de plantare se pot desfășura din a doua jumătate a lunii martie. Trebuie avut în vedere că la 2 luni după apariția germenilor, roșiile tinere sunt transferate într-un loc permanent.

Pentru tomate pregătesc terenul, compostat. Proprietățile sale pot fi îmbunătățite prin adăugarea de turbă și nisip grosier. Se recomandă pre-tratarea solului prin încălzire într-un cuptor cu microunde pentru a fi dezinfectat.

Sfat! Cu o zi înainte de plantare, semințele sunt înmuiate în apă și se mențin încălzite.

Răsadurile de tomate necesită containere de până la 15 cm adâncime, care sunt umplute cu pământ și plantate cu rânduri de roșii. Semințele trebuie să fie adâncite cu 1 cm, după care este bine să se udă plantarea. Între plante se lasă 2-3 cm.

Primele zile ale rezervorului ar trebui să fie într-un loc întunecos. Cu cât este mai cald camera, cu atât vor apărea mai repede.

Cutiile cu varza se pun pe pervazul ferestrei si le furnizeaza lumina timp de 10-12 ore. Răsadurile sunt prevăzute cu o temperatură în timpul zilei de 20-22 grade, iar noaptea valoarea ei ar trebui să fie de 15 grade. Periodic, roșiile trebuie să fie udate cu apă caldă.

Aterizare în pământ închis

Roșiile sunt cultivate pe soluri ușor fertile. Pentru o subvenție închisă, pregătirea solului se face în toamnă. Aproximativ 10 cm de sol este recomandat pentru a elimina complet. Trebuie să fie săpat, pentru a elimina resturile culturilor din trecut și pentru a face humus.

Sfat! Într-un singur loc, roșiile sunt plantate la fiecare 3 ani.

Tomato Blast plantate într-o seră sau o seră la mijlocul lunii mai, 60-65 zile după plantarea semințelor. În acest moment, plantele formează între 5 și 7 frunze.

Gropile cu adâncimea de 20 cm sunt pregătite pentru plantare, iar între roșii se face un decalaj de 40 cm. Dacă sunt organizate mai multe rânduri, atunci între ele se află 50 cm.

Tomatele sunt plantate în conformitate cu ordinea șahului. Deci? îngrijirea simplificată semnificativă a plantelor care nu interferează una cu cealaltă.

După plantare, roșiile trebuie să acopere rădăcinile cu pământul și să le absoarbă abundent. În următoarele 10 zile, trebuie să renunțați la udare și fertilizare, astfel încât roșiile să aibă timp să se adapteze.

Cultivarea în aer liber

Tomato Blast este potrivit pentru cultivare în zone deschise, în special în condiții climatice favorabile. Paturile sunt situate în locuri însorite și înălțate.

Pentru plantare în toamnă, trebuie să pregătiți paturile, care sunt săpate și fertilizate cu compost. În primăvară, după ce zăpada a dispărut, solul este slăbit profund.

Roșiile cresc cel mai bine după anumiți predecesori: castraveți, ceapă, sfecla, legume și pepeni. Dar după roșii, ardei, cartofi și vinete ar trebui plantate alte legume.

Cu 2 săptămâni înainte de plantare, se realizează întărirea roșiilor. Pentru a face acest lucru, nu sunt câteva ore mutat pe balcon sau loggie. Treptat, perioada de ședere în aerul proaspăt este mărită. Imediat înainte de plantare, roșiile trebuie să fie întotdeauna pe balcon.

Sfat! Schema de plantare a soiului Explosion presupune că rămân 40 cm între plante, iar rândurile sunt aranjate la fiecare 50 cm.

Sistemul de rădăcină trebuie să fie acoperit cu pământ și apoi să se aplece abundent. Solul trebuie stors.

Gradul de îngrijire

Tomato Blast este considerată o varietate necontencioasă. Reglarea fructelor are loc fără procesare suplimentară. Soiul rareori suferă și este rezistent la rădăcină și putregai.

Urmând regulile de îngrijire, puteți reduce probabilitatea de răspândire a bolii. Așa cum se poate observa din fotografie și descriere, nu este nevoie să fie aruncată boala de tomate, totuși se recomandă ca ramurile cu fructe să fie legate.

Roșiile dau naștere la secetă. Cu toate acestea, lipsa de umiditate este stresantă pentru plante, prin urmare, se recomandă să se rodească în mod constant. Fertilizarea plantelor, care se bazează pe îngrășăminte minerale, va ajuta la îmbunătățirea fructelor.

Rădăcini de iarnă

Explozia de tomate necesită udare regulată. Frecvența umidității depinde de stadiul de dezvoltare al roșiilor.

Roșiile sunt udate în fiecare săptămână, iar o plantă necesită până la 5 litri de apă. La formarea fructelor, este necesara udarea de rosii la fiecare 3 zile, insa, in aceasta perioada, sunt suficiente 3 litri de apa.

Sfat! Roșiile preferă apă caldă, care este stabilită în butoaie.

La cabana de vară, roșiile sunt udate de mână cu o cană de udare. Pentru plantații extinse, echipați un sistem de irigare prin picurare, compus din conducte și rezervoare de apă. Cu ajutorul acestuia se asigură primirea automată a umidității.

Îndepărtarea se face dimineața sau seara. După procedură, se recomandă ventilarea serii pentru a evita creșterea umidității. Roșiile nu sunt udate în timpul zilei, deoarece razele soarelui, atunci când interacționează cu apă și plante, provoacă arsuri.

Schema de alimentare

După cum reiese din recenziile și fotografiile celor care au plantat o tomate, fertilizarea are un efect pozitiv asupra randamentului soiului. Pentru sezon, roșiile sunt hrănite de 3 ori cu minerale sau cu ajutorul unor remedii folclorice.

Îngrășămintele pe bază de azot sub formă de mullein lichid se aplică înainte de înflorire. Această hrănire stimulează creșterea verii, deci este folosită cu prudență.

Potasiul și fosforul sunt cele mai benefice oligoelemente pentru tomate. Potasiul este responsabil pentru proprietățile gustative ale roșiilor. Datorită fosforului în plante, metabolismul este îmbunătățit și imunitatea este întărită.

Sfat! Se găsește o găleată de 10 litri cu apă la 40 g de superfosfat și sulfat de potasiu.

Pansamentul de top cu substanțe minerale poate fi alternat cu remedii folclorice. Cel mai eficient îngrășământ pentru roșii este cenușa de lemn. Poate fi încorporat în sol sau folosit pentru a obține o soluție (50 g de cenușă pe o găleată mare de apă).

La formarea fructelor, roșiile sunt hrănite cu humat de sodiu. O lingură de îngrășământ este luată pe o găleată mare de apă. Această alimentare accelerează maturarea roșiilor.

Grădinari recenzii

Elena, 26 de ani, Nizhnevartovsk Îmi place să cresc legume în țară, în fiecare an încerc să aleg noi soiuri. De data aceasta am ales explozia de tomate în funcție de fotografie și descriere. Semințele plantate la mijlocul lunii aprilie, răsadurile au crescut foarte repede. O lună mai târziu, deja a transplantat-o ​​în seră. Înălțimea tufișurilor era de 60 cm, ceea ce simplifică foarte mult grija acestora. Roșiile au împușcat verde, au fost atât de mulți care mi-au fost frică de faptul că tufișul s-ar rupe pur și simplu.

Taisia, 38 de ani, Moscova Tomatele au fost cultivate de câțiva ani, căutând mereu soiuri noi și gustoase. Conform recenziilor, mi-a plăcut foarte mult explozia exploziilor, așa că i-am ales pentru plantarea în seră. Tomatele în sine au crescut la 0,5 m. Compactitatea este foarte importantă pentru mine, pentru că plantez roșiile într-o seră pe mai multe rânduri. Soiul sa dovedit a fi foarte gustos, fructele au devenit rotunde și strălucitoare.

Boris, de 66 de ani, Ufa. Varietatea exploziilor a fost plantată anul trecut pe teren deschis. Nu au existat probleme cu răsadurile, în sol fertil semințele au crescut rapid. Soiul a fost bine tolerat chiar și datorită condițiilor adverse și răcirii de vară. Roșiile nu au făcut rău și au dat o recoltă bună. Toate soiurile, chiar stunate, legat. Dar pasynkovanie nu a fost efectuat.

concluzie

Soiul Blast este potrivit pentru cultivarea în regiuni cu condiții climatice severe. Această varietate de roșii are un gust deosebit și se maturizează devreme. Planta este subdimensionată și nu necesită staționare.

Vizionați videoclipul: tomaTO BLASt - Synactive EXTREME DEMON 144Hz (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send