Grădinărit

Drojdie de hrana pentru castravete

Pin
Send
Share
Send
Send


Ce fel de trucuri, pe care mulți grădinari nu le folosesc în vremurile dificile de astăzi, pentru a crește o recoltă bună. Remediile populare au dobândit o importanță deosebită, deoarece nu numai că permit economii semnificative pentru îngrășăminte și alte produse de îngrijire a plantelor, dar și pentru a crește produsele sănătoase și ecologice, ceea ce este deosebit de important în ultimii ani.

O astfel de cultură populară în Rusia ca un castravete nu putea fi trecută cu vederea, pentru că toți grădinarii experimentați sunt conștienți de cât de instabili sunt aceste plante. Pentru a obține o recoltă bună de verdeață, solul ar trebui să fie fertilizat cât mai mult posibil, dar chiar și în aceste condiții, castraveții consumă atât de multe substanțe nutritive care trebuie să fie hrănite săptămânal. Hrănirea castraveților cu drojdie vă permite să rezolvați mai multe probleme deodată. În primul rând, există un aflux suplimentar de substanțe nutritive, iar în al doilea rând, plantele primesc o stimulare semnificativă în creșterea datorită consolidării și dezvoltării sistemului radicular. Dar acum despre totul în ordine.

Acțiunea drojdiei și efectul acesteia asupra plantelor

Drojdia este, probabil, familiarizată cu fiecare adult și chiar cu un copil. Prezenta lor este o garantie pentru coacerea luxurianta, sunt folosite pentru productia de quass si bere, se adauga la medicamentele folosite in cosmetologie. Drojdia este un organism fungicid cu o singură celulă, cu un conținut foarte bogat. Astfel, cantitatea de proteine ​​din ele poate ajunge până la 65%, iar aminoacizii reprezintă aproximativ 10% din greutatea produsului. Ca parte a drojdiei se poate găsi și o varietate de minerale, fier organic și oligoelemente. Se pare că datorită acestei bogății plantele sunt saturate. De fapt, acest lucru nu este în întregime adevărat.

Este important! Când pătrunde în pământ, drojdia activează numeroși reprezentanți ai microflorei solului, care prin activitatea lor contribuie la mineralizarea rapidă a materiei organice.

Ca urmare, multe elemente utile ale plantelor sunt eliberate într-o formă perfect digerabilă pentru ei, în special azot și fosfor. Din aceasta rezultă că pentru expunerea activă și prelungită la drojdie, solul trebuie saturat cu materie organică. Dacă nu este suficient, atunci în orice caz va apărea un efect pozitiv rapid, însă solul va fi în curând epuizat. Mai mult, în timpul fermentației, drojdia absoarbe o cantitate mare de potasiu și calciu.

Ce se poate încheia? Drojdie, desigur, nu este un îngrășământ în sensul convențional. Pur și simplu accelerează defalcarea materiei organice. Pe de altă parte, multe îngrășăminte organice proaspete, cum ar fi gunoi de grajd, gunoi de grajd sau compost atunci când interacționează cu ciuperci de drojdie pot suprima mijloacele lor de trai. Prin urmare, materia organică trebuie introdusă în pământ în prealabil, cu cel puțin câteva săptămâni înainte de folosirea dresajului din drojdie. În plus, împreună cu drojdia, este necesar să adăugați cenușă de lemn ca sursă de potasiu și calciu în patul de grădină. Unele rețete pentru dresarea drojdiei includ utilizarea produselor lactate, care ajută la restabilirea conținutului de calciu în sol.

O altă proprietate unică a drojdiei este capacitatea lor, atunci când este dizolvată în apă, de a secreta substanțe speciale care sporesc formarea rădăcinilor.

Atenție! Experimentele au arătat că substanțele secretate de drojdie sunt capabile să accelereze apariția rădăcinilor cu 10-12 zile și să crească numărul acestora cu 6-8 ori.

În mod natural, un sistem de rădăcini bun și puternic de castraveți formează o parte sănătoasă și puternică deasupra solului, înflorirea și rodirea abundente nu vor dura mult timp să aștepte. Un grădinar se poate bucura de un număr mare de castraveți gustoase și crocante.

În cele din urmă, acțiunea drojdiei în prezența unei cantități suficiente de materie organică în sol este foarte lungă. De exemplu, un pansament de drojdie de top pentru castraveți este capabil să permită plantelor să facă fără aplicarea îngrășămintelor suplimentare pentru o lună sau chiar două. Acest lucru vă ajută să economisiți timp, efort și îngrășământ și să nu reușiți să atrageți atenția grădinarilor.

Rețete de gătit

Pentru a pregăti un îngrășământ de drojdie, există mai multe rețete dovedite. Pentru a face un castravete, puteți folosi orice fel de drojdie: uscată și proaspătă, coacere și alcool.

Din drojdie proaspătă

Unele rețete asigură pregătirea rapidă a soluției pentru hrănire, în altele - drojdia trebuie lăsată să stea timp de ceva timp.

  • Numărul de rețete 1. Într-un litru de apă caldă trebuie să diluați 100 g de drojdie. Volumul soluției de a aduce la 10 litri. Castraveții de hrănire pot fi în aceeași zi. Unul litru de soluție preparată este utilizat pentru trecerea unui bucșă de castravete. Dacă adăugați aproximativ 50 g de zahăr la această rețetă, atunci soluția este mai bine lăsată să se infuzeze într-un loc cald pentru o zi - două. Restul schemei este același.
  • Numărul de rețetă 2. 100 g de drojdie diluată într-un litru de lapte cald. Insistați câteva ore, aduceți volumul de lichid la 10 litri și utilizați pentru udarea și pulverizarea castraveților. În loc de lapte, puteți folosi zerul sau orice alt produs lactat.
NOTĂ! Utilizarea rețetei de mai sus va contribui la protejarea în continuare a plantării castraveților din mucegai cenușiu.

Drojdie uscată

De obicei, pansamentul uscat de drojdie pentru castraveți este infuzat puțin mai mult în timp decât în ​​cele proaspete naturale.

  • Numărul de rețetă 3. 10 g de drojdie uscată și 2 linguri de zahăr sunt dizolvate în 10 litri de apă caldă și sunt perfuzate de la câteva ore până la câteva zile. Înainte de a hrăni cu castraveți, un litru de perfuzie este diluat în cinci litri de apă.
  • Numărul de rețetă 4. În 5 litri de apă au divorțat 1 lingură. lingura de drojdie, 2 linguri. linguri de zahăr și 2 grame de acid ascorbic, se adaugă o mână de pământ. Toate infuzate în timpul zilei într-un loc cald. Când se alimentează un litru de perfuzie se adaugă într-o găleată de apă.

Caracteristici de drojdie de castraveți de hrănire

Atunci când se utilizează o soluție de drojdie pentru hrănirea castraveților, este necesar să se ia în considerare următoarele nuanțe:

  • Drojdie poate funcționa numai într-un mediu cald, prin urmare prelucrarea este posibilă numai la o temperatură nu mai mică de + 10 ° С + 15 ° С. Cu toate acestea, castraveții cresc, de asemenea, slab la temperaturi scăzute, astfel încât această condiție nu este greu de observat.
  • Se recomandă să nu se folosească adesea pansamente de top din drojdie pentru castraveți, este suficientă doar 2-3 ori pe sezon. Doi termeni sunt optimi pentru adăugarea unei soluții de drojdie: la o săptămână după transplant în pământ (sau când se deschid 4-6 frunze) și după primul val de fructe.
  • Deoarece drojdia absoarbe în mod activ potasiu și calciu din sol, în același timp trebuie să adauge cenușă de lemn și coji de ou zdrobite. Ar fi suficientă doză egală cu o lingură de tufiș.
  • Dresarea de drojdie funcționează la fel de bine în seră și în câmp deschis. Dar în seră din cauza temperaturilor ridicate, toate procesele se vor desfășura rapid, adăugând astfel zahăr la soluția de drojdie atunci când se administrează castraveți în condiții de seră nu este necesară.
  • Hrănirea din drojdie nu numai că mărește numărul ovarelor în castraveți, dar și reduce senzația de fructe.

Recenzii grădinari

Nadezhda, 49 de ani, Saransk Am încercat să toarne castraveți cu drojdie la o rată de 100 g pe 10 litri de apă, apoi diluat, efectul ma scuturat. Castraveții au fost toate acoperite cu flori deodată, în timp ce aproape nu erau flori goale. Și castraveții înșiși erau puternici și fără goluri. Așadar, multe stocuri pentru iarnă au reușit să facă! Victor, 37 de ani, Tver Am încercat să pregătesc o perfuzie complexă cu drojdie, am adăugat mai mult gunoi de găină, zer și cenușă la butoi. După procesare, am udat încă sub rădăcină. Roșiile și castraveții au reacționat foarte bine - imediat fructele au început să câștige impuls și au format noi perii. Sunt fericita cu rezultatul: Helena, in varsta de 27 de ani, Dorokhovo, iar bunica mea a folosit si starter de drojdie pentru fertilizarea culturilor de legume. Totul se înmulțea cu ea. Anul acesta am încercat-o și sunt foarte mulțumit de rezultat. Răsadurile de castraveți, pe care le-am plantat în pământ deschis, și ea a murit, literalmente câteva zile a venit la simțurile ei și a mers activ să crească.

Să rezumăm

Recenzii grădinari cu privire la aplicarea de pansament top de drojdie extrem de pozitiv. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere rapiditatea efectului de drojdie asupra dezvoltării plantelor. Este necesar să respectați toate condițiile atunci când utilizați acest dressing și recolta vă va mulțumi numai.

Pin
Send
Share
Send
Send