Grădinărit

Piciorul negru în răsadurile de roșii: metode de luptă

Pin
Send
Share
Send
Send


Această boală de răsaduri împiedică chiar grădinarii experimentați în panică. De fapt, nu este adesea posibil să crească răsaduri, astfel încât să nu fie afectate de boală. Aspectul picioarelor negre în răsadurile de roșii. - Una dintre cele mai neplacute surprize (pentru că apare brusc). Tulpinile, care au stat atât de mult cu bucurie, cad ca și capetele lor și mor. Adesea, acest lucru se întâmplă după ridicarea răsadurilor. Articolul va discuta despre protejarea răsadurilor de roșii de piciorul negru.

Cauzele bolii

Dacă vă uitați la tulpinile căzute, veți observa că ele se întunecă și devin mai subțiri în apropierea suprafeței solului, cum ar fi meciurile arse.

Este important! Diluarea și întunecarea tulpinii arată că răsadurile de tomate sunt afectate de o boală numită "picior negru" sau "negru".

Culturile vegetale, cultivate într-un mod închis, în sere și în sere, sunt cele mai vulnerabile la această boală.

Cauza bolii este o infecție fungică a răsadurilor. Ciuperca infectează sistemul rădăcină. Prin rădăcini, boala se răspândește de la o plantă la alta. În plus față de roșii, răsadurile de varză și ridiche sunt susceptibile la această afecțiune.

Este important! Un factor provocator sunt temperaturile scăzute, iluminarea insuficientă, umiditatea și plantarea excesivă a culturilor.

Este deosebit de important pentru răsaduri de tomate de iluminat bun. Pentru ca lumina să fie cât mai mare posibil, ar trebui să plasați folia în spatele cutiilor sau vaselor în care sunt plantate răsadurile.

Cum se vindeca varza

Înainte de a începe tratamentul, știți că boala se dezvoltă numai în soluri prea acidulate. Lucrul cu cretă, calcar uscat sau cenușă de lemn ajută la neutralizarea solului. Ei bine ajută și un astfel de instrument ca făină de dolomit.

Este important! Chiar dacă ați observat semnele unui câine cu cap negru pe cel puțin o tulpină, începeți imediat tratamentul, până când toate răsadurile sunt afectate.

Salvarea recoltei este posibilă numai cu această abordare.

Este adevărat, mulți grădinari consideră tratamentul ca fiind nerecunoscător. Chiar dacă planta poate fi salvată, ea este stânjenită și se înrăutățește. Ei elimină nu numai plantele bolnave, ci și unele dintre cele sănătoase care se află în apropiere.

Deci, ce trebuie făcut?

 • Dezinfectați solul. Pentru aceasta ajută soluția de udare a permanganatului de potasiu.
 • Limitați plantele de udare. Aceasta este o bună prevenire a bolilor. În sol uscat, ciuperca nu se dezvoltă. Și asta înseamnă că există o șansă de a salva recolta.
 • Se toarnă răsadurile afectate de boală, cenușă de lemn sau cărbune pulverizat.
 • De asemenea, solul poate fi dezinfectat cu o soluție de formalină. În același timp, este necesar ca solul să fie slăbit cu grijă.

Schimbarea efectivă și completă a solului în locul în care răsadurile au fost afectate de dezinfecția solului în jurul leziunii. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii bolii la alte muguri.

profilaxie

Este important să prevenim boala de la început. Pregătirea semințelor este foarte importantă. Este recomandabil să alegeți soiuri rezistente la această boală. Bună imunitate în soiurile de roșii "Ljana" - o combinație de nemulțumire în îngrijire, rezistență la boli și randamente bune.

Înainte de însămânțare, semințele trebuie tratate cu o soluție de permanganat de potasiu (păstrați boabele plasate într-o pungă de pânză timp de 20-30 minute în soluție). După aceea, trebuie să spălați semințele în aceeași pungă și să le uscați. Procedura obligatorie este dezinfecția rezervorului în care se va efectua aterizarea cu ajutorul soluției de permanganat de potasiu.

Dacă solul este folosit pentru plantarea semințelor și a plantelor decapitate dintr-o grădină de legume, ar trebui să fie ușor încălzit înainte de plantare. Adesea folosit în cuptorul de prăjire în ustensile vechi. Nu este de dorit să faceți acest lucru într-o zonă rezidențială, deoarece solul emite un miros specific atunci când se coacă, ceea ce greu poate fi numit plăcut. Solul calcinat trebuie aruncat cu o soluție de permanganat de potasiu. După dezinfectarea cu o soluție de permanganat de potasiu, este necesar să se mențină solul timp de 2-3 zile fără să se planteze, astfel încât semințele să nu se ardă.

Umplerea adecvată ajută la evitarea bolii. Udarea este prea generoasă, și chiar, în plus, nu inundați răsadurile. Importanța sporită poate provoca boli. Sfat! Plantele tinere de apă au nevoie de apă caldă.

O bună măsură de prevenire - și slăbirea regulată a solului, pentru a asigura accesul aerului la rădăcini. Pentru a păstra stratul superior, îl puteți acoperi cu nisip. Varza bolnavă trebuie îndepărtată și eliminată astfel încât boala să nu se răspândească în plante sănătoase. Atunci când plantele sunt plantate în pământ, se adaugă "Bariera" de droguri în fiecare godeu și numai apoi se plantează răsaduri.

Remedii populare împotriva picioarelor negre

 • Nu agitați solul, nu folosiți un pulverizator sau un vas de udare pentru udarea răsadurilor.
 • Nu fi leneș să se arunce răsaduri, deoarece această procedură contribuie la o mai bună dezvoltare a sistemului rădăcină.
 • Excesul de îngrășăminte pe bază de azot este dăunător plantelor și poate declanșa dezvoltarea bolii.
 • În procesul de creștere răsaduri nu se poate folosi humus ca un îngrășământ, pentru că humus conține o ciuperca.
 • Îndepărtarea unei soluții de coji de ceapă ajută la prevenirea picioarelor negre și are un efect de vindecare pentru plantele bolnave.

Pregătiri pentru negru

Până în prezent, există două medicamente care distrug ciuperca care cauzează boala piciorului negru.

 • Fundazol. Destul de eficient remediu. Cu toate acestea, ingredientele din compoziția sa sunt toxice. Nu este recomandat să utilizați medicamentul dacă creșteți roșiile la domiciliu. Acest lucru este valabil mai ales pentru familiile în care există copii mici și animale de companie.
 • Previkur. Deși nu este mai puțin eficace, mai puțin toxic. Se aplică atât în ​​domeniul camioanelor, cât și în cultivarea florilor de casă.
Este important! Tratarea semințelor înainte de plantarea cu Fitosporin, Fitolavin permite reducerea riscului de morbiditate.

Aceste două medicamente pot fi clasificate ca profilactice.

Acum ești înarmat în lupta împotriva unui astfel de adversar formidabil ca un centauri. Și măsurile preventive vă vor permite să reduceți la minim riscul bolii.

Pin
Send
Share
Send
Send