Grădinărit

Cum să fertilizeze cenușa cu castraveți

Pin
Send
Share
Send
Send


Un astfel de remediu universal ca cenușă pentru castraveți în seră va fi un bun prieten și ajutor. La urma urmei, cenușa de plante nu este doar un îngrășământ natural minunat, ci și un instrument bun pentru combaterea bolilor de legume.

De ce este mai bine cenușă

Castraveii de seră au nevoie de hrănire, mai ales că le plac compușii de azot. Cel mai rapid și mai ușor mod de a fertiliza solul într-o seră este adăugarea îngrășămintelor minerale de origine chimică. Dar această opțiune nu este inofensivă: elementele chimice se acumulează în sol, din care mor microorganismele, care pufăesc solul, asigurând astfel plantelor respirația necesară a rădăcinilor. Utilizarea incorectă a substanțelor non-naturale poate afecta negativ gustul legumelor. Mai mult, o astfel de chimie nu poate fi folosită în timpul înfloririi și fructării castraveților, altfel fructul va fi otrăvit.

Este mai bine să utilizați îngrășăminte naturale. Organicii nu vor da niciun rău castraveților, nici pământului, nici omului. Poate fi aplicat în condiții de siguranță chiar și în momentul în care legumele înflorite și fructate. Componentele naturale vindecă complet solul timp de 3 ani. Pansamentul natural de top atrage râme și diverse microorganisme benefice care procesează resturile de materie organică moartă, făcând solul mai fertil și friabil.

Un loc special în îngrășămintele naturale este ocupat de cenușă - produs de reziduuri de plante arse. Este o sursă naturală și inofensivă de astfel de minerale:

  • potasiu;
  • fosfor;
  • magneziu;
  • zinc;
  • calciu;
  • cupru;
  • sulf.

Datorită conținutului ridicat de potasiu în compoziția sa, cenușa de plante este recunoscută ca un bun îngrășământ mineral natural de potasă. Și potasiul are un efect benefic asupra creșterii și formării corespunzătoare a tulpinii de castravete.

Îmbrăcămintea de sus este făcută din diferite tipuri de vegetație, care este la îndemână. Materialul sursă va afecta calitatea îngrășămintelor:

  1. Lemn de cenușă conține o mulțime de fosfor.
  2. Turba de cenușă este bogată în calciu.
  3. Produsul de iarbă arzătoare este cea mai bogată sursă de potasiu.

Dar, în ciuda unei astfel de compoziții chimice bogate, nu există absolut nici un azot în cenușă, care castraveții iubesc atât de mult. Prin urmare, atunci când fertilizați aceste legume cu cenușă, este mai bine să compactați paturile cu legume. Ei, datorită nodulilor unici pe rădăcinile lor, pot să sature pământul cu azot.

Cenușă ca îngrășământ

Cenușa de legume este un îngrășământ mineral natural și complet inofensiv. Nu va face nici un rău. Cenușa poate fi folosită ca îngrășământ în toate etapele vieții de castravete: semințele pot fi înmuiate pentru a fi plantate într-o soluție de cenușă; ea hrănește răsadurile; are un efect benefic asupra formării tulpinii unei culturi în creștere; este inofensiv în stadiul de înflorire și fructe legume.

Pentru hrănire castraveți cenușă este folosit sub formă de vorbitori. Pentru a face acest lucru, în 10 litri de apă ar trebui să fie diluat 1 ceașcă de cenușă. Volumul rezultat este utilizat la 2 m.² zona de plantare a castravetilor. Talker turnat sub rădăcină de legume. Aplicați-o nu mai mult de o dată pe săptămână.

Ca îngrășământ, cenușa poate fi aplicată sub rădăcina castraveților și sub formă uscată cernută. Dar, în acest caz, trebuie să fie udat de sus, astfel încât să fie absorbit adânc în sol și să nu se risipească pe suprafață. Este necesar să utilizați o astfel de opțiune de pansament de top prea mult de o dată pe săptămână.

Dar, în ciuda tuturor proprietăților sale pozitive, cenușa nu trebuie amestecată cu alte tipuri de îngrășăminte, altfel poate intra într-o reacție chimică neașteptată. Prin urmare, pentru a finaliza hrănirea legumelor, îngrășămintele nu trebuie amestecate, ci alternate după o anumită perioadă de timp.

Cenușa ca medicament

Datorită compoziției sale chimice unice, cenușa este capabilă să combată efectiv acidifierea solului.

Într-un mediu acid, microflora este slab dezvoltată, ceea ce acumulează acumularea de substanțe utile în sol. Prin urmare, solul devine mai sărac, iar plantele sunt lente și slabe. Utilizarea cenușii va ajuta la formarea de sol pe cruste solide de săruri insolubile care împiedică rădăcinile plantelor să respire.

De asemenea, produsul plantelor arzătoare distruge perfect ciupercile de mucegai pe teren, care apar adesea datorită efectului de seră. O astfel de ciupercă este deosebit de dăunătoare pentru puieții tineri, fragile. Moldul nu tolerează un mediu alcalin. Prin urmare, pentru a combate aceasta, solul este stropit cu cenușă sau mulci cu un amestec de cenușă cernută și cărbune zdrobit.

Produsul de ardere a reziduurilor de plante poate fi folosit ca un medicament sigur pentru plantele împotriva diversilor dăunători: spotting, afide, gândaci de purici. Pentru a face acest lucru, cenușa de plante este amestecată cu apă, dar pentru o mai mare eficiență este mai bine să utilizați un decoct de plante aromate sau amare, gustul și mirosul cărora sunt atât de disimulate de paraziți. Puteți aplica infuzii și decoctări de: Hypericum, cuișoare, scorțișoară, menta, mărar, pelin, cireș, frunze de roșii, patrunjel, usturoi, anason, lămâie acru.

Aerosolul de vindecare este preparat din 1 ceașcă de cenușă și 10 litri de lichid cald (temperatura nu trebuie să fie mai mică de 20 ° C). Infuzia este filtrată și pulverizată pe zonele afectate sau plantele sănătoase pentru a preveni apariția bolilor și a paraziților. Puteți pulveriza dimineața și seara.

Vizionați videoclipul: Îngrăşământ bio pentru legume. (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send