Grădinărit

Top roșii de toaletă: rețete, ce îngrășăminte și când să le folosiți

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru cultivarea producțiilor mari, este esențială fertilizarea în timp util a tomatelor. Ele vor oferi material săditor cu nutriție și vor accelera creșterea și formarea fructelor. Pentru a alimenta roșiile a fost eficace, este necesar să le producem corect, în conformitate cu calendarul și cantitatea de minerale.

Compoziția și frecvența utilizării îngrășămintelor depind de mai mulți factori - tipul de sol, locul de cultivare a roșiilor, starea puieților.

Pregătirea solului

Sub roșii ar trebui să pregătească solul în toamna. Când săpești în pământ, adaugă îngrășăminte de grajd, humus, fosfat și potasiu. Dacă solul este argilos, trebuie să adăugați turbă sau rumeguș. Acar - var.

Tabelul prezintă proporțiile care trebuie respectate la aplicarea îngrășămintelor pentru tomate:

nume

adâncime

proporții

1

humus

20-25 cm

5 kg / sq. m

2

Exerciții pentru păsări

20-25 cm

5 kg / sq. m

3

compost

20-25 cm

5 kg / sq. m

4

turbă

20-25 cm

5 kg / sq. m

5

Sare de potasiu

20-25 cm

5 kg / sq. m

6

superfosfat

20-25 cm

5 kg / sq. m

Următoarele elemente necesare pentru tomate

Răsadurile trebuie să primească toate mineralele în cantități suficiente. Prin apariția sa, puteți determina deficiența unui element:

 • cu o lipsă de azot, creșterea încetinește, tufișurile se usucă și frunzele de roșii devin mai palide;
 • creșterile luxuriante care cresc rapid indică un exces de azot și necesitatea reducerii acestuia;
 • când fosforul este deficient, frunzele devin violete în culoare, iar atunci când este abundent, ele cad;
 • dacă există prea mult fosfor în sol și nu există suficient azot și potasiu, frunzele roșiilor încep să se încurce.

Cantitățile principale de minerale de plante esențiale sunt obținute folosind sistemul rădăcină, astfel încât acestea sunt introduse în sol. Compoziția și cantitatea de îngrășăminte variază în funcție de stadiul de creștere al roșiilor, de fertilitatea solului și de vreme. De exemplu, dacă a fost rece vara și câteva zile insorite, trebuie să crească conținutul de potasiu în dressing pentru tomate.

îngrășăminte

Toate îngrășămintele cunoscute pentru tomate sunt împărțite în două grupe mari. Mineralele includ substanțe anorganice.

Acestea au avantaje precum:

 • accesibilitate;
 • obținerea unui efect rapid;
 • cost redus;
 • ușurința de transport.

Dintre îngrășămintele azotate pentru tomate, ureea este de obicei utilizată. Acesta este introdus cu foame de azot a plantelor de până la 20 g pe godeu. Din potasiu este mai bine să alegeți sulfatul de potasiu, deoarece roșiile reacționează negativ la prezența clorului. Cu o deficiență de potasiu, sarea de sulfat va fi o hrană excelentă pentru roșii. Substanța minerală - superfosfatul este cel mai bun îngrășământ pentru orice tip de sol.

Îngrășămintele organice sunt reprezentate de îngrășăminte, turbă, compost, îngrășăminte verzi sub formă de ierburi. Cu ajutorul gunoiului de grajd, microelementele și substanțele nutritive sunt introduse în sol, iar masa vegetală conține compuși de potasiu, calciu, magneziu. Îngrășămintele organice promovează creșterea sănătoasă a tomatelor.

Tipuri de pansamente

Furaje de roșii produse în două moduri. Rădăcină - este de a apă tufișuri sub rădăcină de îngrășăminte dizolvate în apă.

Este important! Ar trebui să fie efectuată cu atenție, fără a lăsa soluția să cadă pe frunzele de roșii, altfel ar putea fi arse.

În cazul în care foliar hrănirea tomatelor soluție nutritivă pulverizat frunze și tulpini. Concentrația soluției pentru prelucrarea tufelor ar trebui să fie mult mai mică. Această metodă saturează rapid puieții cu micronutrienți și salvează îngrășămintele. Pulverizarea se efectuează în doze mici, dar deseori. Nu se recomandă utilizarea apei clorurate. Mulți grădinari preferă să colecteze ploaia.

Înainte de a planta în pământ, astupați răsadurile

Primul hrănire cu roșii este recomandată după apariția a două frunze. Se diluează soluția de uree și se mănâncă răsadurile.

După 7-8 zile, al doilea hrănire de roșii se face - de data aceasta cu excrementele de pasăre. Așapa în jumătate cu apă se îmbătrânește timp de două zile și se diluează de 10 ori înainte de utilizare. După o astfel de hrănire răsadurile va da o creștere bună.

Înainte de a planta roșiile, timp de 5-6 zile, le puteți hrăni din nou cu o soluție de cenușă.

Planul de alimentare

Tomatele necesită hrană și după plantare în pământ, pentru sezon ar trebui să fie trei sau patru. Trebuie să începeți după adaptarea materialului săditor în condiții noi - în aproximativ o săptămână sau două.

Prima hrănire

Pentru a întări rădăcinile, este necesară formarea ovarelor, a fertilizanților cu fosfați și potasiu. Este mai bine să nu se abuzeze de azotat de amoniu, altfel azotul va asigura o creștere rapidă a materialului săditor și a vegetației luxuriante, dar numărul de ovare va scădea.

Mulți grădinari, în loc de îngrășăminte minerale, preferă să folosească remedii folclorice pentru hrănirea tomatelor:

 • Pansamentul de top din cenușă este unul dintre cele mai bune - cenușa conține aproape toate oligoelementele utile pentru tomate;
 • fructele organice sunt, de asemenea, benefice cu îngrășămintele de pasăre și gunoi de grajd până când fructul începe;
 • Plăcile de plante vor deveni un excelent îngrășământ lichid - o infuzie de urzică tânără dă un efect deosebit de bun, deoarece potasiul, azotul și fierul se acumulează în frunze.

Ce fel de îngrășământ este necesar pentru tomate, fiecare grădinar decide pentru el însuși.

Sfat! Pentru formarea ovarelor și fructelor puternice, este necesar să se presară roșiile cu o soluție slabă de acid boric.

Pentru a dezinfecta solul, materialul săditor trebuie udat cu o soluție de mangan roz pal.

Remedii populare pentru fertilizare

Un stimulator excelent al creșterii tomatelor este infuzia de coajă de ouă. El se pregătește pur și simplu, ca toate remediile populare. Cojile zdrobite din trei ouă se toarnă cu trei litri de apă și se infuzează până la mirosul de hidrogen sulfurat. Soluția este diluată și utilizată pentru udarea răsadurilor.

Este util să se alimenteze roșiile cu drojdie. Multumesc:

 • solul sub roșii este îmbogățit cu microflora benefică;
 • sistemul rădăcină devine mai puternic;
 • răsadurile devin mai rezistente și mai bune împotriva bolilor.

Reteta pentru prepararea solutiei de drojdie este simpla. Drojdia de drojdie poate fi folosită în brichete, dar și plicurile de drojdie uscată sunt de asemenea potrivite. Într-o găleată de apă caldă ar trebui să fie dizolvat 2,5 linguri de fonduri uscate, se adaugă o lingură sau două zaharuri și insistă zi. Fiecare tufiș este udat la rădăcină.

Drojdie de top din drojdie pentru tomate merge bine cu cenușă sau infuzie pe bază de plante, dar nu ar trebui să se facă mai mult de două ori pe timp de vară - pentru prima dată, aproximativ 14-15 zile după plantare, iar al doilea - înainte de înflorire.

Ușor de preparat și îngrășământ pentru roșiile din ierburi. Într-un butoi sau alt recipient spațios, se îngroașă iarbă din paturi, se adaugă o cantitate mică de urzică și se umple cu apă. Pentru a accelera fermentația, adăugați niște zahăr sau blocaj vechi la amestec - aproximativ două linguri într-o găleată de apă. Apoi, cilindrul este acoperit cu un capac sau o pungă veche până la sfârșitul fermentației.

Este important! Înainte de utilizare, concentratul trebuie diluat pentru a evita arsurile.

Perioada ovariană

Momentul celei de-a doua hrănire a roșiilor este asociat cu începutul fructării. În acest moment, puteți utiliza o soluție de iod - patru picături pe o găleată de apă. Iodul va crește rezistența roșiilor la bolile fungice, precum și va accelera formarea fructelor.

Puteți pregăti un dressing cuprinzător pentru roșii conform următoarei rețete:

 • 8 cești de cenușă de lemn turnau apă clocotită într-un volum de cinci litri și se amestecă;
 • După răcirea soluției, se adaugă zece grame de acid boric uscat;
 • toarnă zece picături de iod și insistă 24 de ore.

Înainte de utilizare, trebuie să diluați de zece ori și să udați tufele de roșii.

Pansamente complete

În conformitate cu schema de hrănire a roșiilor, următoarea prelucrare se efectuează după o pauză de două săptămâni. Pentru ea, preparați un amestec care conține toate substanțele necesare:

 • două treimi din masa solului de urzică și păpădie, cu adaos de gunoi de grajd, sunt introduse într-un container mare;
 • containerul este umplut cu apă și acoperit cu folie;
 • amestecul trebuie fermentat timp de zece zile.

Înainte de a alimenta roșiile într-o găleată de apă se ia un litru de concentrat. Udarea se face la rădăcină - trei litri pe tufiș. Pentru a accelera maturarea si pentru a imbunatati pastrarea calitatii tomatelor, puteti hrani tomatele cu o tinctura de perfuzie la sfarsitul lunii iulie.

Frunze de pulverizare

În cazul în care răsadurile se disting printr-o tulpină slab subțire, un număr mic de frunze mici și înflorire săraci, pansamente foliare de tomate se va face bine:

 • frunzele de frunze cu o lipsă de azot pot fi îndepărtate cu o soluție diluată de amoniac;
 • în timpul formării ovarelor, răsadurile sunt tratate cu o soluție de superfosfat;
 • soluție de iod cu lapte adăugat;
 • acid boric;
 • soluție slabă de permanganat de potasiu;
 • din putregaiul de pe vârfurile tufișurilor și din căpușă va ajuta soluția de calciu acid azotic;
 • Răsadurile de tomate sunt pur și simplu transformate prin pulverizarea regulată a frunzelor cu o soluție slabă de peroxid de hidrogen în apă, deoarece celulele lor sunt umplute cu oxigen atomic;
 • combaterea eficientă a soluției de sulfat de cupru târziu;
 • cu o cantitate insuficientă de potasiu, o infuzie de coajă de banane de trei zile poate fi folosită ca îngrășământ pentru roșii;
 • împotriva bolilor un remediu excelent este o infuzie sau decoct de coajă de ceapă.
Este important! Toate soluțiile sunt slab concentrate.

Ca hrană pentru tomate, mulți grădinari pregătesc produsul din mai multe componente - acid boric, sulfat de cupru, magneziu, permanganat de potasiu și deșeuri de săpun de rufe, dizolvate în apă. Un astfel de pansament foliar complex va imbogati rosiile cu minerale esentiale, va intari frunzele si ovarele, in timp ce le dezinfectati din microflora patogena. Pentru a proteja frunzele de arsuri, este necesar să se dilueze.

Hrănirea corectă

Atunci când faceți pansamente pentru tomate, trebuie să urmați anumite reguli pentru a nu afecta tufișurile și pentru a obține un efect mai mare din tratamentul:

 • soluția nu trebuie să fie prea rece sau caldă, ar trebui evitate scăderea bruscă a temperaturii;
 • fiecare instrument nou este testat pentru prima dată pe o singură unitate;
 • trebuie să ne amintim că roșiile nu-i plac excesele de organice;
 • pansamentul de top al tomatelor trebuie să se desfășoare seara;
 • Nu faceți rădăcină de roșii pe sol uscat, mai întâi trebuie să udați tufișurile cu apă, altfel ar putea fi arse;
 • Frunzele de roșii pot fi de asemenea arse când îngrășământul lichid este aruncat pe ele.

Pansamente de top pentru tomate în sere

În sere, hrănirea inițială a roșiilor ar trebui efectuată după 15-20 de zile după transplant. Îngrășământul lichid se prepară prin dizolvarea a 25 g de uree și 15 g de sulfat de potasiu într-un volum de 10 litri de apă. Consumul pentru udare este de un litru pe tufiș.

A doua oară, tufele de roșii sunt hrănite, cu înflorirea lor în masă. Hrănirea tomatelor este necesară pentru apariția ovarelor puternice în etapa următoare. O găleată de mortar consumă o lingură de îngrășământ de potasă și jumătate de litru de îngrășăminte de pasăre și gunoi de grajd. Fiecare bucșă ar trebui să primească până la un litru și jumătate de lichid. Dacă există un deficit de materie organică, puteți adăuga o lingură de nitrofobie. Pentru a preveni apariția putregaiului verde pe tomate, acestea ar trebui pulverizate cu azotat de calciu - o lingură pe o găleată.

Când se formează ovarele, alimentarea cu roșii se efectuează cu o soluție de cenușă (2 l), acid boric (10 g) într-o găleată cu apă fierbinte. Pentru o mai bună dizolvare, lichidul este infuzat pentru o zi. Fiecare tufiș consumă până la un litru de soluție.

Încă o dată, îngrășământul pentru roșii este folosit pentru fructul în masă pentru a îmbunătăți gustul fructelor și a accelera maturarea lor. Pentru udare, o lingură de humat de sodiu lichid cu două linguri de superfosfat este luată pe o găleată.

Termenii de dressing de roșii pot fi ajustați în funcție de climă, compoziția solului, starea materialului săditor. Fiecare grădinar decide pentru sine, pe baza experienței sale, ce fel de furaje să aleagă. Este important ca roșiile să conțină toate substanțele necesare pentru a obține o recoltă bogată și gustoasă.

Pin
Send
Share
Send
Send