Grădinărit

Chinezesc soiuri rezistente la tsvetushnosti

Pin
Send
Share
Send
Send


Varza de la Beijing a devenit foarte populară în întreaga lume. A apărut pentru prima dată în China acum 5 000 de ani. Nu se știe dacă este de la Beijing sau nu, dar în zona noastră se numește așa. În alte țări, numele său se traduce ca "salată chineză". Într-adevăr, frunzele acestei varză sunt foarte asemănătoare cu salata verde.

Varza de la Beijing are frunze lungi verzi, adunate într-un cap alungit, alungit. În gătit, este folosit în moduri diferite. Este minunat pentru salatele proaspete, pentru prăjituri și pentru primii cursuri. Trebuie să recunoaștem că pe mese este mult mai comună decât în ​​grădini. Unii nu sunt obișnuiți să cultive astfel de legume pe propriile terenuri. Acum comparăm cele mai bune soiuri de varză chinezească și dovedește că cultivarea nu este dificilă.

Informații generale

Nu fiecare grădinar, odată plantat varza Peking în grădina sa, va spune că este o legume nepretențioasă. În câmp deschis pentru a crește nu este la fel de ușor ca varza albă obișnuită. Ea nu poate face niciodată un cap de varză, dar va începe pur și simplu să înflorească. Motivul pentru aceasta poate fi temperatura scăzută a solului după plantare în sol deschis. Dacă plantați răsadurile în sol, încălzite până la + 15 ° C, atunci astfel de probleme nu ar trebui să fie.

Desigur, nu fiecare regiune a solului se încălzește repede. În acest caz, este mai bine să plantați varză sub adăpost. În viitor, de asemenea, va trebui să monitorizeze temperatura. Temperatura prea ridicată, cum ar fi cea scăzută, poate duce la apariția înfloririi.

Există și alte motive care pot duce la apariția florilor:

  1. Sistem radicular deteriorat. Pentru a împiedica acest lucru cu materialul săditor, plantați semințele mai bine în recipiente speciale de turbă care sunt îngropate în sol cu ​​planta.
  2. Temperaturile sare. Pentru creșterea normală și poziția, temperatura aerului trebuie să fie în jurul valorii de +20 ° C. Cu o creștere de numai 5 grade, varza va începe să formeze săgeți.
  3. Stai lung la soare. Varza trebuie expusa la soare nu mai mult de 12-13 ore pe zi. Numai atunci ea va ieși și va câștiga greutate.
  4. Grosimea de aterizare. Acest lucru se aplică plantării semințelor cu varză. În acest caz, trebuie să plantați semințele la o distanță suficientă pentru creștere și dezvoltare. Intervalul normal este de aproximativ 10-15 cm. Odată ce varza a crescut, este necesar să eliminați toți varza mică și slabă. În același timp, între varză lăsa o distanță de aproximativ 25-30 cm, și între rânduri va avea nevoie de aproximativ 55-60 cm. Din cauza semănării groase, varza va începe să ajungă la soare și să formeze semințe.
  5. Pământ inferior. Rădăcinile de varză din Beijing sunt în stratul superior al solului, deci este mult mai dificil să obțină umezeala necesară. De exemplu, obișnuitul pentru noi varză albă are rădăcini lungi și groase, care sunt capabile de a obține nutrienți de la o profunzime mare. Deci, în creștere varza Peking va trebui să aibă grijă de fertilizarea solului, precum și slăbirea regulată și udarea.

Fără a cunoaște aceste particularități ale varza Peking, este puțin probabil ca o recoltă bună să fie obținută. Dar acum că sunteți înarmați, puteți începe să selectați soiuri pentru cultivare. În vânzare puteți găsi multe soiuri comerciale și hibride de această legume. Cele mai multe soiuri sunt adaptate climatului nostru și pot fi păstrate proaspete pentru o lungă perioadă de timp.

Soiuri universale

Crescătorii au avut grijă și au adus soiuri care pot fi cultivate în diferite regiuni climatice, dar supuse anumitor reguli de îngrijire. De exemplu, varza timpurie ar trebui să fie cultivate în sere sau sub adăposturi. În banda de mijloc, puteți dezvolta oricare dintre următoarele soiuri, dar în regiunile de nord va trebui să observe plantele pe timp de noapte.

Este important! Nopțile albe sunt rele pentru puieți și nu o vor permite să iasă.

"Mărime rusă"

Hibridul cu randament ridicat capabil să crească chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Șefii de varză se coacă destul de mult, aproximativ 75-80 de zile de la data aterizării în pământ. Capetele sunt alungite, au frunze frumoase ondulate, de culoare verde delicat, pe exterior și galben cremos pe interior. Greutatea capului poate ajunge de la 3 la 4 kg. Soiul nu se teme de căderi de temperatură, varza răspunde în mod normal la răcire. Are o rezistență ridicată la boli. Conține proteine, carbohidrați, vitamine și minerale. Fotografii din această varză Peking sunt date mai jos.

"Victoria"

Soiul se referă la varza Beijing timpurie. Are un gust excelent și o aromă proaspătă plăcută. Potrivit pentru gătit toate tipurile de feluri de mâncare, atât proaspete, cât și prelucrate termic. Capete de dimensiuni mari, lungi, au o formă cilindrică. Frunzele verde slab deschise sunt destul de dense. Sucul poate fi folosit pentru a face suc. Este nevoie de aproximativ 50-55 de zile de la plantarea răsadurilor la pământ până la maturitatea completă a primelor fructe.

Este important! Poate fi depozitat mult timp într-o cameră răcoroasă. Gusturile sunt păstrate timp de 3 luni.

"Cha-Cha"

Acesta este un soi hibrid copt timpuriu, care este grozav pentru cultivarea într-un cadru mijlociu. Se practică atât cu puieți, cât și cu semințe. Plantele plantate plante vor da fructe în 45 de zile. Dacă varza este crescută din semințe, recolta va trebui să aștepte 7-10 zile mai târziu. Putem spune că acest soi aparține categoriei "greutate" medie. Cele mai mari varze vor cântări aproximativ 2,5-3 kilograme.

"Hydra F1"

Soiul se referă la culturile de mijloc. De la plantarea răsadurilor până la maturarea capului durează aproximativ 60 de zile. Forma capului este alungită. Frunzele sunt verde închis, exterioară. În interior, ele sunt palide și mai uniforme. Capul este jumătate deschis, luxuriant. Are un gust excelent, este folosit pentru a pregăti salate proaspete și alte feluri de mâncare.

Atenție! Soiul nu este potrivit pentru depozitare pentru iarnă.

"Orange Mandarin"

Aceasta este probabil cea mai veche varietate. Din acest motiv, acesta poate fi plantat nu numai la sfârșitul primăverii, ci și pe întreaga perioadă de vară. În climatul cald și sol fertil se maturizează în termen de 40 de zile. Masa capului este mică, doar 1 kilogram. Dar nu este înfricoșător, deoarece puteți să plantați acest soi în mai multe etape și să colectați mai multe recolte de varză. Potrivit pentru cultivarea în condițiile dure din Siberia. El tolerează condițiile meteorologice nefavorabile.

"Martha"

Clasa timpurie cu toleranță ridicată la umbră. Perioada de coacere este foarte scurtă, de la plantarea răsadurilor până la maturarea completă a capului durează până la 40 de zile. Varza are frunze largi largi. Acesta are un gust excelent. Un cap de afară poate crește până la 1,5 kilograme în greutate. Semănarea pe răsaduri efectuată de la mijlocul lunii aprilie. Plantarea semințelor nu începe decât în ​​a doua săptămână a lunii mai.

Este important! Varza rezistenta la colorare.

„Rodie“

Soi de mare randament de la mijlocul sezonului. Cob de formă alungită, cu frunze verzi întunecate. Fructele sunt mari, greutatea fiecăruia poate fi de aproximativ 2-2,5 kilograme. Soiul este rezistent la diferite boli, în special la înfrângerea necrozei. Semănatul cu răsaduri începe în a doua săptămână a lunii aprilie. Capetele se coace în 70-80 de zile de la data transplantului.

concluzie

După cum puteți vedea, varza din Peking este o opțiune excelentă pentru creșterea la dacha. Creste destul de repede si nu necesita mult grijă. Principalul lucru este de a menține o temperatură stabilă și de a fertiliza solul. Pentru a avea varză proaspătă pe tot parcursul anului, puteți planta atât soiurile timpurii cât și cele târzii.

opinii

Valentina Egorovna, în vârstă de 48 de ani, Volgograd. Varza de Beijing crește în sera mea în fiecare an. Prima dată când am plantat răsaduri crescute în pământ deschis, și ea nu se potrivea bine. Probabil înghețat noaptea. Apoi, imediat a început să înflorească, fără a forma un singur cap de varză. De atunci, o cresc numai în seră. Este foarte important să slăbiți în mod regulat solul astfel încât umezeala să ajungă cu ușurință la rădăcinile plantelor. Dar aceasta trebuie făcută foarte atent, pentru a nu distruge rădăcinile delicate. Maria V., 39, Arhangelsk Pentru prima dată, ea a achiziționat semințele de varză Peking pe baza retragerii colegului ei. Este bine că ea a împărtășit imediat toate complicațiile ei de a crește. În cele din urmă, am o recoltă destul de bună. Soiul meu preferat este varza Peking "Victoria". Este bine ținut, iar iarna devine chiar mai gustos. Frunzele sunt foarte suculente, fac salate excelente. Adăugați-o și la primele feluri de mâncare. Știu din experiență că astfel de varză crește cel mai bine în sere. Deși în teren deschis, puteți obține, de asemenea, rezultate bune. După plantare răsadurile ar trebui să fie acoperite cu un film, atunci va fi mai probabil ca lăstarii să nu înghețe

Vizionați videoclipul: In gradina Danei Despre Kaki rezistent la ger, Curmalul chinezesc si altele (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send