Economie

Caprele rasei Angora: productivitate, recenzii

Pin
Send
Share
Send
Send


Capra era una dintre primele îmblânzite de om pentru dragul laptelui și al cărnii de animale. Bovinele, deși îmblânzite, erau mult mai dispuse să o folosească ca animal de companie.

În Grecia antică, taurii erau foarte valoroși, dar numai ca o forță pe teren arabil. Kose, pe de altă parte, a primit un rol mai onorabil ca asistent medical umed. Ea a fost "instruită" chiar să hrănească divinitatea supremă a lui Olympus - Zeus. Prin urmare, cuvântul "kozopas" nu purta o umbra disprețuitoare. Capra de capră era o ocupație foarte respectată.

Dar închinarea la capre, precum și creșterea necontrolată a acestora au dus la distrugerea pădurilor din Hellas. Nu e de mirare că acum cred că pădurile din Grecia au mâncat capre. În plus, formarea deșertului Sahara este "spânzurată" pe capre. Cel puțin, se crede că caprele au jucat un rol semnificativ în deșertificarea pământului, mâncând tot ce au venit, până la coaja de copaci și rădăcini în pământ.

Și pentru vegetație nu exista nici o scăpare din capre, chiar pe stânci.

Venind dintr-o capră fără cap, caprele domestice nu și-au pierdut abilitățile de mișcare pe suprafețele verticale ale pietrelor.

De ce caprele urcă pe pereții goi artificiali, știu doar stenolazii. Poate că nu vor să-și piardă aptitudinile dacă stăpânul lor este scos dintr-un hambar cald. Dar fotografia dovedește că, prin abilitățile de alpinism, acest animal va obține hrană peste tot.

Și o clasă de masterat de la caprine "Cum să transformi pădurea în deșert".

Există, de asemenea, o opinie că printre strămoșii caprei domestice există și o capră cu coarne.

Nu se știe cât de consistentă este această versiune, dar capra cu coarne este, de asemenea, un animal de munte. Pur și simplu, intervalele acestor două specii sunt diferite și probabil au fost domesticite independent unul de celălalt.

Cu toate calitățile "sălbatice", caprinele se disting printre alte animale domestice pentru inteligența lor ridicată, pe care le folosesc de obicei în avantajul lor, și dispunerea lor veselă. Sunt foarte asemănătoare în obiceiurile cu pisicile. Ei devin atașați de o persoană, învață cu ușurință, dar evident nu arată nici unul sau altul, până când se găsesc în spatele altei Skoda.

Din momentul domesticirii, au fost crescute numeroase rase de capre din orice direcție, de la lapte la lână. Cel mai vechi și foarte probabil progenitor al tuturor celorlalte rase de capre cu păr lung este capra Angore, care a primit numele său din numele antic distorsionat al capitalei actuale a Turciei: Ankara.

Istoria rasei Angora

Locul și timpul de apariție a mutației care a condus la apariția unei caprine cu păr lung cu păr strălucitor nu este cunoscută. Probabil acest lucru este Anatolia Centrală: o regiune a Turciei cu centrul Ankarei. Capitala Turciei, Ankara, a fost fondată în secolul al VII-lea î.Hr. și a fost apoi cunoscută prin numele grecesc Angira (Ankira), adică "ancora".

Cuceritorii din acea zonă din întreaga istorie au schimbat un număr semnificativ, Angira la un moment dat distorsionată de Angora. A fost vorba despre acest moment pe care europenii secolului al XVI-lea l-au găsit când au văzut în Turcia o rasă uimitoare de capre cu păr lung.

În același timp, două capre din această rasă au venit în Europa ca dar pentru Charles V, unde au primit numele "Angora" la locul de reproducere. Rasa Angora are un al doilea nume: Kemel. Din aramă "chamal" - subțire. Numele indică direct calitatea lânii de capră Angora.

În prima jumătate a secolului al XIX-lea, caprele Angora au fost aduse pentru prima dată în Africa de Sud, unde producția de lână, numită "mohair" din arabul "ales", a devenit ramura principală a economiei. Puțin mai târziu, caprele Angora au venit în America de Nord, Texas. Acolo, cresterea caprelor Angore a devenit, de asemenea, una dintre principalele ramuri ale cresterii bovinelor.

În URSS, caprele Angora au fost aduse din state în 1939 și au fost crescute în republicile asiatice și în regiunile sudice ale Uniunii.

Descrierea rasei Angora

Caprele adulte din rasa Angora cântăresc 45-50 kg și, în plus față de lână, împodobesc coarnele magnifice.

Înălțimea caprelor poate fi de până la 75 cm.

Angora capră cântărind 30-35 kg și crescând la 66 cm nu se poate lăuda cu o astfel de decorare de lux. Coarnele sale sunt mici și subțiri.

Capra Angora este un animal cu o structură liberă, cu un cap mic cu cârlig și un gât subțire. Cu toate acestea, gatul încă nu este vizibil sub blana. Corpul caprei Angore nu este lung. Picioare scurte, puternice, cu setul drept. Semnele rasei includ copitele chihlimbarului.

Culoarea principală a Angorans este albă. Dar există culori de argint, gri, negru, maro și roșu (dispare cu timpul).

Lungimea părului Angoranilor ajunge la 20-25 cm. Cu lăstarile, lîna este tricotată în împletituri strălucitoare, în care 80% este ocupată de părul de tranziție, 1,8% awn scurt și 17,02% păr grosier.

Lana Angora are o strălucire interesantă, numită "luciu". În măsura în care întuneric florea angoreană are un efect reflexiv.

Capsele de capră sunt tăiate de două ori pe an, primind până la 6 kg de lână din caprine, 3,5 de la o regină, 3 kg de la o capră de un an și 2 kg de la o capră de un an.

Atenție! În cazul forfecării prematură, randamentul mohairului scade datorită molotării inițiale.

Îngrijirea caprelor Angorei

De obicei, regina angora nu este mulsata, folosindu-se doar pentru a obtine lana, dar daca se doreste, din capra angora in 5-6 luni de la lactatie, puteti obtine de la 70 la 100 de litri de lapte cu un continut de grasime de 4,5%. Atunci când plăcile cu greutatea de 22 kg sunt sacrificate, randamentul la sacrificare este de 50%.

Caracteristicile de hrănire și alimentare

Rasa de capre Angora are în acest sens o dualitate: pe de o parte, este nemaipomenită, adică poate rezista în condiții de siguranță la temperaturi scăzute și înalte, nu este pretențioasă în ceea ce privește alimentația, poate chiar să se hrănească cu ramuri ale multor specii de arbori; pe de altă parte, calitatea lânii depinde în mod direct de calitatea furajelor și a hranei pentru animale, ceea ce ne obligă să vorbim despre Angorani ca pe o rasă capricioasă.

Este important! Dacă hrănești Angoranii cu fân, lîna lor devine lumină și subțire, degresată, începînd să arate ca mătasea. Lana este mai greu din iarbă, deoarece iarba contribuie la dezvoltarea lubrifiantului natural. Când hrănirea vatei de vită crește grosier.

Lâna greu nu este o problemă mare, deoarece grăsimea este spălată la spălarea părului după tăiere. Lână grosieră mult mai rău, care nu permite producerea de mohair de înaltă calitate.

Capra Angora supraviețuiește în aer liber, trăind calm toate calamitățile naturale, dar din curenți, fluctuații de temperatură și umiditate, părul Angorii devine plictisitor și confuz.

Din cauza lipsei de vitamine, lana poate chiar să înceapă să cadă.

Atenție! Principalul dușman al caprelor Angorei este umezeala, care poate duce la dezvoltarea bolilor respiratorii.

Caprele de apă trebuie neapărat curățate. Pentru a îndeplini această condiție, apa se schimbă de două ori pe zi.

În absența mersului pe pășune, caprele sunt hrănite cu fasole, porumb și alte alimente bogate în proteine.

Astfel, avantajele angorienilor includ:

 • fără să ceară să se hrănească și abilitatea de a renunța la cantitatea sa mică;
 • indiferența la căldură sau la rece;
 • fără a aduce atingere condițiilor de detenție;
 • carne de înaltă calitate;
 • imunitatea la bruceloză și tuberculoză;
 • lână valoroasă.

Dintre dezavantajele rasei emit:

 • slab instinct matern;
 • apariția frecventă a caprelor slabe și dureroase;
 • instabilitate la umiditate ridicată;
 • prezența molturilor care pot reduce producția de lână, dacă întârziați cu o tunsoare;
 • dependența calității lânii de condițiile meteorologice.

Angorkas are un caracter prietenos, ele sunt adesea hrănite împreună cu vaci, cai și oi.

Caracteristicile rasei

Particularitățile rasei Angora pot fi atribuite faptului că uterul sanguin nu salvează fătul cu prețul sănătății. În cazul în care alimentarea este scăzută și angora pierde în greutate, ea are sarcini greșite. Ca rezultat, rasa Angora este considerată infertilă, deoarece randamentul mediu al caprelor Angora este de 70%, deși proprietarii competenți ajung până la 150% din caprine la efectiv. Figura nu este surprinzătoare dacă ne amintim că oile și caprele adesea aduc două sau trei pui în același timp.

De obicei, capra Angora este lăsată sub uter până la 5-6 luni. Dacă o luați mai devreme, va supraviețui, dar va cădea în urmă în creștere.

A doua nuanță atunci când reproducem și obținem păr din Angorok este că, după o tunsoare, animalele timp de o lună și jumătate sunt foarte sensibile la umezeală și la rece. De aceea, proprietarii în acest moment preferă să le păstreze în interior, permițându-i să meargă pe pășuni mici doar în condiții bune.

Sfat! Cu o tundă de primăvară pe spate, puteți lăsa o bandă liberă de lână de 10 cm lățime pentru a proteja animalul de vreme rea.

Într-o anumită măsură, desigur. În tunsoarea de toamnă, toată lâna este îndepărtată, deoarece în acest moment efectivul va fi încă într-o încăpere rezistentă la intemperii.

Angorian Proprietari Recenzii

Yana Khmeltsova, D. Angular Îmi păstrez rasa Angora timp de mai mulți ani. Mă pot întoarce, așa că capra fină este o mare ajutor pentru pensia mea pentru mine. În plus față de ele, am și câteva oi bine fâșii. Amestecul de lână, firul de filare și apoi obiectele legate de vânzare. Viața clasică a satului: vara, stocarea stocurilor pentru iarnă, pentru meserii de iarnă spre vânzare și pentru trecerea timpului. Îmi păstrez caprinele și oile separat, deoarece oile au gunoi de grajd prea mult, în care caprinele se pot murdări. Dacă nu puteți face nimic cu oile, atunci nu doriți să spălați și vata de capră. Dar rezultatul tuturor eforturilor este o adăugare foarte bună la pensie. Tatiana Lavrentieva, D. Zagornoye a caprelor Angorei, țin mai mult pentru suflet. Deși am luat aproape toate animalele pentru carne sau lână, sa dovedit că a fost pentru suflet. Nu pot să le taie. Ei bine, trebuie să taie o ancoră. Deoarece sunt vara, blana lor este caldă. Da, iar lîna de foiță nu adaugă confort animalelor. Dar nu pot să taie porcii vietnamezi, să-i vând pe tineri. Și eu vând Goatlings Angora, altfel unde vor merge toți? Producătorii vecinilor mei din Angora sunt deseori rugați să lege. Nu din cauza lânii. A traversa o rasă cu păr lung cu o lactație este proastă, numai dacă așternutul este sacrificat. Dar temperamentul său este foarte flexibil. Toată lumea știe că nu folosește coarne. În legătură cu oamenii. Câinii, dimpotrivă, conduc așa cum dorește. Nu stați aici, nu mințiți acolo, intrăți în cabină și pretindeți că nu sunteți. Și în pășunea comună pentru toate ceasurile. Ce fel de vaci, ce fel de cai, ce fel de familie. Scatter nu dă. În general, sunt mulțumit de Borka mea. N-aș face schimb pentru nimeni.

concluzie

O privire apropiată asupra rasei de capră Angora se poate concluziona că dacă Angora este necesară pentru lână, ele pot fi considerate ca fiind destul de capricioase în conținutul rasei. În cazul în care capra Angora este necesară mai mult pentru suflet și admirație, atunci este o rasă hardy și nepretențioasă.

Vizionați videoclipul: 860-2 Videoconference with Supreme Master Ching Hai, Multi-subtitles (Ianuarie 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send