Flori

Georgina Figaro se amestecă: în creștere + fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Dahlias sunt considerate a fi capete încoronate printre florile de toamnă. Ele împodobesc grădinile și paturile de flori până la sfârșitul toamnei. Puțini oameni știu că cultivarea dahiilor nu este numai estetică, ci și de importanță practică. Flori luxuriante, luxuriante, colorate, atrag albinele. Deci, dacă dahliele se apropie de paturile de legume, este prevăzută polenizarea legumelor. Și, în sfârșit, cu toată frumusețea ei, aceste flori sunt destul de nepretențioase. Subiectul articolului de astăzi este Figaro dahlia: în creștere din semințe.

Un pic de istorie

Există o frumoasă legendă despre originea dahiilor. În timpul unei răciri puternice, incendiile au fost stinse, susținute de oameni din ultimele forțe. În locul ultimei cenușe, o floare a crescut cu petale asemănătoare cu flăcările. Planta a ajutat oamenii să supraviețuiască perioadelor dificile și a rămas un simbol etern al dorinței de viață.

Conform faptelor științifice, America Centrală și de Sud este considerată locul de naștere al dahiilor. În țara lor caldă, plantele erau adevărați giganți - înălțimi de până la 6 m.

Atenție! Tuberculii Dahlia au fost considerați comestibili (culturile de grădină nu sunt afectate!).

Florile au fost introduse în Europa în secolul al XVIII-lea și s-au răspândit repede în întreaga Europă.

Descrierea soiului

Figaro Dahlia este o varietate de pitic cu flori duble și tufișuri dense compacte. Planta atinge o înălțime de numai 20-30 cm, floarea are un diametru de 10 cm. Avantajul culturii este un număr mare de inflorescențe (până la 15 bucăți pe plantă). Florile au o varietate de culori (de aici și numele "Figaro Mix"). Un plus de un grad - nemernică. Dahlias poate fi cultivat ca o recoltă de grădină sau în ghivece de flori.

Cultivarea daiilor din semințe

Cel mai bun moment pentru însămânțarea dahiilor este începutul lunii aprilie. Dacă doriți să obțineți material de plantare pentru cultivarea ulterioară a acestor plante, trebuie să faceți o însămânțare puțin mai devreme.

Lucrările de plantare a teri dahliilor anuale se realizează în următoarea ordine:

  1. Pregătirea recipientelor pentru răsaduri. Dacă utilizați recipiente de plastic, trebuie să faceți mai întâi găuri pentru drenaj în partea de jos. Umpleți recipientele cu amestecul de plantare (cel mai bun este nisip-turba-perlit). Înainte de a planta semințele de dalii, vasul trebuie să fie spălat bine cu apă obișnuită cu săpun. Mizeria poate fi o sursă de boală pentru plante.
  2. Înmuiați semințele peste noapte în apă caldă, la care se adaugă suc de aloe (raportul dintre apă și aloe este de 2: 1). Această procedură este de dorit, dar nu este necesară. Planta se va dovedi mai sănătoasă și mai puternică, cu o imunitate bună.
  3. Semănuiți semințele în solul pregătit, stropind pământul de sus.
  4. Acoperiti vasul cu o bucata de sticla sau folie de plastic. Puneți-l într-un loc însorit și cald.
  5. După 2-3 zile, vor apărea primele imagini. Nu vă grăbiți să îndepărtați filmul, astfel încât razele soarelui să nu deterioreze plantele delicate.
  6. După ce Figaro dahlia devine puțin mai puternică, germenii de dahlia trebuie transplantate în recipiente separate. Dacă plantele nu se scufundă, dahiile îngroșate se vor dezvolta numai în înălțime. Pentru plantare este de dorit să se utilizeze un amestec de turbă-nisip cu sol de gazon. Atunci când alegeți planta merge adânc în pământ la frunzele inferioare.
  7. Când sunt luați mugurii, hrăniți-le, folosind orice îngrășământ complex (dozajul este redus la jumătate comparativ cu instrucțiunile).
  8. Dahlia crește destul de repede. Pentru a nu întinde tulpinile puternic, prindeți planta la nivelul patrulea rând.
  9. Ca urmare, veți obține plante sănătoase și sănătoase care pot fi plantate într-un loc permanent fără probleme. Trebuie să așteptăm până când vremea caldă se stabilește, astfel încât înghețurile de noapte să nu dăuneze răsadurilor.

Este important! Înainte de debarcare permanentă, materialul săditor trebuie să fie "aclimatizat"

În vremea insorită, ghivece cu plante tinere sunt scoase pe stradă la început cu 5, apoi cu 10 minute, crescând treptat timpul în care plantele tinere rămân în aer.

Plantele sunt plantate în sol în ultimele zile ale lunii mai - începutul lunii iunie. Dimensiunea gropilor este de aproximativ 40 x 40 x 40 cm. Se pune un strat de humus sau compost pe fundul găurii, apoi se presară îngrășământul cu pământ și numai apoi se plantează răsadul. După plantare, udați plantele și presărați solul cu un strat de mulci de 5 cm grosime. Rumegușul sau coaja lemnoasă tocată amestecată cu turbă sau compost este potrivită pentru mulcirea.

Spre deosebire de multe plante de gradina, ingrijirea dahlia este foarte simpla. Este necesar să se planteze periodic plante, să se elimine florile uscate și buruienile. Dahlias nu tolerează înghețurile de toamnă, deci este recomandabil să le acoperiți cu textile speciale noaptea.

Colectăm semințe

Nu este necesară achiziționarea de semințe. Puteți colecta semințe în toamnă, de la inflorescențele uscate de dahlia. Îndepărtați-le cu grijă de petale și uscați puțin. Depozitați până la debarcare prin plasarea în pungi de hârtie. În acest caz, nu există nicio probabilitate ca florile noi să fie ca două picături de apă ca cele materne.

Pin
Send
Share
Send
Send