Grădinărit

Roșii de mână: cele mai bune soiuri + fotografii

Pin
Send
Share
Send
Send


Roșiile desenate manual diferă de celelalte specii prin faptul că fructele de pe tufișuri coacă în clustere. Acest lucru crește în mod semnificativ numărul de tomate care cresc pe o bucată, respectiv, crește randamentul soiului. Dimensiunile fructelor din aceste roșii, de regulă, sunt mici, prin urmare, acestea sunt cele mai potrivite pentru conservare și sărare. Deși există roșii squamificate cu fructe mari, care vor fi discutate și în acest articol.

Soiuri de soiuri

La fel ca alte roșii, culturile periilor sunt împărțite în nedeterminate și determinante. Roșiile determinante sunt culturi subdimensionate sau cultivate în mediu, a căror creștere frânează formarea a patru sau cinci ovare. Soiurile nedeterminate se disting prin faptul că creșterea tufișurilor lor este limitată numai de condițiile climatice.

Tocmai roșiile de roșii sunt adesea de tip înalt și au avantajele lor:

 • mai bine ventilate și iluminate de soare, ceea ce reduce riscul bolilor fungice;
 • dau randamente ridicate;
 • ele permit să economisiți spațiu în seră sau pe teren, deoarece cresc în sus;
 • ușor de a forma - atunci când scoateți fiii, este necesar să lăsați una sau mai multe tulpini centrale;
 • ele dau fructe pentru o lungă perioadă de timp, adesea recolta poate fi recoltată până la înghețurile de toamnă.

Este important! Tomatele nedeterminate au unele dezavantaje. De exemplu, aceste plante sunt mai termofile, au un sezon lung de creștere, au nevoie de jartieră obligatorie.

Soiurile cu creștere redusă sunt bune pentru cei care sunt obișnuiți cu metoda obișnuită de cultivare a roșiilor - în paturile de grădină. Determinarea roșiilor este, de asemenea, colectată în pensule, astfel încât acestea să dea, de asemenea, randamente bune de fructe gustoase.

"Adam's Apple"

Reprezentantul roșiilor înalte, nedeterminate. Tomatele sunt destinate cultivării în sere și în sol deschis. Perioadele de coacere a fructelor sunt medii.

Înălțimea de arbuști este de 180 cm, asigurați-vă că pentru a lega roșii și pasynkovat. Randamentele mai mari pot fi obținute atunci când se formează o plantă în două tulpini.

Pensulă cu roșii, formă frumoasă și complexă. Tomatele într-o stare matură sunt colorate cărămizii, au o formă rotundă, coajă strălucitoare. Tomatele "Adam's Apple" - fructe mari, greutatea lor poate ajunge la 200 de grame. Fructele sunt excelente pentru sărare, conserve, roșii proaspete sunt, de asemenea, gustoase.

"Adeline"

Spre deosebire de cea anterioară, această tomată crește în tufișuri mici, de până la 60 cm înălțime. Este o cultură de tip determinant destinată cultivării în sere sau în sol deschis.

Nu este necesară trecerea tufelor, dar, în ciuda înălțimii mici a tomatelor, ele sunt mai bine legate de suporturi. Forma rosii este ovala, coaja este neteda, culoarea este stacojie. Greutatea medie a fructelor este de 75 de grame, aceste roșii mici fiind ideale pentru conservare.

Plantele sunt protejate de fusarium. Soiul tolerează temperaturi ridicate, multe ovare se formează pe tufișuri chiar și în vara aridă caldă.

Semințele pentru material săditor trebuie să semene cu 60-70 de zile înainte de data prevăzută de plantare în sol.

Mustangul Scarlat

Reprezentantul grupului de roșii este un tip nedeterminat - tufișurile cresc până la 160 cm. Tomatele trebuie neapărat legate și procesele laterale trebuie îndepărtate. Cele mai bune rezultate obținute pot fi obținute prin formarea unei plante în două tulpini.

Roșiile sunt mari, forma lor seamănă cu fructul unui ardei gras, greutatea fiecăruia, în medie, de 230 de grame. Roșiile mature sunt colorate roz-roșii. Fructele pot fi conservate, arata foarte profitabil in borcane de sticla. Roșiile sunt foarte gustoase și proaspete, sunt dulci și aromate.

"Anna German"

Roșiile acestei soiuri coagulează de asemenea ciucurile. Perioada de maturare este medie, tipul de plante este nedeterminat, randamentul soiului este ridicat.

Este necesar să crească culturile în sere - soiul este destul de termofil. În regiunile de sud ale țării este posibil să se planteze răsaduri pe paturi deschise. Tufișurile cresc foarte puternic, înălțimea lor ajunge la 200 cm, iar dacă procesele laterale nu sunt îndepărtate, va fi imposibil să meargă între paturi.

Fructele mature sunt foarte asemănătoare cu lămâia: sunt colorate într-o culoare galbenă bogată, au o formă ușor alungită, vârful roșiilor este arătat. Greutatea fiecărui fruct este de aproximativ 50 de grame. Sunt excelente pentru conservarea întregului și, de asemenea, proaspete în aromă.

Banane Feet

O plantă semi-determinantă, a cărei înălțime poate ajunge la 120 cm. Soiul este destinat cultivării pe paturi de grădină, tolerează temperaturi scăzute, este protejat de diferite boli.

Mediile de maturare a fructelor. Planta nu are nevoie să prindă și să elimine procesele laterale. Randamentul roșiilor este foarte ridicat, în fiecare perie, în același timp, de la 7 la 10 fructe coapte.

Roșiile galbene coapte seamănă cu forma unui prun. Consistența roșiilor este densă, carnea este foarte gustoasă, cu aromă de citrice ușoară. Greutatea unui fruct este de aproximativ 80 de grame.

Semințele pentru material săditor trebuie să fie semănate cu 60 de zile înainte de plantarea planificată în pământ. La fiecare metru de site-ul ar trebui să fie nu mai mult de patru tufișuri.

Sfat! Când fructele varietății "picioarele bananei" au încă leziuni ușoare, ușor vizibile, ele sunt cele mai potrivite pentru conservare.

"Barberry F1"

Varietate nedeterminată cu maturizare precoce. Plantele ajung la o înălțime maximă de doi metri, ar trebui să fie legate de suporturi și de urmași. Cele mai bune rezultate ale cultivării pot fi obținute prin formarea unei plante în două sau trei tulpini.

Arbuști din acest soi arată foarte bine în stadiul înfloririi - planta este destul de decorativă și capabilă să împodobească situl. Fructele sunt colectate în perii mari, pe fiecare astfel de ramură, 50-60 de tomate coapte simultan. Roșiile de cireș sunt de dimensiuni miniaturate și cântăresc aproximativ 25 de grame. Forma fructului este ovală, culoarea este roz deschis, pielea este netedă. Sunt excelente pentru conservarea întregului.

Roșiile roșii sunt foarte întinse, roșiile proaspete pot fi smulse din tufișuri până la înghețurile de toamnă.

"Coacăz alb"

Gradul nedeterminat de roșii de cireș cu maturare medie. Poate fi cultivată în sere și în câmp deschis. Plantele cresc la doi metri, trebuie să fie consolidate cu suporturi și să elimine procesele laterale. Cea mai mare randament se obtine atunci cand se formeaza o bucata in trei sau patru tulpini.

Tufele sunt decorate cu fructe mici de nuanță bej. Fiecare perie conține zece roșii, a căror masă medie este de 20 de grame. Gusturile roșiilor sunt mari - sunt dulci și suculente, potrivite pentru orice scop.

"Blues Fahrenheit"

Tufișurile acestei tomate sunt nedeterminate, timpul de coacere este mediu. Soiul iubește căldura, așa că în zona de mijloc a țării este mai bine să-l crească în sere, iar în sud puteți planta răsadurile direct pe paturi.

Arbuști trebuie să fie pasynkovat, formând o plantă în două sau trei trunchiuri - aceasta crește randamentul.

Imaginile fructelor acestei roșii sunt foarte interesante - roșiile în formă rotundă într-o stare matură sunt pictate într-o nuanță roșu închis cu pete de pigment de culoare albastră. Particularitatea soiului este și în faptul că cu cât mai multă lumină a soarelui va cădea pe tufișuri, cu atât mai bogată și mai strălucitoare va fi culoarea fructelor.

Gustul de tomate la o înălțime - ele sunt dulci și parfumate. Astfel de fructe unice în borcane arata grozav, gustos și proaspăt.

„Struguri“

Roșiile timpurii ale grupului de cireșe coacă trei luni după plantarea semințelor pentru răsaduri. Varietatea este înaltă, foarte decorativă, potrivită pentru sere și paturi de grădină deschise.

Înălțimea tufișurilor ajunge la 200 cm, plantele trebuie să fie strânse și întărite cu suporturi. Pentru a forma plante ar trebui să fie în două sau trei tulpini. Fiecare perie a acestei plante conține 30 de roșii.

Ripe roșii sunt ca cireșe, sunt de aceeași mărime și sunt vopsite într-o nuanță roșie bogată. Fructele sunt lucioase, translucide, greutatea fiecăruia este de numai 15 grame. Aceste roșii, de asemenea, gust bun, și le puteți păstra și să le mănânce direct din grădină.

"Cherry roșu"

O varietate bună de roșii nedeterminate, caracterizată prin maturizarea super-timpurie. Și în sere și în paturi, aceste roșii trebuie întărite cu suporturi. Tufurile trebuie să prindă, formând plante într-un trunchi.

Periile de tomate sunt mari, fiecare are 20-30 de roșii mici. Fructele în sine au formă rotundă, vopsite în roșu, cântăresc aproximativ 20 de grame. Gustați roșiile dulci, ele sunt frumoase și sărate și proaspete.

Generator F1

Determinant roșii cultivar destinate paturilor deschise. Hibridul diferă în termeni de coacere, tufișurile cresc până la 0,5 metri, necesită legarea și îndepărtarea proceselor laterale.

Aproximativ șapte roșii se coacă în fiecare pensulă. Roșiile mature au o formă ușor alungită, seamănă cu smântână, au carne densă, sunt vopsite în culoarea cărămizii.

Masa fiecărei roșii este de 100 de grame. Gusturile sunt bune, fructele pot fi sărate și consumate proaspete.

Hibrizii suporta viruși și boli. Soiul este considerat cu randament ridicat, cu fiecare metru de pământ puteți colecta până la opt kilograme de roșii.

"Thunderbird F1"

Roșii roșii de mână cu coacere precoce. Tufurile sunt nedeterminate, trebuie consolidate cu suporturi și pentru a elimina procesele laterale. Este necesar să se formeze tufișuri într-o singură tulpină.

Fiecare perie se află pe 8-9 roșii. Fructele au formă de cremă, sunt vopsite într-o nuanță roșie, au o greutate medie de până la 100 de grame. Gusturile și forma roșiilor le fac ideale pentru conservarea întregului.

Soiul hibrid rezistă la secetă, condiții meteorologice dificile, întărite de viruși și boli. Tomatele tolerează transportul pe distanțe mari și depozitare.

"Degetele doamnelor"

Gradul recomandat pentru cultivarea pe paturi de grădină. Fructele sunt pur și simplu destinate conservării. Tufurile sunt compacte, înălțimea lor atinge maximum 60 cm, fără a fi nevoie să prindă plantele. În perii se formează 5-6 roșii.

Forma tomatei este cilindrică, alungită. Fructele sunt pictate într-o nuanță cărămizie, în interiorul lor sunt împărțite în două camere, sunt puține semințe. Greutatea fiecărei roșii este de aproximativ 50 de grame.

Dulci și sucuri roșii sunt ideale pentru sărarea fructe întregi, făcând sosuri. Fructele sunt bine transportate, pot fi stocate mult timp.

Semințele pe răsaduri sunt plantate cu 55 de zile înainte de transferul plantelor într-un loc permanent. Datorită maturității timpurii și maturării simultane a fructelor, plantele pot evita apariția focarelor de mazăre târzie.

"Darenkov"

O varietate cu maturitate medie. Inaltimea plantei este medie, randamentul este bun. Tomatele sunt destinate pentru sere și teren deschis - modul de plantare este determinat de caracteristicile climatice ale regiunii.

Înălțimea plantelor plantate în sere ajunge la 150 cm, în câmp deschis, roșiile vor fi mai mici. Ei trebuie să fie întăriți cu suporturi și să elimine procesele laterale, este mai bine să se formeze tufișuri în două sau trei tulpini.

Fructele sunt mari - greutatea lor medie este de aproximativ 180 de grame. Forma roșii - pictată în roșu. Carnea este groasă și coaja este lucioasă. Tomatele sunt considerate foarte gustoase, conțin foarte puține semințe, fructele au un gust plăcut și o aromă puternică.

Când conservele, pielea de roșii nu se sparge, carnea rămâne elastică. Foarte gustoase "Darenka" și proaspete: în salate și gustări.

"Ivan Kupala"

O varietate interesantă cu fructe în formă de pară. Acesta aparține subspecii nedeterminate, înălțimea plantelor este de aproximativ 160 cm. Durata de maturare este medie, se recomandă cultivarea în sere.

Arbuștii trebuie să fie întăriți cu suporturi și să elimine lăstari în exces, de regulă, planta este formată din două tulpini. 6-7 roșii coapte într-o singură perie. Roșiile mature sunt colorate roșii de zmeură, în formă de pere, cu coaste subtile pe suprafața lor. Masa aproximativă de fructe - 150 de grame. Sunt foarte proaspete și sunt folosite pentru sărare, conserve.

Randamentul la tomate este bun - aproximativ trei kilograme de fructe pot fi îndepărtate din fiecare plantă.

Caracteristicile roșiilor de roșii

Tomatele, crescând în clustere, au avantajele lor, cum ar fi:

 1. Lejkost bun.
 2. Posibilitatea de transport și de depozitare pe termen lung, datorită densității mari a fructelor.
 3. Aspect frumos - roșiile sunt netede, strălucitoare, au forma corectă și uniformă.
 4. Soiurile de mâncare sunt mai puțin susceptibile la boli decât roșiile obișnuite.
 5. Cojocul fructului este puternic, deci nu se sparg rosiile.
 6. Fructele mici și mijlocii care vă permit să utilizați cultura în orice scop.
Atenție! Pentru iubitorii de roșii cu fructe mari, soiurile încheieturii sunt selectate premium. Această clasă include tomatele, a căror greutate variază între 250 și 500 de grame. Ele cresc, de asemenea, în grupuri de 5-7 bucăți fiecare, au un gust excelent și aromă.

Pentru a ajuta grădinarul în selecția soiurilor de roșii pot fotografia și descrie tomatele existente astăzi. Este posibil să recomandăm soiuri de încheietura mâinii celor care doresc să crească o recoltă bună într-o zonă limitată a sitului. Pentru un astfel de rezultat, un grădinar nu trebuie să cheltuiască prea mult efort și timp - de regulă, roșiile desenate manual sunt nepretențioase și se caracterizează printr-o rezistență sporită la ambele boli și la factorii meteorologici.

Pin
Send
Share
Send
Send