Grădinărit

Îmbrăcăminte superioară de nitrat de calciu de calciu

Pin
Send
Share
Send
Send


Saltpeter este foarte des folosit de grădinari ca hrană pentru culturile de legume. De asemenea, fertilizează flori și pomi fructiferi. Azotatul de calciu este grozav pentru hrana castravetilor. Dar, ca și în cazul utilizării altor îngrășăminte minerale, este necesar să ne dăm seama cum să aplicăm corect acest dressing. În acest articol vom vedea ce nitrat de calciu este special și cum poate fi folosit pentru a crește o recoltă excelentă de castraveți.

Compoziția nitratului

Azotatul de calciu constă din 19% calciu și 14-16% azot sub formă de azotat. Cu alte cuvinte, se numește azotat de calciu. Suntem obișnuiți să vedem acest îngrășământ care conține azotat sub formă de cristale albe sau granule. Azotatul de calciu se dizolvă repede în apă. Chiar și cu depozitare lungă nu își pierde proprietățile utile. Pentru a prelungi termenul de valabilitate, îngrășământul trebuie păstrat într-un ambalaj etanș.

Îngrășămintele care conțin azot au tendința de a crește aciditatea solului. În acest sens, nitratul de calciu se remarcă favorabil. Spre deosebire de uree, nu afectează nivelul acidității solului. Acest îngrășământ poate fi folosit pe toate tipurile de sol. Se manifestă cel mai eficient în solul pod-podzolic. În ciuda faptului că azotatul de calciu conține nitrați, în conformitate cu regulile de utilizare, acesta nu afectează organismul. Un astfel de îngrășământ poate crește randamentul și calitatea castraveților.

Proprietățile de sărat

Trebuie să recunoaștem că nu toți grădinarii folosesc azotat de calciu ca hrană în zona lor. De fapt, calciul nu este un mineral vital pentru cultivarea legumelor. Principalul element al azotatului este azotul, care are un efect pozitiv asupra creșterii și fructării culturilor legumicole. Dar fără calciu, azotul nu va fi complet absorbit de plante. Deci, fără unul de altul, aceste minerale nu sunt atât de utile.

Azotatul de calciu este o adevărată descoperire a solului cu un nivel ridicat de aciditate. Azotatul de calciu este capabil să absoarbă excesul de fier și mangan din sol, precum și metalele care cresc aciditatea. Din acest motiv, plantele vin la viață, iar întregul sezon de creștere este foarte fructuos. Calciul conținut în nitru este necesar pentru dezvoltarea sistemului radicular. Acest element este responsabil pentru alimentarea plantei cu substanțe esențiale.

Este important! Lipsa de calciu afectează starea generală a germenilor, din cauza căreia sistemul radicular începe treptat să putrezească.

Pentru fertilizarea plantelor cu îngrășăminte care conțin azotat de calciu, care este necesar în primăvară. Acesta este săpat împreună cu pământul în timpul pregătirii grădinii pentru plantare. În toamna, acest îngrășământ nu este recomandat să facă, deoarece zăpea topită va spăla pur și simplu tot conținutul de azot pe care îl conține. Și restul de calciu fără ea devine nociv pentru plantele cultivate.

Până în prezent sunt produse 2 tipuri de nitrați:

 • granulat;
 • cristal.

Azotatul cristalin are un nivel ridicat de higroscopicitate, care poate să se scurge rapid din sol. Prin urmare, forma granulară este mai populară, care absoarbe mai puțină umiditate și nu formează praf atunci când este introdusă în sol.

Importanța hrănirii pentru castraveți

Unii grădinari nu folosesc îngrășăminte atunci când cresc castraveți. Ca urmare, recolta este slabă, iar castraveții cresc mici și răniți. Utilizând îngrășăminte minerale puteți obține următoarele rezultate:

 1. Stimularea creșterii și întăririi sistemului radicular.
 2. Îmbunătățește imunitatea, rezistența la boli.
 3. Rezistență la schimbări în condițiile meteorologice.
 4. Îngrășămintele afectează formarea și întărirea membranelor celulare.
 5. Îmbunătățirea proceselor metabolice.
 6. Stimulează și accelerează germinarea.
 7. Îmbunătățește procesul de fotosinteză și absorbția carbohidraților.
 8. Creșterea producției cu 15%. Calitățile gustului produselor finite sunt îmbunătățite, fructele sunt stocate mult mai mult.

Folosind saltpeter

Nitratul de calciu este introdus pentru a întări sistemul radicular și a accelera creșterea plantelor. Este potrivit pentru orice sol. Puteți face atât în ​​stare lichidă cât și în formă uscată. Unii grădinari folosesc acest îngrășământ în timpul paturilor de irigare prin picurare.

Furajarea cu nitrat de calciu se efectuează după cum urmează:

 • pentru culturile de fructe de padure necesita 50 de grame de nitrati pe 20 de litri de apa. În timpul sezonului, un astfel de îngrășământ este aplicat numai de 1 sau 2 ori;
 • pentru roșii, castraveți, ceapă, cartofi și alte culturi legumicole, este necesar să se dilueze 25 de grame de îngrășământ în 11-15 litri de lichid;
 • Pentru a alimenta azotatul de calciu, pomii fructiferi amesteca 25 grame de nitrati si nu mai mult de 10 litri de apa. Arderea copacilor cu această soluție este necesară înainte de muguri.

Pentru a face hrana sau pulverizarea foliară cu soluție de azotat de calciu, este necesar să se amestece 25 grame de îngrășământ cu 1 sau 1,5 litri de apă. Pentru castraveții de irigare este nevoie de aproximativ 1,5 litri de soluție pe 10 metri pătrați.

Pulverizarea îngrășământului pe frunze va ajuta la scăderea putregaiului, care apare adesea pe tufele de tomate. Poate fi folosit ca prevenire a bolilor. Îngrășămintele care utilizează azotat de calciu reprezintă o salvare reală în zonele cu climă aridă. Un asemenea pansament de vârf este foarte util pentru culturile de legume și cereale. Saltpeter este unul dintre îngrășămintele accesibile. Și dacă ați compara valoarea cu rezultatele aplicației, atunci aceasta va fi justificată de mai multe ori.

Atenție! În nici un caz nu se poate amesteca azotatul de calciu cu alte îngrășăminte minerale, care includ sulfați și fosfați.

Îmbrăcăminte superioară de sărat de castraveți

Cel mai adesea, se utilizează în gospodării mici, deoarece nu este foarte convenabil să le transportați. Pentru a fertiliza un câmp mare, va fi nevoie de o cantitate imensă de azotat de calciu, dar pentru paturile de acasă puteți cumpăra pachete mici de 1 kg. Această hrană ajută plantele să absoarbă substanțe nutritive din sol și, de asemenea, crește rezistența la diferite boli. Datorită sării de sărăcie poți să crești castraveți puternici și gustoase.

Nitratul de calciu trebuie aplicat imediat înainte de însămânțarea castraveților. Acest îngrășământ va contribui la germinarea rapidă a semințelor. Prezența azotului face ca acest dressing să fie atât de util pentru castraveți. La începutul creșterii, acest element este pur și simplu necesar pentru plante. Mai mult, îngrășământul poate fi aplicat pe tot parcursul sezonului de creștere la cerere. În acest caz, soluția este pulverizată pe toată planta.

Utilizând nitrat de calciu pentru a alimenta castraveți, puteți obține următoarele rezultate:

 • masa verde va fi formată rapid și eficient. O astfel de creștere rapidă se datorează procesului activ de fotosinteză. De asemenea, nitratul ajută la formarea de germeni la nivel celular, participând la întărirea pereților plantelor;
 • pătura primăvară a solului înainte de însămânțare ajută la activarea enzimelor din sol. Datorită acestui fapt, semințele vor crește rapid și vor începe să crească;
 • nitratul are un efect bun asupra sistemului radicular al plantelor. Ajută castraveții să dezvolte imunitatea la boli și diverse ciuperci;
 • acest furaj face plantele rezistente la schimbările de temperatură și condițiile meteorologice;
 • nitrat îmbunătățește gustul de castraveți, și, de asemenea, crește cantitatea de recoltă recoltate. Castraveții sunt depozitați mult mai mult.

Pansamentul extra-rădăcitor de azotat de calciu de castravete se efectuează la fiecare 10 zile. Prima hrănire se face imediat după apariția pe plante a 3 și mai multe coli. Opriți hrana castraveților numai după ce începe perioada de fructe. Pentru a obține îngrășământ pe bază de nitrat de calciu, trebuie să amestecați:

 • 5 litri de apă;
 • 10 grame de azotat de calciu.

Nitratul de calciu se agită până la dizolvarea completă și începe imediat să se pulverizeze castraveții. Acest tip de hrănire va împiedica apariția putregaiului pe rădăcini. De asemenea, utilizarea de nitrați este o protecție excelentă împotriva ciupercilor și a căpușelor.

Noi facem nitrat de calciu pe cont propriu

Grădinarii știu că nitratul de calciu nu este la fel de răspândit ca amoniacul. Prin urmare, unii vă pregătiți acasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți următoarele componente și accesorii:

 1. Azotat de amoniu.
 2. Var de var.
 3. Cărămizi.
 4. Tavă din aluminiu.
 5. Lemn de foc.

De asemenea, veți avea nevoie de un aparat respirator pentru protecția respirației și mănuși. Nu puteți găti amestecul aproape de casă, deoarece procesul se va ridica la un miros neplăcut. Deci, la începutul cărămizilor, trebuie să construiți o structură pentru foc. Caramizile trebuie așezate la o distanță cât mai mare încât tava pregătită să se potrivească acolo. Apoi, se toarnă 0,5 l de apă în recipient și se toarnă aproximativ 300 g de sărat în el. Acum puneți amestecul pregătit pe foc și așteptați până când începe să fiarbă. Apoi este necesar să se adauge treptat soluția de var. La acest număr de componente va fi nevoie de aproximativ 140 de grame de var hidratat. Trebuie să fie turnată în porții foarte mici, astfel încât întregul proces de adăugare a varului să fie întins timp de 25 de minute.

Amestecul este continuat să se gătească până când se elimină complet mirosul ascuțit neplăcut. Acum, focul este stins, iar amestecul este lăsat să stea până când apare un precipitat de var în fundul rezervorului. După aceea, partea superioară a amestecului este drenată și precipitatul format poate fi aruncat. Această soluție este azotatul de calciu.

Este important! Este necesar să se planteze un amestec în funcție de ce fel de plante ar trebui hrănite. Cantitatea de apă se schimbă, de asemenea, în timpul aplicării rădăcinii și pulverizării.

Azotat de amoniu

Nitratul de amoniu este considerat astăzi unul dintre cele mai ieftine îngrășăminte. Mulți grădinari și grădinari îl împrăștie pur și simplu pe locul lor chiar înainte de topirea zăpezii. Bineînțeles, acest îngrășământ este o sursă de azot pentru castraveți, dar, în același timp, ar trebui să fiți atenți când îl utilizați ca hrană pentru animale.

Este imposibil să pulverizați castraveții cu soluție de azotat de amoniu. Această substanță poate arde germenii și, ca rezultat, întreaga cultură va muri. Pentru a nu afecta plantele, îngrășământul este aplicat pe sol la o adâncime de aproximativ 10 cm cu o lopată sau o greblă. Adesea se face în timpul săpării solului. Astfel, azotul pătrunde în sol, dar nu va putea arde sistemul de rădăcini și frunzele de castravete.

De asemenea, puteți utiliza azotat de amoniu pentru udarea castraveților. Astfel, solul este îmbogățit cu azot, fără a afecta masa verde. Pentru a efectua astfel de hrănire ar trebui să fie foarte rare, mai ales după începutul de fructe și în toamnă.

Condiții de depozitare și contraindicații

Atenție! Nu puteți folosi îngrășământ pe bază de nitrat cu paie, turbă și rumeguș.

Contactând astfel de materiale inflamabile, îngrășământul se poate prinde. De asemenea, nu este recomandabil să se utilizeze substanțe organice în același timp. În nici un caz nu se poate obține azotat de calciu cu superfosfat sau gunoi de grajd. Amintiți-vă că o cantitate excesivă de nitrați poate declanșa acumularea de nitrați în legume și alte culturi. Ar trebui să fiți deosebit de atenți când hrăniți castraveți, dovlecei și azotat de amoniu de dovleac. Aceste legume sunt cele mai capabile să absoarbă nitrații.

Depozitați îngrășământul în saci de plastic sau de hârtie. Amintiți-vă că este o substanță explozivă care nu trebuie să fie în imediata apropiere a materialelor inflamabile. Alegeți un loc răcoros pentru depozitarea secerătorului. Lumina directă a soarelui nu trebuie să fie în contact cu îngrășământul. Încălzirea excesivă a azotului poate duce la o explozie.

concluzie

După cum am văzut, nitrații reprezintă o sursă de azot, indispensabilă pentru castraveți, ceea ce are un efect pozitiv asupra creșterii și productivității plantelor. Acest tip de hrănire trebuie făcut cu mare grijă, deoarece este un produs nitrat. Cu câteva săptămâni înainte de recoltare, introducerea sării trebuie să fie oprită. Urmând regulile prezentate, puteți obține o recoltă excelentă de castraveți.

Pin
Send
Share
Send
Send