Grădinărit

Fortune Cartofi

Pin
Send
Share
Send
Send


Soiurile de cartofi "Luck" își justifică pe deplin numele. Printre soiurile de cartofi domestice este unul dintre cele mai bune. Mulți grădinari, experimentând cu alte soiuri, optează pentru asta. Aprovizionarea cererii pentru soiul de cartof Luck rămâne constantă. Care sunt principalele caracteristici ale soiului, care este secretul succesului, popularității și "norocului" lui?

Istoria inferențelor

Soiuri de cartofi "Mult noroc" în anii 90 ai secolului trecut. Bazele soiului au fost cartofii "Vilnia" și "Anoka". Crescătorii au stabilit un obiectiv - de a crea un soi de cartofi nemaivăzut, care oferă randamente bune în diferite zone climatice cu soluri diferite. După cum a arătat practica, agronomii s-au confruntat cu sarcina lor ca "excelentă".

Cartoful nou-coapte "Luck" sa dovedit a fi în diverse regiuni: de la regiunile nord-vestică ale Rusiei până la regiunea solului negru, din regiunea Volga până în Orientul Îndepărtat. Principala sa caracteristică este adaptabilitatea ridicată. Producția pe hectar este de 40-45 tone chiar și în vara fierbinte și aridă.

Descrierea și caracteristicile

Planta este caracterizată prin tufărișuri puternice de 40 centimetri cu frunze groase. Forma foii cu o tăietură caracteristică, culoarea este verde strălucitor. Soiul nu infloreste mult, dar este abundent. Inflorescențele au colectat ciucuri mici. Flori de culoare albă de zăpadă, cu sepalele îndoite în jos.

Cartușele de cartofi sunt rotunde și ovale, cu un număr mic de ochi. Culoarea tuberculilor variază de la cremă gălbuie până la maroniu. Tuburile din acest soi sunt caracterizate de o piele subțire și netedă, prin urmare există foarte puține curățări la gătit. În forma sa brută, carnea cartofului este albă și atunci când se fierbe ușor galben. Acest lucru este deosebit de evident dacă în timpul cultivării unei îngrășăminte minerale vegetale au fost utilizate: potasiu și clorură.

Caracteristică de cartof "Good luck", după cum urmează:

 • Sezonul de creștere este de la 80 la 90 de zile;
 • Greutatea unui tubercul în medie de 150 g;
 • Numărul de tuberculi pe o plantă este de 10-15;
 • Procentul de amidon - 12-14%;
 • Productivitatea de la 1 hectar (în medie) - 42 de tone;
 • Productivitate de la 1 buc. - 1.7 kg;
 • Procentul de produse comercializabile - 88-97;
 • Gusturile sunt excelente.

Vremea și tehnologia agricolă afectează randamentul cartofilor "Noroc", iar tipul de sol nu are un impact deosebit asupra culturii.

avantaje

Avantajele unui soi care îl deosebește de alte produse de reproducere sunt următoarele:

 • Imunitatea la temperaturi scăzute. Pentru germinarea activă a tuberculilor suficientă temperatură a aerului plus 10 grade. Varza de cartofi este excelentă în condiții de noros și temperatură moderată. Termenul limită pentru regiunile centrale este sfârșitul lunii aprilie. Spre nord, cartofii sunt plantați la mijlocul lunii mai.
 • Legarea tuberculilor rapizi. Aproximativ 1,5 luni după apariția materialului săditor, noii cartofi sunt potriviți pentru hrană. Masa tuberculilor variază de la 60 la 80 g. Cartofii tineri sunt plăcuți și delicate în gust. Randamentul de la 1 ha după 2 luni de vegetație variază de la 20 la 25 de tone.
 • Rezistență la boli (cancer de cartofi, rhizoctonioză, mozaic, scab). Înfrângerea bolilor virale este foarte rară.
 • Marea păstrare a calității. Cu coacerea timpurie, tuberculii de cartofi sunt perfect conservați "de la recoltare la recoltă". Este important să se asigure condiții normale de depozitare. În același timp, cartofii nu își pierd gustul.
 • Rezistența la stres mecanic. Soiul este foarte potrivit pentru colectarea și transportul mecanic. Acest lucru este deosebit de important dacă cartofii sunt cultivați în scopuri comerciale.
 • Caracteristici excelente ale gustului. Tuburile nu sunt apoase, la fel de bine potrivite pentru cartofi piure, prăjire și prăjire. Acest soi este considerat unul dintre cele mai delicioase.

Lipsa varietății

În primul rând, este insuficientă rezistența la bolile "cartof".

 • Phytophtora.
 • Alternaria.
 • Nematodul de aur.

Nu-i place acest soi și îngroșarea excesivă a rândurilor. Cu toate acestea, cu respectarea tehnologiei agricole, pur și simplu nu veți întâlni aceste probleme.

Cum să crești "noroc"

Principalul lucru decât cartoful "Luck" diferă de alte hibrizi și soiuri - aceasta este simplitatea sa în ceea ce privește solul. Se dezvoltă nu numai pe soluri negre, ci și pe soluri de lut, luturi și soluri nisipoase. Dar cartofii au nevoie de îngrijire. De exemplu, paturile trebuie să se pregătească în toamnă. Cartofii cresc cel mai bine dupa tigari, varza si castraveti. Dacă plantați tuberculi în același loc o perioadă lungă de timp, crește riscul de îmbolnăvire. În plus, soiul degenerează.

Tuberculii cresc cel mai bine pe soluri moi. Prin urmare, zona destinată pentru plantarea soiurilor, este necesar să se sapă în avans la o adâncime de 2 cm. În același timp, solul este fertilizat cu compost sau humus, pe 1 hectar de la 40 la 45 găleți.

Pentru solurile de lut este cel mai convenabil să se planteze tuberculi în crestături formate anterior cu o înălțime de 15-20 cm, cu o distanță între crestăturile de 70 cm. Cu o astfel de plantare, solul va fi mai bine încălzit. Sporiți respirația. Pentru cernoziomuri nu se impune "creste", deoarece solul si fara acesta se incalzeste bine.

aterizare

Masa optimă de tuberculi de plantare din soiul Luck este de la 50 la 80 g. Cartofii mari sunt tipici pentru soi, astfel încât fiecare dintre tuberculi este tăiat astfel încât trei sau patru ochi sunt lăsate pe fiecare parte.

Este important! Tăiați soiurile de tuberculi "noroc" chiar înainte de plantare. După fiecare tubercul, cuțitul trebuie dezinfectat într-o soluție puternică de permanganat de potasiu.

Pentru plantare trebuie să luați numai cartofi sănătoși. Tuberculii cu semne vizibile de boală ar trebui să fie aruncați, deoarece există riscul de a obține plante infectate.

Se recomandă tratarea tuberculilor cu cenușă de lemn. Cenușă se dezinfectează și joacă rolul de îngrășământ de potasiu pentru plantarea materialului. Apoi cartofii trebuie să fie așezați într-un strat în cutie pentru germinare. Temperatura optimă pentru germinare este de 16-18 grade.

Timpul optim de soiuri de plantare "Noroc", în funcție de regiune - de la a doua jumătate a lunii aprilie până la mijlocul lunii mai. Distanța dintre găuri într-un rând de cel puțin 20 cm Intervalul dintre rânduri este de la 30 la 40 cm Pentru a alimenta planta, trebuie să amestecați în același proporții compost și cenușă de lemn. Nu este necesară mai multe hrănire, este mai bine să se alimenteze tufișurile la prima fază.

După apariția lăstarilor, este de dorit să se adune pentru a se proteja împotriva înghețurilor de noapte. Îngrijirea ulterioară a plantelor constă în plivirea și slăbirea solului. Acest lucru permite îmbunătățirea alimentării cu aer a sistemului rădăcină. Cel mai bine este să slăbiți solul după ploaie, înainte de a avea timp să se usuce.

Cartofi de valoare cum ar fi îngrășămintele pe bază de azot, dar trebuie să fie hrăniți cu mare grijă, astfel încât să nu cadă pe frunzele și tulpinile plantei. În ceea ce privește irigația, soiul nu este necesar, irigația atât de abundentă este necesară doar în caz de secetă severă și de vreme caldă.

Pest și controlul bolilor

Soiul are o bună rezistență la boli, dar merită frică de anumite boli.

Phytophthora

Manifestată de apariția de pete de culoare gri închis pe frunze și tulpini. Boala afectează întreaga plantă până la tuberculi. Ei încep să putrezească.

Prevenirea phytophtora poate servi :.

 • Respectarea rotației culturilor.
 • Îndepărtarea buruienilor și a buruienilor.

Înainte de a apărea florile, răsadurile sunt tratate cu Ridomil (25 g pe găleata de 10 litri de apă). Dupa apariția florilor folosind mijlocul Hom (găleată de 10 litri 30 g). Dacă se găsesc plante infectate, acestea trebuie să fie imediat excavate și distruse.

Stem Nematode

Planta este afectată de nematode, are un buzunar ridicat. Frunzele sunt vopsite mai palide decât este tipic pentru soi. Pe tuberculi apar pete. Prevenirea: adăugarea de cenușă de lemn la plantare. Dacă se găsesc plante infectate, acestea trebuie să fie sărate și distruse.

Coloratul gândacului

La plantele afectate de gândac, tuberculii se formează mai rău decât pe cei sănătoși. Plantarea cu un miros puternic (calendula, mărar) ajută la plantarea împreună cu cartofii. Ajută la tratarea unor astfel de mijloace, cum ar fi Karate, Corado, Tanrek etc. Înainte de a utiliza medicamentele, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile. Și, bineînțeles, colecția experimentată a gândacului ajută manual. O bună protecție împotriva gândacului - adăugați la puțuri atunci când plantați cenușă de lemn.

opinii

Cea mai mare parte a feedback-ului privind soiul este pozitiv.

Igor, regiunea Irkutsk Doi ani la rând plantam soiul "Noroc". Caracteristica principală - păstrarea calității, gustului și randamentului - pe "excelent". Chiar și pe soluri de nisip turbat crește remarcabil. Dintre toate soiurile pe care am încercat să le plantez, este probabil cel mai bun.

Semyon, Omsk "noroc" - un soi alb, foarte frumos. Mai bine pentru prăjire și pentru a coace în cuptor. Boiled mai mult "țigănești" cum ar fi. Un alt avantaj - tuberculii se formează și se maturizează rapid. Mai devreme decât alte soiuri.

Julia, Novosibirsk. Soiul "Good luck" sa dovedit a fi de succes. Am cumpărat materialul de plantat din întâmplare și nu am regret pentru un minut. Ceea ce se numește un soi, dovedit de-a lungul anilor. Și, probabil, va rămâne relevant pentru o lungă perioadă de timp. Cartofi timpurii. În a doua jumătate a lunii iunie, deja săpăm pentru mâncare. Gustul caracteristic al tuberculilor este destul de "la nivel"

Leonid, regiunea Moscovei Anul trecut, am cumpărat cartof Luck pentru plantare pe piață. Am citit multe despre cartofi "Luck": descrierea soiului, fotografii, recenzii. Am decis să încerc acest miracol. Pulbere cu tuberculi scund. Câți ochi, atât de multe părți s-au dovedit. Un vecin din țară a sfătuit să rostogolească particulele în cenușă înainte de plantare. Ei bine, ea nu sfătui pe cel rău, un om cu o mare experiență. El s-a rostogolit, a crescut, sa plantat. Fotografiile s-au dovedit prietenoase. Nu eram prea leneș să-i călărească când au apărut lăstarii. Spud de două ori. Cu gîndacul de cartofi din Colorado trebuia să se scurgă. Chimia nu a folosit niciunul, am vrut ceva "natural". Aplicată folic remediu (ulei de floarea soarelui, diluat în apă). După primul tratament, gândacul nu părea că înțelege că nu este binevenit aici. După a doua pulverizare, i sa întâmplat ceva și a dispărut fără să-și ia rămas bun. Recoltarea sa dovedit a fi bună. Tuberculii sunt stocați prea bine. Mi-a plăcut gustul.

Ruslan, Izhevsk Am avut o mică operă fără succes cu "Noroc". Soiul este recomandat ca fiind stabil, productiv și din punct de vedere al îngrijirii nu este foarte dificil. Nimeni nu poate fi vina: a ratat phytophtora, a izbucnit cu putere și principală. Au fost o mulțime de plante bolnave, deci nu există recolte înregistrate. Pentru viitor, voi avea în minte, nu există nici un motiv să refuzi soiul.

Vizionați videoclipul: Minecraft cu avg - ep 78 - traiasca fortune pick (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send