Grădinărit

Top dressing de castraveți cu îngrășăminte organice

Pin
Send
Share
Send
Send


Aproape toți grădinarii cresc castraveți pe pământul lor. Și știu prima oară că este foarte dificil de a obține o recoltă bună fără fertilizare suplimentară. La fel ca toate culturile de legume, castraveții au nevoie de minerale și de materii organice pentru a crește în mod activ și a da roade. Mulți sunt interesați de exact ce îngrășăminte minerale pentru castraveți să le folosească. De asemenea, trebuie să știți ce fel de mâncare trebuie făcută în fiecare etapă a creșterii acestei culturi.

Când să se hrănească

Castraveții sănătoși și rezistenți pot fi cultivați numai cu un mod adecvat de hrănire. Îngrășămintele vor ajuta castraveții să crească bine și să lege fructele. Pe întreaga perioadă de creștere, ele sunt hrănite de 3 sau 4 ori. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza atât substanțe organice, cât și substanțe minerale. Fiecare grădinar însuși decide că îi place mai mult. Dar trebuie să mai respectați regulile de bază:

 • prima hrănire se face la 2 săptămâni după plantarea castraveților;
 • următorul feed este necesar pentru plante atunci când apar flori;
 • pentru a treia oară nutrienții sunt introduși în timpul formării ovarelor;
 • al patrulea și ultimul dressing este opțional. Se angajează să prelungească perioada fructiferă în timpul formării în masă a fructelor.

În același timp, este necesar să se monitorizeze cantitatea de îngrășământ aplicată. Amintiți-vă că un exces de minerale poate afecta grav plantele. Dacă solul de pe site-ul dvs. și atât de fertil suficient, nu este necesar să efectueze toate cele patru dressing, puteți face doar două. Este recomandat să se utilizeze pentru îngrășăminte și organice, și minerale, alternând între ele. O astfel de tehnologie va ajuta la obținerea celor mai bune rezultate.

Top dressing de castraveți pot fi împărțite în două tipuri:

 1. Root.
 2. Foliară.

Folosirea nutriției foliare se realizează prin absorbția redusă a nutrienților de către plante și prin apariția diferitelor boli. De exemplu, datorită lipsei de nutrienți în vreme rece, plantele sunt pulverizate cu amestecuri și soluții speciale.

Top dressing de castraveți cu îngrășăminte minerale

Utilizarea îngrășămintelor minerale împreună cu irigația și respectarea regulilor tehnologiei agricole va ajuta plantele să dezvolte rapid masa verde, precum și să formeze fructe de înaltă calitate. Pentru prima hrănire utilizați următoarea compoziție de îngrășăminte minerale.

Top dressing de castraveți cu ajutorul ureei:

 1. 45-50 g uree;
 2. 10 litri de apă apărate.

Soluția este amestecată și utilizată pentru irigare. Pentru un răsad va fi nevoie de aproximativ 200 ml de amestec. Ca rezultat, această cantitate de soluție este suficientă pentru a umple mai mult de 45 de lăstari.

Este important! Superfosfatul sau dolomitul nu pot fi adăugați la formulele nutriționale pe bază de uree.

Amestecarea acestor substanțe conduce la faptul că cea mai mare parte a azotului se evaporă pur și simplu.

De asemenea, pentru primul feed ammofoska potrivit. Acesta este distribuit manual pe suprafața solului între rândurile de castraveți. Apoi, solul este slăbit prin săparea în substanță. Această hrană este eficientă pentru orice tip de sol, în special pe lut și nisip. Ammofoska are o serie de avantaje care îl diferențiază de alte îngrășăminte minerale. Nu conține azotați și clor, astfel încât recolta să fie exclusiv naturală și inofensivă. Acesta conține o cantitate mare de azot, fosfor și potasiu. Această hrană este utilizată atât în ​​teren deschis, cât și în sere.

În timpul perioadei de înflorire nu este necesară fertilizarea castraveților. Furajele în furaje ar trebui să fie făcute numai dacă semnele de boală sau cantitatea insuficientă de oligoelemente sunt vizibile. De asemenea, puteți stimula creșterea răsadurilor, în cazul în care aceasta a încetinit. Pentru aceasta, utilizați următorul amestec:

 1. 10 litri de apă.
 2. 1 lingură de superfosfat.
 3. 0,5 lingură de nitrat de potasiu.
 4. 1 lingură de azotat de amoniu.

De asemenea, potrivit și această opțiune de alimentare:

 1. O găleată de apă caldă.
 2. 35-40 grame de superfosfat.

Plantele sunt pulverizate cu soluții similare dimineața sau seara, astfel încât razele soarelui să nu cadă pe frunze.

Unii grădinari folosesc acid boric pentru hrănire. Ea este minunată în combaterea ciupercilor și a bolilor putrede. Pentru a prepara un astfel de îngrășământ, este necesar să se amestece într-un singur recipient 5 grame de acid, permanganat de potasiu la vârful unui cuțit și 10 litri de apă. Toate ingredientele sunt amestecate și plantele sunt pulverizate cu această soluție.

În timpul perioadei de fructe active, ele hrănesc castraveții cu azotat de potasiu. Pentru a face acest lucru, în 5 litri de apă se dizolvă 10-15 grame de nitrați. Această hrană poate întări sistemul radicular de castraveți și, de asemenea, ajută plantele să obțină substanțele nutritive necesare din sol. În același timp, nitratul protejează rădăcinile de aspectul putregaiului.

Pentru pulverizarea plantelor în timpul fructelor utilizați o soluție de uree. Această procedură va ajuta castraveții să formeze mai mult timp ovarele și, prin urmare, să dea mai mult timp fructelor.

Este important! După fertilizare în timpul fructării, următoarea alimentare se face nu mai devreme de 15 zile mai târziu.

Top dressing de castraveți cu îngrășăminte organice

Crescătorii organici de îngrășământ trebuie aplicați pe toată durata creșterii. Este important să cunoașteți măsura și să respectați regimul. Prea multă materie organică poate duce la faptul că frunzele de castraveți vor începe să se dezvolte foarte rapid și ovarul nu va apărea sau vor fi mici. Dar, cu înțelepciune aplicarea suplimentelor preparate la domiciliu, puteți consolida plantele și crește numărul de recolte recoltate. În aceste scopuri, folosiți diferite mijloace improvizate. De exemplu, castraveții sunt bine influențați de drojdie. Ele pot crește rezistența plantelor la diferite boli, precum și pentru a întări sistemul de rădăcină și lăstarii în ansamblu. Calitatea și cantitatea castraveților cu astfel de alimente crește semnificativ, iar gustul este îmbunătățit.

Drojdie conține aproape toate micronutrienții necesare pentru castraveți:

 • azot;
 • fosfor;
 • potasiu;
 • fier;
 • mangan.

Pentru a alimenta castraveții cu aceste substanțe nutritive, trebuie să dizolvați 1 pachet de drojdie într-o găleată cu apă. Amestecul preparat este lăsat o zi să fermenteze. Apoi, această soluție se realizează prin udarea tufelor. Pentru a apărea 1 răsad, aveți nevoie de un litru de lichid. Alte minerale pot fi adăugate la această soluție. Pentru a efectua o astfel de hrană nu poate fi mai mult de 2 ori pe lună.

Este foarte eficient să se utilizeze o soluție de cenușă de lemn obișnuită pentru fertilizarea castraveților. Pentru aceasta, aproximativ 200 de grame de cenușă se adaugă la o găleată de apă la temperatura camerei și apoi totul este amestecat bine. Fiecare bucșă este udată cu 1 litru de amestec. De asemenea, puteți utiliza cenușă uscată. Pur și simplu stropeste solul în jurul castraveților. Această procedură va servi ca o excelentă prevenire a bolilor fungice ale sistemului radicular.

Mulți grădinari laudă gunoi de găină. Pentru această metodă, utilizați așternut proaspăt și putrezit. Înainte de a utiliza soluția, solul trebuie udat bine, astfel încât așternutul să nu provoace arsuri în plante. Pentru 10 litri de apă veți avea nevoie de 0,5 kg de gunoi de găină. Cu această soluție, castraveții sunt udați sub rădăcină la o cantitate de 800 ml de lichid pe bucșă.

Este important! După irigare, plantele sunt spalate rămășițele așternutului cu o cană de udare.

De asemenea, pentru nutriția de castraveți, puteți pregăti perfuzia de pâine. Pâinea veche este plasată într-o găleată goală, ar trebui să ia mai mult de jumătate din recipient. Apoi resturile de pâine sunt turnate cu apă, presate cu un jug și lăsate timp de o săptămână într-un loc cald pentru a fermenta soluția. După aceea, amestecul este diluat cu apă într-un raport de 1/3. Acum îngrășământul este complet pregătit și puteți începe udarea.

Nu numai pentru a consolida plantele, dar, de asemenea, creșterea rezistenței la boli va ajuta hrana pe baza de coaja de ceapa. Pentru a pregăti perfuzia, trebuie să se toarnă 200 g de coji într-o găleată cu apă și să se pună focul înainte de fierbere. După aceea, perfuzia trebuie să se răcească complet. Pentru udarea unei plante va fi nevoie de un litru de perfuzie.

Răsaduri de castravete de top

Atunci când cresc castraveți în sol deschis, răsadurile sunt plantate mai întâi. În climatul cald sau în sere, acest lucru nu este necesar. Răsadurile sunt cultivate timp de aproximativ o lună. În acest moment, ea are nevoie și de nutriție cu minerale. Recoltarea viitoare depinde de cât de puternice și sănătoase sunt răsadurile.

Pentru răsadurile de castravete pentru furaje folosind amestecuri bazate pe superfosfat și nitrat. Vaza de grajd poate fi folosită ca îngrășământ organic. Este foarte important atunci când fertilizarea răsaduri de castravete, pentru a fertiliza stratul superior al solului. Faptul este că semințele de castravete sunt plantate în adâncime, iar rădăcinile acestei plante sunt compacte. Din acest motiv, răsadurile pot fi dificil de a extrage nutrienți din sol.

În sol pentru răsaduri, puteți adăuga balega de vacă și cenușă. Componentele sunt amestecate în următoarele proporții:

 • 1m2 sol;
 • 7 kg de gunoi de grajd;
 • 1 ceașcă de cenușă.

Și pentru hrănirea răsadurilor ei înșiși pregăti soluții de superfosfat, de sare sau de aceeasi gunoi de grajd. De asemenea, puteți cumpăra în magazine specializate îngrășăminte pentru castraveți. Astfel de amestecuri nu conțin nitrați și sunt complet sigure pentru sănătatea și viața oamenilor.

Este important! Cu ajutorul nitratului de amoniu trebuie să fii atent. Deși este un îngrășământ, dar în cantități mari poate dăuna sănătății.

Top dressing în timpul creșterii active a castraveților

Pentru creșterea normală, plantele au nevoie de azot. În timp ce castraveții nu au început încă să înflorească și să dea roade, fertilizarea ar trebui să se facă folosind îngrășăminte care conțin azot. Acest lucru se face în următoarele moduri:

 1. Prin udare.
 2. Pulverizare.
 3. Folosind un sistem de irigare prin picurare.

În perioada de creștere activă, plantele au nevoie de fosfor. Acest element este responsabil pentru dezvoltarea sistemului radicular, creșterea masei verzi, stabilirea și maturarea fructelor. Ar trebui să fie făcută în porții mici, dar deseori, deoarece este necesar pentru castraveți pe tot parcursul sezonului de creștere.

Cu ajutorul potasiului, plantele pot primi cu ușurință substanțe nutritive. Este potasiul care este responsabil pentru transportul oligoelementelor de la rădăcini în alte părți ale plantei. În timpul dezvoltării normale, castraveții în teren deschis sunt hrăniți doar de 2 ori. Dar legumele cu efect de seră vor trebui fertilizate de până la 5 ori pe an.

Top dressing în timpul fructelor

Atunci când apar mici castraveți pe tufișuri, compoziția hranei trebuie schimbată. Acum castraveții au nevoie de magneziu, potasiu și azot. Dar este important să ne amintim că, în acest moment, cantitatea de azot ar trebui redusă, însă potasiul, dimpotrivă, ar trebui să crească.

Atenție! Cel mai potrivit îngrășământ pentru castraveți în timpul fructelor este azotatul de potasiu.

Azotatul de potasiu nu numai că are un efect pozitiv asupra creșterii fructelor, ci și îmbunătățește gustul. Astfel de fructe nu vor gusta amar, adesea în cazul lipsei de îngrășăminte minerale. De asemenea, amărăciunea poate apărea ca un simptom al excesului de fosfor și potasiu. Hrănirea tufelor în această perioadă va contribui la apariția ovarelor suplimentare, datorită cărora fructele vor deveni mai lungi.

Semne ale deficiențelor și deficiențelor micronutrienților

Datorită procesului de îngrășăminte greu de castraveți, creșterea poate fi perturbată, iar aspectul arbuștilor se va deteriora. Semnele de malnutriție vor fi următoarele:

 1. Cu o cantitate excesivă de înflorire a azotului este întârziată. De asemenea, pe tulpini există un număr mare de frunze, dar foarte puține flori.
 2. Excesul de fosfor afectează negativ frunzele. La început se transformă în galben și apoi se pot bloca complet și se pot rupe.
 3. O cantitate mare de potasiu din furaj nu permite plantei să obțină azotul necesar. Din acest motiv, creșterea tufișului este întârziată.
 4. Un exces de calciu se manifestă prin apariția de pete palide pe frunze.

După ce ați observat primele semne de malnutriție, ar trebui să opriți imediat prepararea hranei sau modificarea compoziției în funcție de nevoile plantelor.

concluzie

Efectuând hrănirea cu castraveți folosind metodele descrise în acest articol, puteți obține rezultate excelente și să crească o minunate recoltă de castraveți în zona dumneavoastră.

Pin
Send
Share
Send
Send