Flori

Climbing Ice Climbing Iceberg: aterizare și îngrijire

Pin
Send
Share
Send
Send


Printre florile cultivate de rezidenții de vară pe parcelele lor, există o specie care nu lasă pe nimeni indiferent. Acestea sunt trandafirii. Nobilimea reginei grădinii nu doar fascinează, dar oferă și posibilitatea de a crea proiecte uimitoare. Florari - amatori preferă în special gradul de alpinism "Iceberg".

Aceasta este una dintre cele mai fiabile și frumoase soiuri. Este o mutație de rinichi a trandafirului alb floribunda. caracterizat prin:

 1. Floare abundentă și îndelungată. Cu ajutorul său, puteți crea pentru tot sezonul un design unic pe perete, arc, în aterizări unice.
 2. Abilitatea de a re-înflori. Dacă eliminați inflorescențele estompate în timp, atunci în toamnă puteți admira din nou flori frumoase.
 3. Structura originală a culorii florilor și a frunzelor. Frunzele sunt verde deschis, cu o strălucire caracteristică, flori înfundate, dublu.
 4. Aromă scăzută. Se poate spune că aproape nu miroase.
 5. Creștere rapidă. Într-un timp scurt, acesta poate închide un zid sau fațadă inestetic pe site.

Tocul de alpinism "Iceberg" nu este cultivat pentru tăiere, dă expresivitate designului floral al site-ului.

Mare pentru grădinile de grădinărit, parcuri, străzi. Chiar și în versiunea curb este utilizat foarte des. Acest lucru se datorează ei:

 • modestia;
 • rezistenta la iarnă;
 • perioada de înflorire lungă.

Ei bine, se comporta atunci cand sunt crescuti pe un shtambe. Altoirea se face la o înălțime de 100-120 cm, iar coroana este în formă de minge, diametrul optim fiind de aproximativ 60 cm.

Cum face trandafirul "Iceberg" pe site

Descrierea trandafirilor de orice fel, desigur, începe cu flori.

Ele sunt de culoare albă clasică, cu un centru de crem sau galben, dar atunci când este rece în timpul verii, ele devin roz. Semi-dublu, diametru de aproximativ 9 cm, pe un peduncul 2-3 flori.

Tufa este medie, înălțimea ei este de la un metru la un an și jumătate, lăstarii sunt verzi. Infloreste "Iceberg" pentru o lungă perioadă de timp și continuu. Aranjamentul de flori seamănă cu tipuri de trandafiri din ceai foliari sau hibrizi. Este un tip de subgrup de trandafiri alungiti. Soiul este foarte popular. În ciuda cerințelor privind condițiile de creștere, această specie este foarte populară.

Creșterea unei frumuseți de alpinism

Pentru ca trandafirul "Iceberg" să se mulțumească cu înflorirea sa frumoasă, este necesar să se îndeplinească anumite cerințe pentru cultivarea varietății. Îi place:

 • lumina soarelui;
 • sol - lumină, bogată în humus, drenată;
 • umiditate moderată;
 • protecția împotriva vântului

Dacă se planifică plantarea unui rozariu, atunci solul va fi cultivat până la o adâncime de aproximativ 40 cm. Dar pentru o singură plantare a trandafirului de gheață, ei săpe o gaură. Adâncimea acestuia ar trebui să fie de aproximativ un metru, iar diametrul său ar trebui să fie de 65 cm. Apoi, în groapă se plasează un amestec de sol format din humus, nisip și sol de sodiu (1: 2: 1). Un trandafir alb "Iceberg" răspunde bine la adăugarea de cenușă de lemn (găleată) sau îngrășământ mineral complex (150 g) la plantare. Pentru ca diferitele soluri să desfășoare activități adecvate. Argila - se slăbește cu nisip și se îmbogățește cu humus. Nisip - scurgeți rumegușul sau faceți compost.

Este important! Pentru arbustul de clopot, Iceberg alege un loc de nivel fără depresiuni în care se poate acumula apă.

Acest lucru va afecta dezvoltarea florii nu este foarte bun.

De asemenea, lipsa luminii solare sau a rafalelor de vânt va duce la o scădere a cantității și a calității florilor.

Plantarea trandafirilor "Iceberg" poate fi începută imediat ce se topeste zăpada și pământul se încălzește puțin. Cel mai bun moment este aprilie. Cu 3-4 ore înainte de planificarea plantelor răsadurile sunt înmuiate în apă. Aceasta permite plantei să transfere mai ușor plantarea. Când plantarea soiuri de trandafiri "Iceberg" trebuie să tăiere. Îndepărtați rădăcinile cu o lungime mai mare de 30 cm și extindeți-le. Pe tufiș nu ar trebui să fie mai mult de patru.

Cum să ai grijă

Grija pentru un trandafir frumos asigură respectarea cerințelor ingineriei agricole. Particularitățile dezvoltării Icebergului pentru cățărări în trandafiri sunt că sistemul de rădăcini trebuie să aibă rădăcini suficient de mici. Aceasta crește cantitatea de lichid absorbită de pe sol. Prin urmare, nu uitați că abundența florilor și sănătatea tufișului depind de mâncare și de udare.

 1. Udarea. Spălați corespunzător trandafirul sub rădăcină, evitând pătrunderea apei pe coroană. Irigarea regulată menținută într-un astfel de ritm pentru a preveni uscarea solului. Apa este ușor încălzită, astfel încât temperatura sa să fie puțin peste mediul înconjurător. Un tufiș adult necesită mai puțină atenție decât un tânăr.
 2. Putere. Organicii contribuie ca mulci și se închid treptat în cercul prestvolny. Rosa Iceberg răspunde bine la introducerea de humus, composturi, turbă ventilată. În toamnă este recomandabil să reînnoiți un strat de mulci pentru a oferi căldură rădăcinilor pentru iarnă.
 3. Hrănirea. La începutul verii, petreceți 2 îngrășăminte minerale complexe sau nitrat de amoniu. Înlocuiți acești compuși pot infuziunea urzică (2 găleți de iarbă la 200 de litri de apă).
 4. Pregătirea pentru iarnă. Se află în adăpostul tufelor de trandafiri Iceberg. Lăstarii ei sunt flexibili, ușor fixați pe pământ. Apoi este bine să le acoperiți cu labe de brad. În primăvară, adăpostul este îndepărtat și slăbit solul.
 5. Tăiere. Realizat în toamnă sau primăvară. Dacă tufa a fost tăiată în toamnă, atunci în primăvară această procedură este trecută. Atunci când tăierea este eliminată treptat pe lăstari de inel mai vechi de trei ani, lăsând doar unul sau doi ani. Creșterea de anul trecut este redusă cu 3 boboci.

Rosebush este foarte ușor de a stabili direcția cea bună, așa că soiul Iceberg este atât de apreciat în designul peisajului. Compozițiile fotografice cu trandafiri altoitori sunt foarte expresivi.

opinii

Recenzile producătorilor de flori despre soiul Iceberg sunt foarte bune. Chiar și iubitorii de novice fac o treabă excelentă cu grija pentru această frumusețe. Cei care iubesc trandafiri albe fără precedent - aceasta este cea mai potrivită opțiune.

Tatyana Petrikovskaya, Barnaul Sunt grădinar începător, așa că am fost foarte îngrijorat de varietățile de trandafiri alpinism. Dintre cele trei plantate în acest an, consider că Iceberg-ul este cel mai de succes. Rata de supraviețuire este ridicată, nu necesită o atenție constantă. Florile sunt frumoase, luxuriante, tufișul este foarte expresiv chiar și în primul an de cultivare. Răspuns excelent la îngrijirea minimă. Puținele mele cunoștințe au fost suficiente pentru ca Iceberg să răspundă tuturor așteptărilor.

Valentin Klyuev, Novorossiysk Trandafiri de alpinism au crescut de mulți ani. Este necesar să furnizăm puieți tuturor prietenilor și vecinilor. Cea mai căutată varietate a fost Klaimbing Iceberg, probabil din cauza tufișului nepretențios și foarte frumos. Este necesar să se planteze o dată, astfel încât soiul a devenit un favorit. Recomand producătorii de flori începători care nu au multă experiență. "Iceberg" nu va eșua.

Pin
Send
Share
Send
Send