Grădinărit

Cele mai vechi soiuri de castravete maturate

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru a asigura o recoltă bună, este important să aveți grijă de cumpărarea semințelor de calitate în avans. Dar majoritatea oamenilor sunt adesea în pierdere pentru ce fel de semințe sunt mai potrivite pentru condițiile lor și, în primul rând, merită atenție. La urma urmei, după ce ați făcut o alegere greșită de semințe, puteți face mult efort și nu obțineți rezultatul dorit, și totul va fi că acest soi nu v-ar potrivi în zona climatică sau că ați plantat-o ​​într-un timp neobișnuit pentru această varietate de castraveți. Principala greșeală a grădinarilor neprofesioniști, oricât de trită ar părea, este alegerea semințelor din imaginea de pe ambalaj, deși cele mai importante lucruri sunt de obicei scrise pe ea, doar pe partea din spate.

Alegerea semințelor pentru răsaduri

Cel mai bine este să alegeți sezonul de iarnă, pentru a achiziționa în mod sistematic semințe de soiuri sau hibrizi, pentru răsadurile de primăvară.

Deci, dacă sunteți interesați de castraveți timpurii, atunci ar trebui să știți că și ei sunt împărțiți în două grupe, în funcție de viteza de coacere.

 • timpurie;
 • Ultra timpuriu (foarte devreme).

La rândul lor, ambele grupuri includ varietăți hibride, parțial carpatice, auto-polenizate și polenizate. Dar care dintre aceste specii ar trebui să-i înceteze atenția, acesta este un subiect pentru analiza detaliată a acestora.

Deci, ce este cel mai bun hibrid sau varietate?

Un soi este un grup de plante formate prin trecerea unui tip de castravete. Caracteristica sa este sprijinul inițial pentru creșterea plantelor masculine, care ulterior trebuie să pozeze femela. Dar, din moment ce culoarea masculină are nevoie de multă energie, nu este necesar să așteptați un rezultat rapid din aceste plante. Deși există o modalitate de a accelera procesul de maturare, prin eliminarea florilor masculine în modul manual și atunci când planta atinge o înălțime mai mare de 70 cm, stemul principal ar trebui să fie fixat, după care va da lăstari laterale pe care florile vor fi de sex feminin.

Hibridul este un grup artificial de plante care are în principal flori de sex feminin, deși profesioniștii pe astfel de arbuști elimină, de asemenea, inițial flori care se formează pe tulpină sub 70 cm pentru a spori creșterea lăstarilor și frunzișului. Singurul dezavantaj al castraveților hibrizi în fața celor varianți și autoplinificatori sunt, în absența materialului lor de semințe, din fructe suprapuse.

Sucuri de castravete auto-polenizate - plantele au semne de înflorire (stamine și pistil) în florile lor. Avantajul acestei specii este că semințele pot fi recoltate din fructe, pentru a se planta anul viitor și nu pentru a le polina manual.

Soiuri de castravete timpurii și ultra-timpurii

Grad de auto-polenizare Kid

Din acest soi, recolta poate începe să fie colectată după 30 - 38 de zile de la momentul apariției primelor lăstari. Acești castraveți auto-polenizați, timpurii, sunt potriviți atât pentru salate, cât și pentru sărare pentru iarnă. Alți factori pozitivi și negativi includ:

 • Lipsa amărăciunii la făt;
 • Semințele acestor castraveți sunt potrivite numai pentru teren deschis;
 • Fructele nu devin galbene, chiar dacă nu sunt smulse pentru o perioadă lungă de timp;
 • Puteți salva în stare destul de bună timp de 10 zile.

Altai Early

Veți primi primele fructe din soiul auto-polenizat la aproximativ 38 de zile după plantarea semințelor. Zelenets este de dimensiuni medii, cu ceasuri mici dar durabile, fructele în sine au o formă elipsoidă și nu depășesc o lungime de 10 - 15 cm. Calitățile de aromă ale acestui soi sunt la un nivel mediu, iar fructele obținute sunt potrivite în principal pentru a fi utilizate în formă brută.

elegant

Semințele de acest soi sunt puse în vânzare ca maturizare precoce și justifică această numire, dar numai pe teren deschis. În acest caz, prima recoltă este obținută la aproximativ 40 de zile după plantarea semințelor. Acestea ajung la o lungime maximă de 13 cm, dar pentru sărare este mai bine să se folosească fructe de până la 9 cm lungime, iar castraveții mari pot fi consumați prime. Semințele dau cele mai bune rezultate în câmp deschis, dar în sere randamentul scade ușor.

Zozulya

Semințele de soi cu auto-polenizare vor fi aclimatizate pe orice sol, chiar și le plantează într-un apartament pe pervazul ferestrei, nu veți reduce cantitatea de recoltă. După plantarea semințelor, primul Zelentsy va începe să fie legat la 45-48 de zile. Caracteristicile distinctive din această clasă vor fi:

 • Dulceața fructului;
 • Formă cilindrică cu tuberculi mici;
 • Rezistență semnificativă la boală;
 • Utilizarea universală în produsele alimentare;
 • Abilitatea de a planta semințe într-un alt tip de sol.

F1 voiaj

Se referă la aspectul parthenicar. După ce ați plantat semințele, primul ovar va apărea după 35 de zile. Ca aproape toate soiurile timpurii de auto-polenizare de castraveți, Voyage nu este potrivit pentru sărare, deoarece pielea de soiurile timpurii este subțire și absoarbe puternic umiditate.

Este important! Este de remarcat faptul că perioada de recoltare după plantarea semințelor timpurii de castraveți este, de obicei, oarecum mai scurtă decât cea a maturării târzii.

Acest lucru se explică prin faptul că hrănirea fătului vine direct din sistemul rădăcină și, la rândul său, se oprește în urma apariției primelor ovare. Pe fața unui model direct, apariția rapidă a lui Zelentsov nu permite să se formeze o rădăcină puternică, iar vitalitatea sa este suficientă doar pentru o perioadă scurtă de fruct.

Aprilie F1

Acesta aparține familiei de maturare precoce, iar după ce plantați semințele, vă puteți pregăti pentru recoltare de aproximativ 45 - 52 de zile. Soiurile auto-polenizate, cum ar fi aprilie, au, de obicei, semne masculine și feminine în floare. Zelenets este decorat cu spini albi mari, ajunge la o lungime de până la 20 cm. Este destul de rezistent la unele dintre cele mai frecvente boli (mucegaiul și rădăcina rădăcinii).

Nightingale F1

După ce au plantat semințe, prima recoltă poate fi așteptată din acest soi deja timp de 50 de zile, cultivată în principal pe teren deschis. Fructele au o culoare verde bogată, o greutate medie de 70-90 de grame și o lungime de până la 10 cm. Mulți locuitori de vară o cresc cu succes în sere, arborii de dimensiuni medii sunt rezistenți la multe boli.

Springwell F1

Acest hibrid polenizator de albine începe să fructifică în a 55-a zi după ce plantați semințele. Deși soiul este polenizat de albine, are în principal flori de sex feminin. Destul de potrivit pentru cultivarea în sere, dar în câmpurile deschise nu se produce nici un rău. Zelentsy aceste soiuri ajung la mase în 100-120 gr. și lungimi de 8 - 10 cm, au o formă ciudată. Boli, cum ar fi bacterioza, mucegaiul, antracoza și spanzarea acestui soi nu sunt periculoase. Cu grijă de la un tufiș puteți obține până la 8 kg de castraveți.

Decapotarea F1

Crescătorii au reușit să aducă cele mai reușite soiuri de maturare pentru decapare - acesta este unul dintre ele. Perioada de recoltare începe după 50-55 de zile de la momentul plantării semințelor. Acest cultivar este în principal cultivat în câmp deschis. Bushul în sine are parametrii medii pentru creșterea înălțime și lățime, iar fructele din acesta sunt obținute în lungime de 10-12 cm și cântăresc până la 125 de grame.

F1 primăvară

Primele lăstari apar după o săptămână din momentul plantării semințelor, după alte 43-48 de zile, se pot aștepta primele fructe. Varietatea însăși este destinată terenului deschis și închis. Acestea sunt castraveți auto-polenizați cu flori de sex feminin, cu o formare destul de moderată a sporilor. Zelentsy înșiși au spini negri pe suprafața lor. Aceste cornișoare sunt aproape cele mai scurte, de numai 9-10 cm lungime, și cântăresc 80-100 de grame. Acest hibrid este extrem de rezistent la toate tipurile de mucegaiuri și rădăcini de rădăcini.

Gerda F1

Acest soi începe să dea roade pentru aproximativ 50 - 55 de zile de la însămânțarea semințelor în pământ. Acesta aparține auto-polenizată, dar culoarea este predominant feminină. Este folosit pentru cultivarea în sere și în câmp deschis. Zelentsy are o culoare bogată în culori strălucitoare, cu dungi albe longitudinale, care se îngustează la bază. Ele sunt lipsite genetic de amărăciune. Au o lungime relativ scurtă a fructelor de până la 10 cm și o greutate de până la 100 de grame. Soiul este destul de rezistent la boli.

Claudia F1

Autoprenlinate flori apar pe ea de 43-45 de zile de la momentul semințelor sunt plantate. Gradul este destinat focarelor, serelor și terenurilor deschise, nu se înrădăcinează pe un prag de fereastră. Fructele sunt verde închis cu dungi de culoare deschisă. Zelenetul are de obicei o lungime de 8-9 cm, tufișul are rezistență complexă la bolile obișnuite.

Cupidon F1

Una dintre cele mai vechi soiuri. Perioada dinainte de apariția primelor ovare pe un tufiș este de aproximativ 42 - 45 de zile, cu condiția ca semințele să fie plantate în luna mai. Dacă îndepliniți toate cerințele, până la sfârșitul lunii iunie vă va face fericiți cu verdețuri coapte de lungime de 8 până la 10 cm și formă rotunjită. Hibridul în sine este paranoicarpic, iar semințele germinate cu succes la o temperatură medie de +10 grade.

concluzie

Desigur, nu este vorba de toți castraveții timpurii care sunt vrednici de atenție. Crescătorii din fermele agricole aduc anual o mulțime de hibrizi noi și soiuri de auto-polenizare, astfel încât mulți au ales deja pentru ei înșiși liderii care sunt perfect aclimatizați într-o anumită zonă climatică. Sperăm doar că această listă va fi de interes atât pentru grădinarii novici, cât și pentru grădinari experimentați care au decis să își extindă cunoștințele.

Vizionați videoclipul: Cultivarea zmeurului evoluția plantelor în anul 2 (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send