Flori

Flori de grădină perene timpurii

Pin
Send
Share
Send
Send


Odată cu debutul primăverii, toată lumea așteaptă să apară primele flori. Din păcate, unele dintre ele încep să înflorească foarte târziu în vară sau mai aproape de toamnă. Prin urmare, este cel mai plăcut să observăm înflorirea celor mai vechi flori de grădină. Ele par să învețe totul în jur, dând culori strălucitoare vieții noastre. Unele flori devreme sunt perene, ceea ce înseamnă că odată ce le-ați plantat, puteți să vă bucurați de frumusețea mugurilor de mulți ani. Cel mai important lucru este să alegeți pentru dvs. tipurile de flori adecvate, ușor de întreținut și care să înflorească în primăvară. Acest articol conține informații despre multe soiuri de flori timpurii. Sigur, printre ei există cu siguranță cei care nu vă vor lăsa indiferenți.

Flori dulce

Una dintre florile cele mai populare din paturile noastre este doar bulbos. Aceasta este o specie numeroasă și foarte comună, ale cărei reprezentanți se pot lăuda cu cea mai veche înflorire. Este necesar să plantați astfel de plante pe terenul dvs. în toamnă, iar în primăvara anului veți putea admira flori frumoase. Și cu cât mai devreme începe primăvara în zona dvs., cu atât mai devreme vor apărea mugurii. Acum merită luată în considerare mai detaliat care dintre cele bulboase sunt cele mai timpurii pentru localitatea noastră.

Snowdrop sau galantus

Aceste flori frumoase și-au luat numele din cauza capacității lor de a germina imediat ce zăpada începe să se dezghețe. Acestea sunt cele mai vechi flori care ne încântă cu înflorirea lor din primele zile ale lunii martie. În unele locuri, acestea înfloreau mai târziu, în altele mai devreme, dar rămân încă primele flori de primăvară. Pe terenurile lor, ninsoarele trebuie să fie plantate în locuri care seamănă cu pădurea în care trăiesc de obicei. De exemplu, puteți amplasa aceste flori lângă tufișuri și copaci.

Atenție! Când plantați nămoși în apropierea copacilor, alegeți numai acele care înfloresc târziu și nu vor crea o umbră.

Dacă totuși doriți să crească ninsoare într-un pat de flori, nu uitați că acestea înflorească pentru un timp foarte scurt, și apoi imediat se usuca si mor. Snowdrops sunt ephemeroids, din cauza căruia perioada lor vegetativă este foarte scurtă.

În primăvara anului, după turnurile de ninsoare ottsvetut, bulbii se împart, iar în toamnă puteți începe plantarea. Aceste flori cresc foarte repede, așa că din când în când trebuie doar să se dilueze. De asemenea, ninsoarele se pot răspândi independent în întreaga grădină. Faptul este că furnicile ridică semințe care au căzut în sol și le-au răspândit în jurul terenului. Prin urmare, nu trebuie să vă surprindeți dacă apar ninsori acolo unde nu le-ați plantat.

șofran

Nu toți crocusii sunt flori timpurii. În primul rând, în mod normal, înfloresc următoarele tipuri:

  • Tommasini;
  • crocant de aur;
  • Crocus Imperata;
  • Ankyra crocus.

Unele dintre aceste specii, în funcție de condițiile climatice din regiune, pot începe să înflorească chiar și la sfârșitul lunii februarie. Puțin mai târziu, hibrizii olandezi cu flori mari înfloresc. Aceste soiuri au mai multe flori luxuriante și culori strălucitoare. Ele par foarte impresionante și atrag imediat atenția.

Este posibil să crească astfel de flori în orice loc. Ei se simt grozavi în paturi de flori și sub copaci sau arbuști. Ele sunt adesea plantate de-a lungul granițelor sau pe gazon. Și unii oameni le place să crească crocuses chiar pe balcon. Aceste flori cresc bine în sol deschis și în recipiente.

Crocii ar trebui să fie plantate și în toamnă. Ei tolerează bine o umbră împrăștiată, deci va fi ușor să alegeți un loc pentru aterizarea lor. Partea însorită și un loc lângă tufișuri sau clădiri. Cultivarea acestor flori este destul de ușoară, deoarece rizomii nu trebuie să fie săpate în fiecare an și apoi îngropați din nou. Acest lucru ar trebui să se facă numai atunci când doriți să împărțiți cuibul.

Este important! Pentru plantare, crocusii trebuie să folosească coșuri. Faptul este că rozătoarele sunt foarte îndrăgite de această plantă și pot deteriora bulbii.

Muscari (zambile de șoarece)

Aceste flori au un aspect fascinant. În plus, este foarte ușor să le crești, deoarece planta este complet pretențioasă din punct de vedere al condițiilor și îngrijirii. Este în creștere rapidă, iar în fiecare an vor fi tot mai multe flori. Există o mulțime de tipuri de aceste flori, și nu toate sunt considerate devreme. Dar cele mai multe muscari înflorează la începutul lunii aprilie.

Începeți să plantați aceste flori în toamnă, iar anul viitor vă puteți aștepta la apariția "copiilor". Datorită acestei reproduceri rapide, aceste plante timpurii pot fi folosite pentru a decora întreaga zonă într-un timp scurt. Rețineți că prin plantarea lui Muscari, cu greu puteți scăpa complet de ele, dacă doriți brusc. Săparea de ceapă mică este destul de dificilă. Unii "copii" mici vor rămâne în sol și vor crește cu debutul primăverii. Pentru a evita dificultățile de transplantare a plantelor, muscari ar trebui plantate în coșuri speciale care pot fi făcute în mod independent. Apoi, dacă doriți să transplantați flori într-un alt pat sau să săturați, atunci va fi mult mai ușor de făcut.

Sfat! Puteți construi coșuri pentru becurile din sticle de plastic obișnuite, făcând găuri pentru drenaj.

Muscari pot fi plantate singure și undeva în grădină sau în apropierea bordurilor. Dar, cel mai bine, ele arata in combinatie cu alte culori devreme. Prin urmare, acestea sunt adesea folosite pentru plantații de grup. Puteți combina, de asemenea, muscari cu flori care înfloresc în diferite perioade. Un astfel de pat de flori va rămâne întotdeauna frumos și strălucitor.

Iris net sau iridodicțiu

Iridodicțiul este un gen separat care este foarte asemănător cu aspectul iriselor. Aceste flori mici aparțin plantelor bulbice. Net iris creste nu mai mult de 10 cm in inaltime. În ciuda unor astfel de dimensiuni mici, este pur și simplu imposibil să nu observați aceste flori. Ele sunt foarte atractive și elegante.

Atenție! Iridodicții de plante în sol deschis ar trebui să fie la începutul toamnei.

Aceste flori sunt foarte pasionat de zonele însorite. Prin urmare, nu ar trebui să alegeți un loc pentru ei lângă copaci sau clădiri. Iridodicții aparțin, de asemenea, ephemeroidelor, astfel încât imediat după sfârșitul înfloririi plantele vor începe să moară. Net iris infloreste foarte devreme, în funcție de condițiile climatice, această perioadă începe la sfârșitul lunii martie sau în aprilie. Ii place solurile usoare, nisipoase, care nu contin multa umezeala. Folosit pentru cultivarea în monoterapie și în combinație cu alte flori de ceapă. Iridodictium arata grozav pe peluze si paturi de flori. Mulți oameni preferă să planteze aceste flori în recipiente și să le crească chiar pe pervazul lor sau pe balcon.

Unii grădinari susțin că imediat după ce irisul începe să moară, ar trebui să fie săpat. Depozitați bulbii acestor flori într-o încăpere uscată bine ventilată. Ele trebuie protejate complet de lumina directă a soarelui.

Springman sau Erantes

Vesnik este una dintre cele mai timpurii plante din grădinile noastre. Florile sale de aur sunt plăcute ochiului și dau o stare minunată de primăvară. Primii muguri apar la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie. El este foarte dur și nu se teme de chiar înghețurile de primăvară.

Vesennik destul de scăzut (aproximativ 10 cm), iar florile însele pot ajunge până la 2,5 cm în diametru. Cel mai adesea, planta este cultivată împreună cu alte flori timpurii. De exemplu, primăvara este foarte bine în completarea paturilor cu ninsoare și crocuses.

Springman poate să crească oriunde. Principalul lucru este că este ușor umbrite. Cel mai familiar mediu pentru această plantă este o pădure. Prin urmare, florile se simt foarte bine sub copaci și arbuști.

Este important! Solul pentru creșterea primăvară nu trebuie să fie prea umed sau uscat. El este foarte pretentios cu privire la nivelul de umiditate a solului.

Scilla sau scilla

Cel mai comun reprezentant al acestei specii este pădurile din Siberia. Înflorește până la sfârșitul lunii martie. Florile sale în formă de clopot au o culoare albastru deschis. Există proleski varietali, care se găsesc adesea în alb.

Aceste flori sunt nepretentioase pentru conditiile si grija. Ele pot crește atât în ​​zonele însorite, cât și într-un pat de flori complet umbrite. Cea mai importantă condiție pentru o bună creștere și înflorire a pădurii este umiditatea solului. Solul nu trebuie să fie foarte dens pentru a absorbi cu ușurință umiditatea. Mai ales frecat necesită apă în timpul înfloririi.

Este important! Nu răsfrângeți florile, deoarece nu tolerează stagnarea.

Această floare reproduce foarte repede. Se dezvoltă cu ajutorul cepei afiliate și se propagă și prin semințe. Uneori acest proces are loc atât de rapid încât trebuie controlat. Cel mai bine este să cultivați o pădure în grădină, deoarece este o plantă sălbatică.

Flori timpurii erbacee

Plantele perene nu sunt cele mai comune. Cu toate acestea, aceste flori au un aspect frumos și merită un loc pe site-urile noastre.

Cantonul

Aceste flori sunt capabile să rămână verde și proaspete pentru o lungă perioadă de timp. Hellebore-ul are o rezistență ridicată la boli și este nemodificat condițiilor. Înflorirea acestei plante coincide adesea cu perioada vacanțelor de Paști, din cauza a ceea ce a primit numele de "Rose Hristos".

Până în prezent, există aproximativ 20 de tipuri de helebore. La domiciliu, cele mai des cultivate soiuri hibride care înfloresc de la începutul lunii aprilie. Varietatea de culori ale craniului este pur și simplu uimitoare. Ele pot fi albe, roșii, galbene și roz. Gradul de culoare violet violet a câștigat cea mai mare popularitate. Plantarea crăpăturilor luate în primăvară, deși în zonele calde pot fi în toamnă. Puteți începe plantarea acestei plante erbacee imediat după ce solul sa încălzit.

primulă

Oamenii de stiinta au un numar imens de specii de primrosi (cel putin 550). Dar, din păcate, doar câțiva dintre ei sunt crescuți acasă. Prirozele pot fi plantate din semințe, precum și prin achiziționarea de material săditor. Acestea sunt foarte ușor de împărțit și replandu-se, deoarece aceste flori ușor se rădăcină într-un loc nou. Unii cultivatori spun că plantele cu înflorire tolerează cu ușurință transplantul.

Atenție! Primrosii din magazinele de flori pot arăta mult mai bine decât grădinarii pe piață.

Motivul pentru totul este utilizarea de stimulente de creștere, fără de care în viitor, florile nu vor mai înflori atât de activ.

Este mai sigur să achiziționați răsaduri de la grădinari sau să întrebați prietenii dvs. care cresc primroses acasă. Astfel de flori sunt mai adaptate solului fără stimulente de creștere.

Perioada de înflorire în primros începe în aprilie, iar în regiunile de sud, la sfârșitul lunii martie. Florile se formează destul de mult, dar spre sfârșitul verii, primroza poate să înflorească din nou. Aceste flori sunt potrivite pentru cultivarea în paturi și pe peluze. Ele sunt adesea puse în containere pe balcoane sau loggii.

brebenoc

Această plantă rămâne mereu verde, iar chiar și în zăpadă, iarna păstrează frunzele proaspete. Lăstarii apare imediat după ce zăpada începe să se topească. Înflorirea periwinkle începe în aprilie. Florile acestei plante sunt mici, au o nuanță de albastru moale.

La domiciliu, cel mai adesea cresc periwinkle varietal, care a fost crescut din sălbăticie "Vinca mic". Aceste soiuri pot avea nu numai culoarea albastră obișnuită, ci și albul, roșul sau liliacul. Există chiar plante cu flori duble. Foliagele pot diferi, de asemenea. Soiurile tradiționale au frunze verzi, dar printre hibrizi puteți vedea culorile variate cu modele alb și galben.

Aceste flori ca solul umed moderat și zone ușor umbrite. Nu este de dorit ca periwinkle să fie expus la lumina directă a soarelui. În principiu, acestea sunt toate regulile de bază pentru creșterea periwinkle. Planta se raspandeste rapid pe site. Pentru propagare se pot folosi atât butași cât și rădăcini divizate. După ce ați cumpărat doar un puieț, veți primi în curând o grădină de flori întreagă din această plantă frumoasă.

Este important! Plantarea periwinkle este recomandată în aprilie sau mai. Deși pe parcursul verii, planta se poate așeza cu ușurință pe site-ul dvs.

concluzie

Continuarea acestei liste este nesfârșită. Desigur, într-un articol este imposibil să enumerați toate florile de grădină timpurii. În plus, există un număr mare de soiuri de lalele timpurii și zambile, precum și alte flori la fel de frumoase. Din păcate, este imposibil să plantăm tot felul de flori cunoscute pe site. Trebuie să ne mulțumim doar cu câteva dintre soiurile pe care le iubim. Unii oameni preferă crocuses și irises, cineva este nebun despre snowdrops, în timp ce altele nu își pot imagina viața fără lalele. În orice caz, florile își umple viața cu culori și dau un sentiment de bucurie.

Pin
Send
Share
Send
Send