Grădinărit

Top căpșuni în timpul înfloririi

Pin
Send
Share
Send
Send


Puteți obține o recoltă calitativă din orice recoltă numai prin respectarea anumitor cerințe ale tehnologiei agricole. Capsunile de gradina nu fac exceptie.

În scopul de a sărbători pe fructe de padure parfumate și gustoase, este necesar să facă un efort. Căpșunile răspund la îngrijire, grădinarii notează randamente ridicate cu respectarea ritmică a regulilor de îngrijire. Unul dintre punctele importante este considerat top dressing. Astăzi ne uităm la tipurile de pansamente pentru căpșuni de grădină în timpul înfloririi. În această viață de tufișuri de căpșuni mulți gradinari renunță la programul lor de hrană.

Există o opinie greșită că, dacă flori de căpșuni infloresc, acum planta se va descurca singură. Și toate îngrijirea în continuare este udarea, plivitul, înlăturarea musturilor suplimentare și slăbirea. Hrănirea căpșunilor de căpșuni se efectuează la începutul sezonului de creștere și în toamnă pentru a pregăti tufișurile pentru iernare.

Dar substanțele nutritive și minerale necesare plantei pe întreaga perioadă a vieții sale. Rezervarea de sol a acestor substanțe nu este suficientă pentru mulți ani de căpșuni în creștere într-un singur loc. Și în momentul înfloririi și formării fructelor, bucșe vor avea nevoie de componente suplimentare. Cu toate acestea, unii grădinari se întreabă, este posibil să se facă hrănire suplimentară atunci când căpșunile sunt în floare? Va exista vreun prejudiciu pentru fructe de padure de la fertilizarea suplimentară, deoarece absorb toate îngrășămintele aplicate pe pat?

Top căpșuni în timpul înfloririi au nevoie în mod necesar. Vă permite să măriți semnificativ randamentul și să îmbunătățiți calitatea fructelor. Ele devin mai mari, suculente și parfumate. Astfel de calități sunt evaluate de grădinari în căpșuni de calitate superioară.

Alimentați în timpul perioadei de înflorire aveți nevoie de bucșe:

 • doar plantate;
 • deja fructifying.

Principalele etape de hrănire a căpșunilor:

 • la începutul procesului vegetativ;
 • la momentul înfloririi;
 • după încheierea fructării.

Care este valoarea de hrănire a căpșunilor de căpșuni la momentul înfloririi? Oferă câțiva parametri importanți:

 1. Căpșunile se recuperează bine după perioada de iarnă.
 2. Tufișurile vor avea mai multe tulpini de flori și ovare, deoarece planta are destule forțe pentru a face acest lucru.
 3. Toate fructele rezultate nu vor dispărea, deoarece tufișurile au suficient nutrienți pentru dezvoltarea lor.

Importanța procedurii este clar pentru noi, acum rămâne să aflăm cum să hrănim căpșunile în timpul înfloririi.

Alegerea formulărilor pentru fertilizarea căpșunilor în timpul înfloririi

Metoda și tipul hrănirii ar trebui determinate în funcție de compoziția solului pe crestăturile de căpșuni. Cel mai adesea, agricultorii hrănesc tufișuri cu compoziții de îngrășăminte minerale ușor absorbite de sistemul de rădăcini al plantei. Dar există metode populare - cenușă de lemn, gunoi de găină, acid boric sau drojdie. În această etapă, căpșunile au nevoie de potasiu, astfel încât alegerea îngrășămintelor se bazează pe disponibilitatea elementului necesar.

Există doar două tipuri principale de pansamente - rădăcină și foliar. Luați în considerare fiecare tip de hrană mai mult. Dar mai întâi, aflați care sunt regulile generale pentru hrănirea culturii în momentul înfloririi. De obicei, acest timp se încadrează în mai - începutul lunii iunie. Înainte de a începe procedura de primăvară, trebuie să faceți niște pregătiri:

 • curățim tufele din părțile uscate;
 • îndepărtați un strat de mulci în jurul plantei, dacă există unul;
 • îndepărtarea buruienilor;
 • slăbiți solul (pentru aplicarea rădăcinilor componentelor).

Acest lucru este necesar pentru a elibera rădăcinile plantei, pentru a îmbunătăți accesul la lumină și aer la acestea, pentru a mări numărul de ovare pe tufele de căpșuni.

Îngrășăminte de bază

Acesta este un mod convenabil de hrănire a bucăților de căpșuni, care este cunoscută fiecărui grădinar. Soluția nutritivă este introdusă în sol astfel încât substanțele necesare să fie livrate prin sistemul rădăcină către toate părțile plantei.

Alimentează cu atenție arborii. Este necesar să se asigure că compoziția nu se încadrează pe frunze și se introduce uniform în sol. În acest scop, este bine să utilizați:

 1. Azotat de potasiu. Pentru a prepara o soluție de top, o linguriță de substanță este suficientă pentru o găleată de apă pură. Pe un tufiș va fi nevoie de 0,5 litri din compoziția finită.
 2. Medicamentul "ovariu". Prepararea soluției se realizează strict conform instrucțiunilor atașate la medicament. Supradozajul nu este permis.
 3. Drojdie. Grădinarii folosesc drojdie proaspătă și uscată pentru a hrăni căpșuni în momentul înfloririi. Consumul de compoziție nutritivă - 5 litri la 10 bucăți de căpșuni de grădină. Prepararea soluției din proaspătă - 1 kg de drojdie per 5 litri de apă curată. Apoi amestecul rezultat este din nou diluat cu apă în raport de 1:20. Căciula de capsuni sunt udate cu îngrășământ gata. Drojdie uscată este suficientă pentru o pungă pentru a face sourdough. Adăugați zahăr, apă caldă și lăsați-o să bea timp de 2 ore. Apoi se toarnă 0,5 litri de ferment într-o cutie de udare și se hranesc fructele.
 4. Pâine (grâu sau secară). Este capabil să înlocuiască complet compoziția de drojdie. Feliile de pâine uscată sunt umplute cu apă și lăsate să se fermenteze. Poate dura între 6 și 10 zile. De îndată ce compoziția este "fermentată", se stoarce sau se filtrează. Apoi, se diluează cu apă curată în raport de 1:10 și se adună tufișuri de căpșuni. Consumul pe plantă - 0,5 litri de perfuzie.
 5. Lemn de frasin. Excelent remediu natural. Se bucură de o mare popularitate în rândul grădinarilor. Se toarnă un pahar de substanță cu 1 litru de apă clocotită, se amestecă și se lasă să se răcească. Apoi aplicați o presiune și folosiți 0,5 litri de perfuzie pentru a alimenta o bucată de căpșuni la momentul înfloririi.
 6. Korovyak (perfuzie). Luați 2,5 kg de gunoi de grajd și turnați 10 litri de apă, insistați în 24 de ore. Apoi perfuzia este amestecată și diluată cu apă într-un raport de 1:20. Pentru a scăpa de miros neplăcut, grădinarii experimentați recomandă adăugarea imediat "Baikal" humate compoziției (înainte de a insista). Pentru căciuri de căpșune nevoie de 0,5 litri de hrană.
Este important! Foarte atent aduce infuzia de mullein sub tufișuri, pentru a nu arde planta.

Aplicare foliară

Această metodă constă în irigarea tufelor de căpșuni cu compoziții nutritive.

Substanțele utile sunt absorbite de masa frunzelor, în special partea lor inferioară. Acest lucru trebuie luat în considerare la pulverizarea plantelor. Efectuați nutriție foliară în perioada de apariție în masă a florilor pe căpșuni. Pentru aceasta, grădinarii folosesc adesea:

 1. Formule de îngrășăminte gata preparate. Rubin, Hera, preparatele Agros s-au dovedit a fi excelente pentru îmbrăcarea căpșunilor la momentul înfloririi. Modul de pregătire a soluției este descris în detaliu pe ambalaj, respectați dozele recomandate.
 2. Sulfat de zinc. Prepararea soluției de 0,02% pentru pulverizarea căpșunilor.
 3. Azotatul de potasiu este, de asemenea, potrivit pentru pulverizarea foliară. Este necesar să luați o linguriță de droguri în 5 litri de apă și să folosiți tufele de căpșuni.
 4. Drojdie. Rețeta soluției este aceeași ca și pentru aplicarea rădăcinilor.
 5. Infuzie de urzică proaspătă. Se taie iarba, se pune într-o găleată și se umple cu apă fierbinte (50 ° C). Insistați-vă o zi, apoi diluați cu apă în raport de 1:10 și cheltuiți hrănirea foliară a căpșunilor la momentul înfloririi.
 6. Acid boric (preparat farmaceutic). Un mic vârf de pudră este suficient pentru o găleată de apă. Se amestecă amestecul și se pulverizează căpșunile.
 7. Produse lactate fermentate (chefir, zer). Acestea aduc nu numai beneficii nutriționale, ci și contribuie la acidifierea solului. Acest lucru este important pentru grădinarii care au sol alcalin în zonă. Al doilea avantaj al unei astfel de hrănire este că acarienii și afidele "nu-i plac". Produsele sunt diluate cu apă (1: 1) și sunt hranite cu căpșuni. Compoziția are un dezavantaj. El nu poate să ofere căpșuni bune în timpul înfloririi. Prin urmare, este necesar să se adauge perfuzie de tratament de urzică, mullein sau excremente de pasăre.
 8. Compoziție complicată. Pentru această hrană vor fi necesare mai multe componente. Se diluează în 10 litri de apă și se pulverizează prin pulverizare. Trebuie să luați 2 grame de sulfat de potasiu și permanganat de potasiu, 1 gram de acid boric și o pungă de orice îngrășământ complex pentru căpșuni de grădină.

Sfaturi utile

Firește, desigur, au o mare popularitate.

Ele sunt disponibile, sunt ușor de pregătit și astfel de soluții sunt sigure pentru mediu.

Top dressing la momentul înfloririi face una dintre căile și compoziția selectată. Găsiți cele mai bune pentru site-ul dvs. Toate rețetele sunt date pentru selecție, nu pentru utilizare simultană.

Îngrășămintele organice se aplică numai în stare diluată. Căpșunile iubesc fertilizarea cu materie organică naturală, dar supradozajul va duce la consecințe grave.

În momentul alimentării cu rădăcini, solul trebuie să fie umed. Cel mai bine, dacă hrăniți căpșunile după următoarea udare sau ploaie.

Introducerea rădăcinilor extra într-o vreme însorită, dar nu în miezul cald.

Orice îmbrăcăminte nu va aduce stres la plante, dacă o faceți seara sau dimineața devreme înainte de apariția căldurii.

Dozajul standard este destinat pământului nisipos și pământului slab argilos. Analizați solul site-ului dvs. pentru a selecta cea mai potrivită hrană pentru căpșuni în momentul înfloririi.

Finalizarea corectă a hrănirii vă va îmbunătăți în mod semnificativ starea de tufăriș de căpșuni și indicele randamentului. Va ajuta fructele să devină mai frumoase, mai gustoase și mai aromate. Acest rezultat va acoperi tot timpul.

concluzie

Hrănirea căpșunilor de grădină la momentul înfloririi este un eveniment important pentru creșterea randamentului.

Dar asigurați-vă că urmați regulile de fertilizare, pentru a nu dăuna plantelor.

Cea mai fundamentală regulă este oportunitatea rezonabilă. Nu trebuie să fiți zeloși și să creșteți proporțiile sau numărul de pansamente de căpșuni în timpul perioadei de înflorire. Suficientă o procedură în momentul apariției pedunculilor. În caz contrar, puteți deranja echilibrul natural acid-bazic al solului, care va afecta dezvoltarea căpșunilor. O supradoză a componentelor nutriționale este mai bine pentru a preveni decât să se ocupe de ea.

Pin
Send
Share
Send
Send