Grădinărit

Sweet Pepper Variety

Pin
Send
Share
Send
Send


Atunci când alegeți ardei pentru creștere în sere și în câmp deschis, grădinarii să acorde atenție aspectului, gustului fructelor și randamentului unui anumit soi. Cu toate acestea, o parte importantă a soiului sau a hibridului pentru maturare pe suprafețe mici de sol este dimensiunea bushului.

Avantajele creșterii ardeilor dulci subdimensionați

Cel mai adesea, toate informațiile necesare cu privire la varietatea piperului bulgar sunt pe ambalajul cu material de plantare. Dacă sunteți grădinar începător sau alegeți un soi nou pentru plantare, atenție la parametrii cum ar fi condițiile de creștere (sere sau terenul deschis), condițiile de temperatură și timpul de coacere a fructelor. Producătorul introduce, de asemenea, cumpărătorul la mărimea randamentului așteptat și a plantei în sine.

Care este diferența dintre creșterea soiurilor înalte de la cele stuncate și în ce cazuri este necesar să plantați anumite plante în pământ? Se știe că soiurile înalte sunt, cel mai adesea, cele mai productive ardei bulgari. În condiții de seră, până la 10-12 kg de fructe suculente și colorate sunt colectate de la un tufiș. Hibrizii reproducători moderni pot reproduce fructe înainte de debutul iernii. Aceste arbuști necesită însă o atenție obișnuită: trebuie să fie legate și modelate astfel încât să împiedice răsucirea sau slăbirea tijei principale. În plus, soiurile înalte necesită alimentație regulată minerală și organică.

În condițiile îngrădite ale grădinilor de țară și ale serelor este mai bine să crească ardei subdimensionați. Tufișurile mici, dotate cu fructe colorate, sunt de asemenea ideale pentru opțiunile de acoperire a filmului tunel. Randamentul acestor soiuri este oarecum mai mic, totuși, datorită densității de plantare în sol, puteți obține rezultate bune și stabile.

Este important! Atunci când alegeți o soiuri cu creștere redusă, rețineți că toate aceste plante iubesc o lumină bună. Încercați să alegeți o parte neagră a grădinii sau o seră cu lumină naturală strălucitoare.

Fermierii experimentați dezvoltă soiuri de piper în creștere redusă, pentru a obține prime randamente rapide, cu costuri minime pentru întreținere și hrănire. Dar pentru începătorii care se ocupă pentru prima dată de cultivarea legumelor, este recomandat să începeți cu tufișuri joase. Sunt perfecte pentru locuitorii de vară care vin la parcelele lor o singură dată pe săptămână. Rezistența la climă aridă și caldă, întoarcerea lentă a viilor și a ramurilor laterale și o tulpină puternică sunt principalele avantaje ale cresterii ardeilor pe tufișuri joase.

Soiurile și hibrizii de piper dulce subdimensionat

Atunci când alegeți un material de plantare pentru ardeii dulci subdimensionați, asigurați-vă că nu uitați că astfel de caracteristici, cum ar fi începutul sezonului de creștere și gustul fructelor, de regulă, intră întotdeauna în conflict. Dacă trageți prima recoltă la începutul lunii iulie, calitatea fructului este probabil să fie medie.

chanterelle

Această varietate mică și compactă de ardei dulce poate fi cultivată în grădini de grădină deschise și în sere de film. Primele fructe pot fi îndepărtate deja în a suta zi de la scuiparea materialului de plantare. Fructele sunt vopsite în verde sau portocaliu, au o formă plană, ușor alungită, cresc în dimensiuni mici și în greutate. Interesant este că Chanterelle este una dintre puținele soiuri care pot produce randamente mici pe balcoanele apartamentelor orașului. Acest lucru se datorează faptului că planta nu are nevoie de volume mari de sol și se simte grozav într-un vas de flori.

Plantarea răsadurilor în sol este efectuată la începutul sau la mijlocul lunii martie. Densitatea de aterizare pe 1m2 - până la 5-6 răsaduri. Principalele caracteristici ale soiului - culegerea regulată a mugurilor laterale. Peste 1,5-2 kg de ardei sunt îndepărtați dintr-o bucată pe an.

lumină

Grade de copt dulce de dimensiuni reduse pentru teritorii deschise și adăposturi de film mic. În grădină, această plantă nu crește mai mult de 40-50 cm. Primele fructe sunt îndepărtate în ziua 100 după ce semințele au fost incubate. Pielea este densă, pictată într-o culoare portocalie strălucitoare. Masa fătului în perioada de maturitate tehnică - 80-100 gr. Avantajele evidente ale varietăților în creștere de "Lumină" includ rezistența ridicată la viruși de mozaic pepene verde, boli fungice și putrede. Dintr-un tufiș mic, dar productiv, acestea ocupă până la două kilograme de recoltă.

fachir

În grădinari, acest soi este recunoscut ca fiind cel mai bun dintre ardeii bush, datorită posibilităților largi de utilizare a culturii. Fructele sunt de dimensiuni mici, au o formă plată, alungită, sunt vopsite în roșu aprins. Cei care nu sunt familiarizați cu calitățile aromatizante ale ardeiului Fakir sunt oarecum deranjați de aspectul său, deoarece piperul are dimensiuni mici în diametru și arată ca un ardei iute.

Cu toate acestea, "Fakir" - este una dintre varietățile în creștere, care este renumită pentru randamentele sale ridicate. În timpul perioadei de fructe, micul, cu o jumătate de metru înălțime, se toarnă cu fructe strălucitoare. În zonele de grădină deschise, până la trei kilograme de recoltă sunt recoltate dintr-un tufiș, dar dacă puneți "Fakir" în condiții de seră, aceste cifre pot ajunge până la 8-10 kg. O trăsătură distinctivă a soiului este o piele incredibil de densă, datorită căreia piperul tolerează bine transportul și rămâne pe tufiș chiar și la primul îngheț.

Agapovsky

Gradul este notat de institutul de cercetare științifică de selecție și culturile de legume din Rusia, ca cea mai veche clasă de creștere scăzută.

Plantați în sere deschise și sere de film și dă primele recolte deja în a 90-a zi după germinare. Fructele sunt mari, au o formă de prisma chiar și, când sunt pe deplin coapte, se transformă într-o culoare roșie bogată. Până la 5-6 kg de fructe sunt îndepărtate dintr-o bucată pe an, iar greutatea medie poate ajunge la 250-300 grame.

Trăsături distinctive ale cultivării - rezistență excelentă la virusul mozaicului de tutun, dar în același timp necesită suplimente minerale suplimentare. Fără acestea, fructele soiului Agapovsky încep să dureze cu putregai.

Atenție! Acordați atenție soiului "Oriole". Caracteristicile sale biologice și tehnice sunt complet similare cu Agapovsky, cu o singură diferență - fructele sunt vopsite într-o culoare galbenă frumoasă.

Albatros F1

Hibridul hibrid de dimensiuni reduse, care a primit numele din forma piperului, care este ușor îndoit la capăt și care amintește aripile unei păsări. Gradul este adus în registrul de stat al Federației Ruse și este recunoscut de crescătorii interni, fiind unul dintre cele mai bune dintre clasele universale timpurii.

Fructele în perioada de maturitate biologică ajung la dimensiuni de 8-10 cm, cu o greutate medie de un ardei - 100 gr. O caracteristică distinctivă a Albatros este o rezistență ridicată la fluctuațiile puternice ale temperaturilor aerului și solului. Peste 5-7 kg de fructe gustoase, verzi-verzi sau galbene sunt colectate dintr-un tuf.

Boneta

Acest soi dă cele mai bune producții în adăposturi de film și în condiții de seră, deoarece se referă la varietăți de creștere în creștere de scurtă durată, cu creștere instabilă, cu fixări rapide la rece.

Fructele sunt colorate în roșu, în perioada de maturitate biologică, pot ajunge la o sută de grame, deși există cazuri când cântărirea unui piper Boneta atinge greutăți de 300. De la un arbust până la 3 kilograme de piper poate fi îndepărtat dintr-un arbust. O caracteristică distinctivă a soiului este rezistența ridicată la secetă, la lumina directă a soarelui și la temperaturile înalte de vară.

Timoshka

Instalație închisă și foarte compactă, cu ardei dulce subdimensionat, senzație excelentă în condiții înghesuite, cu o plantare densă a materialului săditor în sol deschis. "Timoshka" se referă la soiurile de mijloc, cele dintâi ardei sunt îndepărtate din tufiș numai în a 110-a zi după ce semințele au fost cioplite. Greutatea medie a unui singur fruct poate ajunge la 300 de grame, însă soiul nu face parte din categoriile cu randament ridicat, iar numai 3-4 ovare pot fi formate chiar pe bucătărie pentru tot sezonul.

Grădinariștii iubesc "Timoshka" pentru gustul său. Acest frumos, piper roșu poate fi atribuit grosului, datorită faptului că pereții săi cărnoși în timpul maturării biologice ating o grosime de 0,8-1 cm.

Până la două kilograme de recoltă sunt recoltate dintr-un tufiș și, cel mai adesea, sunt folosite pentru a face salate.

Gemeni F1

Hibrid copt timpuriu de piper galben dulce de selecție olandeză. Înălțimea tufișului depășește cu puțin 40 cm. A fost crescută în mod special pentru cultivarea culturilor în condițiile serelor de film înguste. Perioada de maturare completă a "Gemini" vine deja după 2,5 luni de la primul film.

O trăsătură distinctivă a hibridului - fructele se atarna pe un tulpină lungă, ceea ce vă permite să trageți cultura fără a afecta planta principală. "Gemini" are un gust excelent, rezistență de invidiat la secetă pe termen scurt și la temperaturi înalte de vară.

Ilya Muromets

Numele acestui soi vorbește de la sine. Un tufiș mic și compact are un sistem puternic de rădăcină și tulpină. Fructele pot crește până la 12-15 cm în lungime, având o greutate medie de 200 de grame.

Planta aparține mijlocului sezonului, prin urmare, maturarea biologică completă poate fi observată numai în a 120-a zi. Ardeii sunt carnați, roșii, ideali pentru prelucrarea și conservarea culinară. Până la 10 ovare se formează pe un tufiș, prin urmare, cu o bună îngrijire și udare regulată, "Ilya Muromets" produce randamente stabile și ridicate.

Trăsături distinctive ale soiului - rezistență ridicată la răcire în aer și pe sol, imunitatea infecțiilor virale și fungice.

Eroshka

Semințe fructifere de dimensiuni reduse de la mijlocul sezonului, cu un sezon de creștere începând cu a 100-a zi după ce semințele au fost incubate. Planta depășește înălțimea de 0,5 m, numai dacă este cultivată în condiții de seră. Tufurile sunt compacte, cu o tulpină puternică și densă, nu necesită forfecare și formare. Fructele sunt vopsite într-o frumoasă culoare roșie bogată, masa fiind de până la 200 gr. Pielea este densă și suculentă, cu o grosime medie de aproximativ 5 mm.

Principalele caracteristici ale fătului - rezistența la temperaturi mai scăzute, virusul pepene verde și mozaicul de tutun, bolile fungice și patologice. "Eroshka" este o mare oportunitate de a obține randamente ridicate în parcele mici de sol. Aceasta este una dintre puținele soiuri care dau cu succes fructe atunci când plantează până la 8-10 tufărișuri de rasă pe 1m2.

concluzie

Atunci când alegeți soiurile și hibrizii cu creștere redusă pentru creșterea ardeilor, amintiți-vă că fiecare dintre ele este adaptat la condițiile climatice specifice, este individual în alegerea frecvenței de hrănire și udare. Pentru a colecta o recoltă decentă gustoasă urmați planul de ambalare pentru plantarea răsadurilor în sol deschis, indicat pe ambalaj. Pentru tufișurile compacte subdimensionate, aceasta este, de regulă, de 30x40 cm, cu rare excepții, care se schimbă în partea inferioară.

Pentru mai multe informații despre ardeii dulci subdimensionați, consultați videoclipul:

Pin
Send
Share
Send
Send