Grădinărit

Cele mai bune soiuri de dovleac auto-polenizat

Pin
Send
Share
Send
Send


Recolta de dovleac depinde direct de cât de bine a trecut polenizarea florilor. În acest caz, principalul polenizator este insectele, care, din mai multe motive, își pot face "nedrept" locul de muncă și îl pot lipsi pe proprietarul culturii. Puteți evita astfel de probleme chiar și în stadiul de selectare a semințelor.

Astfel, varietățile de dovleac auto-polenizate vă permit să obțineți o cultură stabilă, indiferent de vreme, prezența insectelor și alți factori. Și crescătorii oferă o gamă largă de astfel de dovlecei, care permite fiecărui grădinar să găsească o legume la gustul tău. Serurile populare auto-polenizate adaptate pentru cultivarea în zone deschise, precum și în sere și sere, sunt enumerate mai jos.

Soiuri timpurii

Soiurile de maturare timpurie, auto-polenizate, care cresc cu succes în interior la începutul primăverii, fac posibilă obținerea primei culturi în perioada mai-iunie. Dacă există o seră încălzită, recolta poate fi obținută chiar mai devreme. Dacă este necesar, puteți utiliza o metodă de răsaduri de creștere. Pentru astfel de recolte timpurii, un grădinar este prezentat mai jos cu cele mai bune soiuri de dovleac auto-polenizat.

Kawili F1

Acest hibrid a fost creat de selecția olandeză. Fructele se maturează în 40-45 de zile după germinarea semințelor. Planta este cultivată cu succes atât în ​​sere cât și în zone deschise. Bushul este compact, ceea ce vă permite să aveți 4 plante pe 1 m2 sol. Planta poartă fructe pentru o perioadă lungă de timp, până la sfârșitul toamnei. Randamentul soiului ajunge la 9 kg / m2.

Fructele nu depășesc lungimea de 22 cm, greutatea lor medie este de 320 g. Forma fructului este cilindrică, culoarea coajei este verde deschis, carnea de dovlecel este albă sau cu o ușoară verde. Gustul legumei este excelent: pasta este suculentă, delicată, crocantă. Cu toate acestea, datorită conținutului scăzut de zahăr, producătorul nu recomandă consumul acestuia în stare proaspătă. În același timp, legumele sunt excelente pentru prepararea mâncărurilor culinare și a preparatelor de iarnă.

Este important! O trăsătură distinctivă a soiului este rezistența fructelor la maturare.

Vedeți exemplul culturilor de dovlecei Kavili F1 cultivate cu auto-polenizare pe următorul videoclip:

Iskander F1

Squashul este un hibrid parthenocarpic. A fost crescut în Olanda, dar este deosebit de popular în latitudinile naționale, deoarece este capabil să facă față fructelor abundente chiar și la temperaturi scăzute de vară și condiții climatice nefavorabile. Soiul este copt timpuriu, iar fructele sale se coace deja în 40-45 de zile după germinarea semințelor. Cultura este rezistentă la multe boli, inclusiv la cele caracteristice mediului de seră cu umiditate ridicată.

Iskander F1 este cultivat cu succes în zone deschise și protejate. Se recomandă însămânțarea semințelor de dovlecel în luna aprilie. Tufurile sunt în poziție verticală, compactă, se recomandă să fie așezate pe 4 bucăți pe 1 m2 sol. Soiul este caracterizat printr-un randament ridicat până la 15,5 kg / m2.

Fructele au o culoare verde deschis. Pielea lor este foarte subțire, delicată. Lungimea dovlecelului ajunge la 20 cm, greutatea medie a unui fruct este de aproximativ 500 g. Carnea de dovleac este albă sau cremoasă și se remarcă prin sensibilitatea și suculența sa deosebită. Vedeți soiurile de dovlecei Iskander F1 pot fi în fotografie.

Pe video puteți vedea regulile de creștere a acestui soi, evaluați randamentul, auziți feedback de la un fermier cu experiență:

Parthenon F1

Acest hibrid este, de asemenea, un reprezentant al selecției olandeze. Autopilinarea florilor acestei plante vă permite să obțineți o recoltă bogată de până la 15 kg / m2 chiar și în cele mai nefavorabile condiții meteorologice, precum și în mediul de barieră pentru insecte (sere, sere). Planta este compactă, nu foarte în creștere, astfel încât densitatea recomandată de semințe de însămânțare 3-4 bucăți pe 1 m2 sol. Fructele se coace timp de 40-45 de zile după germinare. Zucchini se caracterizează printr-o perioadă de fructe deosebit de lungă, până la sfârșitul lunii septembrie.

Zucchini soiurile Parthenon F1 au o culoare verde închis. Forma lor este cilindrică, netedă, netedă. Carnea fructului este verde deschis, suculentă, densă, gustoasă. Zucchini este potrivit nu numai pentru prepararea mâncărurilor culinare, conservării, dar și pentru consumul în formă brută. Legume adecvate pentru depozitarea pe termen lung. Lungimea fătului ajunge la 20-25 cm, în greutate aproximativ 300 g.

Suha F1

Hybrid Sukha F1 aparține categoriei ultra-rapide, deoarece poate satisface fructele sale după 35-40 de zile după apariția materialului săditor. Perfect adaptate pentru cultivare în zone deschise, precum și în sere, sere. Se recomandă însămânțarea semințelor în luna mai cu o frecvență de 3 tufări la 1 m2 sol. Planta solicită adăparea regulată, slăbirea, plivirea, hrănirea. În recunoștință pentru o îngrijire corespunzătoare, soiul poartă fructe de până la 13 kg / m2.

Squashes mici, de până la 18 cm lungime, cântărind până la 700 g, sunt vopsite într-o culoare verde deschis. Pe suprafața lor există mici pete luminoase. Coaja fructului este subțire, netedă. Carnea legumelor este dură, densă. Acesta conține o cantitate mare de substanță uscată, deci calitatea nu are un suc special. Fructele pot fi stocate pentru o perioadă lungă de timp după recoltare. Fotografii de dovlecei din acest soi pot fi văzute mai jos.

Sangrum F1

Hibrizii timpurii, hibrizii auto-polenizați. Fructele se coace timp de 38-40 de zile după germinarea semințelor. Este posibil să crească cultura atât pe un teren deschis, cât și în focare. Plantele adulte sunt reprezentate de bucșe compacte, care le permit să fie plasate în 4 bucăți pe 1 m.2 sol. Cel mai bun moment pentru însămânțarea semințelor este luna mai. Soiul este caracterizat de fructul prietenos.

Zucchini are o culoare verde deschisă a coajei. Forma sa este cilindrică, netedă. Carnea fructului este verzui, dulce, densitate medie. Legumele conțin o cantitate mare de substanță uscată și zahăr, ceea ce îl face nu prea suculent, dar potrivit pentru utilizare în formă brută. Greutatea medie a unui dovlecel ajunge la 350 g

Este important! Randamentul soiului este relativ mic - până la 5 kg / m2.

Cele de mai sus sunt cele mai bune soiuri de dovleac auto-polenizat. Ele sunt perfect adaptate condițiilor climatice medii și sunt capabile să producă un randament stabil indiferent de factorii externi. Unele dintre ele au randamente record, iar unele sunt mari pentru consumul brut. Soiurile au o perioadă de coacere timpurie, ceea ce permite primirea primei recolte la începutul verii.

Soiuri unice

Nu sunt multe dovleacuri auto-polenizate. Spre deosebire de castraveți, ele sunt o noutate relativă pe piața semințelor, totuși, datorită gustului și nemulțumirii lor ridicate, ele sunt populare cu grădinarii și au câștigat multe feedback pozitiv din partea acestora.

Printre soiurile parthenocarpice obișnuite, există tipuri de dovlece unice, care, pe lângă randamentele ridicate și nemulțumirea față de condițiile meteorologice, atrag atenția asupra formei neobișnuite a unui tufiș sau a unui fruct, colorarea dovleceilor. Aceste soiuri unice includ:

Atena Polka F1

Alegerea semințelor, acordați involuntar atenție acestor dovleacuri portocalii strălucitoare. Ele sunt auto-polenizate și capabile să suporte fructe abundent chiar și în cele mai mici condiții meteorologice. Planta este un hibrid, adaptat pentru cultivare în teren protejat și deschis. Are rezistență la multe boli.

Se recomandă însămânțarea semințelor acestui soi în mai, când temperatura pământului nu este sub +100C. Perioada de maturare a fructului este de aproximativ 50-55 zile după germinarea semințelor. Tufișurile sunt plante mici, care vă permit să plasați 4 tufări la 1 m2 teren. Unii grădinari preferă să semenă 2-3 semințe într-un singur puț imediat, iar după germinare, plantele mai slabe sunt îndepărtate.

Avantajul unui grad, fără îndoială, nu este numai culoarea strălucitoare a unui fruct, ci și gusturile excelente de celuloză. Este cremoasă, suculentă, delicată și foarte dulce. Utilizați-l în cea mai mare parte proaspătă, dar este potrivit pentru conserve. Dimensiunile fructelor sunt mici: lungimea de până la 20 cm. Randamentul soiurilor ajunge la 11 kg / m2.

Este important! Zahărul portocaliu conține o cantitate mare de caroten și alte oligoelemente utile pentru organismul uman.

Medusa F1

Acest hibrid și-a luat numele datorită formei complicate a bucșei, care poate fi văzută în fotografia de mai jos. Planta compactă nu ocupă mult spațiu, poate fi cultivată în sol deschis sau în sere. O varietate auto-polenizată este considerată super-timpuriu, iar fructele ei se coacă 35 de zile de la semănat. Medusa F1 are un randament ridicat de până la 9 kg / m2.

Squashes de această clasă sunt în formă de club, neted, vopsit o culoare verde deschis. Carnea lor are și o nuanță verzui, dense, dulce. Coaja este subțire, delicată, nu grosieră atunci când fructele coapte. Legumele nu conțin aproape nicio cameră de semințe. Lungimea medie a dovlecelilor este de 25 cm, greutatea ajunge la 800 g.

Este important! Zucchinele mature din acest soi pot fi păstrate pentru o perioadă lungă de timp, până la debutul noului sezon.

Fructe de copac F1

Squashes pe copac - pentru cineva fantezie, dar pentru cineva cultura reală în grădină. Hibridul auto-polenizat "Fructul Zucchini F1" este o plantă plină, cu o lungime de 4-5 metri. Lacurile lungi au o asemenea putere încât sunt capabile să se învârtă peste suporturi, adesea copaci. În acest dovlecel a avut loc cu succes până la maturitate completă.

Cultura îngrijire îngrijită, rezistentă la temperaturi extreme și secetă. Squashul nu are aproape flori goale și fructe abundente. Soiul este timpuriu, iar fructele sale se maturează în medie 70 de zile după germinarea semințelor. În general, cultura aduce fructe până la sfârșitul toamnei.

Vegetalul este mic, de până la 14 cm lungime, vopsit într-o culoare verde deschis. Pielea lui este subțire, nu se înțepenește pe măsură ce fructul se coace. Gusturile se topesc bine. Squashes sunt potrivite pentru prepararea mâncăruri culinare.

concluzie

Alegerea soiurilor polenizate de dovlecei este deja cheia unei recolte bune. Cu toate acestea, cu respectarea regulilor de cultivare a culturii, randamentul și gustul oricărui soi pot fi îmbunătățite semnificativ. Aflați mai multe despre cultivarea de dovlecei poate fi în film:

Vizionați videoclipul: Noah Wilson-Rich: Every city needs healthy honey bees (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send