Designul peisajelor

Rabatka la cabana

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru a decora frumos grădina, nu este suficientă dorință. Este bine să aveți cunoștințele de bază ale designului peisajului. Una dintre opțiunile adesea folosite pentru a proiecta peisajul este rabatka.

Ce este

Rabatka - o grădină de flori, cel mai adesea o formă dreptunghiulară, îngustă și lungă. Lățimea și lungimea sunt asociate cu 1: 3. Deci, dacă lățimea patului de flori este de 4 m, atunci lungimea va fi, respectiv, 12 m. Acesta este amplasat de-a lungul căilor de grădină, garduri, fundația casei. Funcția rabatki - decora sau împărți zona în zone. Aceste paturi de flori sunt folosite în mod activ în designul peisajului orașelor noastre. Alley parta frecvent plante ornamentale, decorate în rabatku.

Odată, paturi banale erau numite sclavi în Germania. Și au crescut pe ei, respectiv legume. Acum, umplerea reducerii a fost schimbată într-o floare. Deși puteți planta și ierburi picante. Va fi atât frumos, cât și util.

tipuri

Există mai multe semne prin care gradina de flori este clasificată.

În funcție de locația rabatki:

 • Simetric - în mijlocul unui spațiu. De exemplu, un gazon.
 • Asimetric - de-a lungul unui gard sau fundație.

Pe tipuri de plante:

 • Râbniri anuale create din plante care cresc un sezon, încântătoare cu culori strălucitoare.
 • Plantele perene sunt plantate de reprezentanți ai florei, care cresc 2-3 sezoane, fără a necesita transplant. Sclavii de plante perene de-a lungul căii vă vor încânta frumusețea de mai mulți ani.

Conform metodei de plantare a plantelor de diferite înălțimi:

 • În grădina de flori cu un singur nivel sunt folosite pentru plantarea aceleiași înălțimi.
 • Într-o a doua plană, florile formează două părți în înălțime: înalte și joase.
 • Grădina cu flori pe mai multe etaje este formată din înălțime de plantare diferită.

Conform formularului:

 • Razboaiele rabatka unilaterale - plantele înalte sunt plantate de-a lungul gardului sau pereților în fundal, apoi de înălțime medie, în prim plan - acoperire subdimensionată sau sol. Dacă aveți nevoie să ascundeți ceva, de exemplu, fundația casei, utilizați plantațiile din aceeași gamă de culori. Sau, dimpotrivă, plantele înflorite de plante cu o culoare foarte strălucitoare, atunci grădina de flori va distrage atenția de la greșelile clădirii.
 • Rambka cu două laturi - partea din mijloc a grădinii de flori este ocupată de plante înalte, iar pe laturile sunt scăzute. Această grădină de flori ar trebui să fie deschisă spre vedere din toate părțile. Cea mai bună locație se află în mijlocul terenului. Funcția rabatki - împărțirea zonei în zone.
 • Broken rabatka - un pat de flori lung este împărțit pentru comoditate de o piatră decorativă, de o cărare pe jos sau de plante subdimensionate sau o plantă mare mare (trandafir, dahlia, bujor). Nu este deloc necesar ca forma creasta să fie dreptunghiulară, poate fi foarte diferită: atât în ​​formă de picătură, cât și în relief.

După culoare:

 • Monocrom - utilizarea pentru decorarea plantelor rabatki înflorite în aceeași schemă de culori.
 • Contrast rabatka - utilizarea a două sau mai multe culori.

Rabatka fă-o singură

Sfat! Înainte de a începe să creați o reducere, amintiți-vă că dimensiunea grădinii dvs. de flori este direct dependentă de dimensiunea zonei.

Majoritatea cetățenilor nu se pot lăuda cu zone mari din locațiile lor. Prin urmare, alegeți mărimea corespunzătoare a lucrării, este mai bine dacă lățimea acesteia este de 0,5 metri.

schiță

Un plan de acțiune pas cu pas pentru crearea de rabaturi este următorul.

Primul plan. Începeți cu o foaie de hârtie. Desenați ceea ce doriți să vedeți reducerea. Mai întâi de toate, decideți asupra formularului. Vor fi chiar rânduri sau modele tipice, decideți. Apoi, decideți în ce culori va fi patul dvs. de flori. Veți combina plante din aceeași specie, dar culori diferite. Sau veți merge într-un mod dificil prin combinarea anuale și plante perene, sau veți folosi flori și plante cu o formă neobișnuită și culoarea frunzelor. Aceasta este o mișcare bună, deoarece plantele cu flori lipsesc de obicei de verdeață.

Următorul este un aspect posibil al plantelor perene:

Locul pentru un pat de flori

Următorul pas. Trebuie să navigați pe teren. Determinați unde va fi grădina de flori și care sunt condițiile. Condițiile sunt importante pentru animalele de companie. Va fi o umbră sau un soare puternic, o umiditate ridicată? Luați în considerare tipul de sol, astfel încât plantele să crească bine și vă încântă cu înflorire violentă. Dacă doriți să decorați site-ul cu plantații gradate, apoi ascultați sfatul designerilor de peisaj: pe 1 pătrat. m pat de flori ar trebui să fie plasat 4 plante înalte, 5 mediu și 9 mici.

Speciile de plante

Sfat! Utilizați 2 - 3 tipuri de plante, altfel veți primi o diversitate inutilă, ceea ce va distruge armonia și modelul rabatki.

Alegerea florilor, amintiți-vă de momentul înfloririi. Toată lumea dorește ca reducerea să se bucure de procesul de înflorire continuă de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei.

Plantele timpurii de înflorire: narcisele, lalele, ninsoarele, crocusii. Din păcate, această frumusețe este de scurtă durată.

După cel bulbos, se poate planta pe spațiul liber: ageratum, calendula, petunia, gălbenele, lobelia, pansies.

Puteți adăuga flori decorative la plantele înflorite: cineraria de pe litoral, Crested Chlorophytum, Coleus Hybrid. Este posibil să folosiți legume și morcovi în rabat: morcovi și sfecla, patrunjel și dovlecei.

Perenile fac viata mai usoara pentru gradinari. Uită-te bine în rabatka irises, phlox, crini, lupini, gazdă, bujori, bergenii, ferigi. Utilizarea plantelor de conifere subdimensionate: molid, ienupăr nu este interzisă. Plantele condimentate: balsam de lămâie, salvie, cimbru, menta, rozmarin, care conțin uleiuri esențiale, vor umple grădina cu arome indescriptibile și vă vor aduce beneficii considerabile. Folosiți ierburi ca mirodenii sau ceai de băut.

aterizare

Din teorie ne îndreptăm spre acțiuni pas cu pas. Instrumente de grădină de gătit. Va dura:

 • lopata;
 • greble;
 • cârlige cu frânghii;
 • cana de udare;
 • piatră decorativă, țiglă - ceea ce va decora marginile rabatka;
 • poate avea nevoie de o sursă de teren fertil și îngrășământ.

În primul rând, facem marcajul folosind un cuier și o frânghie, unde grădina de flori va fi direct. Sapa pământul, introducem îngrășăminte. Dacă pământul nu a fost săpat niciodată mai devreme în această zonă, atunci este necesar să se îndepărteze stratul superior de sodă la o adâncime de 10 - 15 cm, având în vedere forma creasta. Apoi, se toarnă pietriș pentru drenare în această depresiune, apoi solul amestecat cu îngrășăminte. Mai mult, având înarmați cu schița noastră, începem să plantem plantele. Începeți de la centru, treceți treptat la margini. Este mai convenabil. În caz contrar, aterizările vor fi călcate și deteriorate.

Este important! Nu plantați prea des plantele. Acest lucru este în timp ce acestea sunt mici, și apoi du-te la creștere, și au nevoie de un loc la soare. 30 -60 cm - distanța optimă.

Atunci când plantele sunt plantate, este necesar să le ud. Dacă ați planificat să terminați marginea patului de flori cu un element decorativ, faceți-o înainte de udare.

Va dura ceva timp ca plantele să se rădăcească și să se adapteze. Foarte curând, tipul de rabatki se schimbă spre bine.

îngrijire

Floarea plantelor sănătoase - visul și mândria oricărui grădinar. Nu uitați că grădina dvs. de flori va necesita atenție. Este important să se aprovizioneze în timp. Luați în considerare condițiile meteorologice. Nu uitați să slăbiți solul și să eliminați buruienile. Apoi, aterizarea va arăta bine. Dacă floarea a murit din vreun motiv, ar trebui să o înlocuiți cu una sănătoasă. Fertilizați plantele, atunci nu vor exista pierderi datorate lipsei de nutrienți.

În toamnă, plantele perene sunt libere de legume uscate și acoperă. Aveți posibilitatea să aranjați știfturile cu inscripții pentru a ști sigur și în cazul în care iernile. Asigurați-vă că inspectați plantele, îndepărtați morții și răspândiți îngroșate.

Plantele anuale din toamnă trebuie îndepărtate pentru a evita procesele de degradare și răspândirea bolii.

concluzie

Crearea rabatki este o activitate creativă fascinantă, în care vor fi realizate vise și preferințe estetice. În fiecare zi vei primi satisfacție și plăcere adevărată din munca făcută. Și în seriile lungi de iarnă vă veți uita la fotografiile din sezonul trecut al grădinii și veți face noi planuri. Aveți posibilitatea să stocați idei noi vizionând videoclipul:

Vizionați videoclipul: La verdadera fecha del nacimiento de Jesús. Por Carlos Rabat. (Ianuarie 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send