Grădinărit

Soiuri de ardei grași pentru cultivarea în interior

Pin
Send
Share
Send
Send


Ardeiul fierbinte este cultivat acasă ca un condiment și ca plantă ornamentală. Fructele multicolore dau frumusețe deosebită bucșei. În procesul de maturare, ele schimbă culoarea de la verde la galben, violet închis și roșu. Semințe plantate în orice moment al anului. Plantele au nevoie de multa lumina soarelui, umezeala cu moderatie. Mai mult, sunt enumerate principalele soiuri de ardei iute pentru cultivarea în interior.

Alegerea soiurilor pentru cultivarea acasă

Pentru cultivarea în mediul interior sunt cele mai potrivite soiuri cu fructe mici. Ei dezvoltă un sistem compact de rădăcină, care este suficient pentru a crește o cuvă de flori. Ardeii toleranți la umbră sunt deosebit de potriviți pentru plantarea pe pervaz.

Sfat! Nu se recomandă să se ia semințe pentru plantarea fructelor cumpărate în magazinele de legume. Aceste soiuri nu sunt destinate creșterii acasă.

Deși fructele par foarte mici, planta din care au fost colectate ar putea ajunge la o înălțime de doi metri. De asemenea, aceste specii sunt exigente pentru iluminat și hrănire. Cultivarea unor soiuri pe pervazul ferestrei nu este posibilă.

Pentru reproducerea în interior este mai bine să cumpărați un sac de semințe într-un magazin de specialitate. Mai mult, o prezentare generală a celor mai interesante soiuri de ardei iute cu fructe de diferite forme.

Soiuri interioare

Varietățile și hibrizii de piper interior uimi cu o varietate de forme. Cu toate acestea, cele mai cunoscute sunt păstăile alungite. În plus, unele soiuri sunt listate cu fotografii.

meduză

Varietate timpurie cu fructe comestibile. Înălțimea tufișului este mică, până la 20 cm. Fructele cresc până la 5 cm în lungime, alungite în formă, ușor curbate. La atingerea maturității biologice, culoarea ardeilor se schimbă de la galben la roșu. Planta solicită condiții de mediu: se dezvoltă bine pe soluri fertile, cu aer suficient de intens și ușor și umed.

Aladdin

Soiul ultrafast, diferă fructul abundent. În condițiile de cameră, înălțimea tufișului atinge o medie de 40 cm. Fructele cresc în formă de conuri alungite. Au o claritate pronunțată, au o aromă plăcută. Pe măsură ce se maturizează, ardeii devin mai întâi violet sau cremă, apoi devin roșii.

Lumina

Soiul este potrivit pentru cultivarea acasă. Se referă la mediu timpuriu, primii copți se coacă în 115-120 de zile de la apariția lăstarilor. Fructele au o culoare roșie aprinsă, forma este alungită, pielea este netedă. Gust tradițional de piper. Bush crește mediu, fructele sunt relativ mari - până la 45 g.

Poinsettia

Acest soi produce, de asemenea, fructe alungite, care, pe măsură ce se maturizează, dobândesc o culoare roșie. Ele sunt situate la capetele ramurilor sub forma unui buchet, deci arata decorativ. Înălțimea bushului este de aproximativ 30-35 cm. Lungimea fructului ajunge la 7,5 cm. Are un gust foarte ars.

Garda de Fire

Bushul este plin de fructe, ardeii cresc cu 5,5 cm lungime și se fixează pe ramuri în sus. Planta este scăzută, 25-30 cm. Pe măsură ce fructul se coace, se schimbă culoarea. Dar, deoarece ardeii noi apar în mod regulat, păstăi roșii, violete, galbene și verzi pot fi prezenți pe buștar în același timp. Diferă în claritatea exprimată.

Arborele exploziv

Acest soi este altul original original. Este de dimensiuni de numai 20-30 cm, dar este puțin probabil să fie observat pe pervazul ferestrei, deoarece are frunze violete închise. Primele fructe pot fi asteptati in 115-120 de zile de la descoperirea lăstarilor. Peppers au o claritate pronuntata, isi schimba culoarea in timp ce matureaza. Ripe fructele sunt roșii, alungite, mici în dimensiune - 2,5 cm lungime.

Pește observat

Următorul soi pentru cultivarea în interior este exigent pentru îngrijire: are nevoie de udare abundentă și de fertilizare. Arborii cresc până la 30 cm în înălțime, au frunze dense. Fructele sunt alungite cu un vârf rotunjit. În primul rând, piperul crește în dungi, cu dungi verde și verde alternante. În stadiul de maturitate biologică, devine roșu.

confeti

Acest soi este caracterizat de un arbust frumos de dimensiuni reduse - de până la 40 cm. Acesta aparține ardeilor întăriți târziu, iubește căldura și lumina, iar udarea abundentă este obligatorie pentru plante. Fructele de diferite culori cresc în același timp pe bucșă, ajungând la 7 cm în lungime. Randamentul este ridicat.

salut

Acest soi formează un tufiș perene. Planta necesită căldură, udare suficientă și fertilizare regulată cu compuși organici și minerali. Cu toate acestea, Bush tolerează umbrirea, nu are nevoie să se prăvăli. Are un fruct în formă de con, pielea este netedă sau cu o ușoară nervură. Greutatea unui piper este de aproximativ 6 g, grosimea peretelui este de 1 mm. Fructele maturate au culoare portocalie.

Maghiară galbenă

Tratarea claselor de maturitate precoce. Formează o bucată compactă cu o înălțime de până la 50 cm, care aduce fructe în formă de conuri alungite, subțiri, cu pielea netedă și aromă plăcută. Greutatea unui ardei atinge 60 g, are pereți destul de groși - 4 mm. Este rezistent la scăderea temperaturii. În maturitatea tehnică, fructele sunt colorate în culoarea galbenă și devin roșii când sunt coapte.

Soiuri cu fructe neobișnuite

Nu toate soiurile de piper interior poartă fructe alungite. Există destul de multe varietăți cu ardei rotunzi sau alți ardei. Apoi, una dintre cele mai comune soiuri este listată.

Vara indiană

Planta creste bine la umbra si nu necesita ingrijire deosebita. Formează un tufiș compact, voluminos, cu frunze mici. Flori alb sau cerneală. Ardeii cresc în diferite forme și culori, există o claritate pronunțată.

Habanero Red

Acest soi aduce fructe foarte dureroase, are un randament ridicat. Forma ardeilor seamănă cu Physalis. Ele ajung la o dimensiune de 4 cm, o coaja cu o suprafata cu nervuri, au o aroma placuta de fructe. Greutatea unui fruct este de 15 g. Bush are nevoie de udare abundentă.

curcubeu

Gradul aduce fructe mici de formă rotunjită, arată decorativ. Vârful este ușor alungit. Fructele se schimbă în culori pe măsură ce se maturizează, de aceea pe arbuș sunt în același timp și ardei multicolori.

clopot

Aceste fructe au forma originală a floarei de clopot. După atingerea maturității biologice, ele obțin o culoare stacojie. Diferă în gustul combinat: "petalele" dulce, claritatea se simte mai aproape de miez. Condimente picante pentru feluri de mâncare din carne.

Nosegey

Acesta aparține celor mai compacte soiuri. Bush crește la o înălțime de 15 cm, piperul rotund are și o dimensiune miniaturală. În timp ce se maturizează, culoarea se schimbă de mai multe ori: prima verde, apoi cremă, galbenă și, în final, roșie. Pentru această plantă cu fructe rotunde, este suficient un vas mic de litru. Gustul de ardei moderat picant.

Ryabinushka

Una dintre cele mai decorative soiuri. Frunzele au o formă neobișnuită, asemănătoare cu o barcă, cu marginile răsucite în interior. Ardeii sunt rotunzi, mici, care amintesc de fructe de padure rowan. Fructe sunt plasate în interiorul frunzelor.

Cum să ardeți ardeii acasă

Plantarea ardeilor interiori decorative pe pervazul ferestrei este practică, fructele sunt folosite ca condimente și chiar ca un medicament. Pentru ca planta să fie puternică și să se dezvolte corect, trebuie să urmați câteva recomandări.

  1. Pentru plantare este de a lua semințe de fructe coapte.
  2. Pentru ardei interiori, este preferabil solul fertilizat, merită adăugat mai mult humus.
  3. Semințele germinează mai bine dacă sunt pre-înmuiate.
  4. Este necesar să se monitorizeze umiditatea moderată a solului: este imposibil să se usuce peste sol, dar udarea excesivă nu este utilă.
  5. Dacă în timpul iernii se plantează ardei iute, planta nu este fertilizată suplimentar.

Puteți să ardeți ardei pe pervazul ferestrei în orice moment al anului. Nu este necesar să așteptați primăvara. Cu toate acestea, plantarea în toamna sau iarna are propriile caracteristici. Cu o scurtă zi de lumină, lăstarii nu sunt întinși. Suspendat creșterea lor, sistemul rădăcină continuă să evolueze. Când lumina soarelui devine mai mare, bushul de origine începe să crească.

Casa Pepper Care

Pentru ca planta să se dezvolte în mod corespunzător și să aibă fructe bine, este nevoie de un recipient separat. În cazul în care semințele au fost semănate anterior într-o oală comună, la atingerea înălțimii de 5 cm, se recomandă plantarea germenilor.

Este important! Atunci când transplantul de ardei trebuie să protejeze rădăcinile de daune. Pentru a face acest lucru, conținutul vasului trece într-un container nou.

Iluminatul intensiv este important pentru ardei. Zilnic, pentru câteva ore dimineața, expune soarele. Temperatura de creștere este de 10-21 grade.

Atunci când bushul merge la creștere, are nevoie de umiditate suficientă. Cantitatea specifică de apă pe plantă depinde de condițiile din apartament. În cazul în care este fierbinte în cameră, nu va fi superfluă să aperiți piperul în fiecare zi. Nu lăsați solul să rămână uscat. Cel puțin o dată pe săptămână bucșa este pulverizată cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Acest lucru va menține un nivel optim de umiditate și va contribui la legarea ardeilor.

În timpul perioadei de vegetație, planta este fertilizată. O dată pe săptămână este udat cu o compoziție lichidă pentru hrănire. În timpul perioadei de stabilire a fructelor, udarea este mai frecventă și îngrășământul nu mai trebuie adăugat.

Când se termină sezonul fructifer, ramurile sunt tăiate la o treime. Apă planta nu este atât de intensă, dar asigurați-vă că solul nu se usucă.

Dacă premisele creează condiții potrivite pentru ardei, creșterea și dezvoltarea plantei vor continua iarna. Există informații că fructarea tufișului într-un loc nu poate să înceteze timp de cinci ani. O astfel de plantă va deveni o decorare neobișnuită a camerei. Acesta este folosit ca un condiment și chiar un remediu pentru nevralgie și alte boli.

Pin
Send
Share
Send
Send