Grădinărit

Tomato Buyan

Pin
Send
Share
Send
Send


Fiecare grădinar care cultivă roșiile știe ce cerințe trebuie să îndeplinească o varietate universală. Principalul avantaj al acestei legume este randamentul bun, gustul și ușurința întreținerii.

Tomato "Buyan" include toti acesti factori.

Atenție! Acest soi are un alt nume - "Fighter". Ambele nume s-au obișnuit și toată lumea îl numește așa cum îi place.

Pentru prima dată, "Buyan" a fost lansat în Siberia în 2012 și este perfect pentru un astfel de climat rece. Există două soiuri de soi: "Red Buyan" și "Yellow Buyan". Ele diferă ușor în forma fructului, dar în general au aceleași proprietăți. În fotografie puteți vedea aceste și alte roșii.

Caracteristicile unui soi

Roșiile "Buyan" pot fi atribuite soiurilor de maturare timpurie, deoarece doar aproximativ 100 de zile trec de la germinarea răsadurilor până la maturarea primelor roșii. Particularitatea tomatei este faptul că este o plantă de bush, determinantă și nu înaltă, așa cum eram. Înălțimea sa poate ajunge până la 50 cm. Numărul de frunze este mediu. Inflorescențele se formează la fiecare 2 frunze.

Atenție! Principalul avantaj este că bushul nu are nevoie de jartieră și ciupituri.

Îngrijirea nu necesită mult timp și efort.

Roșia este potrivită atât pentru un teren deschis, cât și pentru sere. El tolerează orice condiții meteorologice: frig și secetă. Are rezistență moderată la boală la bacterii și nu răspunde la virușii de mozaic de tutun.

Fructe foarte generos: de la 1 m2 Puteți colecta aproximativ 25 kg de roșii. Roșiile sunt cilindrice, seamănă cu prune. Pielea este netedă și strălucitoare. Fructe verzi nealcoolizate cu pete întunecate, coapte - bogate în roșu. Primii roșii sunt întotdeauna puțin mai mari, dar în medie cântăresc aproximativ 70 g. Numărul de semințe este foarte mic, 4-5 camere de semințe pe tomate. Are gust dulce, dar ușor acru, care este ideal pentru tomate. Este păcat că fotografia nu transmite gustul și mirosul, dar putem vedea într-o secțiune cât de carne și suculente sunt.

Această varietate de roșii este perfectă pentru decapare, deoarece pielea de roșii este puternică și nu se va sparge. Puteți mânca, de asemenea, proaspătă, fiartă și uscată. Potrivit pentru îngheț. Dar pentru a menține roșiile Buyan proaspete pentru iarna nu va funcționa.

Deci, descrierea soiului "Buyan" a arătat că este aproape o tomată ideală. Soiul nu necesită prea multă atenție, nu are nevoie de tăiere de frunze și jartieră, ceea ce este foarte surprinzător pentru astfel de roșii cu randament ridicat. Tolerează ușor picăturile de temperatură și se maturizează foarte repede.

Atenție! Singurul, dar nu cel mai important dezavantaj, este că tomatele acestui soi nu sunt stocate proaspăt pentru o perioadă lungă de timp.

Cu tehnologia modernă, nu vă puteți îngrijora, deoarece atunci când îngheți gustul de roșii proaspete aproape că nu este pierdut.

Crescând

Acest soi este semănat în luna martie. Semințele trebuie așezate în sol la o adâncime de aproximativ 2 cm Este foarte ușor să faceți acest lucru în felul următor: semințele sunt semănate pe solul împrăștiat, presărate cu un strat subțire de sol amestecat cu turbă deasupra. Poți aproviziona răsadurile printr-o sită sau spray. Cutii acoperite cu folie și depozitate într-un loc cald. Când roșiile germinează, îndepărtați pelicula și puneți răsadurile într-un loc cu o bună expunere la lumina soarelui.

Alegerile ar trebui să înceapă după apariția a 1-2 frunze întregi. Alăptați înainte de plantare, de preferință, de cel puțin 2-3 ori. Începem să ne temperăm când o săptămână rămâne înaintea debarcării. După ce înghețurile s-au încheiat, începem să planteze în pământ. La 1m2 aproximativ 8-9 tufișuri vor fi densitatea ideală.

Sfat! Udarea are nevoie de roșii seara, cu apă caldă.

Nu uitați de hrănire și de slăbire. Înainte de înflorire, este recomandabil să se alimenteze roșiile cu îngrășăminte minerale. Și după ce au apărut primele fructe, potasiul este necesar pentru plante.

Boli și dăunători

Soiul "Buyan" se luptă constant cu multe boli. Acest lucru contribuie la îngrijirea corespunzătoare a plantelor. Când toate regulile și recomandările pentru îngrijire sunt îndeplinite, nu există dăunători și boli dăunătoare pentru tomate. Dar, desigur, protejarea plantei de orice este pur și simplu imposibilă. Se întâmplă ca petele de fructe să apară verde. Pentru acest soi este un fenomen normal. Petele dispar când fructele sunt pe deplin coapte. În plus, se pot forma fisuri. Pot exista mai multe motive:

  • pământ prea umed (poate aveți nevoie de apă mai des decât plantele);
  • hrănire în exces;
  • un număr mare de fructe pe tufiș;
  • nu suficientă lumină.

Pentru prevenire, este necesar să se trateze plantele de la ulcerul târziu. Aceste reguli trebuie să fie respectate atunci când cresc toate soiurile de roșii, dar este "Fighter", care va fi primul care încântă proprietarii cu o recoltă bogată.

opinii

Maria, 39 de ani, Chelyabinsk. Am crescut roșii de cumpărare timp de 5 ani. Aceasta este marca mea preferată. Tufișuri mici, nu necesită jartieră și ciupituri. Doar ceea ce am nevoie, pentru că este foarte dificil de a avea grijă de soiuri mari. Fructele nu sunt foarte mari, ci netede și uniforme. Fac conservarea lor, fructele nu se sparg in banca. De asemenea, se dovedește suc foarte gustos, gros și ușor acru. Nu știu de ce spun că sunt prost depozitate proaspăt. Odată am luat fructul încă verde și de Anul Nou, am avut roșii frumoase și coapte, care ne-au decorat masa. Colecționez eu însumi semințele. Recomand acest soi tuturor! Oksana, 43 de ani, Krasnoyarsk A avut experienta in cultivarea varietatii "Fighter" de culoare galbena. Soiul este copt timpuriu, tufișuri. Fructul este densitate medie, netedă și netedă. Roșii roșii cu pete mici închise la culoare, dar când sunt maturate, devin galben de lamaie. Greutatea medie a fructelor este de aproximativ 100 de grame, maximum - 150 g. Soiul este rezistent la condițiile meteorologice, iar îngrijirea este foarte simplă. Dacă comparăm speciile roșii și galbene ale "Buyan", atunci cele galbene sunt mai mari. Ideal pentru salate și decapare. Alena, 35 de ani, Ekaterinburg, a cultivat tomate vii vara trecută. După cum a spus colegul meu, soiul nu este atât de pretențios, nici de îngrijire, nici de condițiile externe. Am fost foarte surprins pentru că sa dovedit așa. Ei au crescut pe câmpul meu, înconjurați de buruieni, nu au fost legați și nu au fost păcăliți. Pentru a apăra apa nu a fost posibil, astfel încât udate din fântână. M-am gândit că, cu o asemenea grijă, nu voi colecta deloc nimic. Dar, și în salate mâncat, și s-au rostogolit pentru iarna. În acest an voi cumpăra din nou semințele acestui soi.

Să rezumăm

Descrierea acestui soi este pe deplin adevărată. Roșiile sunt cu adevărat nepretențioase și cu un randament ridicat. Potrivit grădinarilor experimentați, soiul "Buyan" este ideal pentru un climat rece. Hostesses care au încercat să-l crească au fost foarte mulțumiți.

Pin
Send
Share
Send
Send