Grădinărit

DIY remover de buruieni

Pin
Send
Share
Send
Send


Dacă sunteți un rezident cu experiență de vară, atunci probabil știți ce sunt buruienile, deoarece în fiecare an trebuie să vă luptați cu ei. Cea mai simplă metodă de eliminare a buruienilor este umflarea manuală. Îndepărtarea plantelor cu un sistem puternic de rădăcină este mult mai ușoară atunci când se utilizează un lifturi manual.

În acest articol, veți învăța cum să faceți un extractor de buruieni de mână. Articolul va lua în considerare tipurile de mașini de răsărit, precum și va oferi două opțiuni pentru auto-producția de mână de eliminare a buruienilor.

Soiuri de înrădăcinare

Există mai multe tipuri de extractoare manual pentru buruieni. Vă sugerăm să vă familiarizați cu specia lor, ceea ce vă va permite să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru dumneavoastră.

Furcă pentru grădină

Cu ajutorul unei furci de grădină, puteți elimina o buruiană cu un sistem rădăcină destul de dezvoltat. Dar aceasta se face cu condiția ca dinții furcii să fie îndoiți la un unghi de 45 ° sau mai mult. Dacă acestea sunt îndoite cu mai puțin de 45 °, atunci este potrivit pentru slăbirea solului și îndepărtarea buruienilor cu un sistem rădăcină slab.

Atunci când alegeți un instrument de grădină, este important să acordați atenție ușurinței utilizării. Manipulați inventarul trebuie să fie confortabil, astfel încât să puteți evita durerea din perie.

Remover rădăcină pentru grădinărit

Cu ajutorul unui dispozitiv de îndepărtare a rădăcinilor, o plantă de buruieni cu rădăcini adânci poate fi scoasă din pământ. Asemenea dispozitive sunt foarte diferite. Unele au o lamă ascuțită în formă de V, altele arata ca o furculiță care are 2 dinți plane și lată și există și modele care arată ca un tirbușon de dimensiuni uriașe.

Slot pentru curățarea buruienilor

Dispozitivul de extragere a buruienilor are o lamă în formă de L. Cu ajutorul acestuia, este convenabil să se limpezească distanța dintre buruieni de la țigle, care sunt, de obicei, piste stabilite. În aceste scopuri, utilizați adesea un cuțit de bucătărie obișnuit.

Folosind hoe

Există 3 tipuri de hope care sunt folosite pentru a plivi grădina: olandeză, manuală și dreaptă.

O trăsătură distinctivă a elicopterului olandez este o înclinare mică a lamei. Cu acest instrument, este imposibil să eliminați buruieni adânc înrădăcinate.

Buncărul este un mâner mic care ține lama în unghi drept. Este destinat eliminării plantelor tinere.

Robinetele drepte sunt dispozitive similare cu dopurile de mână. Ele diferă numai prin faptul că dimensiunea lor este mult mai mare. Cu ajutorul lor, buruienile sunt îndepărtate prin mișcări de tăiere.

Tehnologia de fabricare a buruienilor

Elementul de auto-fabricare va fi fiabil și durabil. Deci, puteți scăpa nu numai de partea apicală a buruienilor, ci și de rădăcinile lor. Deci, pentru fabricarea de extractor de buruieni aveți nevoie de un corp tubular, care va avea o parte de tăiere, realizată sub formă de jgheab cu marginile ascuțite. Din partea opusă, un mâner din lemn va fi introdus în extractorul de buruieni, care va fi fixat cu un șurub printr-o gaură din metal.

Materiale și instrumente

Un astfel de dispozitiv poate fi realizat prin tăierea unei țevi cu diametrul de 25-40 mm. Ca mâner, puteți folosi o bucată de tăiere. Din instrumentele de care aveți nevoie:

 1. Trageți cu un burghiu.
 2. Bulgară cu un disc de tăiere.
 3. Pătratul măsoară.
 4. Fișiere.
 5. Sandpaper.
 6. Planer.
 7. Șurubelniță.

Procedura de fabricare

Acum continuăm procesul. Pentru a începe, verificați planul planificării plantelor. Acest lucru vă va ajuta să determinați cu exactitate dimensiunea și forma dispozitivului, ca rezultat al procesului de a face ridicatorul să meargă mai ușor și mai rapid.

Ordinea de lucru:

 1. Conform desenului, marcați tubul de oțel și tăiați-l de-a lungul lungimii și formei desenului.
 2. Mai întâi, fixați tubul și, cu ajutorul șlefuitorului, executați două tăieturi longitudinale. Excesul de metal poate fi îndepărtat cu o tăiere înclinată transversală.
 3. Acum tăiați capătul jgheabului la un unghi de 35º.
 4. Eliminați agale cu un fișier.
 5. Din interior, ascuțiți partea de lucru a sculei. Tratați marginea inferioară cu un fișier semicircular.
 6. Acum trageți o gaură pentru șurub pentru a fixa mânerul. Îndepărtați îndepărtarea rădăcinii cu șmirghel.
 7. Și în ultima etapă, introduceți mânerul în lifter și strângeți șurubul.

Un astfel de dispozitiv vă va permite să eliminați buruienile, lăsând rădăcinile plantelor cultivate întregi și nu distrugând straturile din jur ale pământului.

Pentru a îndepărta o buruiană, așezați înălțimea în sol lângă rădăcina plantei, slăbiți solul din jurul acesteia, răsuciți puțin instrumentul spre dvs. și departe de dvs. Apoi ridicați ușor planta cu extractorul de sol și scoateți-o de la sol.

Deep-Rooter Weed Remover

Vă invităm să vă familiarizați cu o altă tehnologie de producere a buruienilor.

Veți avea nevoie de un colț având 25 mm. Puteți utiliza colțul vechi, care poate fi găsit în atelierul dvs.

Colțul trebuie tăiat la o lungime de 30-40 cm. De asemenea, veți avea nevoie de un tub de profil, așa cum se arată în fotografia anterioară. Îl vom folosi pentru a atașa tăierea.

Acum trebuie să faceți un vârf ascuțit. Așezați deoparte de la marginea de 15 cm și faceți o etichetă pe care se va forma unghiul vârfului ascuțit.

Folosind polizorul, efectuați o tăietură.

Aici este marginea ar trebui să funcționeze. Acum trebuie să sudați tubul de profil, la care va fi fixată tăierea.

De asemenea, o altă bucată de țeavă de profil va fi sudată pe dispozitiv, astfel încât se va forma un suport, care poate fi împins cu un picior.

Apoi trebuie să se potrivească mărimea tulpinei. Ar trebui să fie strâns în gaura removerului rădăcină.

Toate piesele metalice trebuie să fie sudate.

În tubul profilat în care se va introduce tăierea, trebuie să faceți găuri care vă vor permite să conectați dispozitivul de îndepărtare a rădăcinii la mâner.

Apoi, mânerul este introdus în sculă, șurubul este înșurubat. Aici este instrumentul final.

Deci, dacă trebuie să faceți singur un dispozitiv de selecție a buruienilor, atunci puteți utiliza una dintre tehnologiile propuse în articol. Deci, puteți elimina buruienile fără costuri suplimentare de timp și de muncă.

Vă puteți familiariza cu o altă versiune a remover-ului rădăcină vizualizând videoclipul:

Pin
Send
Share
Send
Send