Grădinărit

Varza Nozomi F1

Pin
Send
Share
Send
Send


În primăvara și la începutul verii, în ciuda trezirii universale și înflorirea naturii, începe o perioadă destul de dificilă pentru om. La urma urmei, în afară de verdele și ridichi foarte devreme, practic nu există nicio coajă în grădini și toată recolta de iarnă sa încheiat sau a devenit deja plictisitoare și vreau ceva proaspăt și vitamină. În acest caz, mântuirea reală va fi cultivarea celor mai vechi soiuri de varză maturate pe complotul său, care va fi capabilă să se coacă până la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie și va oferi întreaga familie vitamine timpurii. Și dacă o astfel de varză este fructuoasă, nepretențioasă și gustoasă, atunci nu va fi doar prețul.

Varza Nozomi este un reprezentant uimitor al regatului de varza, care indeplineste toate cerintele de mai sus. Desigur, este un hibrid, dar grădinarii rareori își iau semințele de la varză, deoarece pentru aceasta este necesar să lăsăm mai multe plante pentru al doilea an. Prin urmare, cultivarea acestei varză se va bucura, probabil, atât de meșteșugari cu experiență cât și de grădinari novici.

Istoricul originii

Varza Nozomi f1 a fost obținută la o stație de reproducție din Franța și aceste semințe au fost autorizate să fie înregistrate oficial în Registrul de stat al Federației Ruse în 2007. Deși, dacă persoana care achiziționează semințele în ambalajul original citește informațiile tipărite acolo, va fi surprins să vadă că semințele de varză Nozomi sunt produse de compania japoneză Sakata. Nu există nici o contradicție în acest sens.

Atenție! Compania Sakata, fondată cu mai mult de o sută de ani în urmă în orașul japonez Yokohama, a deschis o stație de reproducere în Franța în 1998, iar în 2003 a transferat sediul central din întreaga Europă în Franța.

Astfel, multe dintre semințele pe care le primim de la această companie pot fi produse, atât în ​​Franța, cât și în alte țări europene.

Semințele de varză Nozomi au fost recomandate pentru utilizarea în regiunea Caucazului de Nord. În ciuda acestui fapt, hibridul de varză Nozomi este cultivat în multe regiuni ale țării noastre, inclusiv sub adăposturile de film de primăvară.

Descrierea și caracteristicile hibridului

Varza Nozomi este una dintre cele mai vechi maturi. După doar 50-60 de zile după plantarea răsadurilor pentru un loc permanent, puteți deja să colectați o recoltă completă. Desigur, răsadurile de varză sunt cultivate timp de o lună de la însămânțare. Dar, oricum, puteți în mod tradițional să semănați semințe de varză pentru răsaduri în martie și la sfârșitul lunii mai să vă bucurați de legume proaspete de vitamine.

Dar maturarea timpurie nu este principala caracteristica a acestui hibrid. Mai important este randamentul și caracteristicile capului format. Randamentul de varză Nosomi este destul de la nivelul soiurilor de varză mijlocie și este de aproximativ 315 c / ha. Pentru un rezident obișnuit de vară, este mai important ca acest hibrid să poată să formeze varză densă cântărind până la 2,5 kg fiecare. Hybrid Nozomi are, de asemenea, un randament destul de ridicat de produse comercializabile - este de 90%. Șefii de cabburi pot rămâne pe viță de vie pentru o perioadă lungă de timp fără a-și pierde prezentarea atractivă.

NOTĂ! Acest hibrid este, de asemenea, bun pentru transport.

În plus, varza Nozomi rezistentă la Alternaria și putregaiul bacterian.

caracteristicile

Plantele hibridului Nozomi sunt puternice, au o energie de creștere bună și o relativ impresionantă față de condițiile de creștere. Frunzele în sine sunt mici, gri-verzui, bule, ușor înfășurate de-a lungul marginii, au o acoperire cu ceară de medie intensitate.

Hibridul formează capete lucioase atractive care au următoarele caracteristici:

  • Forma capetelor este rotunjită.
  • Densitatea de varza este ridicata - 4,5 puncte pe o scara de cinci puncte.
  • Pe o tăietură, varza poate avea o nuanță galben-albă.
  • Talpa interioară are o lungime medie, cea exterioară este foarte scurtă.
  • Greutatea capului în medie este de 1,3-2,0 kg.
  • Capetele sunt rezistente la fisuri, chiar și cu umiditate excesivă.
  • Gustul varzei Nozomi este estimat ca bun și excelent.
  • Capetele de varza sunt pastrate de foarte mult timp si sunt destinate in primul rand consumului proaspat.
NOTĂ! Cu toate că, judecând după recenzii, multe hostess fac multe feluri de mâncare din varza Nozomi, tocană, murături și chiar sare, totuși, pentru consum direct.

Recenzii grădinari

Grădinarii care au crescut varza Nozomi vorbesc despre aceasta cu încântare, atât de mult caracteristicile sale diferă în bine față de multe alte soiuri de varză timpurie.

Alena, 39 de ani, Belgorod Anul trecut a decis să încerce să crească doi hibrizi de varză timpurie, Parel și Nozomi. Înainte de aceasta, ea reușise deja să se dezamăgească cu varza timpurie, fie că erau puțini capete legați, fie că nu era prea devreme să curețe și dacă chiar și capetele erau legate, erau libere și lipsite de gust. Am crezut sincer că aceasta este o caracteristică a varzei timpurii și nu poate fi altfel. Și anul trecut a crescut născuții Nozomi și Parel. Și acum înțeleg ce poate fi o varză timpurie. Ambii hibrizi sunt mulțumiți de capul lor mare, dens și suculent de gust surprinzător de delicat și plăcut. Nimic, în principiu, nu a rănit, ceea ce a fost de asemenea bun. Am ridicat în primul rând materialul săditor într-o seră, astfel încât să iasă puternic și îngrădit, pentru că în casă se dovedește a fi alungită și slăbită. Și la începutul lunii mai, a aterizat-o în pământ deschis. Acoperit mai întâi cu înghețuri de întoarcere lutrasilom. Dar varza nu era înghețată. Și în luna iunie, mi-a plăcut acest varză suculentă.

Anna, 43 de ani, Krasnodar. Recent îmi plac semințele companiei Prestige. Tot ce am plantat, castraveții, roșiile și ardeii se descurcă foarte bine. Și soiurile de varză surpriză cel mai mult. Am reușit să cresc pentru prima dată în viața mea chiar și conopidă, care nu mi-a mai plăcut niciodată. Mai ales vreau să vorbesc despre varza albă Nozomi. Doar ma lovit. Din toate speciile cunoscute de varză albă pentru mine, este mai devreme. Am plantat-o ​​mai întâi la începutul lunii aprilie cu material săditor, apoi la sfârșitul lunii aprilie imediat în pământ. Acest hibrid de varză este incredibil de rezistent la toate condițiile meteorologice nefavorabile și alte nenorociri, cum ar fi gândacii de purici și dăunătorii diferiți. Deși eu, desigur, stropesc lăstarii cu cenușă de lemn și insecte acoperite cu lutrasil subțire. Dar toate nenorocirile hibridului Nozomi au suferit foarte mult și acest lucru nu a avut niciun efect asupra recoltei sale ulterioare. Și când capul era copt, am fost uimit cât de suculent și de ciudat erau. Gustul lor a fost, de asemenea, mai mult decât bun. Familia noastră sa bucurat de întreaga lună aproape în fiecare zi cu feluri de mâncare variate: am făcut salate, le-am sărat și apoi am făcut supă de varză, marinată. Chiar a condus o dată să-l vândă pe piață, atât de mult a crescut. Soțul meu chiar a glumit că era timpul să deschidă o afacere pe varza timpurie. Dar în pachet erau doar 20 de semințe - și acum o astfel de recoltă! Nimic nu lipsește.

Pavel, 47 de ani, Voronej, am fost implicat în varză de mult timp. Diferite soiuri cultivate, inclusiv pentru vânzare. Dar, după ce am încercat Nozomi, nu plantez un alt varză timpurie. Este mai bine să crești un lucru, dar sigur și știți sigur că nu vă va dezamăgi. Și pentru a gusta nu se compara cu alte soiuri timpurii - dulce, suculent. Când îmi dau pe piață vagabonzi, oamenii se întreabă întotdeauna ce fel de varietate sunt și se întreabă cum poate arăta varza timpurie. Și cei care cumpără vin din nou. Am semănat semințe pentru ea în cel mai scurt timp, începând din martie și începutul lunii aprilie. Imediat după germinare, locuiesc cutii în afară, mai ales dacă vremea este însorită. Și noaptea, dacă nu sunt înghețuri grave, o las într-o seră, acoperind-o cu un strat de material transparent de acoperire. Dar răsadurile se dovedesc sănătoase, ghemuite, fără greutăți. După apariția primelor frunze adevărate, mă hrănesc cu materie organică și umate. Răsfoiți puieții imediat în pământ sub arc în luna aprilie. Îndepărtează neapărat primele frunze reale. Am pulverizat un stimulent de creștere până când voi ajunge în sfârșit. Și apoi crește prin salturi și limite. Rămâne doar pentru apă și hrană. Și se maturizează destul de amiabil, așa că rămâne să sperăm pentru o implementare rapidă. Dar îmi place faptul că capetele nu se sparg deloc când sunt coapte. Chiar dacă nu am timp să scot totul dintr-o dată, șefii de cabbii rămași pot sta pentru o altă săptămână și nimic.

concluzie

Varza Nozomi colectează recenzii pozitive atât din partea amatorilor, cât și a grădinarilor profesioniști. Nimeni nu poate trece prin capul său plin de gust suculent, iar nemulțumirea în cultivare poate da speranță să crească chiar și pentru cei pentru care varza rămâne un secret în spatele a șapte peceți.

Vizionați videoclipul: Michiko Tanaka - Miss World Japan 2013 - Dance (Ianuarie 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send