Grădinărit

Capul căpșunului

Pin
Send
Share
Send
Send


Căpșunile sunt iubite și cultivate de mulți grădinari din țară. Acum există atât de multe varietăți ale acestui fruct de pădure încât este dificil să le numărați. Acest soi le permite tuturor să aleagă căpșuni la preferințele lor. Există soiuri cu fructe gigant, mari și mici. Pot gusta dulce sau acru. Unele soiuri au tufișuri compacte, în timp ce altele - buclat. Criteriile principale în alegerea căpșunilor sunt însă indicatorii de randament, lipsa de pretenție față de îngrijire și condițiile de creștere și rezistența la boli.

Varietatea căpșuni "Lord", se referă la cele mai bune opțiuni. Se dezvoltă bine în diferite regiuni climatice. Acest soi este renumit pentru gustul și nepretenția lui de neegalat. Mai jos în articol vom examina descrierea, recenziile și fotografiile soiului de căpșuni "Lord". De asemenea, a se vedea cum să plantezi și să crești în mod corespunzător.

Soiuri caracteristice

Acest soi se mândrește cu pomușoare destul de mari. De asemenea, Domnul este renumit pentru rezistența ridicată la condițiile meteorologice. Tufișurile suportă înghețurile de toamnă și de primăvară. Puieții nu îngheață în timpul iernii și au, de asemenea, o imunitate ridicată la boli. Această căpșună este nerăbdătoare să vă îngrijească, așa că în creștere aceasta nu ia prea mult din puterea ta.

Cu toate regulile de îngrijire, puteți crește fructe de mare incredibil de mari, fiecare dintre ele cântărind aproximativ 100 de cântare. Forma fructului este în formă de con. Căpșunul are un gust placut dulce-acru și o aromă pronunțată. Culoarea căpșunii este roșu aprins. Tufișuri înalte, înalte. Fiecare tufiș crește până la 50 cm înălțime. Pedunculul este puternic, dar în timpul fructului este nevoie de un jar.

Atenție! Datorită dimensiunii mari a fructului, tulpinile pot călători de-a lungul pământului. Pentru a colecta fructe de padure pură va trebui să lege fiecare tufiș.

O mușcătură se formează din tufișul mamei, pe care încep să se formeze puieți individuali. Ele cresc foarte repede, astfel încât răsadurile în creștere nu este dificilă. După separarea orificiului de ieșire, așezați răsadul într-un loc răcoros și întunecat, unde acesta va fi depozitat până la aterizare.

Principalul avantaj al soiului Domnul este longevitatea sa. Îngrijindu-vă în mod corespunzător pentru tufișuri, puteți extinde capacitatea de fructe cu până la 10 ani. Acestea sunt indicatori foarte buni. De obicei, căpșunile trebuie schimbate la fiecare 4 ani. În plus, chiar și după 5 sau 8 ani, randamentele nu vor scădea.

Este important! La fiecare 5 ani pe teren cu căpșuni trebuie să schimbați solul. Fără a face acest lucru, producția de căpșuni va scădea semnificativ.

Perioada de fructare este destul de lungă. Primele fructe pot fi colectate la începutul lunii iunie. Spre mijlocul lunii iulie, fructele vor deveni mai mici și mai mici. Fiecare ieșire poate găzdui aproximativ 5-6 boabe. Toate sunt mari, aproape de aceeași mărime.

Plantarea răsadurilor și îngrijire

Capul de căpșuni crește slab în solul umed. Căpșunile iubesc locurile însorite. Astfel de condiții permit o creștere a căpșunilor gustoase și frumoase. Doar în paturile bine luminate puteți obține randamente ridicate. Este necesar, cu mare responsabilitate, să luați în considerare alegerea paturilor. În locul rău, boabele vor fi foarte mici.

Acum, când este selectat site-ul pentru cultivarea căpșunilor, puteți începe să îl pregătiți. Primul lucru pe care trebuie să-l curățați de buruieni și resturi de plante de anul trecut. Apoi, solul trebuie tratat cu soluție de amoniac. Astfel, puteți scăpa de dăunători și agenți patogeni de diverse boli.

Începeți imediat să plantați răsaduri nu poate. Este necesar să așteptați până când solul se usucă puțin. Deoarece acest soi are tufișuri destul de mari, ar trebui plantat într-un model de șah. Plantele cresc repede, deci locul din grădină ar trebui să fie suficient.

Este important! O aterizare prea densă nu va permite slăbirea solului. Fructele în sine vor suferi de asemenea. Ei vor primi puțină lumină soarelui și nu va fi convenabil să le colectați deloc.

Mulți grădinari plantează o varietate de Domn "sub film". Aceasta este o metodă bună de plantare a căpșunilor, care poate facilita foarte mult îngrijirea tufișurilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să achiziționați o bucată de polietilenă de aceeași dimensiune ca un pat cu căpșuni. Este răspândită pe suprafața solului. Apoi, găurile se fac chiar în film la distanța corectă. Gauri sunt făcute în găurile pentru plantarea răsadurilor. Răsadul este îngropat astfel încât partea superioară a plantei să fie deasupra filmului. Plantarea "sub film" facilitează și colectarea fructelor.

Puteți planta căpșuni la începutul primăverii sau toamnei înainte de apariția înghețului. Rețineți că răsadurile trebuie să se înrădăcineze într-un loc nou, altfel va îngheța doar la primul îngheț. Este mai bine să-l planteze în august-septembrie sau în primăvară după înghețurile de noapte se opresc în cele din urmă.

Căpșunul Domnului are nevoie în special de udare de la începutul creșterii până la maturarea primelor fructe. Apoi numărul și abundența irigării pot fi reduse. Unii grădinari folosesc în acest scop un sistem de irigare prin picurare. În plus, plantele au nevoie de slăbirea regulată a solului și de îndepărtarea buruienilor.

Hrana pentru căpșuni

Pentru hrănirea căpșunilor este mai bine să utilizați îngrășăminte organice. Astfel de substanțe au un efect foarte pozitiv asupra creșterii și fructării. În plus, pentru proprietarii de vile sau rezidenți din mediul rural acestea sunt întotdeauna disponibile. Efectuând pansament de top, este necesar să se ghideze prin fertilitatea solului și caracteristicile unui grad de căpșuni.

Pentru a facilita îngrijirea căpșunilor, multe sunt mulcirea solului. Mulchul reține umiditatea în sol și nu permite buruienilor să germineze. În timpul plivirii și îndepărtării buruienilor este necesară ruperea musturilor din tufișuri. Ei iau energie de la plante, care sunt atât de necesare pentru procesul de formare a fructelor.

Avantajele soiului

După cum știți, îngrijirea de căpșuni nu este cel mai ușor de făcut. Cu toate acestea, toate eforturile vor fi recompensate sub formă de fructe de padure frumoase și gustoase. În cazul soiurilor de căpșuni Domnul poate fi remarcat astfel de beneficii:

  • plăcut gust dulce-acru;
  • aromă pronunțată de căpșună;
  • bogate fructe de padure rosii;
  • fructe mari.

concluzie

După cum vedem din descrierea varietății căpșunilor Domn, aceasta este o alegere excelentă atât pentru grădinarii experimentați, cât și pentru începătorii din această afacere. După ce ați plantat-o ​​pe acest site, veți primi nu numai fructe de pădure mari și gustoase, ci și o garanție că tufișurile nu vor trebui să fie schimbate pentru următorii 10 ani. Cu grijă, căpșunile vor da roade bine, fără a-și pierde gustul. Grădinarii notează că primele boabe sunt cele mai dulci. Este, de asemenea, foarte important să se efectueze tufișuri de hrănire regulate. Acest lucru va permite obținerea de fructe mai mari. Puteți să vă ușurați și mai mult prin mulcirea solului sau prin construirea unui sistem de paturi de irigare prin picurare. Astfel, toată munca principală va fi efectuată fără participarea dvs.

Grădinari recenzii

Lyudmila Andreevna, 43 de ani, Samara Domnul nostru crește de 5 ani. Pentru a replanta până când vedem nevoile, fructele sunt la fel de mari ca în primii ani. Toți sunt mulțumiți de gust, fructe foarte dulci și suculente. Jam se dovedeste a fi grozav. Este foarte important ca apa să fie udată în mod regulat și să fie hrănită. Este mai bine să se rupă toate mustariile din bush, apoi căpșunile cresc mai mari. Katerina Alexandrovna, 39 de ani, Kazan A primit primele cupluri după ce a citit despre particularitățile acestui soi pe Internet. Foarte atras dimensiunea fructului și fructul pe termen lung. În primul an au fost o mulțime de fructe de padure pe tufișuri. Am lăsat câteva antene, iar anul viitor numărul de arbuști a crescut de 3 ori. Sunt foarte mulțumiți de varietatea Domnului. Oksana Pavlovna, de 40 de ani, Moscova

Căpșunile de la dacha nu au crescut niciodată. Întotdeauna am crezut că pentru creșterea ei normală este nevoie de o îngrijire constantă. În conformitate cu recomandările unui vecin, varietatea plantată Domnul. Mi-a adus, de asemenea, puieți tineri, pe care ea însăși a crescut. Toate tufișurile s-au aclimatizat bine, iar pentru al doilea an avem în grădină propriile căpșuni de casă. Nu fertilizăm cu niciun fel de substanțe chimice, numai îngrășăminte organice. Nu udăm așa cum ne-ar plăcea în mod regulat. Poate că, cu cea mai mare grijă, fructele de pădure vor crește și mai mult. Dar asta e suficient pentru noi. Mă bucur că căpșunul este natural și de casă. Planificăm să extindem patul de grădină astfel încât să putem îngheța.

Pin
Send
Share
Send
Send