Grădinărit

Cum sa scapi de grau pe site-ul pentru totdeauna

Pin
Send
Share
Send
Send


Poate că nici un grădinar nu este un inamic mai neplacut decât buruienile. Ei sunt capabili să scoată din balanță cea mai calmă și mai sofisticată persoană. S-ar părea că tocmai a făcut un patrat pe teren și timp de câteva zile puteți admira liniștit fructul eforturilor dvs., dar apoi a plouat, a fost distras timp de o săptămână, căutând - și din nou pădurea a fost din iarbă, iar din plantele cultivate, după cum se spune, picioare. Grau de buruieni este cel mai strălucit reprezentant al acestor răufăcători în forma vegetală. Timp de mulți ani, câte moduri nu au fost inventate pentru al lupta, dar el este viu și sănătos și dezvoltă din ce în ce mai multe teritorii noi.

De fapt, grâul este doar o plantă, deci, bineînțeles, o puteți face față, trebuie doar să alegeți o anumită strategie și să o urmați cu strictețe. Acest articol este dedicat modului de a scăpa de târârea de grâu.

Figura completa si portretul profilului

Înainte de a vă gândi cum să vă ocupați de grâu, trebuie să vă familiarizați cu această plantă, deoarece, în ciuda tuturor neajunsurilor sale evidente pentru un grădinar, el are și avantaje. Pyrei oferă hrană excelentă și hrană nutritivă verde pentru animale și păsări de curte. Planta are proprietăți medicinale, pentru că nu este deloc de pisică și de câini de multe ori o mănâncă atunci când nu este bună. De aceea, înainte de a distruge complet și irevocabil grâul de grâu, gândiți-vă că planta poate fi în continuare utilă pentru dumneavoastră.

NOTĂ! Pyraeus poate ajuta într-adevăr cu boli ale plămânilor, ficatului, stomacului și intestinelor. Sucul de grâu proaspăt este utilizat pentru probleme de piele.

Deci, ceea ce arată ca iarba de grâu târâtoare? Și seamănă cu cea mai comună iarbă din familia cerealelor. Este o planta perena care trebuie luata in considerare atunci cand incepeti o lupta cu ea. Wheatgrass este principala atractie a rizomului, care este capabila sa se infiltreze si sa crawleze (de aici numele specific) pe distante lungi. În plan orizontal, rizomul unei singure plante este pe deplin capabil să acopere o suprafață de trei metri pătrați. Dar iarba de grau pătrunde rareori sub 15-20 cm.

Pyrei, fotografia pe care o vedeți mai jos, este capabilă să se înmulțească prin semințe și segmente de rizom și astfel cu succes că o lungime de centimetru este suficientă pentru ca planta să elibereze o tulpină cu o frunză.

Printre popor, grâul se numește un zid de câine și un câine pentru capacitatea de a prăji culturile de plante cultivate, precum și de secară și rezidă pentru similitudinea cu plantele de cereale cultivate (grâu, secară).

Grapa de grâu poate ajunge la o înălțime de 1,5 metri. În fotografia apropiată puteți vedea că frunzele ei au uneori o nuanță albăstrui.

Deoarece planta aparține familiei de cereale, floarea în ea are aspectul unui vârf vertical.

Pyrei este cu adevărat o plantă foarte rezistentă.

Atenție! Se dezvoltă pe orice pământ și se simte bine chiar și pe o cabană de vară cu un pământ acru.

Planta tolerează ușor orice secetă și îngheț, iar semințele sale încep să germineze deja la temperaturi de + 2 ° C - + 3 ° C. Desigur, toate aceste calități combinate formează imaginea unui dăunător periculos al grădinilor și grădinilor.

Strivind lovitura cu ajutorul chimiei

Dacă sunteți încurcat în legătură cu problema de a scoate ierburile de grâu din grădină, atunci folosirea erbicidelor vă va ajuta în orice caz. Erbicidele, adică substanțele chimice care distrug plantele, au fost cunoscute de foarte mult timp, dar numai în ultimii ani au apărut cele care sunt considerate relativ sigure. Ele sunt împărțite în:

 • erbicide de acțiune continuă, care este mai bine să se ocupe de suprafețe mari fără plantarea de plante cultivate;
 • erbicide de acțiune selectivă, care sunt potrivite pentru peluze sau paturi cu legume deja plantate.

Printre cele mai utilizate medicamente grădinari ar trebui să menționeze următoarele:

 • tornado;
 • Roundup;
 • Uraganul Forte;
 • sol;
 • Agrokiller;
 • Fyuzilad Forte.

Atunci când substanța activă a acestor medicamente ajunge pe partea verde a plantei, aceasta se răspândește rapid în tot corpul, pătrunde în rădăcini, sinteza substanțelor este perturbată și iarba de grâu moare. Dezavantajul acestor medicamente este acela că acestea nu afectează semințele și germinarea lor, astfel încât, după un singur tratament, plantele noi vin adesea din pământ și își recapă repede teritoriul.

Prin urmare, concluzia: tratamentul cu erbicide ar trebui efectuat cel puțin de două ori.

Se crede că timpul de înjumătățire al componentelor nocive după expunerea la erbicide este de 2-4 săptămâni. Aceasta este, după această perioadă, grădina poate fi plantată cu plantele necesare sau răsadurile plantate. Astfel, procedura de tratare are sens să se desfășoare fie la începutul primăverii, fie în toamna după recoltare. Grădinarii, care au folosit această metodă, consideră că este foarte eficient pentru a distruge iarba de grâu din grădină. Numai problema siguranței complete a erbicidelor este încă deschisă.

Sfat! Pentru a vă proteja plantele cultivate, încercați să nu folosiți aceste preparate mai des decât o dată la trei ani, în același loc.

Metode de agricultură ecologică

Agricultura ecologică și metodele sale devin din ce în ce mai populare printre locuitorii de vară și grădinarii. Și pentru un motiv bun, deoarece acestea oferă o oportunitate, fără a deranja echilibrul natural, este destul de posibil să se facă față problemelor care nu sunt întotdeauna pe umăr chiar și pentru preparatele chimice. Dacă nu doriți să aplicați chimia, dar nu știți cum să scăpați de buruieni numit canapea târâtoare diferit, agricultura ecologică va veni la ajutorul dumneavoastră.

Medicamente EM

Mai recent, oamenii de stiinta au dezvoltat noi medicamente care sunt grupuri de anumite microorganisme. La prelucrarea țesuturilor sănătoase din plante în concentrații mici (precum și în cazul homeopatiei), acestea nu numai că pot îmbunătăți dezvoltarea plantelor, dar și le pot proteja de boli. Dar, dacă concentrația este crescută de 10 ori și țesuturile de plante deteriorate sunt prelucrate de ele, atunci microorganismele, care au căzut pe secțiuni proaspete, declanșează mecanismul de fermentație, rădăcinile își pierd viabilitatea și plantele mor. Prin acest mecanism puteți să vă eliberați de iarbă de grâu în grădină.

Următoarele medicamente EM sunt cele mai cunoscute:

 • Shining;
 • Baikal EM-1;
 • EM-melasa;
 • Tamir;
 • renaștere;
 • Gumazat EM este universal.

Schema de combatere a grâului cu ajutorul preparatelor EM este următoarea: în toamnă după recoltare, este necesar să se topească toate plantele inutile, inclusiv buruienile de grâu târziu la nivelul solului. În aceeași zi, eliminați întreaga suprafață cantată cu oricare dintre preparatele EM într-o concentrație crescută de 10 ori comparativ cu cea tradițională.

Este important! Prelucrarea trebuie să se efectueze în termen de 12 ore după tăierea plantelor, astfel încât preparatele să cadă pe secțiuni proaspete, altfel efectul poate fi redus foarte mult.

O consecință suplimentară a acestui tratament este că microorganismele vor stimula germinarea semințelor de grâu, care, atunci când vor începe să crească, vor cădea repede sub primul ger. Dacă repetați aceeași operațiune la începutul primăverii după apariția următoarelor lăstari, puteți distruge în cele din urmă acele plante de grâu care nu au murit în toamnă.

Mulching al solului

Pentru a scăpa de iarbă, este necesar doar să acoperiți zonele pe care sa stabilit cu orice material întunecat: film, material de acoperire, material nețesut sau doar carton. Această metodă nu vă va dezamăgi dacă plasați adăposturi la începutul primăverii și păstrați-le până la începutul iernii. Singura problemă este că în acest fel se luptă cu grâu doar în zone mici. Pentru o suprafață mare pentru a găsi atât de mult material întunecat pentru adăpost de plante este dificil.

Dar pe terenurile mici este dificil să se înțeleagă ideea că acest teren va fi oprit în timpul întregului sezon cald. Prin urmare, această metodă funcționează cel mai bine pentru distrugerea ierbii de grâu între rândurile de paturi cu plante.

Siderat - salvatori

Sideratele sunt plante care, atunci când sunt semănate și cosite înainte de înflorire, îmbunătățesc starea solului. Multe dintre ele, în special plantele din familia leguminoaselor, sunt capabile să îmbogățească solul cu substanțe nutritive, în timp ce altele ajută la combaterea buruienilor, înlocuindu-le.

Mulți grădinari fug din invazia de grâu, seamău în zone în care a început să se dezvolte în mod special activ, cu ovăz sau secară. Această operațiune se poate realiza atât în ​​primăvară cât și în toamnă după recoltare. În prealabil, terenul trebuie cultivat sau săpate cel puțin jumătate din lopeți, fără a alege chiar rizomii grâului.

Atenție! Această metodă este potrivită și pentru un teren mare.

Apoi, semănați cu secară sau oțet panglici cu o distanță de 15 cm între ele. Undeva în 5-6 săptămâni, când plantele ajung la 15 cm, trebuie să fie tăiate, cultivate din nou și, dacă condițiile meteorologice permit, să planteze zona din nou cu secară sau cu ovăz. Dacă repetați această procedură în totalitate de aproximativ trei ori, iarba de grâu va fi distrusă pe site-ul dvs. pentru totdeauna.

Interesant este că și grâul nu-i plac niște plante cultivate, cum ar fi mazărea, porumbul, fasolea, floarea soarelui. Dacă semințele acestor plante sunt plantate dens pe un câmp arat, atunci când cresc, vor putea să-și stranguleze sistemul de rădăcină și vor fi îndepărtate cu grâul.

Recepții agrotehnice

Aceste metode de control al buruienilor sunt cunoscute probabil de toți grădinarii, dar pot fi eficienți în zone mici, cu o anumită perseverență, răbdare și diligență.

 • Săpat cu o selecție atentă a rădăcinilor de grâu. Este necesar să o executați cu ajutorul unei furci, deoarece o lopată va tăia numai rizomii plantelor și va fi aproape imposibil să le selectați complet. De obicei, Forks face o treabă excelentă cu această sarcină.
 • Tăierea continuă a plantelor tinere de grâu la nivelul solului. Această metodă de luptă cu grâul este, de fapt, concepută pentru faptul că, mai devreme sau mai târziu, nici o rădăcină nu poate rezista și fără a le furniza alimente datorită părții de frunze deasupra solului, vor muri.
 • Măcinarea periodică a rădăcinilor unei plante cu un cultivator. Atunci când utilizați această metodă, este important să îndepărtați răsadurile tinere de grâu de la sol la timp, până când rădăcinile lor au avut timp pentru a forma un nou strat puternic.
 • Este destul de ciudat, dar poți să lupți cu grâul în grădină, ignorând-o. În acest caz, cartonul este așezat direct în partea superioară a plantelor, pe partea superioară a gunoiului de plante, care este acoperit cu un strat de sol fertil. Marginile unui grădină improvizată pot fi căptușite cu pietre sau cărămizi, iar plantele de grădină ar trebui plantate acolo. Pyrei nu va putea supraviețui într-o construcție similară.

NOTĂ! Nu uitați că, chiar dacă controlul buruienilor sa încheiat cu succes, iar iarba de grâu a dispărut de pe site-ul dvs., s-ar putea să vă iasă din nou de vecinii dvs.

În vremurile vechi, întregul sat se lupta cu grâul și, având în vedere numărul de locuri abandonate, este necesar să se ia măsuri pentru a proteja frontierele de oaspetele neinvitat. Acest lucru este ușor de făcut dacă nu aveți o zonă foarte mare, săpată în pământ de la vecinii dvs. până la o adâncime de 25-30 cm de bandă de ardezie sau orice material plastic pentru a proteja împotriva rizomilor plantei.

Metode populare

În ceea ce privește lupta împotriva grâului, toate mijloacele sunt bune, și probabil că veți fi interesați de câteva modalități populare de a scăpa de acest buruien.

 • Soda - folosind o soluție puternică de sodă pentru udarea tufelor de grâu, puteți să scăpați cu ușurință de planta plictisitoare.
 • Sare - este cel mai ieftin remediu popular, eliminând iarba. Dacă îl presați pe plante, după udare sau ploaie, va fi absorbit în pământ și va limita în mod semnificativ creșterea grâului.
 • Acid citric - dacă se dizolvă 3 linguri de substanță în 1 litru de apă fierbinte și se pulverizează cu grâu, atunci va trebui să trăiți mult timp.
 • Oțet - pentru pulverizarea de iarbă de grâu este mai bine să luați oțet de 15-20%, dar pentru distrugerea părții de sol a plantelor, 9% este, de asemenea, potrivit. Din păcate, sistemul rădăcină de grâu este greu de distrus cu oțet, remedierea este bună doar pentru buruieni anuale.
 • Alcoolul etilic - poate că în țară este dificil să găsești acest medicament, dar dacă îl diluezi într-un raport de 1:10 și cultiva pământul, acesta oferă o garanție pentru distrugerea gramineei pentru întregul sezon de grădină.
 • Apa fierbinte sau un blowtorch - și asta, și altul înseamnă efectiv în principal împotriva părții de sol a ierbii de grâu. După ceva timp după tratamente, el este capabil să se recupereze de la rizomi.

După cum puteți vedea, este destul de posibil să se facă față cu grâul, iar alegerea mijloacelor este destul de largă. Este doar necesar să ne amintim că este necesară o măsură în orice.

Pin
Send
Share
Send
Send