Grădinărit

Roșii roșii: răsaduri în creștere acasă + fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Consumatorul a devenit deja obișnuit cu varietatea nesfârșită de soiuri și hibrizi de roșii, pe care piața horticolă este plină de astăzi, dar totuși doriți mereu ceva nou, neobișnuit. Se pare că nu se poate numi o rochie de cireșe o noutate, mulți s-au familiarizat cu ei mai aproape nu numai în timpul mesei festive, ci și în încercarea de a le crește singuri. Ei bine, mulți se obișnuiesc cu ei mai aproape, și nu, nu, da, iar gândul clipește și nu încercați să-i creșteți pe site-ul dvs.

În plus, printre acești copii uimitori există soiuri care pot fi cultivate acasă, pe pervaz sau pe balcon. Dar ori de câte ori le veți crește în viitor, răsadurile de roșii de cireșe trebuie să vă decoreze pragurile de fereastră, dacă vă decideți să faceți această recoltă. Până la urmă, roșiile de cireșe - chiar și cele mai timpurii soiuri de coacere - nu pot fi semănate direct în pământ în vara noastră scurtă. Pur și simplu nu au timp să se maturizeze. Prin urmare, este necesar să se cunoască caracteristicile răsadurilor de creștere ale acestor cruste.

Ce este roșiile de cireșe

Dintre soiurile mici, mulți grădinari experimentați uneori nu văd diferența dintre roșiile de cireșe, roșiile de cocteil și coacăzul. Sau chiar pentru simplitate, toate se numesc roșii de cireșe. Dar acest lucru nu este complet corect, deoarece aceste tipuri de roșii diferă nu numai prin dimensiune, ci și prin conținutul lor intern.

Cârnați - cea mai mică dintre roșii, cântărind literalmente 5-10 g, cresc în perii lungi cu câte 40-60 de fructe fiecare și seamănă cu grupuri de fructe de pădure. Fructe gust dulce și acru și doar vag seamănă cu roșiile.

Cocktail - sunt cea mai nouă direcție de selecție. Sunt de dimensiuni mai mari decât roșiile de cireșe, de la 30 la 60 g, și au un gust delicios, datorită conținutului crescut de fructoză și o aromă destul de puternică.

Cherry Tomatoes - sunt situate la jumătatea distanței dintre cele două tipuri menționate mai sus, fructe de la 10 la 30 g. Dar cel mai important lucru care le distinge de toate celelalte roșii, inclusiv de cele mari, este concentrația dublă de nutrienți și zaharuri uscate în seva celulară. Și crescătorii au reușit să aducă roșii de cireșe cu arome de căpșuni, zmeură, afine și pepeni. Prin urmare, mulți sunt percepuți mai mult ca fructe decât ca legume. Și cea mai variată colorare a fructelor din roșiile de cireș contribuie de asemenea foarte mult la acest lucru.

Selectarea datelor de plantare

Deci, v-ati hotarat sa cresteti acest fruct de legume minunat si sa va multumiti pe cei dragi de gustul exotic al fructelor de rosii de cirese. Pentru a stabili datele aproximative privind plantarea răsadurilor de roșii de cireșe pentru răsaduri, trebuie mai întâi să decideți alegerea unui anumit soi. La urma urmei, dacă, inițial, roșiile de cireș au fost create de crescătorii de plante din Israel, ca urmare a unui experiment cu privire la maturarea lentă în climatele fierbinți și, prin urmare, au diferit în ceea ce privește maturizarea târzie și fructele extinse, au fost create multe soiuri de cireș copt timpuriu.

În plus, trebuie să vă gândiți la locul în care urmează să plantați răsaduri de roșii de cireșe în viitor. În cazul în care seră - alegerea de soiuri este practic nelimitat, în cazul în paturi de gradina - atunci trebuie să alegeți soiuri speciale destinate pentru cultivarea în teren deschis.

După ce a decis cu privire la soiul de roșii de cireșe, afla lungimea sezonului de creștere - de obicei este indicat pe sacul din descriere. Apoi scade acest număr de zile de la data recoltei dorite sau dorite. Luând încă 4-5 zile (timpul mediu de germinare a semințelor), obțineți un timp aproximativ pentru plantarea semințelor de roșii de cireșe în răsaduri.

Desigur, poate fi o dorință de a obține o recoltă de roșii de cireșe în luna mai, iar teoretic este posibil, dar numai cu utilizarea unui iluminat suplimentar constant în lunile de iarnă de creștere a răsadurilor și prezența unei serii încălzite. Cu toate acestea, unii grădinari au stăpânit deja tehnologia de cultivare a roșiilor de cireșe în condiții de cameră - pentru aceasta trebuie să alegeți numai soiuri speciale de dimensiuni subdimensionate.

Sfat! Atunci când sunt cultivate într-o seră, este posibilă chiar și plantarea mai devreme a răsadurilor de roșii de cireșe în solul de seră atunci când se utilizează adăposturi adiționale de filme pentru răsaduri.

Recolta va cade mai devreme și va fi și mai abundentă.

În majoritatea regiunilor, semănarea roșiilor de cireș pentru răsaduri în luna martie va fi optimă.

Capacități și sol pentru însămânțare

Pentru cultivarea răsadurilor de roșii de cireșe, există două metode: fără preluare și culegere. Când se folosește prima metodă, se presupune că răsadurile nu vor fi prea multe și semințele, astfel încât să puteți să vă semănuiți direct în recipiente sau vase separate. Dacă aveți nevoie de un număr mare de răsaduri de roșii de cireș pentru vânzare, tratați cu prietenii sau cu complotul dvs. mare, cel mai bine este să semănați semințele de cireș inițial într-un singur recipient plat, astfel încât mai târziu să le puteți alege în vase separate.

În primul caz, casetele din plastic realizate sau așa-numitele grădinițe sunt perfecte pentru însămânțare. Acesta este un set de mai multe recipiente din plastic - cupe plasate într-o tavă adâncă. Ele sunt convenabile în cazul apariției neuniforme a lăstarilor - cupele individuale pot fi mutate în condiții mai ușoare și mai reci, în timp ce restul va rămâne să se încălzească la căldură până la germinare. Puteți vedea fotografia unei astfel de grădinițe de mai jos.

Atenție! Indiferent de locul în care sa făcut însămânțarea semințelor de roșii de cireș, pentru dezvoltarea completă înainte de plantarea în pământ, răsadurile vor trebui transbordate / decapate în recipiente mari.

Pe piețele grădinii și în magazinele specializate prezintă acum o mare varietate de soluri diferite pentru plantare pentru toate ocaziile. Pentru însămânțarea semințelor de roșii de cireșe, este mai bine să alegeți fie un sol pentru roșii și ardei, fie un sol pentru creșterea răsadurilor. Atunci când cumpărați, este bine să vă concentrați asupra producătorilor bine-cunoscuți, deși în orice caz este recomandabil să calcinați orice sol din cuptor sau să eliminați soluția biofungicidă (fitosporină sau glicocladină) înainte de însămânțare. Dacă pământul vă pare prea umed și dens, este mai bine să adăugați praf de copt, cum ar fi perlitul sau vermiculitul.

Tratarea semințelor înainte de însămânțare

Există multe operațiuni care se efectuează cu semințele de roșii de cireșe pentru a crește germinarea lor, dezinfecție, precum și pentru a spori rezistența și rezistența la bolile de răsaduri viitoare. Mai jos sunt cele principale - nu înseamnă că trebuie să le aplicați pe toate. Alegeți câteva dintre ele pe care le considerați cele mai potrivite și mai simple și procesați semințele de tomate de cireș înainte de a le planta.

  • Sortați în soluție salină 3% - semințele de suprafață sunt aruncate.
  • Încălzirea în apă fierbinte - semințele dintr-o pungă de țesut sunt plasate într-un termos cu apă fierbinte (45 ° -50 ° C) timp de 20-30 minute. Apoi, imediat trimis să se răcească sub apă rece timp de 2-3 minute.
  • Înmuiere în soluție nutritivă - poate fi utilizată pentru înmuiere ca remedii acasă: miere, suc de aloe, soluție de lemn de cenușă și pungi achiziționate cu microelemente și bio-îngrășăminte.
  • Tratamentul stimulant al creșterii este aceeași înmuiere, sunt utilizate numai o varietate de stimulente de creștere: Epin, Zircon, HB-101, Immunocytophyte, Energen, acid succinic și multe altele. Instrucțiunile pentru obținerea unei soluții de lucru sunt de obicei pe pachetul propriu-zis.
  • Spargarea este tratarea semințelor de cireșe în apă care este saturată activ cu oxigen sau aer. Se efectuează de obicei folosind un compresor pentru acvariu, un furtun care este plasat într-un borcan de apă.
  • Semințele de însămânțare se înmoaiează în conținut timp de 12 ore la o temperatură de + 20 + 25 ° C, apoi într-un frigider la o temperatură de + 2-3 ° C.
  • Germinarea - semințe de roșii de cireșe după toate tratamentele sunt germinate într-o cârpă umedă într-un loc cald, înainte de apariția de răsaduri.

De la însămânțare la prima transbordare / cules

Cu o zi înainte de însămânțare, solul pregătit trebuie să fie bine umezit, amestecat și ascuns într-o pungă de plastic pentru a fi sigură de umiditate uniformă înainte de însămânțarea semințelor.

În ziua însămânțării, umpleți recipientele pregătite cu sol și plantați semințele la o adâncime mică (aproximativ 0,5-1 cm), deoarece semințele de roșii de cireșe sunt ușor mai mici decât în ​​mod normal. Cu un număr mare de semințe și utilizarea recipientelor separate pentru plantare, se recomandă să se semene două semințe într-o ceașcă. Și mai târziu, după apariția lăstarilor, alegeți unul dintre ei, cel mai puternic și mai puternic, iar celălalt să îl eliminați.

NOTĂ! Nu rupeți niciodată un rădăcinoase cu o rădăcină - există pericolul de a distruge o parte din apropiere. Este mai bine să o tăiați simplu la nivelul solului.

După însămânțarea semințelor, recipientele trebuie să fie acoperite cu polietilenă sau sticlă pentru a crea condiții de sere cu umiditate ridicată și plasate într-un loc cald (+ 22 ° + 27 ° С). Lumina în această etapă, culturile nu sunt necesare.

În cazul în care semințele de roșii de cireșe sunt proaspete și au trecut prin cel puțin un fel de prelucrare preliminară, germinarea poate începe într-o zi sau două.

Verificați și ventilați o seră improvizată de 2 ori pe zi și cu apariția primelor lăstari, creați condiții complet diferite pentru ele. Ele sunt plasate în cel mai strălucit loc și temperatura scade destul de semnificativ, până la + 14 ° + 16 ° C în timpul zilei și, de preferință, cu încă 2-3 grade mai puțin pe timp de noapte. Această tehnică vă permite să împiedicați întinderea răsadurilor și un efect benefic asupra dezvoltării sistemului de rădăcini al roșiilor de cireș.

Nu este necesar să se dezvăluie pe deplin primele frunze de cotiledon în apicultură. În general, atunci când udare răsaduri de roșii de cireșe ar trebui să acționeze regula de bază - este mai bine să nu turnați puțin, decât să toarne. Deși debutul de căldură, și, cel mai important, vreme însorită, cel mai probabil, udarea zilnică a răsadurilor va fi necesară. Dar în vremea tulbure, trebuie să verificați solul de fiecare dată înainte de a vă udă cu mâna - dacă este cel puțin puțin umed - nu este nevoie de udare.

La deschiderea primelor două frunze adevărate, răsadurile de roșii de cireș, dacă sunt cultivate într-un singur recipient plat, necesită o selecție obligatorie și se plantează în ghivece separate. Aici, opiniile experților se deosebesc: unii sfătuiesc atunci când se transplantează să prindă rădăcina principală o treime din lungime, în timp ce alții consideră că acest lucru nu trebuie făcut, deoarece, dimpotrivă, această procedură încetinește dezvoltarea plantelor. Alegerea este a ta - ambele opțiuni sunt utilizate în mod egal în răsadurile de creștere a roșiilor de cireșe la domiciliu.

Când plantează plante în recipiente noi, pot și chiar trebuie să fie îngropate în primele frunze de cotiledon. Tomatele sunt foarte susținute de această procedură și încep să crească în mod activ rădăcinile suplimentare.

Dacă roșiile de cireșe au fost inițial cultivate în cupe sau celule separate, atunci trebuie să le transferați și în containere mari, fără a deranja coma rădăcină. Dar calendarul acestei proceduri poate fi mai întins în timp, de la primele la 4-5 frunze. Dacă rădăcinile încep să apară din partea inferioară a ceștilor, transferul de material săditor nu mai poate fi amânat. Rădăcinile au nevoie de libertate pentru dezvoltarea activă a plantelor.

De la primul transplant la plantarea puieților în sol

La o săptămână după primul transplant, răsadurile de roșii de cireș pot fi hrănite pentru prima dată. Până în prezent, plantele aveau suficientă substanță nutritivă în sol. În plus, se recomandă să se pună aproximativ o lingură de biohum sau alt îngrășământ organic împreună cu amestecul de sol la primul transplant în fiecare recipient nou. În acest caz, înainte de alimentația următoare, puteți aștepta încă 2-3 săptămâni. Dacă vă păreți că răsadurile de roșii de cireșe sunt stânjenite sau nu sunt satisfăcute de aspectul lor, pentru ajutor rapid este cel mai bine să se folosească hrănirea foliară pe frunze. Pentru a face acest lucru, diluați orice îngrășământ complex cu microelemente conform instrucțiunilor din pulverizator (pentru roșii de cireșe, prezența borului și fierului sunt necesare) și pulverizați răsadurile în creștere cu această soluție.

Efectul toppingului foliar este aproape instantaneu, spre deosebire de cel tradițional, deoarece nutrienții sunt imediat absorbiți de frunze și intră în toate părțile plantei de roșii de cireșe.

Înainte de a planta răsaduri în pământ, acesta trebuie hrănit încă 2-3 ori. Sau puteți, dacă spațiul permite pervazul, transferați-l de mai multe ori în containere mari, de fiecare dată când umpleți pământul proaspăt amestecat cu îngrășăminte organice (biohumus, humus). În acest caz, fertilizarea este opțională.

Înainte de plantare în pământ, vârsta de răsaduri de roșii de cireș ar trebui să fie de aproximativ 55-65 de zile, dar, cel mai important, ar trebui să aibă o tulpină puternică groasă, un creion gros și cu o înălțime de până la 30 cm. Fotografia de mai jos arată cum ar trebui să arate răsadurile puternice și sănătoase de roșii de cireș.

Cu două săptămâni înainte de aterizarea propusă, mai ales atunci când este vorba de teren deschis, răsadurile de roșii de cireșe trebuie să înceapă să se îngroape. În acest scop, recipientele cu răsaduri de roșii sunt expuse în exterior în condiții bune la temperaturi cuprinse între + 16 ° C pentru câteva ore. Treptat, timpul de ședere al răsadurilor de pe stradă este ajustat la 12 ore. Răsaduri plantate de roșii de cireșe în sol, numai atunci când temperatura medie ajunge la + 16 ° C. Prin urmare, se recomandă să crească roșii de cireșe în condiții de seră în banda medie și la nord, pentru a vă bucura pe deplin de ghirlande de fructe gustoase.

concluzie

Deci, semănați semințele, creșteți răsadurile de roșii de cireșe și obțineți experiență suplimentară în cultivarea acestor roșii exotice, încântați pe cei dragi cu mâncăruri gustoase și variate și preparate din fructe foarte sănătoase, dulci și frumoase.

Pin
Send
Share
Send
Send