Grădinărit

Îngrășăminte complexe pentru castraveți

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru creșterea castraveților și obținerea unei recolte bune necesită o hrană complexă. Compoziția sa include minerale de diferite rapoarte. În sera pentru castraveți se aplică secvențial îngrășăminte complexe. În fiecare etapă de dezvoltare a plantelor este nevoie de un anumit set de substanțe minerale.

Pansamente deosebit de utile înainte de înflorire și în timpul fructării castraveților. Înainte de plantare, atenția este acordată pregătirii solului. Cu respectarea proporțiilor stabilite, castraveții vor primi hrană pentru creșterea activă, apariția inflorescențelor și a fructelor gustoase.

Semne de penurie de îngrășăminte

Cu o lipsă de substanțe nutritive, castraveții se dezvoltă mai lent, frunzele devin galbene și inflorescențele cad pe ele. Prin natura schimbărilor negative, este posibil să se determine ce substanțe ar trebui să includă hrana complexă.

Deficitul de azot se exprimă prin anumite simptome:

 • frunze galbene pe dungi de frunze;
 • creșterea tulpinilor principale și a lăstarilor se oprește;
 • fructele devin mai ușoare;
 • castraveții se îngroașă la tulpină.

Deficiența de potasiu are, de asemenea, o serie de manifestări:

 • cresterea cresterii frunzelor;
 • pe frunzele inferioare există o margine galbenă;
 • castravetii devin forma de para.

Următoarele semne sunt caracteristice lipsei de fosfor:

 • lăstarile laterale cresc mai lent;
 • frunzele noi sunt mai întunecate și mai mici.

Deficitul de calciu poate fi determinat de un număr de simptome:

 • florile cad;
 • gustul și calitatea castraveților se deteriorează;
 • frunzele se rostogolesc.
Este important! Exces de îngrășământ, de asemenea, nu beneficiază de castraveți.

Atunci când saturați cu azot, înflorirea castraveților încetinește, un tulpină groasă și frunze verzi întunecate cresc. Excesul de fosfor duce la îngălbenirea frunzelor de castravete. Excesul de potasiu inhibă absorbția azotului, ceea ce încetinește creșterea plantelor. O cantitate excesivă de calciu provoacă apariția de pete pe frunzele castraveților.

Elemente utile pentru castraveți

Pentru dezvoltarea completă a castraveților trebuie să furnizeze hrănire de înaltă calitate. Cel mai bine este să faceți îngrășăminte complexe care conțin diferite oligoelemente.

Cea mai eficientă pentru azot, potasiu și calciu pentru castraveți. Pansamentul complet va ajuta în cazurile în care este dificil de determinat prin ce semne externe ce substanțe nu sunt suficiente pentru castraveți.

azot

Principalul oligoelement care asigură dezvoltarea castraveților este azotul. Pe baza sa, se formează un puieț, astfel încât azotul este introdus pentru prima oară în seră.

Azotul este o componentă a proteinelor care sunt implicate în formarea nucleului și a citoplasmei celulelor. De asemenea, acest element formează compuși organici, vitali pentru plante.

Este important! Când azotul este introdus în sol, este necesar să se țină seama de faptul că această substanță este conținută în gunoi de grajd, turbă și compost.

Pentru a satura solul cu azot necesită un îngrășământ complex, care conține în plus molibden și fier. Astfel, azotul este transformat într-o formă inofensivă și nu se acumulează în castraveți.

potasiu

Potasiul este responsabil pentru gustul și aspectul castraveților. Cu o deficiență a acestui element, fătul devine neregulat în formă, deoarece substanța se răspândește neuniform prin țesuturi.

Plantele trimit potasiu din sol la fruct, astfel încât lipsa sa reflectă imediat asupra stării frunzelor.

Îngrășământul complex pentru castraveți include sulfatul de potasiu, care crește randamentul culturilor. O altă acțiune este de a crește imunitatea la plante. Substanța este complet solubilă în apă și aplicată la alimentarea cu rădăcini.

calciu

Calciul formează pereții și membranele celulelor. Cu deficiența sa, ovarul moare, iar fructele își pierd gustul.

Calciul este prezent în cenușă de lemn, prin urmare, îngrășământul pe bază de acesta este considerat unul dintre cele mai eficiente pentru castraveți.

Cenușa conține carbonat de calciu, care afectează procesele metabolice ale plantei. Datorită acesteia, viteza de mișcare a substanțelor crește, procesele biochimice sunt normalizate.

Sulfatul de calciu este utilizat pentru îngrășămintele complexe. Este, de asemenea, parte a superfosfatului - un îngrășământ mineral comun.

fosfor

Castraveții necesită o cantitate mică de fosfor, cu toate acestea, acestea trebuie furnizate în mod continuu. Elementul este necesar pentru creșterea castraveților, formarea sistemului radicular, stabilirea și maturarea fructelor.

Fosforul este deosebit de important datorită apariției inflorescențelor. Prin urmare, se adaugă îngrășământului mineral după plantarea castraveților în seră.

sulf

Sulful este adesea folosit pentru îngrășăminte complexe, deoarece îi ajută pe castraveți să absoarbă azotul. Sulful este complet absorbit de plante, nu se acumulează în sol și nu îl oxidează.

Tipuri de îngrășăminte complexe

Ingrasamantul complex poate fi obținut independent prin amestecarea componentelor în proporțiile necesare. Toate componentele pot fi achiziționate la un magazin de grădinărit.

Diferitele tipuri de îngrășăminte minerale sunt furnizate ca un complex de substanțe gata de utilizare. Pentru castraveți, se recomandă utilizarea unui aliment pe bază de azot.

diammophoska

Diammofoska are formă de granule, care sunt neutre din punct de vedere chimic. Substanțele se dizolvă în apă și sunt bine absorbite de castraveți.

Acest îngrășământ complex este aplicat pe sol la o adâncime de 10 cm. Componentele sunt împrăștiate pe suprafața solului între castraveți. Diammofosku de obicei folosit după plantare înainte de înflorire.

Sfat! Pe 1 pătrat. m necesită până la 15 g de îngrășământ.

Diammofoska începe acțiunea imediat după intrarea în sol. Datorită azotului, se activează creșterea castraveților, după care fosfații îi ajută să devină mai puternici. Apoi, potasiul promovează absorbția fosforului și crește randamentul castraveților.

ammophoska

Ammophoska este un îngrășământ de tip complex care conține azot, fosfor, potasiu, sulf. Aceasta este o substanță universală care poate fi făcută indiferent de sezon, cu excepția toamnei.

Este important! Dacă utilizați substanțe care conțin azot în toamnă, atunci acest lucru va declanșa creșterea activă a frunzelor de castravete.

Ammofoska potrivită pentru toate tipurile de sol. Acest îngrășământ este necesar în special pentru regiunile cu climă aridă, unde nevoia de azot la castraveți este deosebit de ridicată.

Când utilizați ammofoski, aplicați echipament de protecție pentru ochi, mâini și sistemul respirator. În cazul contactului cu pielea, spălați bine zona cu apă și săpun.

Nitrofoska®

Nitrophoska este o formă îmbunătățită de amfofoski. Conținutul de azot, fosfor și potasiu, există diferite opțiuni nitrophoska.

Substanța este disponibilă sub formă granulară. Pentru hrănirea castraveților se aplică sulfat nitrofosca. Compoziția sa conține și sulf. Din acest motiv, se dovedește nu numai o hrănire de înaltă calitate, ci și o substanță care poate respinge dăunătorii.

Dacă se utilizează granule de nitrofosfat, acestea sunt introduse în sol la o adâncime de 8 cm. Pentru a obține o soluție pentru irigare sunt necesare 40 g de substanță pe 10 litri de apă. Pentru fiecare răsad, aveți nevoie de până la 0,5 litri din această soluție.

Etape de hrănire cu castraveți

Hrănirea castraveților include mai multe etape. Între fiecare etapă ar trebui să dureze până la 10 zile. În plus, trebuie să pregătiți un sol pentru castraveți în toamnă și primăvară.

Reîncărcați integral castraveții necesari în următoarele etape:

 • după plantarea răsadurilor pe un loc permanent;
 • înainte de înflorire;
 • în perioada de fructe.

Dacă este necesar, se poate efectua hrănire suplimentară dacă instalația se confruntă cu deficiențe nutritive.

Lucrări de toamnă

Castraveții nu se recomandă să fie cultivați de mai multe ori într-un singur loc. În seră, această regulă este mult mai greu de urmat. Dacă trebuie să alegeți locația serii, atunci preferința este acordată zonelor plane fără obscuritate.

Este important! După recoltarea castraveților, care are loc de obicei în perioada august-septembrie, terenul trebuie să fie săpat.

Asigurați-vă că eliminați un strat de pământ de până la 10 cm grosime, unde se acumulează bacterii dăunătoare și sporii bolilor. Secera este dezinfectată cu o soluție de vitriol albastru sau alte substanțe.

În toamnă, în seră se poate planta muștar, care crește în aproximativ o lună. Această plantă va continua să fie un îngrășământ bun pentru sol. În plus, muștarul servește drept protecție împotriva dăunătorilor.

Solul pentru sere trebuie să se formeze în toamnă. Acest lucru necesită proporții egale ale următoarelor componente:

 • turbă;
 • humus;
 • teren de teren sau pământ negru.

Îngrășământul complex se adaugă la solul primit pe 1 metru pătrat:

 • cenușă - 200 g;
 • superfosfat - 1 lingura.

După realizarea acestor componente, solul este săpat. Solul trebuie să aibă o fertilitate ridicată, să treacă prin aer și să absoarbă umezeala.

Lucrări de primăvară

Plantarea castraveților se poate face devreme - de la începutul până la mijlocul lunii mai. Această opțiune este potrivită pentru regiunile cu un climat cald. Aterizarea târzie începe de la sfârșitul lunii mai și durează până la începutul lunii iunie.

Înainte de a planta castraveți în seră trebuie să pregătiți solul și să faceți un set de îngrășăminte. Lucrările se desfășoară cu o săptămână înainte de plantarea castraveților.

Pre-sol cu ​​grijă săpat. Îngrășământul complex se adaugă la un metru pătrat de sol:

 • azotat de amoniu - 10 g;
 • superfosfat -30 g;
 • sulfat de potasiu - 10 g

O soluție de permanganat de potasiu (2 g pe 10 litri de apă) este utilizată pentru a dezinfecta solul. Această soluție este udat la sol, a primit un îngrășământ complex. Apoi, suprafața paturilor acoperite cu film și a plecat timp de o săptămână. După aceea, încep să planteze castraveți.

Sfat! Pentru serele noi trebuie să pregătiți un amestec de sol de gazon și de gunoi de grajd.

Mai întâi, se așază gunoi de grajd, care este săpat până la o adâncime de 20 cm. La amestec se adaugă gunoi proaspăt prin adăugarea de rumeguș. Aceasta formează un strat eficient de drenaj.

Stratul superior al solului pentru castraveți este compost de până la 25 cm grosime. După această pregătire, solul este îmbogățit cu îngrășământ complex.

Îngrășăminte pentru puieți

Mai întâi, se cultivă puieți de castraveți, care sunt transferați apoi într-o seră. Semințele pre-semințe sunt dezinfectate, apoi uscate și plantate în cutii. Pentru răsaduri pregătirea solului constând din turbă, sol de grădină și humus.

În plus, solul este tratat cu soluție de permanganat de potasiu pentru a elimina microorganismele dăunătoare. Apoi solul este udat cu apă caldă și uscat.

În semințele rezultate culturi de plante de castravete. Primele filme apar după 3-5 zile. Câteva castraveți sunt plantați în fiecare recipient, apoi sunt lăsate cele mai puternice lăstari.

Sfat! Plantarea în seră se efectuează după apariția celei de a doua sau a treia frunze a materialului săditor.

Transferul de plante se efectuează pe vreme caldă. Cel mai bine este să alegeți o zi tulbure, dimineața sau seara. Pre-teren în cutii și seră trebuie să fie udate.

Ammofosc este plasat în fântâna finită. Compoziția sa nu conține clor și sodiu, care au un efect agresiv.

Este important! Pe 1 pătrat. m de sol este suficient pentru 30 g ammofoski.

Apoi castraveții sunt plantați cu grijă, acoperiți cu pământ și turnați cu apă caldă.

Top dressing la înflorire

În perioada de creștere a castraveților pentru a face îngrășământ complex nu este necesar înainte de înflorire. Dacă răsadurile cresc bine, atunci nu este necesară utilizarea unor substanțe suplimentare.

Atenție! Înainte de înflorire pentru castraveți, este selectat îngrășământul care conține azot.

Când castraveții se dezvoltă lent, cu siguranță trebuie să le hrăniți. Prima hrănire se face la 2 săptămâni după transplant.

Compoziția primei hrănări include următoarele îngrășăminte:

 • uree - 1 lingura;
 • superfosfat - 60 g;
 • apă - 10 l.

O altă opțiune îngrășământ complex conține următoarele componente:

 • azotat de amoniu - 10 g;
 • superfosfat - 10 g;
 • sare de potasiu - 10 g;
 • apă - 10 l.

Pe suprafața paturilor trebuie să împrăștiați diammofosku sau ammofosku, după care - slăbiți solul. Deci, castraveții vor primi azotul necesar pentru dezvoltarea completă.

În plus, se utilizează îngrășăminte organice: gunoi de grajd, găină de găină sau de vacă. Superfosfatul poate fi adăugat la soluția de mullein.

Al doilea hrănire se face înainte de înflorirea castraveților. Aceasta este o etapă obligatorie de îngrijire a plantelor, chiar dacă prima hrană nu a fost efectuată.

Compoziția celei de-a doua furaje include:

 • nitrat de potasiu - 20 g;
 • azotat de amoniu - 30 g;
 • superfosfat - 40 g;
 • apă - 10 l.
Sfat! Pentru castraveți amestec util constând din cenușă și superfosfat. Îngrășămintele trebuie aplicate pe sol prin slăbire.

Îngrășăminte complexe de udare se efectuează sub rădăcina de castraveți. Pentru 1 mp de teren necesită până la 3 litri de mortar. Îngrășămintele organice (infuzie de iarbă verde) sunt folosite pentru hrănirea completă.

Fertilizarea în timpul fructelor

În timpul perioadei de castraveți fructiferi necesită un aflux de nutrienți. Îngrășămintele complete, inclusiv potasiul și magneziul, vă vor ajuta să le furnizați. Concentrația de azot pentru o astfel de hrană este minimă.

Nitrophoska este introdus după apariția primelor fructe. Îngrășământul se obține prin dizolvarea a 1 lingură. substanțe în 10 litri de apă.

Dacă azotul acționează după fertilizare, compușii cu fosfor se activează după câteva săptămâni. Potasiul afectează gustul castraveților, deoarece ajută la producția de zahăr vegetal.

Este posibil să se furnizeze castraveți cu potasiu prin adăugarea de nitrat de potasiu. 10 litri de apă necesită până la 30 g din această substanță. Potasiu make-up este produs cu ajutorul de îngrășământ obținut prin amestecarea unui pahar de cenușă și o găleată de apă.

Este important! Următoarea alimentare este efectuată în fiecare săptămână.

În timpul perioadei de formare a fructelor, sunt adesea necesare suplimente minerale suplimentare. Scopul său este de a prelungi fructul și de a crește numărul de ovare. Un efect util pentru castraveți are o soluție de apă alimentară. Se diluează într-o cantitate de până la 30 g pe găleată de apă.

concluzie

Îngrășămintele complexe pentru castraveți includ azot, potasiu, fosfor, calciu. Castraveții necesită hrănire suplimentară pe parcursul întregului ciclu de viață. Îngrășămintele sunt permise în stadiul pregătirii solului. În viitor, castraveții trebuie să primească nutrienți în timpul înfloririi și fructării. Frecventa pansamentelor depinde de starea plantelor.

Pentru a obține un îngrășământ cu un efect complex, este posibil prin amestecarea componentelor necesare. O modalitate mai simplă este de a cumpăra substanțe gata preparate. Acestea conțin ingrediente utile în proporțiile necesare și sunt pe deplin pregătite pentru utilizare. Atunci când lucrați cu îngrășăminte complexe, este necesar echipament personal de protecție.

Pin
Send
Share
Send
Send