Grădinărit

Cum să te descurci cu grămada în grădină

Pin
Send
Share
Send
Send


Euphorbia este o plantă tropicală. Creșteau doar în Africa și Madagascar. Dar natura evoluează în mod constant, astfel încât plantele s-au stabilit în întreaga lume, reușind să se adapteze la orice climă și sol. În prezent, oamenii de știință au numărat mai mult de 200 de specii de euphorbia. De ce plantele de lapte se numesc plante? Este vorba de sucul otrăvitor alb, cum ar fi laptele.

Plantele sunt înalte, ca copacii, ajungând la o înălțime mai mare de 20 de metri. Există printre aceștia arbuști și ierburi. Unele euphorbia au un aspect decorativ, sunt cultivate ca flori. Printre plante există multe buruieni, grădini inundate și livezi. Cum să scapi de mulsul de grăsime din grădină și vor fi discutate mai departe.

descriere

Există multe specii și varietăți de euphorbia. Unele dintre ele arata decorative si sunt special cultivate pentru a decora site-ul. Gradina Euphorbia se refera la buruienile malitioase cu care sa lupte. Dar pentru lupta de a fi eficace și a da un rezultat pozitiv, trebuie să știți cine este adversarul.

Tufurile de buruieni cresc până la câțiva metri. Are o tulpină groasă, carne și frunze mari cu spini ascuțiți. Forma frunzei - un triunghi. În tulpini și frunze de o cantitate mare de suc. Pădurile adulte acoperă o suprafață de 40 cm în diametru.

Sistemul rădăcină este ramificat, puternic, rădăcinile țin ferm pământul. Rădăcina centrală se îndreaptă spre adâncimi mari. Prin urmare, planta nu se teme de secetă: rădăcinile pot obține întotdeauna apă. Euphorbia buruienile pe care le vedeți în fotografie. Există puține suflete curajoase pentru a scoate ghimpul cu mâinile goale.

În căldura de plante cu o lipsă de umiditate wilts, reducând astfel zona de evaporare. În condiții favorabile, se poate inunda rapid suprafețe mari. Și cu succes în orice sol crește. Chiar și în mlaștină și roci găsiți această plantă.

Propagate de semințe de maturare în cantități mari și de lăstari laterale care cresc din rădăcini laterale. Prin urmare, eliminarea buruienilor nu este atât de ușoară. În plus, atunci când tăiați pur și simplu planta fără a elimina rădăcina, apar noi fotografii. În locul unei plante crește un buruiș întreg de buruieni.

Floarea într-o grădină începe în iulie și durează până în august. Flori monoecious, în jurul lor o ceașcă, asemănătoare cu un văl. În inflorescență, o floare este de sex feminin, iar zece sunt de sex masculin. Planta are un interesant fruct trioreshka cu trei lame.

Atenție! Cel mai prost inamic al grădinarilor - euphorbia vine.

Această plantă are frunze mici, cu o acoperire groasă de ceară. Pentru a putea determina buruienile, fotografia atașată.

Unii săteni hrănesc această buruiană cu animalele de companie. În forma sa brută, este foarte periculos. Dacă este prins în fân, atunci nu este nimic teribil, deoarece sucul se usucă.

Cum să scapi de mulsul de lapte

Realitatea reală este că euphorbia poate fi găsită atât în ​​sălbăticie, cât și în grădini de grădină oriunde în lume. Este vorba despre vitalitatea și capacitatea sa de a se adapta. Nu se teme de căldură sau îngheț. Acesta este motivul pentru care planta este numită flagelul agriculturii.

În ultimele decenii, tufișurile acestei plante de buruieni au crescut chiar și datorită diminuării suprafeței culturilor agricole: majoritatea terenurilor s-au transformat în soluri virgine: ele nu sunt aratate, nu sunt tratate.

Grădina Euphorbia - o buruiană dăunătoare, a cărei eliminare este prea dificilă. Și trebuie să fie distrus fără greșeală. După ce sa stabilit pe terenul unui locuitor de vară sau pe câmpul unui fermier, planta începe să facă teritoriu locuibil, capturând-o ca un adevărat agresor.

Creșterea activă a buruienilor de grădină începe, fotografie care este mai mică, mai devreme decât alte plante. Rinichiul său de creștere se dezvoltă intens. Atunci când un grădinar scufundă paturi și fertilizări, el hrănește nu numai plantele cultivate, ci și buruienile, inclusiv bujorii.

Indiferent de metodele agrotehnice pe care le folosiți, nu veți îndepărta o buruiană dacă există semințe în pământ.

NOTĂ! Materialul de semințe al buruienilor de lapte, precum și rădăcinile, pot "sta în picioare" în sol timp de mai mulți ani, dacă nu există condiții pentru germinarea lor.

Modalități de abordare a euphorbiei

Cum să rezolvați plantele maligne, de exemplu, într-un câmp de cartofi sau la dacha? La urma urmei, poate să înece cartofii și orice legume cu numeroasele lăstari și lăstari, să-și piardă mâncarea și apa. Cu o creștere puternică formează un covor verde. Există diferite modalități de a distruge buruieni euphorbia:

 • mecanică sau agrotehnică;
 • utilizarea erbicidelor.

Dar trebuie să aveți iluzii și să sperați că veți scăpa de el pentru totdeauna. De regulă, un "armistițiu" cu el nu durează mult. La urma urmei, semințele de plante pot ajunge în zonă cu pantofi, cu animale.

NOTĂ! Semințe, în timp ce în stomacul de erbivore, nu-și pierde vitalitatea.

Metode mecanice

Este necesar să începeți lupta cu euphorbia la începutul primăverii, când mugurii se trezesc doar pe o plantă. O plantă tânără, până când rădăcina a ajuns la o adâncime mare, este dificil să se elimine din rădăcină, aceasta se referă nu numai la lapte. Dacă lăsați o bucată mică de rădăcină în grădină, spurge va începe să crească din nou.

Sfat! Trebuie să scapi de buruienile din mănuși, pentru a nu înjunghia mâinile și a nu se murdăra cu sucul de lapte.

Puteți săturați o buruiană cu o lopată, prinzând rădăcina în pământ cât mai jos posibil. Dar este inutil să-l cosim, pentru că există rădăcini pe rădăcinile laterale care nu dau euforbii să se usuce.

Este important! Atunci când partea de deasupra pământului este distrusă, sistemul rădăcină începe să crească viguros pentru a restabili vitalitatea.

Metoda chimică

Dacă tufișurile de grăsime din grădină ocupă o suprafață mare, atunci este imposibil să se facă fără utilizarea chimiei. Erbicidele din grădină sunt folosite după impact mecanic asupra buruienilor și săpilor. Există un număr mare de erbicide care distrug bine buruienile. Acestea sunt așa-numitele medicamente de acțiune continuă:

 • TACK;
 • napalm;
 • Titus.

Atenție! Astfel de substanțe chimice îndepărtează spurge de la grădina complot, dar este recomandabil să nu utilizeze teren în anul de tratament.

Erbicide puternice pot fi folosite pe secțiunea de abur de mai multe ori pe parcursul verii. Chiar functioneaza.

Există, de asemenea, instrumente special proiectate care o distrug euphorbia. Puteți chiar utiliza pe plantații cu plante cultivate, inclusiv cartofi:

 • Lapis lazuli;
 • Roundup;
 • Dicamba.

În cazul în care numărul de buruieni rău intenționate în terenul grădinii este nesemnificativ și ați reușit să răsuciți plantele tinere înainte de înflorire, atunci nu este necesară utilizarea unor erbicide puternice.

În pădurile îngroșate ale parcelei, care este lăsată sub pereche, puteți aproviziona spurge cu o doză crescută de medicamente. Deci, puteți curăța pământul de buruieni.

Atenție! După distrugerea cojii de lapte, este de dorit să se semene plante siderate, cum ar fi mustar, vetch și lupin, pentru a restaura solul.

Când pulverizați orice erbicid, trebuie să aveți grijă de propria siguranță:

 • munca trebuie efectuată în condiții meteo uscate;
 • să protejeze pielea cu haine strânse
 • pe față ar trebui să fie o mască sau un aparat respirator;
 • la sfârșitul tratamentului, toate hainele trebuie îndepărtate și toate zonele expuse ale corpului trebuie spălate bine cu săpun;
 • dacă compoziția intră în ochi, acestea sunt spălate cu apă și solicită asistență medicală.

profilaxie

Pentru a distruge o euphorbia de buruieni prin diferite mijloace, este jumătate din bătălie. Principalul lucru este să rezolvăm rezultatul. Acest lucru va ajuta la mulcirea solului cu agenți organici sau anorganici.

Locul de sapat si prelucrat este acoperit cu un strat gros de rumegus, aschii de lemn, taieturi si humus. Excelentă ajută adăpostul cu film rubenoid, întunecat (spunbond). Temperatura sub adăpost este ridicată, rădăcinile plantei mor, iar germenii nu se pot rupe.

Fără buruieni, fără substanțe chimice:

În loc de o concluzie despre beneficiile laptelui

Euphorbia nu este doar un dăunător verde în grădini și grădini, ci are și proprietăți benefice.

De exemplu, bassweed-ul (vezi foto) respinge șoarecii, șobolanii, gândacii de gâscă și păianjeni. Bunicile lui încă erau atârnate în casă.

Părți ale plantei, sucul lăptoasă a fost folosit pe scară largă de către strămoșii noștri pentru tratarea diferitelor boli, inclusiv oncologie, inflamația pielii, ginecologia și altele. Au fost păstrate rețete vechi, dar am dori ca oamenii să-și amintească: grădina și celelalte specii (chiar și ornamentale, interioare și grădină) cu plante otrăvitoare.

Atenție! Auto-medicația poate avea consecințe grave, deoarece la domiciliu doza corectă este imposibilă.

Pin
Send
Share
Send
Send