Grădinărit

Comandor plus pentru prelucrarea cartofilor înainte de plantare: recenzii

Pin
Send
Share
Send
Send


La cultivarea cartofilor, una dintre principalele probleme cu care se confruntă orice grădinar este protejarea tufișurilor de cartofi împotriva atacurilor diverselor dăunători și, mai presus de toate, a gândacului de cartof Colorado. Acest oaspete de peste hotare, care a trăit în zona noastră nu cu mult timp în urmă, din moment ce numai în anii 50 ai secolului trecut, a reușit deja să se enerveze destul de mult de lacomie și de lăcomie.

Dacă nu luptați cu el, el poate să distrugă toate plantarea cartofilor într-un singur sezon și apoi să treacă la alte plante de grădină ale familiei de nisip: roșii, vinete, ardei dulci, fizalis și altele. Prin urmare, ce moduri nu sunt inventate numai de grădinari pentru a combate acest lucru lacom și pentru a-și proteja plantațiile de cartofi.

Foarte multe așa-numite remedii populare sunt complet ineficiente și indiferent cât de tristă, dar trebuie să căutați ajutor din partea medicamentelor chimice. În prezent, câteva zeci de medicamente diferite au fost înregistrate pentru a lupta împotriva gândacului de cartofi Colorado, dar chiar și printre aceștia este dificil să găsești un medicament care să acționeze cu o eficiență de 100%. Unul dintre aceste droguri este Comandantul.

Cel puțin, recenziile despre el sunt în mare parte foarte pozitive.

Descrierea și caracteristicile medicamentului

Comandantul este un insecticid intestinal de contact care are un efect sistemic. Adică, atunci când este aplicat pe diferite părți ale plantei, este capabil să pătrundă rapid în celulele plantelor și să se răspândească în toate organele plantelor. De obicei, acțiunea lor nu este la fel de rapidă ca cea a medicamentelor de contact, dar este mai lungă și mai sigură.

Comandantul este considerat destul de eficient împotriva unei varietăți de dăunători de insecte care suge și gânau: gândacul de cartofi din Colorado, musculița albă, ursul polar, afidele, tripsul, firworms, listobloshka și multe altele. Acțiunea sa se bazează pe faptul că, după ce a pătruns în corpul dăunătorului, acesta își blochează complet sistemul nervos. Din acest motiv, insectele nu pot mânca, se mișcă și vor muri curând. Comandantul acționează la fel de bine atât pe insectele adulte, cât și pe larve.

Este important! Marele avantaj al comandantului este că insectele nu și-au dezvoltat încă o dependență. Deși, după cum arată practica, acest lucru poate fi un efect temporar.

Principalul ingredient activ al comandantului este imidaclopridul, 200 g / l.

Următoarele forme de tratament care utilizează comandantul pot fi folosite pentru a elimina insectele dăunătoare:

  • pulverizare;
  • Udarea solului;
  • Prelucrarea semințelor și tuberculilor.

Comandantul este un concentrat solubil în apă. Este ambalat, de obicei, în recipiente mici: fiole în 1 ml și flacoane în 10 ml.

Comandantul de droguri are următoarele avantaje:

  • Este un medicament sistemic, oferă protecție pe termen lung a cartofilor plantați de cartofi timp de 20-30 de zile.
  • Economice de utilizat: pentru prelucrarea a 10 hectare sunt necesare doar 10 ml de droguri.
  • Efectiv acționează împotriva multor tipuri de insecte dăunătoare.
  • Nu provoacă rezistență.
  • Acesta păstrează proprietăți de protecție ridicate chiar și în vreme caldă, ceea ce este important pentru locuitorii din regiunile sudice.
  • Păstrează stabilitatea chiar și în vremea ploioasă.

Comandantul se referă la substanțe care reprezintă un pericol moderat pentru oameni (clasa III de pericol).

Atenție! Pentru albine, substanța activă a comandantului este foarte periculoasă, astfel încât prelucrarea nu poate fi efectuată în timpul înfloririi cartofilor.

Când se lucrează cu medicamentul, este necesar să se respecte măsurile de siguranță obișnuite pentru astfel de substanțe: protejați pielea corpului cu îmbrăcăminte de protecție, încălțăminte, mănuși, ochelari de protecție și un aparat respirator. În nici un caz nu utilizați mâncăruri alimentare pentru a pregăti soluția de lucru. La sfârșitul tratamentului, trebuie să vă spălați mâinile și fața cu săpun, să vă spălați gura și să vă spălați hainele.

Utilizarea comandantului pentru prelucrarea tuberculilor de cartofi

După o cunoaștere detaliată a instrucțiunilor de utilizare a comandantului, mulți ar putea să nu mai vrea să se implice în pulverizarea arbuștilor de cartofi. Mai mult decât atât, pentru aceasta este necesar să așteptăm debutul temperaturii ideale calme. Aici, grădinarii vin în ajutorul unei proprietăți remarcabile a acestui medicament.

Atenție! Comandantul este capabil să protejeze tufișurile viitoare de cartofi de cartofi Colorado de cartofi și alți dăunători prin tratarea tuberculilor de cartofi înainte de plantare.

Este necesar să se ia în considerare numai faptul că efectul protector al medicamentului nu este foarte lung, de aproximativ 20-30 de zile. Potrivit producătorului, efectul protector al comandantului este conservat în perioada de la primele lăstari până la apariția a 5-6 frunze pe bucata de cartofi.

Sfat! Ulterior, va fi necesar să se ia orice măsuri suplimentare pentru a proteja cartofii de gândacul de cartof Colorado.

Deci, prelucrarea tuberculilor de către comandant se face imediat înainte de a le planta în pământ. Pentru a obține 10 litri de soluție de lucru preparată, procedați după cum urmează: diluați 2 ml din preparatul Commodore într-un litru de apă. Apoi, cu agitare constantă, volumul soluției este ajustat la 10 litri. După aceea, tuberculii germeni de cartofi pregătiți pentru plantare sunt întinși pe o suprafață plană, preferabil acoperită cu un film. Și cu grijă să le pulverizați pe de o parte cu o soluție de lucru a comandantului. Răsuciți ușor tuberculii de cealaltă parte, pulverizați din nou. După aceea, un mic tuberculi de cartofi uscați, pot fi plantați în pământ.

Interesant este că comandantul este destul de posibil să se amestece cu multe regulatoare de creștere și fungicide, cum ar fi Appin, Zircon, Maxim. Atenție! Numai amestecarea cu medicamente care au o reacție alcalină este contraindicată.

Prin urmare, înainte de a crea experimente, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile.

Comandantul plus

Pentru a face viața mai ușoară pentru grădinari și rezidenți de vară chiar acum câțiva ani, a fost lansat medicamentul modificat Commodore Plus. Scopul său principal este prelucrarea cartofilor înainte de plantare. Ca parte a lui există două flakonchik: unul cu Comandantul, celălalt cu Energen AQUA. Energen Aqua este alcătuită din săruri de potasiu ale acizilor humici și este utilizată pentru a crește randamentul cartofilor, protecția împotriva stresului. De asemenea, ajută la reducerea cantității de nitrați din cartofii cultivați. Pentru a prepara soluția de lucru într-o cantitate mică de apă, mai întâi se dizolvă cantitatea necesară de Energen AQUA, apoi comandantul și soluția este adusă la volumul necesar cu agitare constantă. Soluția rezultată este utilizată pentru prelucrarea cartofilor în același mod ca și comandantul obișnuit.

Recenzii cu privire la utilizarea comandantului

Comandantul este destul de popular printre grădinari și grădinari, deci recenziile despre el sunt în mare parte pozitive. Dar ei o folosesc mai des pentru pulverizarea și protejarea tufelor de cartofi deja cultivate de gîndacul de cartof Colorado. Cu toate acestea, există și cei care au procesat tuberculii de cartofi de comandă înainte de plantare.

Larisa, 38 de ani, Belorechensk. M-am luptat cu Colorado de foarte mult timp. Puteți, desigur, să le colectați manual, dar sunt cu adevărat dezgustători în aparență, în special larvele lor. Puteți folosi numeroase remedii folclorice, dar experiența mea arată că gândaci continuă să trăiască, în ciuda tuturor stropirii și pulverizării. Încă mai puteți face bibilici - acestea sunt păsările care se hrănesc cu aceste gândacuri. Dar și ei trebuie să fie hrăniți și să aibă grijă de ei - în general, nu va funcționa. Rămâne doar să folosim chimia, cel puțin e eficientă. Ceea ce tocmai nu am încercat și tablete, capsule și pulberi. Sa dovedit că cele mai convenabile și eficiente sunt concentrate lichide. Și de mai mulți ani am folosit comandantul. În timp ce el nu ma lăsat jos. I-am sfătuit pe prieteni tuturor și ei par să fie și ei fericiți. Pachetul are o pahar de măsurare foarte convenabil și îl folosesc pentru a măsura cantitatea potrivită. Am plantat aproximativ trei hectare de cartofi. Toți nu au o singură găleată. Și în el doar 2 ml de acest instrument. Spray-o, și când am venit să-l verific a doua zi, nu găsesc bug-urile. Mai precis, ei mințesc, dar deja morți sub tufișuri - atât larvele, cât și adulții. Da, pe ambalaj am citit că substanța nu este spălată de ploaie. Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Este spalat, asa ca dupa ploaie este mai bine sa repeti totul. Comandantul este ținut timp de 3 ani, deci anul viitor, sper, suficient este de ajuns.

Serghei, 44 de ani, Morshansk. Am cumpărat un Comandant într-un magazin, așa că vânzătorul a raportat că cumpărătorii spun că e eficient atunci când plantați 2 sticle în 3 găleți. Ei bine, nu am nevoie de atâtea. Voiam să încerc mai întâi să procesez tuberculii și apoi vom vedea. El a răspândit totul conform instrucțiunilor, a stropit-o, se pare că ar trebui. Am uscat-o și în aceeași zi, fratele meu și cu mine l-am plantat repede. Avem o mică grădină de legume, sub cartofi țese două plecat. Cartofii au venit în mod normal, chiar am uitat de asta. De câteva ori a apărut - într-adevăr, se pare că nu există nici un gândac. M-am relaxat. Și când a înflorit, mă uit - și sunt deja acolo. Din motive de experiment, am decis să las jumătate din tufișuri așa cum este și altul să stropească din nou cu același comandant, numai după tratamentul de primăvară. Deci, aceste tufișuri de cartofi, pe care le-am procesat, au rămas intacte. Dar alții încă au mâncat bine Colorado.

Olga, în vârstă de 48 de ani, Lipetsk. De obicei, plantez și sădesc-o înainte de însămânțare și am să-l săpat și încerc să-l înmuiesc în tot felul de stimulente, îngrășăminte. Și apoi mi sa spus că, se pare, este posibil să o luăm în așa fel încât și Coloradoul să nu funcționeze bine. Deși a fost înfricoșător la început, am decis să încerc. A cumpărat ceea ce mi sa recomandat, numit comandantul. Toate divorțate în conformitate cu instrucțiunile. O mulțime de probleme, bineînțeles, cu procesare, în timp ce le pulverizați pe toate. Dar am plantat și am așteptat. Cartofii au urcat, totul este bine. A devenit deja mai cald, vremea sa imbunatatit complet, dar nu exista nici un gandac. Nici măcar n-am putut crede la început cu fericirea mea. Dar mai aproape de înflorire, a apărut încă. A trebuit să o presărg din nou cu același remediu, cel puțin rămâne. Și mai mult până la săparea cartofilor, nu l-am văzut. Deci, cred, un instrument bun, comandantul ăsta. Iar mirosul este contrariul. Deși încă mai trebuie să apărați.

concluzie

Evident, comandantul de droguri se descurcă bine cu responsabilitățile sale pentru protecția cartofilor. Desigur, nu trebuie să aștepți miracole de la el. Dar atunci când alegeți protecția adecvată a cartofilor de la diverse dăunători, și mai ales de la gândacul de cartofi Colorado, trebuie să fiți atenți la acest medicament.

Pin
Send
Share
Send
Send