Grădinărit

Vase de turbă și pastile pentru răsaduri de roșii

Pin
Send
Share
Send
Send


Răsadurile de tomate transplantate cu un sistem rădăcină conservată se rădăcină mai ușor; roșiile încep să dea fructe cu 1-2 săptămâni mai devreme decât cele cu rădăcini rănite în timpul transplantului.

Pregătirea semințelor

Înainte de însămânțare este necesară pregătirea semințelor. În cazul plantării semințelor de tomate, nu este necesară pregătirea, ele sunt deja tratate cu substanțe speciale de către producător.

Pregătirea pentru presă include următoarele etape:

 • Tratamentul agenților infecțioși;
 • Stimulator de stimulare a creșterii;
 • Înmuiere în îngrășământ complex.

Tratamentul preventiv al bolilor fungice și bacteriene se efectuează prin înmuiere în dezinfectanți, de exemplu într-o soluție de permanganat de potasiu. Semințele de roșii sunt plasate într-o pungă mică de țesături, dacă intenționați să semănați mai multe soiuri, este de dorit să semnați pungile. Semințele sunt plasate într-o soluție cu un dezinfectant timp de 2 până la 3 ore, după care sunt spalate bine cu apă curentă.

Înainte de a planta semințe de roșii vechi, este de dorit să le tratați cu stimulente de creștere. Acestea conțin fitohormoni care vor ajuta semințele de tomate să germineze mai rapid și să stimuleze dezvoltarea ulterioară.

Îngrășămintele complexe conțin potasiu și mangan, a căror deficiență împiedică creșterea normală a plantei. Dacă bucățele de tomate, din care au fost recoltate semințele, nu aveau aceste substanțe nutritive, conținutul lor în semințe ar fi insuficient pentru o dezvoltare normală. Astfel de semințe au germinație scăzută, de multe ori varza de roșii tineri se oprește în curs de dezvoltare în stadiul de frunze de cotiledon. Pentru a umple lipsa de nutrienți prin înmuierea semințelor de roșii într-o soluție de îngrășăminte complexe. Înmuiere se efectuează, de regulă, în timpul zilei.

Este important! După orice fel de prelucrare, este necesar să se usuce semințele.

Turbe de turbă

Reprezintă turba de câmpie presată sub formă de vase. Poate fi infuzată cu alți nutrienți și stimulanți.

Principalele avantaje ale oalelor pentru cultivarea răsadurilor de tomate:

 • Permiteți transplantul de răsaduri fără a deteriora rădăcinile;
 • Atunci când depozitați ocupați puțin spațiu;
 • Îmbunătățește structura și compoziția chimică a solului;
 • Ghivecele sunt foarte convenabile pentru utilizare.

Comoditatea vaselor de turbă este că răsadurile de tomate nu trebuie să fie scoase din ele - ele pot fi plantate într-un loc permanent împreună cu vasul, deoarece rădăcinile roșiilor cresc liber prin pereți. In plus, turba imbunatateste structura solului, face mai usoara, se imbogateste cu nutrienti.

Nu necesită o pregătire specială înainte de plantarea semințelor. Este suficient să umpleți oala cu un amestec de pământ nutritiv, puneți-l într-o tigaie și turnați-l. O mică depresiune este făcută în pământ, în care sunt plasate două sau trei semințe de roșii, după apariția lăstarilor, este lăsat cel mai dezvoltat germen, restul sunt ciupiți. Nu este de dorit să scoateți lăstari suplimentari de roșii, puteți deteriora rădăcina rădăcină.

În procesul de creștere a răsadurilor de roșii, ar trebui să verificați regulat vasele pentru a preveni germinarea rădăcinilor în următorul.

Sfat! Dacă înfășurați fiecare oală cu folie de plastic, rădăcinile de roșii nu vor putea să crească prin ea. Se recomandă utilizarea filmului negru.

Comprimate de turbă

Comprimatele de turbă sunt bucăți comprimate de turbă medievală sau mijlocie, plasate într-un material special, ușor de descompus. Poate conține un complex suplimentar de nutrienți. Proiectat pentru semințe germinative și răsaduri în creștere după cules.

Răsadurile de roșii pot fi plantate împreună cu o tabletă de turbă, plasa se dizolvă rapid în sol și nu împiedică creșterea sistemului radicular. Turba va îmbunătăți compoziția solului și îl va îmbogăți cu substanțe necesare plantelor.

Principalele avantaje ale comprimatelor de turbă pentru creșterea răsadurilor de tomate:

 • Răsadurile sunt plantate fără a răni sistemul rădăcină;
 • Compoziția conține toți nutrienții necesari;
 • Nu conține spori fungici și buruieni;
 • Ușor de transportat și depozitat;
 • Rădăcinile de roșii se dezvoltă rapid datorită structurii lor ușoare;
 • Nu ocupați prea mult spațiu.

Înainte de a utiliza tablete de turbă pentru creșterea răsadurilor de tomate, trebuie să puneți comprimatele în tigaie și să le înmuiați în apă caldă, dar nu fierbinte timp de 1 până la 2 ore, excesul de apă după înmuiere este drenat. În acest timp, volumul pastilei crește cu până la 5 ori.

Partea superioară a tabletei de turbă nu este strânsă cu o plasă și are o mică adâncitură unde sunt plasate 1-3 răsaduri de roșii, acoperite cu pământ și acoperite cu un material transparent până la apariția roșiilor. Semințele de tomate germinează de obicei în decurs de o săptămână, semințele vechi sau de slabă calitate pot să germineze mai mult.

Dacă se utilizează tablete de turbă pentru a prelua răsadurile de tomate, adâncitura este mărită, rădăcinile și aproximativ o treime din tija trebuie să se potrivească. Varza de tomate este transferată ușor în canelura rezultată și adormă ușor. Puteți să udați puțin planta, îndreptând pârâul către tulpina de roșii pentru a o ușura ușor.

Umplerea răsadurilor de roșii trebuie să fie atent, nu să se umezească prea mult, suprafața superioară a tabletelor trebuie să se usuce în mod necesar între udare. Înghețarea afectează în mod negativ sistemul radicular, interferează cu absorbția normală a nutrienților.

Este important! Deseori, mucegaiul poate apărea în comprimate suprasolicitate.

Nu reprezintă un pericol deosebit pentru răsadurile de roșii, dar este recomandabil să se scape de ea până când disputele sale au izbucnit adânc în pilula. De obicei, este suficient un singur tratament cu soluție de sodă.

Pastile de nucă de cocos

Se compune din fibre de nucă de cocos presate plasate într-o plasă cu ochiuri fine. Poate fi în plus saturat cu substanțe nutritive necesare pentru răsadurile de tomate. Folosit pentru germinarea semințelor, răsadurile, bobinarea.

Compozițiile de nucă de cocos prezintă câteva avantaje pentru creșterea răsadurilor de roșii:

 • Răsadul este protejat de boli fungice;
 • Plantele primesc toate elementele de care au nevoie pentru a crește;
 • Nu conține larve de insecte dăunătoare;
 • Nu conțin semințe de buruieni;
 • Nu pierdeți forma în timpul utilizării.
 • Dați ocazia de a salva sistemul rădăcină.

Înainte de a utiliza tablete de nucă de cocos pentru creșterea răsadurilor de roșii, este recomandabil să le clătiți sub apă curentă timp de câteva minute, sare marină este adesea folosită în procesul de producție, trebuie spălată. După aceea, comprimatele de nucă de cocos sunt plasate într-o tavă sau alt recipient și umplută cu apă la temperatura camerei. După umflarea comprimatelor, este necesar să se scurgă excesul de apă.

Semințele de roșii sunt plasate într-o cavitate situată în partea superioară a pilulei de nucă de cocos. De regulă, mai multe semințe sunt puse într-o singură pastilă, după apariția germenilor, unul este cel mai dezvoltat, restul sunt ciupiți.

Dacă se utilizează tablete de nucă de cocos pentru ridicarea răsadurilor de roșii, adâncitura este lărgită, sistemul de rădăcini al răsadului și o treime din tulpina tomatei ar trebui să se potrivească în ea, germentul poate fi plantat ușor oblic. Stropiți ușor cu solul, dacă este necesar, udând răsadurile.

Cupe din plastic

Mulți grădinari folosesc în mod tradițional cupe de plastic pentru creșterea răsadurilor.

Principalele avantaje pentru creșterea răsadurilor:

 • Ușor de cumpărat, vândut în orice magazin;
 • Este convenabil să se utilizeze pentru creșterea răsadurilor și transport;
 • Poate fi folosit pentru cultivarea răsadurilor de mai multe ori;
 • Ușor de semnat, informațiile necesare pot fi aplicate cu un marcator.

Lipsa cupelor din plastic este una - este incomod să se prindă, adesea atunci când se scoate o cameră de pământ, ea se prăbușește și rădăcinile tinere se rănesc.

Înainte de a planta răsaduri în cupe de plastic, este necesar să se facă găuri de drenaj. Găurile de drenaj sunt realizate pe partea inferioară a cupei, diametrul fiecăruia trebuie să fie de aproximativ 1 cm.

Ochelari umpluți cu pământ, puțin tamponați. Nu este necesar să umpleți paharul cu solul în partea de sus - acest lucru va complica udarea răsadurilor, ar trebui să lăsați o distanță de aproximativ 2 cm la margine.

Semințe plantate acoperite cu sol și udat un pic, pentru irigare, aveți posibilitatea să utilizați spray. După plantare, semințele sunt acoperite cu un material transparent pentru a împiedica uscarea stratului vegetal.

Sfat! Se recomandă să se semneze fiecare pahar, indicând data însămânțării, denumirea și caracteristicile soiului.

Acest lucru va ajuta la transplantare este mai ușor de determinat distanța la care arbuștii ar trebui să crească tomate.

În cazul în care este necesar să se planteze răsadurile după cules, se recomandă umplerea germenilor cu sol, care este menținut în greutate. Pentru a face acest lucru, puneți puțin amestec de sol pe fundul cupei, mențineți vergetul vertical, lăsându-l în ceașcă. Soiul adormi cu grijă, încercând să nu deterioreze rădăcinile răsadurilor, după plantarea roșiilor sunt udate.

Pachete pentru puieți

Cea mai economică cale de a crește răsadurile. Puteți utiliza ambele pachete speciale achiziționate destinate cultivării răsadurilor, precum și a celor realizate manual.

Avantajele pachetelor gata făcute pentru răsadurile de roșii:

 • Materialul întunecat nu lasă razele soarelui la rădăcinile răsadurilor;
 • Au găuri de drenaj;
 • Cusăturile acestor pachete sunt mai durabile;
 • Aveți un fund plat;
 • Cost ieftin;
 • Ușor de instalat în sertare, economisind spațiu.

Înainte de plantare, ambalajele sunt umplute cu amestec de pământ nutritiv, care trebuie amortizat puțin și plasat în tăvi sau cutii. Semințele de roșii sunt plasate într-o mică adâncitură, udate și acoperă întreaga cutie cu folie de plastic până la germinare.

Roșiile ar trebui, de asemenea, să fie acoperite cu un film timp de 5-8 zile pentru a facilita recuperarea roșiilor. Este necesar să întoarceți filmul o dată pe zi, astfel încât condensul să nu deterioreze plantele.

concluzie

Atunci când alegeți o metodă de cultivare a răsadurilor de roșii, este necesar să luați în considerare toate condițiile și circumstanțele posibile pentru a evita dezamăgirea.

Vizionați videoclipul: Tratament pentru răsadurile de roşii @ Ce vor plantele (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send