Grădinărit

Cele mai bune soiuri de fasole sparanghel

Pin
Send
Share
Send
Send


Soiurile de fasole sparanghel sunt diferite de restul pulpei de licitație, frunze suculente fără fibre tari și partiții de pergament. Astfel, cerceveaua solidă are nevoie de fasole pentru a proteja fasolea de daunele mecanice și atacurile dăunătoare. Soiurile de sparanghel selectate, dimpotrivă, au păstăi foarte delicate, pentru această calitate sunt apreciate de gurmanzi gastronomici din întreaga lume.

Numele și fotografiile celor mai bune soiuri de fasole sparanghel pot fi găsite în acest articol.

Cele mai bune soiuri de fasole sparanghel

La fel ca restul fasolei, soiurile de sparanghel sunt împărțite în:

 • buc. (până la 60 cm);
 • semi-reglabil (până la 150 cm);
 • curl (până la 500 cm).

Metoda de cultivare a acestor culturi este aproximativ aceeași. Singura diferență este că sparanghelul înalt trebuie să fie legat de suporturi. Dar dintr-un astfel de tufiș, care ocupă un spațiu minim în grădină, puteți obține o recoltă bună.

Sparanghelul poate fi orice reproducere: italiană, americană, franceză sau olandeză. Astăzi, un subspecie exotică a fasolei de sparanghel, Vignu cu o lungă manevră, a cărei patrie este considerată a fi Asia și India, devine tot mai frecventă în grădinile de legume rusești.

Sfat! În soiuri de tip Vigna, există un sezon de creștere mai lung (aproximativ 80 de zile), această cultură are un climat cald, prin urmare, în majoritatea regiunilor din Rusia este mai bine să se cultive în sere.

"Bona"

Fasole de reproducere casnică, care este considerată maturizarea precoce - maturarea sparanghelului are loc în a 55-a până la 65 de zile după plantarea semințelor în sol deschis. Tușele din acest soi sunt ascuțite, compact - înălțime de aproximativ 40 cm.

Porumbeii maturi ajung la o lungime de 15 cm, au o formă rotundă alungită, vârful ușor curbat. Pod-ul în sine este fără fibre, delicat și suculent. În interior sunt cinci fasole albe.

Această fasole sparanghel poate fi cultivată în orice regiune a Rusiei, iar în Siberia și în suburbiile sparanghelului este bine stabilită și dă randamente ridicate. Tufe sunt rezistente la boli, puteți mânca păstăi și fasole.

"Lacul albastru"

Varietate variată de fasole legată de speciile de alpinism. Arborii acestei plante cresc peste unu și jumătate de metri. Aceste parapante trebuie să fie legate de suporturi, așa că trebuie să aveți grijă de ele în avans.

Fasolele recoltate în a 50-a zi după aterizarea fasolei în pământ. Butașii cresc lungi, aproximativ 16 cm, vopsite într-o nuanță strălucitoare, netedă și netedă.

Nu există absolut partiții dure și fibre în interiorul podului, așa că sparanghelul "Blue Lake" este considerat un produs dietetic, ideal pentru prepararea de mâncăruri cu conținut scăzut de calorii și sănătoase.

În interiorul păstăiței sunt fasole albe de dimensiuni mici, putând fi de asemenea mâncate.

Pentru ca soiul să poată da bine fructelor, tufișurile ar trebui să fie udate și hrănite în mod regulat. Fasolele sunt ca lumina, deci fasolea este necesara in zonele insorite.

"Curaj dulce"

Varietatea de arbuști de fasole sparanghel, care are un sezon de creștere scurt - maturarea sparanghelului are loc deja în ziua 41-50 de la apariția primilor germeni din pământ. Plantele sunt mici, compacte, cu o înălțime de aproximativ 40 cm.

Aflați sparanghelul acestui soi poate fi pe păstăi cilindrice, având o îndoitură netedă și pictat în culoarea galben strălucitor. Lungimea fasolei ajunge la 14-17 cm, are un gust delicat și o mulțime de vitamine în compoziție.

"Neringa"

Încă o fasole timpurie - sparanghel de gradul "Neringa" care începe să se fructifică în a 55-a zi după debarcarea semințelor în sol. Fructele acestui soi sunt păstăi lungi de diametru mic, secțiune transversală circulară. Lungimea lor maximă este de 16 cm. Bolii sunt carnați, suculenți, fără fibre tari și gust de pergament.

Fructe de fasole prietenos - o recolta bogata pot fi recoltate toate dintr-o data. Atât păstăile, cât și fasolea din interior sunt comestibile. Soiul este potrivit pentru cultivarea în orice regiune a țării, tolerează căldura, temperaturile scăzute, rar se îmbolnăvește.

"Cercei Pod Ceară Neagră"

Mid-sezon soi de sparanghel de selecție italiană, maturizarea fructelor apare în 60-65 de zile după plantare. Tufurile sunt mici, de aproximativ 40 cm, caracterizate prin randament, rezistenta, compacta.

Răsfoiți asparagusul este colorat galben deschis. Pods sunt apreciate pentru un gust excelent, adecvată pentru depozitarea și transportul pe termen lung. Paharele rămân dense și suculente de mult timp, prezentarea lor nu se strică. Lungimea sparanghelului este de aproximativ 15 cm. În interiorul bolșilor sunt fasole - fasole neagră lucioasă.

«Mascotte»

Tufurile acestui soi de sparanghel sunt foarte compacte. Fasolea se cocheteaza devreme - in a 50-a zi dupa plantare este deja posibil sa se colecteze primele batoane. Acest sparanghel este foarte pasionat de francez, în special apreciat de sucuri și crispness de păstăi, lipsa de fibre în flapsurile lor.

Este destul de posibil să crești tufișuri mici chiar și pe balcon sau pe fereastră - acest lucru va permite să sărbătoriți pe sparanghel delicat pe tot parcursul anului, chiar dacă vă aflați într-un apartament oraș și nu într-un teren de țară.

Randamentul soiului este foarte ridicat, păstăile sunt verzi, lungi (aproximativ 15 cm), cu formă cilindrică.

Kentucky Blue Pole

Americanii ca acest sparanghel, mai ales pentru că este dulce și foarte suculent, pe lângă faptul că oferă randamente mari. Perioada de maturare a acestei fasole este extinsă la 65 de zile. Arbuștii sunt considerați înalți, sparanghel - alpinism. Înălțimea lianelor de țesut depășește adesea 250 cm, aceste plante trebuie legate sau plantate în apropierea gardurilor, copacilor, arcade.

Lungimea păstăi ajunge la 20 cm, are o culoare verde. Trăsături distinctive ale fasolei - durabilitate, nemulțumire și randament ridicat. În general, caracteristica hibridului american seamănă cu soiul rus "Blue Lake".

Mina de aur

Sparanghelul sparanghel, caracterizat de păstăi foarte dulci. Cultura este considerată matură precoce - perioada de vegetație este de 55 de zile.

Tufișurile sunt puternice, în poziție verticală, sparanghelul este legat în grupuri, ceea ce crește semnificativ randamentul fasolei. Aproape 800 de grame de sparanghel pot fi recoltate din fiecare bucată din acest soi.

Gustul păstăilor este neobișnuit - sunt foarte dulci, deci copiii iubesc mai mult acest fasole.

„Fachir“

Fasolele de sezon aparțin grupului de sparanghel numit Vigna - lungimea păstăi ajunge la 50 cm. În plus, diametrul păstăiței nu depășește 1 cm, carnea lor este delicată și suculentă.

Soiul Fakir de fasole este o plantă de alpinism, lungimea viței poate ajunge la 300 cm. Prin urmare, sprijinul este necesar pentru cultivarea acestei varietăți de fasole sparanghel.

Soiul aparține dezvoltării crescătorilor de animale domestice, așa că sparanghelul se simte excelent în cabane rusești și grădini de legume, rareori bolnavi, dă randamente ridicate și stabile.

Sfat! În ciuda descrierii boabelor Fakir, acest sparanghel în câmp deschis este cultivat numai în sudul țării. Întrucât, în partea de nord și în mijlocul Rusiei, este mai bine să se planteze Vignu în sere.

„Spaghete“

Un tufiș de fasole de alpinism al subspecii Vigna dă aproximativ cinci kilograme de recoltă. Panourile cu grijă de plante pot ajunge la 55 cm, diametrul lor este mic - doar 1 cm.

O trăsătură distinctivă a sparanghelului este carnea delicată și suculentă a păstăi, lipsa partițiilor rigide și a crustei. Chiar și acest sparanghel nu are o aromă caracteristică de fasole.

Planta face parte din maturarea timpurie - fasolea se matureaza in a 60-a zi dupa plantare.

«Fortex»

Varietate de sparanghel de la crescătorii francezi. Diferă în păstăi lungi, carne delicată și un gust proaspăt pronunțat. În această fasole nu există obloane rigide și partiții, este ușor și rapid de pregătit, conține o mulțime de substanțe utile.

Lungimea păstrăvurilor ajunge la 20-30 cm, dar nu numai sparanghelul este apreciat în acest soi. Francezii mănâncă de asemenea fasole de ciocolată care se află în interiorul păstăi. Fasolele mature tarziu - sezonul de crestere este de 75-80 de zile. Prin urmare, este mai bine să cultivați fasole franceză într-o seră sau în grădinile din partea de sud a țării.

"Red Spargus Sparanghel"

Puțurile puternice de alpinism din acest soi sunt decorate cu multe păstăi lungi de nuanță purpurie - astfel de boabe nu vor trece neobservate, vor deveni o atracție turistică a dachilor.

Lungimea podului poate ajunge la 80 cm, dar grădinarii cu experiență recomandă mâncarea de sparanghel, lungimea căreia este de aproximativ 0,5 metri - în această formă fasolea este mai dulce și mai suculentă.

"Asparagusul Yardlong"

Sparanghelul clasic al subspecii Vogna, toate soiurile cărora se disting prin păstăi lungi. Tufișurile de alunecare pot crește până la patru metri înălțime, trebuie să fie legate de suporturi solide.

De asemenea, păstăile sunt gigantice - lungimea lor maximă este de 80 cm. Cultura este considerată nemaipomenită, protejată de boli, foarte productivă.

Sezonul de creștere este de 80 de zile, așa că Vigna se referă la sparanghelul de maturare întârziat. Este mai bine să-l crească în sere, deoarece clima din majoritatea părților din Rusia este caracterizată de o vară scurtă și rece - în aceste condiții, fasolea pur și simplu nu are timp să se coacă.

Puteți mânca nu numai păstăi, fasole în interiorul lor sunt, de asemenea, foarte gustoase, cu o aromă ușoară de nuci. Fasolea fasolei produce mâncăruri uimitor de gustoase, parfumate și foarte sănătoase.

Reguli pentru creșterea fasolei de sparanghel

Toate tipurile de leguminoase sunt destul de nepretențioase, nu au nevoie de îngrijiri speciale.

Pentru a crește sparanghelul bun, trebuie să urmați o serie de reguli simple:

 1. Semănați semințele într-un teren bine încălzit (de peste 12 grade) sau răsaduri pre-cresc.
 2. Paturile cu fasole sunt situate pe partea însorită a terenului.
 3. Pământul ar trebui să fie liber și hrănit. Dacă solul este foarte acid, este necesar să adăugați făină de cenușă sau dolomită.
 4. Paturile cu fasole plantată nu au apă până când nu apar lăstari verzi.
 5. Păstrați tufișurile de la soare puternic, din boabele de căldură pot reseta florile.
 6. Când plantele vor fi pe patru frunze, udarea este oprită înainte de începerea boabelor de înflorire.
 7. În timpul întregului sezon de creștere, sparanghelul trebuie hrănit de două ori.
 8. Ștergeți păstărele la timp, până devin grele și dureroase.
Este important! Sprețul sprancene poate fi, de asemenea, consumat, toată duritatea dispare după tratamentul termic. Singurul avertisment - de a găti astfel de fasole va avea mai mult decât de obicei.

Fotografiile luminoase ale sparanghelului insistă să încerce. La urma urmei, acest produs este considerat dietetic - sparanghelul este foarte util atât pentru adulți cât și pentru copii, conține o întreagă gamă de vitamine și minerale.

Vizionați videoclipul: TV IALOMITA - "Legume exotice la Roșiori" (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send