Grădinărit

Zmeura Mândria Rusiei: comentarii gradinari

Pin
Send
Share
Send
Send


Zmeura este un fruct unic pe care toată lumea îl iubește atât de mult. Este foarte gustoasă, sănătoasă și indispensabilă în orice bucătărie. Acest arbust, care a fost pentru prima dată crescut în Europa Centrală. Oamenii îi plăceau atât de mult fructele, încât sunt folosite peste tot. În plus, zmeura este nemaipomenită și este destul de ușor să o îngrijești. Până în prezent, există multe soiuri de zmeură. În acest articol ne uităm la versiunea populară a boabelor, care au fost crescute în 1992. Acest lucru a făcut producătorul V.V. Kichin. El a numit-o "Mândria Rusiei". Considerăm descrierea soiului, caracteristicile sale, caracteristicile și procesul de creștere.

"Mândria Rusiei" - o descriere a soiului

Soiurile de zmeură "Pride of Russia" cresc până la 1,5-1,8 m. Bushul este de tip comprimat, puternic și puternic. Când vine sezonul, planta formează multe lăstari. Proprietarii ar trebui să le elimine în timp, deoarece planta crește rapid. Zmeura are tulpini drepte și groase. Este de remarcat faptul că lăstarii de înlocuire, care pot fi de la 7 la 12 bucăți, nu au spini. O ramură mijlocie, pe care se vor dezvolta fructe, are 20-30 fructe de zmeură. Frunzele sunt verde inchis, lucios si crenat. Lăstarile de frunze de sus au socluri.

Principala diferență între zmeura "Mândria Rusiei" este că fructele sale sunt destul de mari. Greutatea medie a unui boabe este de 10 sau 12 grame. Iată o caracteristică a fructelor de zmeură:

 • au o culoare roșu închis;
 • sunt catifelate și strălucitoare;
 • foarte suculent;
 • înăuntru sunt niște semințe;
 • forma seamănă cu un con încastrat;
 • aroma este ușoară, iar gustul este dulce-acru.

Soiul de zmeură poate fi considerat mediu, deoarece fructele apar din iulie până în august. Este de remarcat faptul că recolta are loc în 5 sau 6 pași. Soiul este auto-fructat, precoce și cu randament ridicat. Un tufiș poate da până la 5 kg de zmeură. Este necesar doar să o îngrijiți și să o hrăniți. Când boabele se vor coace, nu se vor destrăma, totuși este ușor să le îndepărtați de la picioare.

Este important! Bomboanele proaspete nu vor fi stocate mult timp, iar transportabilitatea zmeurii este medie.

Zmeură de zmeură "Mândria Rusiei" rezistente la îngheț. Nu sunt acoperite tufișurile care pot suferi răceală la -30 ° C, ceea ce este minunat pentru climatul Federației Ruse. Și mai important, boabele nu sunt expuse la putregai, boli și nu atingeți dăunători.

Sfat! În ciuda faptului că zmeura nu este antracnoză teribilă, cloroză și alte boli, ea este foarte îndrăgită de afină. Prin urmare, "mândria Rusiei" nu ar trebui să fie plantată în apropierea altor tufișuri.

Zbor de zbor

Când trebuie să începeți să plantați o plantă? Perioada de aterizare ideală este septembrie sau octombrie. În caz extrem, poate fi martie. Cu toate acestea, este preferabil să se planteze tufișuri în toamnă, deoarece înainte de începerea sezonului, zmeura se poate rădăcina. Și odată cu debutul iernii, planta ar trebui acoperită, deoarece nu este încă destul de puternică.

Este important să pregătim terenul pentru aterizare în avans, astfel încât mândria Rusiei să se simtă bine și să aibă fructe abundente. Lucrările încep cu 3 sau 3,5 luni înainte de debarcare. Trebuie să eliberați zona de buruieni, să săpați solul și să îl fertilizați. Ce este inclus în îngrășământ? Iată o listă de componente, calculată la 1 m2:

 1. Potasiu - 25 de grame.
 2. Gunoiul de grajd - 5 kg.
 3. Superfosfat - 60 de grame.

În ceea ce privește alegerea locului de aterizare, ar trebui să fie bine aprins. Este minunat dacă există un gard sau o clădire în apropiere. Pamant slab sau sol negru - ideal pentru plantare. În mod ideal, dacă apele subterane se află la o distanță de cel puțin 1,5 m.

Atenție! Pe varful zmeurului "Mândria Rusiei" nu se recomandă să planteze. Faptul este că soiul nu tolerează vânturile reci și ariditatea.

Să ne uităm la instrucțiunile pas cu pas despre cum să plantezi plantele în pământ:

 1. Lucrări pregătitoare: curățarea solului de buruieni, săpare și fertilizare.
 2. Înainte de a începe plantarea zmeurului, compostul putrezit se adaugă la sol, calculat pentru 1 m2 7 kg de compost.
 3. Găuri de găurire, a căror dimensiune este de 50 × 50 cm, distanța dintre fiecare orificiu fiind de 60 sau 70 cm. După primul rând, trebuie să vă retrageți de la 1 la 1,5 m și să începeți să formați în același fel.
 4. În gaura săpată trebuie să turnăm pământ fertil. Două treimi din adâncime vor fi suficiente. După care planta se prăbușește spre interior. Apoi trebuie să îndreptați ușor rădăcinile de zmeură în gaură și să-l stropiți cu pământ. Asigurați-vă că gâtul rădăcinii este la același nivel cu solul.
 5. În cele din urmă, este necesar să se udă fiecare tufiș din zmeura "Pride of Russia" de aproximativ 4 litri de apă. Etapa finală - mulcirea cu rumeguș sau humus.

După cum puteți vedea, procesul de aterizare este simplu și va dura puțin timp pentru a lucra. Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți o recoltă decentă, care poate fi mândru, atunci trebuie să aveți grijă de zmeură. Această grijă este simplă, cu toate acestea, nu se poate face fără ea.

Îngrijirea plantelor plantate

Sarcina ta este să faci totul în timp, care este necesar pentru o recoltă de înaltă calitate și bogată. Procesul nu este complicat, deci nu veți petrece mult timp și efort. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să păstrați solul sub plante. Aceasta include curățarea și îndepărtarea buruienilor crescute. Îndepărtați-le cu mâinile, și săpați solul ar trebui să fie la 30 cm mai departe de zmeura.

Sfat! Dacă vă săturați pământul mai aproape, este plin de daune asupra sistemului radicular de zmeură.

Umplerea zmeurii

Este clar că plantele trebuie să fie udate. Zmeura "Mândria Rusiei" nu face excepție. Varietatea cu încredere poate fi numită iubitoare de umiditate. Acest fapt sugerează că udarea trebuie făcută de 4 ori pe sezon:

 1. Înainte de floarea de zmeură.
 2. Când fructele încep să se coacă.
 3. Când se colectează integral toate fructele de pădure.
 4. Înainte de primii geruri.

Este de preferat să se efectueze un sistem de irigare picurare zmeura "Pride of Russia". Plantele iubesc apa, asa ca pentru 1 bush aveti nevoie de pana la 4 galeti de lichid. După o udare reușită, plantele trebuie să fie mulcite.

Alimente cu zmeură

În fiecare an, zmeura trebuie hrănită. Dacă doriți să obțineți fructe minunate care vor fi gustoase, mari și sănătoase, atunci este important să faceți hrănirea în timp util cu mandria Rusiei. Cum se face corect?

 1. În primul an, utilizați șlamul care este amestecat cu apă (raportul 3: 2). La o bucată de zmeură vor fi necesare 2,5 litri de tulbureală.
 2. În primăvară, adăugați îngrășăminte pe jumătate putrezite la pământ. Să nu faceți fără sare de potasiu cu superfosfați.
 3. În toamna anului, când se realizează recoltarea boabelor, se recomandă adăugarea preparatelor de cenușă și potasiu-fosfat.
 4. La începutul primăverii devreme, se aplică îngrășăminte azotate.
 5. În cazul în care aveți sol nisipos, atunci la începutul și la sfârșitul sezonului, aplicați îngrășământ de magneziu.

Raspberry Crop

Pentru un sezon, zmeura "Mândria Rusiei" ar trebui să fie tăiată de trei ori:

 1. La sfârșitul zilelor de martie. Apoi, toate lăstarii uscați și deteriorați ar trebui tăiați la rădăcină. Cele bune sunt scurtate până la mugurul superior.
 2. Când boboci infloresc, scurtați ramurile cu 14 sau 15 cm. Deci, veți spăla pentru a crește numărul de fructe de padure maturate.
 3. Înainte de declanșarea ultimei răniri a vremii reci. Când vor fi aproximativ 15 sau 20 de zile înainte de frig, scoateți, tăiați la rădăcina lăstarilor, care dau roade pentru doi ani și lăstarii vechi. Ele îngroșă doar tufișul, sunt inutile și nu pot tolera înghețurile.

Sfat! În cazul în care zmeura a crescut într-o asemenea măsură încât distanța dintre tufișurile vecine nu este respectată, solul trebuie să fie săpat până la adâncimea unei lopate, fără a se apropia de zmeura cu 30 cm.

Raspberry picking si depozitare

Când să începem să luăm zmeură? Perioada ideală este începutul lunii iulie. Așa cum am menționat mai devreme, dintr-un bush puteți să colectați între 4 și 5 kg de fructe de zmeură. În ciuda faptului că acest soi are carne dense, zmeura este considerată fructe de pădure. Este ușor de deteriorat. Având în vedere acest lucru, atunci când recolta, trebuie să stivui fructe de padure într-un container plat sau coș. Stratul recomandat este de 12 sau 15 cm, nu mai mult. Dacă urmați aceste reguli, puteți transporta zmeură fără probleme. O va suporta.

"Mândria Rusiei" este foarte gustoasă, proaspătă și conservată. Zmeură - o bace universală, care este potrivită pentru fabricarea unor astfel de produse:

 • gem;
 • compot;
 • gem;
 • suc;
 • gem;
 • vin.

Puteți chiar să îngheți zmeura, să o mănânci cu zahăr sau să o uscați. Dar mândria "mândriei Rusiei" va fi păstrată timp de aproximativ trei zile.

concluzie

Soiuri de soiuri "Mândria Rusiei" - aceasta este o opțiune bună care poate fi plantată pe site-ul dvs. Bomboanele cresc mari, gustoase și sănătoase. Îi plac îngrijirea simplă a plantelor și o recoltă bogată.

opinii

Nikolay, Voronej, sunt surprins, dar în al doilea an, tufișurile de zmeură de la Mândria Rusiei dau o recoltă magnifică. Citind descrierea, am văzut că aproximativ 5 kg de fructe de pădure pot fi colectate dintr-un tufiș. Am reușit să colectez de la 4 la 6 kg dintr-un tufiș. Am un total de 20 tufișuri de zmeură. Mi-a plăcut cu adevărat gustul, cu toate acestea, este pur și simplu imposibil să păstreze fructele de pădure pentru o lungă perioadă de timp. Lyudmila, Moscova Malina a crescut mare și luminos. Dar fructe de padure gustoase numai atunci când acestea încep să se coacă. Recolta este bogată, grija este simplă. Pentru a rezuma, "Mândria Rusiei" este o varietate demnă de cultivat pe acest site.

Pin
Send
Share
Send
Send