Grădinărit

Weed Remedy - Uraganul

Pin
Send
Share
Send
Send


Buruieni îi deranjează pe oameni nu numai în grădini și grădini. Deseori, plantele îngrozitoare se umflă în zona de curte și chiar și un tundere nu se poate descurca cu ele. Uneori devine necesar ca zonele industriale să fie libere de vegetație abundentă atunci când acestea interferează cu trecerea transportului și punerea în aplicare a operațiunilor de încărcare și descărcare. În toate aceste cazuri, în loc să cosi teritoriul, este mai recomandabil să se utilizeze erbicide eficiente de acțiune continuă. Unul dintre aceste medicamente se numește Hurricane Forte și va fi descris în detaliu în acest articol.

Descrierea medicamentului

Hurricane Forte este produs de compania elvețiană Syngenta. Numai acest lucru vorbește despre volumul său.

Medicamentul este unul dintre cele mai eficiente erbicide sistemice de acțiune continuă. Erbicidul este un mijloc special de distrugere a buruienilor. Sistematic în acest caz înseamnă caracteristicile acțiunii sale asupra plantelor. Ingredientul activ în contact cu orice parte a unei plante în creștere se răspândește prin toate țesuturile până la punctele de creștere a buruienilor. Consecința acestui fapt este dispariția atât a părții aeriene, cât și a sistemului radicular al buruienilor tratate.

Acțiunea continuă, așa cum ați putea ghici, înseamnă distrugerea tuturor membrilor regnului vegetal care se încadrează în calea lui. Firește, acest lucru se aplică și plantelor cultivate. Chiar și arbuștii și arborii sunt afectați de Hurricane Forte - în acest caz, numai concentrația soluției pregătite pentru muncă crește.

Pe baza caracteristicilor sale, domeniul de aplicare al acestui medicament pentru combaterea buruienilor este foarte extins: este utilizat în mod activ în dezvoltarea de noi terenuri agricole, în grădini și podgorii, în câmpuri și instalații industriale, precum și în parcele personale. Nu există plante rezistente la acest erbicid. În grădinile private se utilizează în primul rând pentru purificarea suprafeței de curte, distrugerea buruienilor de-a lungul gardurilor și pe căi și peisaje. Adesea se utilizează pentru dezvoltarea zonelor virgine nou lansate.

În exterior, este un lichid galben-brun. Poate fi depozitat într-un interval de temperatură destul de mare: de la -20 ° C la +40 ° C fără a-și pierde proprietățile erbicide.

NOTĂ! Medicamentul este inodor și atunci când este diluat și aplicat nu formează o spumă.

Compoziția și principiul funcționării

Weed Remedy Uraganul este un concentrat al sării de potasiu a acidului glifosat sub formă de soluție apoasă. Este foarte solubil în apă și în comparație cu mulți analogi sub formă de sare de sodiu a aceluiași ingredient activ are un efect mai rapid asupra vegetației. În plus, compoziția medicamentului este îmbogățită cu surfactanți. Atunci când se pulverizează pe frunzele buruienilor, acestea se hidratează, se spală stratul protector de ceară și se lasă substanța activă să pătrundă ușor în interior.

Cu un efect sistemic, medicamentul nu afectează frunzele în mod direct. Când substanța activă ajunge la rădăcini, aceasta blochează reacțiile biochimice responsabile de metabolismul energetic. După 2-3 zile începe îngălbenirea vârfurilor și principalele puncte de creștere. În același timp, frunzele inferioare pentru adulți pot rămâne în culoarea verde. În decursul a 7-9 zile, buruienile anuale mor din cauza efectelor medicamentului, plantele perene necesită o perioadă mai devreme de 10-15 zile, iar copaci și arbuști suplimentari se usucă de obicei în 1-2 luni. Deoarece vine distrugerea totală a tuturor, inclusiv a organelor subterane ale plantelor, ele nu mai pot să crească înapoi.

Atenție! Trebuie avut în vedere faptul că acțiunea lui Hurricane Forte nu se aplică semințelor de buruieni.

Și din moment ce acesta din urmă poate persista în sol timp de mulți ani, atunci după un timp este încă posibil să supraaglomerați site-ul din nou.

Trebuie, de asemenea, să înțelegeți că medicamentul acționează cel mai bine pe porțiunile verde, în creștere vegetativă activă a plantelor. Dacă planta este deja destul de veche, lentă sau semi-uscată, substanța activă nu se va putea răspândi în ea.

Instrucțiunile pentru aplicarea Hurricane Forte din buruieni susțin că erbicidul din sol este complet inactiv și se descompune relativ repede în substanțe sigure: apă, dioxid de carbon, amoniac și compuși anorganici ai fosforului. Adică, la două săptămâni după tratament, este posibilă plantarea sau semănarea plantelor cultivate destinate utilizării alimentare.

Cum să aplicați uraganul Forte

Hurricane Forte se aplică prin pulverizare pe buruienile vegetative folosind orice tip de pulverizator. Pentru a pregăti soluția de lucru, mai întâi trebuie să umpleți aproximativ jumătate din rezervorul pulverizatorului cu apă curată. Apoi, în rezervor este necesar să se dilueze cantitatea necesară de medicament, se amestecă bine, se adaugă apă, astfel încât volumul necesar se obține și se amestecă din nou. Înainte de a pulveriza recipientul cu soluția, este de dorit să-l agită din nou, astfel încât soluția să devină complet omogenă în timpul procesării.

Dacă ați conceput să aplicați Hurricane Forte într-un amestec cu alte medicamente, ar trebui să fie primul care este diluat în apă. Și numai dacă vă asigurați că este complet dizolvată, puteți adăuga alte componente.

Este important! Soluția de lucru trebuie utilizată în 24 de ore din momentul pregătirii. Cu o stocare ulterioară, aceasta își pierde toate proprietățile.

Pentru a distruge buruienile anuale, este necesar să se utilizeze o soluție de lucru de 0,2-0,3%, adică 20-30 ml de preparat se adaugă la o găleată de apă de zece litri. Această cantitate de soluție diluată este suficientă pentru procesarea a 300-400 de metri pătrați. m în funcție de densitatea de creștere a plantelor. Pentru buruienile perene, concentrația trebuie crescută la 0,4-0,5%. Pentru distrugerea copacilor și arbuștilor, concentrația soluției preparate ar trebui să fie de cel puțin 0,6-0,8%. Pe un tufiș suficient de un litru de soluție de lucru. Pentru copaci, consumul poate fi de aproximativ 2-3 litri pe copac.

Caracteristicile medicamentului

Când lucrați cu Hurricane Forte, trebuie luate în considerare următoarele caracteristici pentru a obține un rezultat eficient.

  • Tratamentul cu medicamentul trebuie efectuat în condiții calde, calme și uscate. Nu are sens să folosești Hurricane Forte dacă prognoza meteo promite ploaie pentru următoarele 6-8 ore.
  • De asemenea, pierderea de rouă nedorită în 4-6 ore de la aplicarea uraganului. De aceea, se recomandă efectuarea tratamentului dimineața.
  • Atunci când se utilizează Hurricane Forte, este important să se ia în considerare faza de creștere a buruienilor. Pentru plantele anuale, timpul optim de procesare este când acestea ating o înălțime de 5-10 cm sau eliberează 2-4 frunze. Perenienele ar trebui să fie prelucrate, de preferință, în faza de înflorire (pentru buruienile de lilieci) sau când ating o înălțime de 10-20 cm.
  • Pentru a pregăti soluția de lucru, este important să folosiți apă curată, de preferință filtrată. Dacă este disponibilă numai apă poluată, efectul poate fi redus de mai multe ori, prin urmare tratamentul cu otrava nu este recomandat. Este mai bine să folosiți alte metode.
  • Utilizarea medicamentului este, de asemenea, nedorită în condiții meteorologice nefavorabile - debutul înghețului, secetei sau, invers, atunci când solul este umed.
  • Nu este de dorit combinarea utilizării Hurricane Forte cu metode mecanice de prelucrare a solului, ca urmare a deteriorării sistemului de rădăcină, iar medicamentul nu poate fi absorbit. De asemenea, nu puteți slăbi solul timp de o săptămână după ce ați aplicat medicamentul.

Eficacitatea lui Hurricane Forte a fost dovedită prin multe exemple de utilizare a acestuia. Este necesar doar să se respecte cu atenție toate condițiile aplicării sale.

Pin
Send
Share
Send
Send