Grădinărit

Vinetele de ingrasaminte in sera

Pin
Send
Share
Send
Send


Vinetele, ca o rosie sau piper, aparțin culturii solanaceoase, doar mai termofile și capricioase. În țara noastră a devenit folosită pe scară largă cu mai puțin de două secole în urmă, deși a crescut în Europa încă din secolul al XV-lea. Culoarea vinetei variază de la alb la aproape negru, mărimea fructului variază de la 30 g la 2 kg. Suntem obișnuiți să creștem și să mâncăm fructe mov de mărime medie.

Vinetele se numesc o legumă de ficat lung, sunt indicate pentru dieta persoanelor în vârstă cu boli cardiovasculare, promovează scăderea în greutate, ajută la bolile hepatice, ale tractului gastro-intestinal și ale rinichilor. Acesta este un depozit real de nutrienți. Este cultivat exclusiv prin răsaduri, iar în afara vinetei de sere crește doar cu noi în regiunile cele mai sudice, iar în restul teritoriului cultivarea acesteia necesită sere. Alăptarea vinetelor în seră este unul dintre factorii decisivi pentru obținerea unei recolte bune, acesta va fi subiectul articolului nostru.

Ce vinete au nevoie

După cum sa menționat deja, vinetele sunt foarte exigente în ceea ce privește condițiile de creștere. Pentru dezvoltarea și fructarea de care au nevoie:

 • bogat în materie organică, apă și un pământ slab respirabil, cu o reacție neutră;
 • aer umed;
 • adăparea abundentă;
 • căldură;
 • soarele;
 • doze crescute de îngrășăminte azotate.

Vinetele nu-mi plac:

 • soluri slabe, acide, dense;
 • nopți reci;
 • fluctuații puternice ale temperaturii;
 • apă rece;
 • transplanturi;
 • secetă.

Temperatura ideală pentru cultivarea lor - 23-27 grade. La o temperatură de 12-14 grade, vinetele se opresc în creștere și se opresc în curs de dezvoltare, cu 6-8, apar modificări fiziologice ireversibile în ele și mor la zero.

Temperaturile ridicate nu vor fi, de asemenea, benefice - chiar și atunci când termometrul se ridică peste 35 de grade, nu se produce polenizarea.

Cultivarea vinetelor în seră

Cel mai adesea, vinetele sunt cultivate în sere sau sere.

De ce vine vinetele mai bine în sere

Fermele care vizează obținerea unui randament bun stabil care conține pesticide, erbicide, nitrați și alte substanțe nocive, în limitele admise, măresc planta de vinete numai în soluri protejate. Acest lucru se datorează faptului că, chiar și cele mai sudice regiuni ale Rusiei sunt încă situate nu în subtropice, fluctuațiile de temperatură nu sunt neobișnuite. În ultimii ani, temperaturile anormal de ridicate în timpul verii, ploile, uneori ajungând săptămâni, uneori absente, pur și simplu nu permit vânătăilor fastidioase și delicate să se dezvolte în mod normal pe teren deschis.

Și gândacul de cartofi din Colorado iubește această cultură, poate chiar mai mult decât un cartof. Prestigiul celebru, care ne ajută să obținem încă randamente normale de cartofi, răspândește planta. Acest lucru vă permite să obțineți o recoltă de cartofi care nu este contaminată cu pesticide. Cu vinete, ale căror fructe se află deasupra suprafeței solului, totul se întâmplă exact cu contrariul. În cazul în care Prestige soak rădăcini de răsaduri, atunci indiferent de ceea ce spun ei, cantitățile sale reziduale rămân în fructe.

Biofarmaceuticul Aktofit nu are un efect sistemic, iar eficiența acestuia scade brusc într-o vară ploioasă. În condiții de seră, medicamentul funcționează bine.

Deci, pe teren deschis, vinetele sunt amenințate de dezastre naturale, la care roșiile și ardeii reacționează prost. Chiar dacă aveți noroc, vara nu va fi rece și nu fierbinte, fără schimbări bruște de temperatură, cu o distribuție uniformă a precipitațiilor, puteți lupta doar cu invazia gîndacilor Colorado în teren deschis cu preparate letale.

Dacă un rezident de vară sau un sătean care creste câteva zeci sau chiar o sută de tufișuri poate lua dăunători manual dacă se dorește, atunci în ferme mari este pur și simplu imposibil și neprofitabil. În plus, dacă vinetele au fost cultivate în sol pentru propriul lor consum și apoi au luat și au dispărut, ce vom face? Așa este, luăm un oftat și mergem la cea mai apropiată piață sau la supermarket pentru a pregăti iarna și mâncăruri gustoase din fructe proaspete pentru a vă răsfăța. Și pentru ferme se poate amenința să-l ruineze.

Și așa sa întâmplat ca în serele noastre să crestem vinetele mai fiabil și, prin urmare, mai profitabile. În plus, este un caz rar când legumele cu efect de seră devin ecologice, tocmai în sere (cel puțin, mai curat decât în ​​aer liber).

Selecția soiurilor

Selecția de faguri de vinete pentru sere nu ar trebui să fie abordată în modul în care alegem roșii sau ardei. Această legumă nu este consumată ca materie primă, astfel încât calitățile gustului atunci când alegeți un soi nu joacă nici măcar un rol secundar, ci un rol secundar. Vasele sunt usor de condimentat cu condimente sau imbunatatesc gustul lor in alte moduri.

Vinetele sunt o cultură foarte capricioasă, ar trebui să acordați atenție rezistenței soiului sau a hibridului la boli, efectele negative ale mediului și posibilitatea de a crește în seră. Hibrizii ar trebui să fie preferați față de soiuri datorită producției lor.

polenizare

Separat, trebuie spus că în sere, plantele de vinete vor trebui să furnizeze polenizare manuală. Bineînțeles, dacă există un stupier alături, această problemă nu vă va face griji. Rezultate bune sunt obținute prin îndepărtarea frunzelor care acoperă florile și apoi prin agitarea tufișurilor.

Există medicamente care promovează polenizarea și formarea de fructe. Dacă vinetele de seră înflorește slab, se recomandă ca acestea să fie pulverizate cu acid boric. Pentru a face acest lucru, 1 g pulbere se diluează cu 5 litri de apă.

Cerințe privind îngrășămintele

Agronorm vinete - numai 15 g pe metru pătrat. Aceasta înseamnă că cultura are nevoie de o cantitate minimă de îngrășământ, nu poate fi suprasolicitată. Dar nu pentru a fertiliza vinetele de seră ar fi o greșeală - veți rămâne fără cultură. Aici este important să mențineți un echilibru și să dați plantei cât mai multe substanțe nutritive de care aveți nevoie atunci când hrăniți.

Ouăle de seră are nevoie de fosfor și potasiu pe tot parcursul sezonului, dar eficiența lor va fi minimă, fără a introduce suficient cantități de îngrășăminte azotate în sol.

Este important! Atunci când hrăniți, trebuie să vă amintiți că este mai bine să dați mai puțină îngrășământ decât mai mult.

Îngrășăminte de azot

Fertilizarea cu azot este necesară pentru ca plantele să crească masa verde și fotosinteza. Lipsa acestuia implică o încetinire a creșterii, iar frunzele se lărgesc mai întâi și apoi devin galbene. Dacă nu faceți urgent îngrășăminte azotate în sol, ele vor cădea, ceea ce va duce în mod necesar la o slăbire a tufișurilor de vinete de seră și la o scădere a randamentului.

Cu toate acestea, dozele excesive de fertilizare cu azot conduc la o creștere a creșterii frunzelor datorită înfloririi și fructării și, în plus, imunitatea vinetelor este redusă.

Îmbrăcăminte de top cu fosfor

Îngrășămintele care conțin fosfor contribuie la formarea mugurilor, înflorirea, fructarea, setul de semințe, accelerează creșterea sistemului radicular și maturarea culturii. Pansamentul de top din pământ este necesar în special pentru plantele tinere în timpul înfometării. Dar acest element este bine absorbit numai de vinete de seră adulte, prin urmare, în stadiile incipiente de dezvoltare, este mai bine să se dea fosforului plantei cu pansamente extra rădăcinoase.

Despre lipsa de îngrășăminte fosfat spun că îndreptate frunze.

Îngrășăminte de potasiu

Suplimentele cu conținut de potasiu contribuie la acumularea de carbohidrați, ceea ce îmbunătățește semnificativ nu numai cantitatea, ci și calitatea fructelor. Îngrășămintele de potasiu sunt direct implicate în fertilizarea ovarelor și formarea de fructe, cresc rezistența plantelor la boli.

Despre lipsa de suplimente de potasiu primul semnal frunze - înfășurat în interior, pe marginea formează o margine maro, și apoi uscat. Dacă această baterie nu este suficientă în timpul maturării fructelor, pe ele se formează pete maronii.

Microelemente pentru hrană

Deși lipsa micronutrientilor în nutriția de vinete din seră nu este atât de fatală, dar cu deficit de fier și mangan, frunzele tinere se îmbolnăvesc de cloroză, iar cu deficit de magneziu, devin vechi. Pentru dezvoltarea normală a sistemului radicular și pentru formarea cu succes a mugurilor, fertilizarea necesită cupru, molibden, bor.

Următoarele elemente sunt cel mai bine absorbite de plante atunci când sunt hrănite foliare, astfel încât acestea să nu poată fi neglijate în nici un caz.

Vinete de îngrășământ în seră

Deși vinetele transporta îngrășăminte puțin din pământ, fertilizarea nu poate fi ignorată, în special în timpul cultivării cu efect de seră. Această legumă răspunde foarte bine materiei organice, dacă aveți ocazia, încercați să înlocuiți cât mai mult posibil îngrășămintele minerale cu cenușă și carne de vită.

Îngrășământ de sol

Top vinete cu efect de seră încep cu pregătirea solului de toamnă. De la 1 la 2/3 dintr-o găleată de îngrășăminte organice - compost sau humus - sunt aplicate pe un metru pătrat de suprafață și se săpare solul la o adâncime mică. Cel mai bine este să aplicați cenușa direct în timpul transplantului, adăugând o fărâmă de pudră în fântână, amestecând-o cu solul și umplând-o cu apă.

Rochia de top

Vinetele nu răspund bine la transplanturi, se rădăcină aproximativ 20 de zile după plantarea răsadurilor în seră. Atunci este cea care da prima hrană.

Cum și când să alimentați vinetele

Pentru întregul sezon de creștere, vinetele de seră se fertilizează de 3 până la 5 ori.

Este important! Solul în ajunul aplicării de fertilizare trebuie să se toarnă din abundență.
 • Prima dată când plantele sunt fertilizate după ce sistemul rădăcină este restaurat după transplant. Cel mai bine este să adăugați 3 lingurițe în galeata cu apă. Linguri fără diapozitive Azofoski. În același timp, petreceți 0,5 litri de hrană sub tufiș.
 • Când apare ovarele, trebuie să fertilizați a doua oară vinetele de seră. În acest stadiu, este important să se alimenteze fosforul și potasiul și puteți utiliza, de asemenea, perfuzii diferite. De obicei, pentru a doua hrănire luați azotat de amoniu - 2 lingurițe, clorură de potasiu - 1 lingură. lingura, superfosfat - 2 linguri pe 10 litri de apa.
 • La începutul fructului, plantați vinetele cu efect de seră cu azot și potasiu. Pentru a face acest lucru, dublează pur și simplu cantitatea de îngrășăminte din soluția de lucru.

În cazul în care fructul este întins, pentru vinete în seră se dau încă două pansamente minerale. De la formarea ovarelor, îngrășămintele organice ale solului fără adăugarea complexului mineral pot fi efectuate la fiecare două săptămâni, încercând să dispenseze cu grijă extractele.

Unele surse îi avertizează pe cei care au o seră furnizată cu irigare prin picurare, adăugând o soluție slabă de îngrășământ când se udă săptămânal.

NOTĂ! Dacă utilizați îngrășăminte minerale, este recomandabil să aplicați o hrană specială pentru vinete. Ele costă mai mult, dar sunt eficiente.

Îngrășăminte organice

Cele mai bune îngrășăminte pentru vinete sunt organice. Pentru a le găti timp de o săptămână, grăsimile, mulleinul sau buruienile sunt fermentate, după tăierea rădăcinilor. Pentru a face acest lucru, se toarnă o găleată de organice 3 găleți de apă, pune într-un loc cald și din când în când amestecat.

Pentru îngrășământ, infuzia de mullein este diluată cu apă într-un raport de 1:10, îngrășăminte de pasăre - 1:20, perfuzie pe bază de plante - 1: 5. Pe galeata de alimentare adaugati un pahar de cenusa, amestecati bine.

Este important! Începeți hrănirea infuziilor de vinete cu efect de seră, de preferință numai după formarea primelor ovare.

Furaje foliare

Îngrășămintele cu rădăcini suplimentare pot fi combinate cu tratamentele de vinete pentru dăunători și boli. Acestea sunt destinate în primul rând pentru a hrăni planta cu microelemente sau pentru a adăuga urgent una sau alta macrocelula, deoarece acestea acționează direct pe frunze. De obicei rezultatul îngrășămintelor este vizibil a doua zi.

concluzie

Vinetele - cultura nu este ușor de cultivat, dar dacă ați obținut o recoltă bună, puteți fi cu adevărat mândru de tine. Au o recoltă bună!

Pin
Send
Share
Send
Send