Grădinărit

Black Raspberry Cumberland: plantare și îngrijire

Pin
Send
Share
Send
Send


În ultimii ani, mulți grădinari sunt interesați de soiuri noi de zmeură. Culoarea neobișnuită a fructelor de zmeură este întotdeauna de interes. Cumberland Black Raspberry este un hibrid renumit de zmeură și mure.

Aceste fructe de padure au o frumoasa culoare violeta inchisa, care da suc proaspat stropit de zmeura un accent extraordinar. Pentru gust, soiul este puțin mai acid decât de obicei, dar proprietățile utile ale zmeurii Cumberland depășesc cu mult restul. La urma urmei, în plus față de nutrienții conținute în zmeură, conține vitamine de mure. Ceea ce arată un luxos zmeură de zmeură este clar văzut în fotografie.

Ripe violet și nuci roșu fructe de padure da o culoare unică la plantații purpuriu. Avantajele zmeurii negre sunt greu de supraestimat:

 1. Fructe decorative decoreaza nu numai site-ul, ci si feluri de mancare.
 2. Bomboanele sunt ușor îndepărtate din tulpină, dar nu se toarnă de la bucșă.
 3. Înflorește continuu și abundent.
 4. Randamentul tufișurilor este ridicat și stabil.
 5. El tolerează seceta.
 6. Rezistență excelentă la îngheț - tufișurile se iarnă calm, fără adăpost.
 7. Aproape nu are dăunători, chiar și păsările nu prăjează fructe de padure.
 8. Lista cerințelor pentru îngrijirea zmeurii Cumberland este minimă.
 9. Fructele timpurii în comparație cu zmeura roșie.

Pentru a nu da impresia că soiul de zmeură Cumberland nu are defecte, trebuie remarcat:

 • un număr mare de semințe în boabe;
 • tendința de a îngroșa tufișurile;
 • abundență de spini pe tulpini
 • jartiera obligatorie sau formarea tufelor.

Cumberland zmeură sunt cultivate prin legarea pe spini. Pe un tufiș este recomandat să nu lăsați mai mult de 10 lăstari.

Cumberland Negru Descrierea soiurilor de zmeura

Pentru ca descrierea soiului Cumberland să fie completă, ar trebui să se acorde atenție tuturor părților zmeiului de zmeură.

Negru de zmeură se referă la arbusti perene cu tulpini arcuite. Lungimea lăstarilor este de aproximativ 2,5 - 3 metri. Caracteristică variată - sunt acoperite cu vârfuri. Fotografiile necesită modelare pe spițe. Dacă acest lucru nu este posibil, grădinarii scurtează lăstari la începutul verii pentru a obține ramuri laterale. Buzunarul de zmeură Cumberland arată foarte compact.

Fotografiile de diferite vârste diferă în funcție de culoare. Grădini verzi, cu un fir de gri sau liliac, iar bienalele au o culoare maro.

O caracteristică care este foarte populară cu mulți grădinari este zmeura Cumberland nu produce lăstari radiculare. Lăstarii tineri cresc din mugurii de tulpini vechi de doi ani, la baza lor. Raspberry Cumberland reproduce intr-un mod "blackberry" - inghitirea varfurilor, precum si folosind butaci. Acest lucru se face prin căderi de lăstari.

Soiul de zmeură Cumberland începe să înflorească în iunie. Florile soiului sunt mici, albe. Polenizarea are loc de albine sau de alte insecte. Boabele din stadiul inițial de maturare sunt roșii și apoi devin negre, dense și strălucitoare.

Fructele prezintă o floare albăstrui, care persistă și atunci când se prelucrează zmeură, mai ales când se gătește gem. El tolerează înghețarea, alte tipuri de semifabricate, folosite pentru coacere. Zmeura Cumberland este apreciată pentru aroma sa unică de mure.

Plantarea de zmeură neagră în grădină

Mai întâi trebuie să știți ce fel de sol preferă Cumberland de zmeură. Grădinari iubesc acest soi pentru nemulțumirea față de compoziția sa. Dar este mai bine să plantezi Cumberland pe pământuri feroase și pe nisipuri de nisip.

Pentru plantarea zmeurii negre emit o zonă bine luminată, protejată de vântul rece. Nivelul apei subterane nu trebuie să depășească 1,5 metri. Antecedente nedorite pentru zmeura Cumberland - Solanaceae (tomate, cartofi). Aceste culturi sunt susceptibile la o boală periculoasă - vânătăi verticale, care nu este utilă pentru zmeură. Zmeura neagră este rezistentă la boli, însă nu trebuie neglijate regulile de rotație a culturilor. De asemenea, nu ar trebui să plantați arbuști de zmeură roșie și roșie în imediata vecinătate.

Cel mai bun moment pentru a planta o zmeura Cumberland este la inceputul primavara.

Sfat! Soiul începe să crească vegetal devreme, deci nu ar trebui să întârzieți cu plantarea.

Distanța dintre răsaduri pentru soiul Cumberland este menținută la o rată de 0,5-0,7 m în rânduri, culoarul este făcut la 2 metri lățime. Pentru fiecare răsad, este pregătit un orificiu de plantare cu un diametru de 50 cm și o adâncime de 40 cm. Dacă solul din zonă nu este prea fertil, în fiecare gaură se adaugă material organic (5 kg), îngrășăminte minerale sau cenușă de lemn (0,5 kg). Îngrășământ amestecat cu sol și umpleți groapa. Răsadul după plantare este bine udat, iar solul este mulched. Potrivit pentru acest scop:

 • turbă;
 • gunoiul de grajd;
 • tocat paie;
 • compost;
 • iarbă uscată.

Înainte de plantare, inspectați cu atenție rădăcinile răsadurilor. Dacă primiți o copie cu o rădăcină fibroasă, are nevoie de un teren saturat de umiditate. Dacă cu o tijă - bine înrădăcinată în zonele aride.

În primul an, zmeura Cumberland nu necesită legare, dar în cel de-al doilea an, instalați o grădină. Vârful este un ventilator profitabil, ca în fotografie.

Potrivit grădinarilor, aceasta simplifică recoltarea. În același timp, cu ajutorul arborilor tulpini pot decora site-ul.

Unii grădinari preferă să planteze o varietate în vara sau toamna. Dar în acest caz, zmeura Cumberland se confruntă cu două pericole. În timpul verii răsadurile se înrădăcinează bine, dar cu o lipsă de umiditate rădăcinile se usucă și frunzele arde în soare. Plantați în toamnă, plantele tinere nu tolerează întotdeauna iernile înghețate fără zăpadă, deci îngheț. Prin urmare, dacă ați reușit să obțineți material de plantare bun în toamnă, atunci este mai bine să-l săpați și să-l plantați la începutul primăverii. Plantele plantate corespunzător necesită în continuare îngrijiri. Plantarea și îngrijirea rămân principalele măsuri agrotehnice pentru cultivarea zmeurii negre Cumberland.

Îngrijire de zmeură neagră

Cumberland Raspberry Care este un pic diferit de soiurile roșii de mere. Acest lucru se datorează faptului că nu formează lăstari laterale și simplifică foarte mult auto-îngrijirea. Dar pentru a lăsa tufișurile fără atenție nu merită încă.

Îngrijirea minimă va permite colectarea anuală a unei recolte decente. Iată câteva din nuanțele tehnologiei agricole:

 1. Acordați atenție apelor de adăpare în faza de formare a ovarelor și maturării fructelor. Sapun negru de apă moderat, încercând să împiedice uscarea solului sau stagnarea apei.
 2. Nu evitați hrănirea. Zmeura Cumberland dă o mulțime de ovare și necesită o putere suplimentară.
 3. Îmbrăcăminte de top pentru a face în anumite perioade vegetative - după vărsarea culorii, în perioada de turnare a fructelor, după îndepărtarea primei recolte.
 4. Nu lăsați lăstarii pe spini în timpul iernii. Acestea trebuie să fie îndepărtate și îndoite la pământ.
 5. Desfășurați tăierea primăvară și trageți noi lăstari spre spini.

Udarea pentru grădinari - recepția este familiară. Dar hrănirea fiecărei culturi este diferită. Pentru Cumberland Raspberry, aceasta este o acțiune foarte importantă. Ea răspunde bine la introducerea unei alimentații suplimentare.

Sfat! Trei furaje pe sezon sunt suficiente pentru tufele de zmeură Cumberland pentru a da roade.

Am definit timpul de hrănire mai devreme, iar acum vom lista speciile.

Pentru prima dată (după vărsarea florilor) este bine să utilizați materia organică. Excrementele de pasăre sau gunoiul putrezit se topesc în apă (1: 1) în decurs de o săptămână. Și apoi a crescut mullein în raport de 1: 6, și gunoi - 1:16. În plus, se adaugă 50 g de superfosfat și 1 litru de cenușă de lemn la 10 litri de soluție. Pe un tufiș de zmeură neagră petreceți o găleată de structură de îmbrăcăminte de sus. Imediat efectuați udarea bucșei, este suficient să se toarnă o jumătate de găleată de apă curată.

Negru Cumberland zmeură sunt hrănite a doua oară atunci când fructe de padure coace. Al treilea după colectarea primelor fructe de pădure. Pentru ambele îngrășăminte se folosește aceeași compoziție și, apoi, se nutrește plantele.

Principala diferență de zmeură neagră din soiurile obișnuite este tăierea, sau, mai degrabă, necesitatea acesteia.

Curățarea de zmeură Cumberland

Neglijați formarea și tăierea tufișului negru de zmeură nu va funcționa. Aceasta este o procedură obligatorie pentru cultivarea soiului Cumberland. Dacă lăstarii sunt lăsați să crească după cum doriți, atunci planta nu are suficientă putere pentru o recoltă bună. Va trebui să vă mulțumiți cu fructele mici și rare de Cumberland de zmeură. Cum să pruneți zmeura neagră, astfel încât tufișul să fie curat și frumos, iar randamentul este ridicat?

Se recomandă efectuarea a două proceduri de formare a zmeurii negre Cumberland. Sfat! Prima tăiere este necesară la sfârșitul lunii iunie, iar cea de-a doua - înainte de debutul înghețurilor, la toamna târzie.

Prima dată a tratat lăstarii cu o lungime de 2 metri. Ele prindă partea apicală, reducând lungimea la 1,7 metri. Această tehnică stimulează dezvoltarea unor noi lăstari laterale 6-7. Strângeți cât mai curând posibil în primăvară, astfel încât ramurile să formeze mai repede.

Pentru a doua oară (toamna), lăstarile de doi ani sunt îndepărtate, dar numai cele care au înflorit. Anualele sunt tăiate la o distanță de 50 cm de pământ. Tunderea de toamnă implică eliminarea lăstarilor în exces pe fiecare bucșă. Doar 10 dintre cele mai puternice și sănătoase sunt lăsate, restul sunt tăiate complet.

Este important! Cultivați zmeura neagră în mănunchiuri strânse, pentru a nu vă răni de piroane.

După tufișuri de toamnă sunt pregătite pentru iarnă. Principalul lucru este de a proteja plantele de daune cauzate de zăpadă sau de vânt. Fotografiile se îndoaie până la sol și se fixează. Mulți folosesc în acest scop bretele metalice care fixează tufișurile. Adăposturile nu necesită aterizare, zmeura neagră are suficientă zăpadă. În ierni cu zăpadă mică, el este raked pe tufișuri pentru a proteja Cumberland de îngheț. În zmeura de primăvară liber de brackets și se fixează pe suporturi sau spini. Curățați tufișurile de lăstari rupte și uscați.

Cum sa cresti zmeura neagra

Grădinarii cresc zmeura în mai multe moduri:

Aplicarea stratificării

La sfârșitul verii, vârfurile tufișului se îndoaie până la pământ și se topește. Adăpate regulat să formeze rădăcini adventive din rinichi. Plecați pentru iarnă, acoperită cu humus sau turbă. Poți pur și simplu să-ți încarci. La începutul primăverii, plantele tinere sunt separate și transplantate. Pentru transplant, alegeți un loc sau o zonă permanentă pentru creșterea răsadurilor.

Straturi orizontale

Alegeți un tufiș sănătos pentru reproducere. La începutul primăverii, tăiați toate lăstarii la o înălțime de 15 cm de la sol. În timpul verii se formează lăstari bine dezvoltați. Grotele sunt făcute pe sol și se pun stomacuri în ele. De îndată ce apar rădăcinile, lăstarii se stropesc cu pământ, fără a cădea frunze adormite și muguri apicali. Umplut cu regularitate, acoperit pentru iarnă. Din plantele uterine plantele noi sunt separate într-un an în toamnă. Prin această metodă de reproducere se obține o cantitate mare de material de plantare, dar bureaua uterină moare în 2-3 ani.

Butași verde

Această metodă necesită o instalație protejată la pământ, în ceață și nu este la fel de simplă ca cea anterioară. Prin urmare, grădinarii o folosesc foarte rar.

Există o altă varietate de soi Cumberland - zmeură galbenă.

Acesta diferă de fructul negru mai târziu înflorire. Această caracteristică vă permite să crească Cumberland galben în regiunile din mijlocul benzii. Ca și negrul, nu dă procese radiculare. Pe fotografia boabelor de Cumberland galben zmeură.

opinii

Mulți grădinari sunt fericiți să crească varietăți de zmeură Cumberland negru și galben.

Tatyana Petrovna Kazimirova, în vârstă de 58 de ani, Tula. Am fost speriat de necesitatea de a lega și de a tăia acest soi. Dar totul sa dovedit a fi mult mai simplu. Dacă faceți totul la timp, atunci nu există dificultăți speciale. Am câteva tufișuri și recolta este decentă. Boabele sunt delicioase, cu aromă de mure. Excelent gem se dovedeste! Serghei Basayev, 48 de ani, Naberezhnye Chelny Îmi place să experimenteze în țară cu noi soiuri. Malin Cumberland a adus o călătorie străină. Pe site-ul au fost deja spini, tufișuri plantate în apropiere. Fac tăiere în conformitate cu regulile, propagând eu singur soiul. Totul se dovedește, fructe de casă ca aceasta, iar planta este foarte decorativă. Legarea lăstarilor ca un ventilator a închis zidul inamic al garajului.

Pin
Send
Share
Send
Send