Flori

Trandafiri de ceai hibrid: fotografii și nume

Pin
Send
Share
Send
Send


În lumea frumoasă și vastă a trandafirilor, distingem întotdeauna varietățile de ceai-hibrizi. Împreună cu trandafirii floribunda, acestea sunt cel mai adesea cultivate în grădinile noastre și sunt considerate clasice - pentru că este trandafirul ceai-hibrid pe care îl prezentăm când vine vorba de aceste flori minunate. Acesta este cel mai mare grup și cel mai popular. Dacă un trandafir este regina florilor, atunci soiul său de ceai hibrid este, fără îndoială, regina trandafirilor. Este greu de imaginat că, chiar acum un secol și jumătate, aceste flori pur și simplu nu existau. Să ne uităm mai atent la ele.

Descrierea trandafirilor de ceai hibrizi

Un ceai hibrid tipic are muguri mari sau medii cu multe petale care formează un con de mijloc clar definit. Tuburile cu flori lungi poartă unul sau mai mulți muguri. Este trandafiri din acest grup care sunt cel mai des folosite pentru tăiere și forțare.

floare

China trandafirii hibrizi sunt aristocrați, fiecare floare poate fi numită o operă de artă. Ochelarii eleganți, alungiți, cu vârfuri ascuțite, au satin deschis sau petale catifelate, care, în mijloc, rămân pentru o lungă perioadă de timp laminate într-un con înalt.

Florile pot fi dublu sau dublu, numărul de petale variază de obicei între 25 și 60 de bucăți într-un mug, diametru de la 8 la 15 cm. Sunt așezate pe pedunculii subțiri cu lungimea de 20-80 cm unul câte unul sau în inflorescențe mici de 5-7 bucăți.

NOTĂ! Soiurile individuale pot conține mai mult de 100 de petale într-un pahar.

Trandafirii din grupul de ceai-hibrizi nu-și cunosc egalitatea în ceea ce privește bogăția culorilor, nuanțelor, tranzițiilor de culoare și penei, multe varietăți schimbă culoarea în timp ce mugurii se deschid.

Sfat! Dacă doriți să obțineți o floare foarte mare, lăsați mugul central de pe peduncul, îndepărtați restul cât mai curând posibil.

Aproape toate soiurile de trandafiri de ceai și hibrizi înflorește în mijlocul lunii în mijlocul lunii iunie și înfloresc aproape la îngheț.

tufiș

Pentru acest grup de trandafiri un rol important îl joacă forma de tufișuri, care, din păcate, uneori lasă mult de dorit. Acestea trebuie să aibă lăstari puternici, chiar și cu o înălțime de 0,5 până la 1,0 m, bine frunziși, cu frunze delicate sau dense, lucioase sau mată.

Bushul trebuie să aibă o adaos proporțional, să aibă o formă piramidală. Din păcate, multe soiuri suferă de faptul că, din cauza tăierii greșite, a îngrășămintelor în exces de azot sau a condițiilor meteorologice nefavorabile, tufișurile nu își păstrează forma sau se destramă.

aromă

Cele mai bune soiuri de trandafiri ceai-hibrizi au o gamă bogată de mirosuri, ele pot fi subțiri și ușoare, subtile și pot fi groase, grele.

Aroma degaja glandele microscopice cu ulei esential pretios, aflat pe petalele delicate. Trandafiri de soiuri întunecate, cu petale groase, de obicei, mirosesc mai ales dimineața.

Sfat! Pentru a spori aroma de trandafiri, trebuie să o hrăniți corespunzător, lipsa de îngrășăminte sau excesul de îngrășăminte afectează negativ intensitatea mirosului.

Care este mirosul ceaiului a crescut? Aceasta este aroma de ceai perfect ales.

Dezavantaje ale trandafirilor de ceai hibrizi

Mai întâi de toate, trebuie remarcat faptul că soiurile hibride de ceai cresc pe portaltoi și se reproduc foarte prost prin butași. Rezistența slabă la iarnă este, de asemenea, o caracteristică a grupului, prin urmare, toate tufișurile necesită un adăpost bun pentru iarnă.

Citind recenziile și descrierile ravnite în cataloage, se poate considera că acest grup de trandafiri este ideal, dar unele dintre cele mai bune soiuri formează, din păcate, puțini muguri. În luminozitatea culorilor, ele pierd în mod clar floribunda, lăstarii sunt duri și formează tufișuri, pe lângă acestea, rareori vedeți un soi de ceai hibrid care are o rezistență bună la muguri.

Nu vă bazați pe numărul de premii de flori din acest grup - unele frumusețe denumite sunt bune ca exemplare și nu sunt potrivite pentru decorarea unei grădini. Deci, trebuie să selectați cu atenție alegerea trandafirilor de ceai hibrizi. Fotografiile nu reflectă întotdeauna adevărata stare de lucruri. Cel mai bine este să vedeți floarea cu ochii voștri, pe video sau citiți recenzii de apă de trandafiri cu experiență.

Istoria creației

Primul ceai hibrid este soiul "La France" obținut de către crescătorul francez Jean-Baptiste Andre Gillot în 1967 prin trecerea reparației "Madame Victor Verdier" cu ceaiul Madame Bravy. "La France" a deschis epoca trandafirilor moderne, care a combinat frumusețea și aroma minunată a trandafirilor vechi și re-înflorire, rezistența la iarnă, rezistența la factorii meteorologici nefavorabili din trandafiri, în special, de la Rosa Remontantnaya.

  • Doamnă Victor Verdier
  • La franză

În 1990, a fost obținut primul trandafir galben "Soleil de Hora", după care crescătorii au crescut atât de multe soiuri noi cu culori diferite, încât toate acestea pot fi văzute doar în cataloagele celor mai mari companii implicate în comerțul cu aceste flori.

Trandafiri de ceai hibrid

Am decis să vă prezentăm în atenția dvs. trandafirii acestui grup, rupând soiurile după culoarea florii.

Soiurile roșii

Deși această culoare este adesea găsită în regnul de flori, dar culoarea reală, roșie pură este rară.

Dominica

Bushul compact, de până la o jumătate de metru, are o rezistență ridicată la boli, înflorește continuu și abundent în zona a șasea. Florile pot servi ca un standard de culoare roșie, au o dimensiune de până la 10 cm, colectate în 3-5. Cu inflorire completă, petalele sunt ușor ondulate de-a lungul marginii, au un parfum de intensitate medie.

Black Baccarat

Acest trandafir re-înflorit a câștigat faima ca fiind "cel mai negru". De fapt, are o culoare roșie închisă. Gustomahrov floare cu petale de catifea unghiulara are un miros slab si nu este impresionant in dimensiuni - doar 7-8 cm. Bush pana la 1.0 m inaltime, pana la 0.7 m latime, moderat rezistente la boli. Bunicile sunt situate pe tulpini unul câte unul.

Roșu nostalgie

Florile unice mari de până la 10 cm au o culoare roșie sanguină neobișnuită și un pahar de formă clasică. Tufele de înflorire de până la 1,2 m au o sănătate excelentă, destinate cultivării în zona a șasea.

Raspberry soiuri

Deseori, trandafirii sunt vopsite în culoarea purpuriu, există o mulțime de a alege. Vă oferim atenția la soiurile pe care le-am plăcut.

Jorge dixon

Florile mari, de culoare roșie, de culoare violet, cu o aromă puternică, au o dimensiune de până la 13 cm, sunt amplasate una câte una pe peduncul și sunt folosite în industria parfumurilor. Bush nu depășește 1,3 m, înflorește în două valuri, are o stabilitate medie și este destinat zonei a șasea.

Alain Souchon

Florile roșii purpurii, cu 75-100 de petale, sunt de 12-13 cm, dispuse unul câte unul. Bush de până la 1.0 m infloreste din nou și este rezistent la mediu. Conceput pentru cultivare în zona a șasea.

Soiuri roz

Această culoare este în concordanță cu numele de trandafiri înșiși, tufele cu flori roz vor aduce o dispoziție romantică oricărei grădini.

Frederick Mistral

Acest trandafir romantic este printre primele zece. Acest lucru nu este surprinzător, uimitoarele flori roz pal cu un diametru de până la 11 cm la început arată ca un adevărat ceai hibrid și, când este deschis, seamănă cu cele mai bune soiuri englezești. Este înflorit din nou, și este foarte abundent, care nu este regula pentru acest grup, are un puternic dulce aromă.

Un arbust puternic, subțire, cu o dimensiune de până la 1,1 m, poate crește mult mai mult în zonele cu climă caldă. Dacă adăugăm la această rezistență ridicată la boli, devine clar de ce acest trandafir este atât de iubit în întreaga lume. Proiectat pentru a șasea zonă.

Mondial

Acest trandafir re-înflorit de stabilitate medie sa dovedit a fi bine tăiat. Florile unice slab parfumate au petale roz cu o nuanță de coral, colectate într-un pahar clasic de 11 cm. Bushul îngust crește la 0,8 m, are frunze dense și crește roșiatic.

romina

Cel mai nou varietate de introducere 2015. Culoarea sa este declarată "roz antic". Cum nu o numiți, dar florile unice dense cu o dimensiune de 10 cm sunt foarte frumoase, pe lângă faptul că acestea înflorește din nou. Tufișurile de până la un metru și jumătate în înălțime au o stare excelentă de sănătate și sunt destinate zonei a șasea.

Soiurile albe

Ar părea cea mai comună culoare. Dar foarte rar există flori albe pure.

Crăciun alb

Florile mari, de culoare albă, de culoare albă, de culoare clasică, ating o dimensiune de 12 cm, au aromă puternică și înflorire repetată. Un arbust erect nu depășește 1,0 m, este cultivat în a șasea zonă pentru înmuiere și boli de rezistență medie.

Pierre Arditi

Florile albe ale seriei romantice cu o aromă intensă ajung la un diametru de 14 cm și sunt situate pe tufișuri îngrijite de până la 1,2 m înălțime, cu o lățime de 0,7. Înflorire - continuă, cea mai mare rezistență la boli și umectare.

Soiuri galbene

Această culoare este foarte potrivită pentru trandafiri, deși nu apare atât de des cum ar fi nevoie.

Ziua Gloriei

Acest trandafir este mai bine cunoscut sub numele de "pace" din întreaga lume. Ea este cea mai faimoasă dintre toate existente astăzi și a stabilit noi standarde de calitate pentru trandafiri cu aspectul ei. Puternic frumos Bush cu o înălțime de 1,0-1,5 m, latime - până la 1,25 m, cu flori unice, cu un diametru de până la 15 cm, care schimba constant culoarea. De obicei, petalele sale au o culoare galbenă moale, cu margini de zmeură, eventual decolorate spre roz, cremă sau somon. De fapt, culoarea sa este foarte dependentă de locul de creștere, de sol, de îngrijire și chiar de vreme. Unii descriu aroma subtilă, alții pretind că este groasă, puternică, dulce, cu note de fructe. Se înflorește din nou, crește cel mai bine în zona a șasea, are o rezistență medie la boli și înmuiere (ceea ce este un indicator foarte bun pentru acest grup).

Chipindale Gold

Floarea magnifică este galbenă, chiar de culoare aurie, cu un diametru de 10 cm, cu o aromă slabă, cu dezvăluirea completă a sticlei este cuprinsă, așezată. Dimensiunea Bush de 0,7-1,0 m este proiectată pentru zona a șasea, rezistența medie la boli și înmuiere. Este considerat a fi re-înflorire, dar cultivatorii de trandafir susțin că, cu bună grijă, înflorește continuu.

Soiuri de portocale

Florile de flori sunt întotdeauna foarte populare.

Abbay de Clooney

Frunzele de caise de până la 11 cm la bază sunt aproape cremă, la capetele petalelor - portocaliu sau cupru, atât de gros, încât seamănă cu un cap de varză strâns. Cel mai adesea, tulpina este o singură floare cu aromă slabă de condimente, ocazional - 2-3. Un buzunar puternic de până la 1,25 m înălțime cu o lățime de 0,7 m are o rezistență ridicată la boli, destinate cultivării în a cincea zonă. Infloreste din nou.

Lolita

Flori de culoare portocalie neobișnuită, cu nuanțe de culoare galbenă și roz, ondulat, cu dezvăluirea completă a petalelor, întotdeauna o nuanță mai închisă pe partea greșită. Dimensiunea Bud - până la 13 cm, înflorire - repetat, aroma este grea, puternică. Bush - 0,7-1,2 m, sănătos, pentru zona a șasea.

Specii de liliac

La un moment dat, aceste flori au creat o furie.

Sterling Silver

Prima floare este o culoare de lavandă-liliac de 8-9 cm, cu muguri unice frumoase, exudând o aromă dulce puternică. Bush crește în înălțime cu 1.0-1.25 m, în lățime - cu 0.8 m. Are o rezistență slabă la boli, este destinat zonei a șasea. Din păcate, în climatele reci se formează un arbust slab, nu înflorește bine, deși chiar și pe tot parcursul sezonului.

Mainzer Fastnacht

Unul dintre cele mai populare și faimoase trandafiri de liliac, mulți îl consideră cel mai bun. Mare, de până la 11 cm, mugurii sunt localizați unul câte unul pe peduncul, deschizându-se lent. Înflorește din nou, are o aromă puternică, rezistentă la boli. Un arbust erect atinge 0,7-1,0 m, crește în lățime până la 0,7 m. Acesta crește bine în zona a șasea, cu adăpost bun și îngrijire corespunzătoare, puteți încerca să-l crească în a cincea. Se pare grozav în plantații unice, dar nu se potrivește bine cu alte plante cu flori.

NOTĂ! Acest trandafir este bine tăiat și stă în apă pentru o lungă perioadă de timp.

Soiuri de colorare variată

Trandafiri magnific cu ochelari pictat în combinații armonioase de culori diferite.

utopie

Galben flori înalte de 10 cm au o margine roșie de petale și un con înalt în centru. Bush nu depășește 1,2 m, este proiectat pentru a cincea zonă. Înflorește din nou, rezistență medie la boli și înmuiere.

Două delicii

Cineva numește acest trandafir vulgar, iar cineva - magnific, dar într-un fel sau altul, a rămas de mulți ani unul dintre cele mai renumite și mai populare. Bunicul perfect al formei clasice este dizolvat de mult și se află în tăiere. Colorarea - un contrast uimitor al centrului alb și petalelor exterioare colorate, care devin mai mari pe măsură ce floarea devine veche. Pe tulpină un mug de dimensiuni de până la 14 cm, cu o aromă picantă puternică, înflorit din nou. Înălțimea și lățimea bucșei pot ajunge la un metru și jumătate. Rezistența medie a bolii, a șasea zonă.

căldăruşă

Paharele unice simple, de formă clasică de până la 10 cm, au petale albe cu margini roșii. Tufurile de înflorire continuă ating o înălțime de 1,0 metri, sunt de sănătate excelentă și rezistență la înmuiere, cresc în zona a șasea. Lăcașurile puternice puternice nu au aproape nici un spini.

concluzie

După cum puteți vedea, trandafirii de ceai hibrizi sunt diferiți și toată lumea poate găsi o floare între ei. Adevărat, acestea necesită adesea o atenție constantă, dar frumusețea lor incredibilă le plătește pentru toate eforturile lor.

Vizionați videoclipul: 7 CEI MAI FRUMOSI COPII DIN LUME (Martie 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send