Grădinărit

Castravete Girlanda siberiana: descrierea soiului, cultivarea si formarea

Pin
Send
Share
Send
Send


Castraveții - indiferent cât de mulți le cresc, nu sunt încă suficienți, pentru că sunt proaspeți și buni, atât pentru decapare cât și pentru conservare. Recent, au apărut hibrizi unici de fascicul și au devenit imediat foarte populare. Adică, castraveții cresc cu un fan adevărat dintr-un punct - chiar și din punct de vedere estetic, spectacolul este foarte atractiv și dacă sunt, de asemenea, gustoase și crocante! Aici, de exemplu, castraveții de ghirlande din Siberia, au intrat în vânzare cu doar câțiva ani în urmă și au provocat deja o adevărată agitație între grădinarii amatori. Aceste ghirlande de castraveti arata foarte atractiv pe majoritatea fotografiilor publicitare.

Este necesar să se înțeleagă modul în care descrierea soiului Garland corespunde realității și care, în general, există trăsături în varietățile de fascicule de castraveți.

Descrierea și particularitățile agrotehnicii soiurilor de struguri

Principala particularitate a castraveților de tip bundle, chiar dacă se face din denumire, este că pot forma mai multe ovare într-un singur nod, uneori până la 10-15 bucăți. Desigur, nu poate fi benefic să nu distingem astfel de soiuri de cele obișnuite, deoarece numai datorită acestei calități este posibilă colectarea de mai multe ori a mai multor castraveți din aceeași zonă. Și într-adevăr, statisticile arată că numărul fructelor pe un singur soi de castravete Garland F1 poate ajunge la 500 de bucăți și chiar mai mult.

Dar asemenea plante unice trebuie, de asemenea, să necesite condiții unice de creștere. Dintr-un motiv, da, cer, dar nu cel putin unic, acela de a crea astfel de conditii este destul de accesibil chiar si unui gradinar foarte experimentat. Într-adevăr, dacă nu îndepliniți cerințele de bază ale culturii, plantele nu vor putea "hrăni" numeroasele ovare în ghirlandă și unele dintre ele se vor usca.

Pentru a împiedica acest lucru, este necesar să se ia în considerare și să se pună în aplicare cu scrupulozitate toate următoarele practici agricole pentru îngrijirea castraveților:

 1. Plante castraveți cât mai puțin posibil. În seră există doar 2 plante de castraveți pe metru pătrat, în câmp deschis numărul de plante de castraveți plantați pe metru pătrat poate fi dublat.
 2. Este important ca, în stadiile foarte timpurii ale castraveților care cresc să se asigure că devin puternici, sănătoși, au un sistem puternic de rădăcină, un tulpină puternică și frunze mari - adică plantele trebuie să aibă inițial forța de a hrăni atât de multe ovare. Pentru a face acest lucru, în câmp deschis este necesar să se utilizeze crengile calde cu un strat mare de materie organică, de preferință pregătit în toamnă. De asemenea, este necesar să se utilizeze capace de film sau tuneluri pentru a păstra căldura, deoarece castraveții vor putea să își arate puterea numai la umiditate ridicată și caldă, fără schimbări de temperatură, vreme. Poate din acest motiv, în banda mijlocie și în nord, este logic să crească astfel de soiuri de castravete numai în condiții de seră.
 3. Este recomandabil să colectați verdele cât mai des posibil, poate chiar în fiecare zi, deoarece castraveții îngroșați pot împiedica formarea ovarelor noi.
 4. Pornind de la perioada de înflorire și întreaga perioadă de fructe, este obligatorie hrănirea săptămânală a castraveților cu îngrășăminte organo-minerale complexe cu microelemente.
 5. Într-o seră, va avea un efect benefic asupra producției de castraveți, eliberarea unor cantități mari de dioxid de carbon. Pentru aceasta, în seră este plasat un butoi cu extract de plante fermentate.
 6. Asigurați-vă că pentru a crește soiuri de fascicul de castraveți folosind spini. Pentru a face acest lucru, la marginile paturilor sunt instalate piloni de doi metri, dintre care sârma este întinsă în trei locuri de-a lungul înălțimii. Este de dorit să atașați un fir cu celule mari la fir (dimensiune 10-20 cm). Pe acest grilaj se află un defect fix de castraveți. Plantarea pe un pat de grădină într-o seră este neapărat o linie, în câmp deschis puteți utiliza plantare în două rânduri de castraveți.

Diverse ghirlande

După ce ați primit ideea inițială a varietății de castraveți puffer, trebuie să vă întoarceți și să luați în considerare una dintre cele mai interesante soiuri de catelus, care a fost deja menționată la începutul articolului, și anume castravetele din ghirlanda F1 din Siberia.

Descriere de soiuri de castravete ghirlanda siberiana

Acest hibrid a fost obținut în stația de reproducere din Chelyabinsk (Miass) în 2013 și este unul dintre reprezentanții hibrizilor de castraveți "magnifici cinci", vândute de compania rezidentă de vară din Ural.

Producătorul dă următoarele caracteristici ale varietății de castraveți ghirlandă din Siberia:

 • Timpurie, de la germinație până la fructe, aproximativ 40 de zile.
 • Partenocarpic înseamnă că albinele și alte insecte nu sunt necesare pentru polenizare.
 • Acesta aparține tipului de buchet (sau fasciculului), datorită căruia devine posibil să se obțină până la 500 de castraveți dintr-o plantă. Într-un ovar poate fi de până la 15 castraveți.
 • Gusturi și calități superioare ale fructelor - castraveții fără amărăciune și goluri, cu dimensiuni de 5-8 cm.
 • Acestea se caracterizează prin creșterea lentă a fructelor, motiv pentru care castraveții mici practic nu pot depăși, chiar dacă nu le alegeți la timp. Dar formarea ovarelor suplimentare în cazul colectării târzii de greengrass în orice caz, încetinește.
 • Cele mai fructuoase - literalmente până la primii înghețuri, puteți trage castraveți delicioși.

Într-adevăr, caracteristicile sunt impresionante, dar ceea ce spun consumatorii reali, grădinari care au crescut o varietate de castraveți ghirlande siberiană în parcele lor de fermă.

Recenzii de ghirlanda hibridă hibridă

Acestea sunt recenziile diverse despre acest hibrid de castraveți găsiți printre utilizatorii de internet, în grădinari - grădinari.

Maria, în vârstă de 45 de ani, Barnaul. O dată, intră în magazinul Gardener, am văzut o pungă pe coperta cărora erau pictate castraveți atât de neobișnuit, care creșteau direct într-o grămadă. Și chiar dacă sunt o persoană conservatoare și nu prea am încredere în inovații, dar vânzătorii sunt convinși să încerce aceste miracole - semințe de castravete ghirlandă siberiană. Trebuie să spun că, deși prețul semințelor de castravete a fost destul de mare 85 de ruble pentru 5 bucăți, mai târziu nu am regret de la toate decizia. În Siberia, vremea ne răsplătește rareori, așa că vara aceasta nu era super, iar soiurile de castraveți, pe care le plantez de mai mulți ani, nu au dat recolta pe care am așteptat-o ​​de la ei. Dar un nou soi neașteptat de mulțumit. Numai datorită lui, am reușit să strângem destule goluri de castraveți pentru iarnă. Castraveții sunt mici, de tip gherkin și în același timp nu depășesc deloc, și nici nu au gust amar. Apropo, au crescut toate cele 5 semințe. Aici sunt doar o varietate de hibrizi sibieni de ghirlande, deci în acest an a trebuit să mă uit din nou pentru aceste semințe. Dar ei merită. Anna, în vârstă de 37 de ani, Moscova, a crescut în 2015 ghirlanda Siberiană. Nu am putut trece de super-randament, care a fost menționat în publicitate. N-am avut nici un randament deosebit, totul este la fel ca si in alte soiuri de castraveti care am crescut impreuna. Da, desigur, este interesant atunci când 3-4 castraveți cresc simultan de la un sinus. Dar în imaginea de la castravete publicitate cu cosuri, și am crescut netede. Și mi-a plăcut gustul de castraveți și pielea a fost destul de subțire, în general, pentru salate - ei ar lucra. Tatyana, 42 de ani, Tyumen am cumpărat în imagini publicitare și în randamentele super-girlandei siberiene. Un fel de prostii, desigur, nu au nevoie de condiții speciale, dar randamentul meu a fost minim, iar niște castraveți sunt chei și bătrâni, nimic de a face cu imaginea pe o pungă de semințe. Atenție! Comentariile sunt într-adevăr foarte diferite, dar, așa cum se întâmplă adesea cu semințele producătorilor noștri, sa dovedit că în 2015, pentru unele soiuri, inclusiv pentru semințele de castravete, ghirlanda siberiană, a existat o recalificare.

Trebuie să plătim un omagiu, acest fapt a fost luat în considerare, resturile au fost trimise producătorului, iar pentru anul 2016 deja testate, semințele bune de castravete au intrat în vânzare. Deci, există o șansă ca recenziile individuale negative să fie asociate doar cu această neînțelegere și, în general, hibridul de castraveți ghirlande sibiene justifică speranțele pe care le are.

Ce altceva sunt ghirlandele

Cel mai interesant este că printre soiurile de fasole există un alt hibrid de castravete numit Garland F1. Acest hibrid de castraveți de la renumitul agrofirm "Gavrish" a fost înregistrat în Registrul de Stat al Rusiei în 2010.

Castravete Garland are următoarele caracteristici:

 • Early coapte, începe să fructifică timp de 42 de zile după lăstari;
 • Cresterea este puternica, slab ramificata;
 • Plante tolerante la umbra;
 • Partenokarpicheskie, adică, pentru formarea de fructe nu au nevoie de polenizare
 • Beam sau tip de buchet - aproximativ 4-6 ovare într-un cuib;
 • Fructele sunt scurte, cilindrice, de 12-14 cm lungime, cântărind 110-120 g, cu pubescență albă și tuberculi de dimensiuni medii;
 • Gustul castraveților este excelent, potrivit atât pentru salate, cât și pentru proaspete;
 • Rezistență bună la mucegaiul praf, rădăcina rădăcinii, la fața locului de măsline.

Dacă comparăm descrierile ambilor hibrizi, atunci Garlandul are mai mulți castraveți în dimensiune și greutate, dar sunt mult mai mici în cuib.

Este important! Marele avantaj al Garland hibrid este toleranța la umbră.

Acest lucru vă permite să-l crească în sere în mijlocul și latitudinile nordice, în cazul în care zilele însorite, chiar și în timpul verii, nu este întotdeauna suficient.

Puțin despre formarea ghirlandelor

Datorită particularităților de creștere a benzii de mijloc și a nordului, este de dorit să se formeze în mod special ghearele de castravete Garland și ghirlanda Siberiană pentru a obține randamentul maxim posibil.

Formarea bucșei de castravete ar trebui să fie strict într-o singură tulpină. Pentru a face acest lucru, trebuie mai intai sa legati stema principala la spini, apoi sa taiati usor toate procesele laterale in partea inferioara de 50 cm in sus. În fiecare sinus lasă un singur ovar și o frunză.

În partea de mijloc a bucșei de castravete (până la un metru), 2 ovare și două frunze fiecare sunt deja lăsate, restul este îndepărtat. Vedeți fotografia de mai jos pentru detalii.

Când scutul principal ajunge în partea de sus a tapiseriei, este prins, apoi este lăsată să crească orizontal. Atunci când cultura pe tulpina principală este coaptă, tufele de castraveți sunt hrănite cu îngrășământ cu conținut de azot și se vor forma noi ciorchini de castraveți în axile principale.

În regiunile sudice ale Rusiei, din cauza abundenței soarelui și a căldurii, formarea unui tufiș de castravete este voluntară. Chiar dacă nu se efectuează, castraveții, cu respectarea celorlalte metode agrotehnice, vor avea suficientă lumină și căldură pentru a se coace într-o recoltă îmbelșugată.

Astfel, ambele ghirlande sunt destul de capabile să satisfacă gusturile și dorințele chiar și a grădinarilor de o frumusețe și vor face posibilă pregătirea variatelor și numeroasele preparate de castraveți pentru perioada de iarnă.

Vizionați videoclipul: Cum se plantează corect un puiet (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send