Grădinărit

Cele mai bune soiuri de ardei grași pentru Siberia

Pin
Send
Share
Send
Send


Cultivarea piperului bulgar în climatul aspru al Siberiei este dificilă. Totuși, dacă depuneți toate eforturile, respectând anumite condiții de îngrijire - se poate face. În condițiile climatice ale Siberiei, este mult mai dificil să se obțină semințe bune din semințe. Acesta trebuie acoperit în mod constant cu un film dintr-o lovitură rece sau plantat în sere. Cel mai bine este pentru Siberia să ia semințe timpurii de piper. În vara scurtă vor avea timp să aducă recolta. Alegerea materialului pentru semințe trebuie să acorde atenție ambalajului. Semințele de ardei bulgărești potrivite pentru cultivarea în Siberia vor fi etichetate cu inscripția corespunzătoare.

Câteva reguli pentru însămânțarea semințelor de piper

Pentru ca semințele de ardei să se înmulțească bine și răsadurile sănătose ies din ele, trebuie să urmați regulile de bază ale tehnologiei agricole agricole. Grădinarii experimentați sunt sfătuiți să facă următoarele:

 • Ultimul deceniu al lunii februarie este cel mai bun moment pentru însămânțarea semințelor de piper pentru Siberia. Alegerea unei astfel de perioade timpurii este determinată de germinarea lungă a semințelor. Primii împușcă pe suprafața pământului în jurul valorii de mijlocul celei de-a patra săptămâni. În plus, în acest moment este necesar să se adauge 45 de zile de creștere a răsadurilor înainte de a le planta în pământ.
 • Ardeii care se cultivă încep cu alegerea soiurilor adecvate. Vom vorbi mai departe despre ele. Semințele trebuie achiziționate în magazine specializate. Este mai bine dacă grădinarul are propriile sale semințe colectate din recolta de anul trecut. Aceste boabe au o viteză mare de germinare, deoarece s-au adaptat deja la condițiile locale. În cazul în care se decide să crească hibrizi, atunci astfel de semințe va trebui doar să cumpere.
 • Orice semințe de cea mai bună calitate nu dau germinare 100%. Boabele sărace înainte de plantare sunt detectate în apă sărată. Consistența soluției este pregătită în jur de 5%, punând semințele acolo timp de aproximativ 10 minute. Băuturile bune sub greutatea lor se scufundă în fundul rezervorului cu apă sărată, iar bomboanele plutesc la suprafață. Ei vor trebui să strângă și să arunce.
 • Apa sarata este drenata impreuna cu seminte bune prin tifon. Granulele rămase în tifon sunt legate cu o pungă, spălate cu apă curată, apoi scufundate într-o soluție de mangan de 5% timp de o jumătate de oră. Semințele preparate sunt expuse pe o placă acoperită cu bumbac sau mai multe straturi de tifon, umezite periodic până când sunt pline. De obicei, acest lucru se întâmplă într-o săptămână. De îndată ce apar urmele de grâu și germenii mici, acestea sunt plantate în recipiente. Partea inferioară a rezervorului este umplută cu lut expandat. Este necesar pentru drenaj. Solul pregătit cu nutrienți este mai bine să cumpere gata.

  Este important! Grădinarii experimentați sunt sfătuiți să stropi în containere suprafața solului cu cenușă de lemn. Va salva răsadurile de la bolile fungice.

 • Semințele sunt așezate într-un pământ umed, nu mai mult de 2 cm. Acoperiți optim solul de sus cu un strat de 5 mm de nisip de râu. Containerele acoperite cu un strat transparent și puse într-un loc întunecos.

După apariția germenilor, filmul este scos din recipiente și așezat pe locul luminat. Răsadurile trebuie să primească maximum de lumină, altfel plantele vor fi extrase.

Pe video puteți vedea însămânțarea semințelor:

Noi soiuri noi

Este timpul să alegeți cele mai bune soiuri pentru Siberia. Pentru claritate, le vom lua în considerare cu fotografii, dar aș dori să încep cu produse noi.

curtezan

Această varietate de crescători de ardei crescuți în Siberia de Vest. Cultura se referă la perioada de maturizare timpurie. O plantă ascuțită crește până la maxim 50 cm în înălțime. Forma fructului seamănă cu un butoi mic. În stadiul inițial de maturare, ardeii sunt albi cu o tentă verzui și la atingerea maturității se transformă în galben strălucitor. Carnea este suculentă, de până la 8 mm groasă. Legumele coapte cântăresc aproximativ 200 g. Cultura este considerată a fi cu randament ridicat, iar fructele sale au o prezentare excelentă.

moneybags

Un alt soi de recoltă nou cultivat de crescătorii siberieni. Planta se simte bine în paturile deschise și închise. Bushul este puternic și ramificat, dar nu înalt. Planta maximă crește în înălțime de 60 cm. Ardeii maturi sunt de formă conică mare, cu un capăt trunchiat. Până la 15 porumbei pot crește pe un tufiș. Fructe roșii saturate cu pulpă suculentă de 8 mm grosime cântăresc aproximativ 250 g. Cu 1 m2 Puteți colecta 5 kg de recoltă.

Este important! Cultura este rezistentă la condiții meteorologice nefavorabile. Căldura, vraciile sau ploile nu afectează randamentele.

Ciocolată dulce

Vegetația brună de culoare maronie siberiană neobișnuită se numește ciocolată datorită colorării sale. Cu toate acestea, pasta de ardei coapte în interior este roșu. Planta creste la maximum 80 cm in inaltime. Până la maturitate, cultura se referă la soiurile la mijlocul timpului. Carnea suculentă de 6 mm groasă este foarte delicată și are o aromă amară specifică. Piperul acestui soi crește bine în paturi deschise și închise.

Vițel de aur

Acest piper a fost crescut în baza unui hibrid popular și adaptat regiunii Siberiei. Până la maturizare, soiul aparține culturilor timpurii. Înălțimea medie a plantelor cu înălțime maximă de 75 cm. Fructele bogate în galben sunt foarte mari. Unele specimene pot cântări 0,5 kg. Carnea este foarte suculentă, având o grosime de aproximativ 10 mm. Până la 14 porumbei pot crește pe 1 buc.

Separarea celor mai bune soiuri prin timpul de maturare

Grădinarul însuși determină cele mai bune soiuri de ardei. Acum există un număr imens de hibrizi de ardei bulgari, crescuți special pentru regiunea siberiană. Cu toate acestea, dacă o persoană este nouă pentru a cultiva această recoltă, atunci până când găsește cele mai bune soiuri pentru el, va avea nevoie de ajutor inițial. Aici sunt recenzii utile grădinari experimentați care au ajutat la obținerea ratingului.

Ardeii de maturare timpurii

Deci, să începem revizuirea cu ardeii din perioada de coacere timpurie:

 • Soiurile compacte de tufiș "Kolobok" aduc fructe mici de verde. Ardeii din plantă se înalță.
 • Soiul subdimensionat "Topolyn" este probabil cel mai popular în regiunea siberiană. Fructele mature cântăresc aproximativ 150 g.
 • O altă varietate populară de Siberian de piper timpuriu "Montero" aduce fructe de dimensiuni mari. Fructele sunt considerate scop universal.
 • Soiul de soi "Edino" este ideal pentru grădinarii novici. Planta se rădăcină și aduce fructe chiar și în cele mai nefavorabile condiții climatice.
 • Selviya galben ardei au un aspect atractiv. Gustul excelent al fructelor îl face favorit fiecărui grădinar care a încercat să-l crească cel puțin o dată.

Multe alte soiuri pot fi adăugate la această listă, de exemplu, "Latino", "Pinocchio", "Dobrynya Nikitich" etc. Este imposibil să le enumerați pe toate.

Peppers la jumătatea perioadei de maturare

Este timpul pentru a trece ușor la soiurile la mijlocul timpului. Aceste culturi produc, de asemenea, randamente bune de ardei în condiții climatice dure:

 • Soiurile culturii "Înghițiți" se răsucesc perfect în paturile de grădină deschise și închise. Scopul fructului este universal.
 • Ardeiul din soiul "Primul sarbator", adaptat oricaror conditii meteorologice, se remarca prin fructe de dimensiuni mici. Gustul excelent vă permite să aplicați legumele universal.
 • În paturile de grădină deschise și închise, piperul "Gift of Moldova" poartă fructe bine. Gustul fructelor - carnea suculentă dulce.
 • Cultura din Orientul Mijlociu "Victoria" se distinge prin pasta licitativă a fructelor. Planta produce randamente mari, este imună la boli. Ardeiul umed este ideal pentru recoltarea iernii.
 • În ciuda climatului aspru, soiul "Alyosha Popovich" poartă fructe cu piele subțire. Ardeii alungiți sunt considerați destinații universale.
 • Ardeiul cu pereți groși din soiul "Player" este foarte delicat și gustos. Fructele mature devin roșii.

La culturile de mai sus, puteți adăuga ardei "Knight", "Dawn", "Berbec" etc.

Soiuri fructuoase cu fructe foarte gustoase

În această subcategorie am decis să facem soiuri de ardei din Siberia cu gust excelent de fructe. La urma urmei, fiecare grădinar crește în primul rând ardeii pentru consumul propriu, ceea ce înseamnă că fructele trebuie să fie suculente, dulci și carne. Să aruncăm o privire la clasificarea culturilor din această categorie în funcție de recenziile grădinarilor.

Prințul siberian

Cultura se referă la perioada de maturizare timpurie. Prima recoltă din momentul germinării semințelor poate fi obținută după 114 zile. Planta a fost inițial destinată cultivării în câmp deschis sau sub o acoperire temporară a filmului. Adult tufiș mare cu ramuri puternice. Ardeii au o formă conică standard și cântăresc maximum 150 g. Această legumă nu poate fi atribuită fructelor cărnoase, deoarece pereții lor au o grosime de numai 5 mm, dar gustul și aroma excelentă a pulpei au făcut piperul un favorit al multor gospodine. Dimensiunea și forma mică a fructului sunt ideale pentru umplutură.

În stadiul inițial de maturare, legumele au o culoare verde, cu o nuanță gălbuie, iar atunci când este complet coaptă, devine roșie. Productivitatea de la 1 m2 este de aproximativ 4,2 kg. Pepenele se coace împreună.

Este important! În cazul în care sera nu este încălzită, răsadurile acestor ardei sunt plantate la sfârșitul lunii mai la vârsta de 80 de zile. Plantele sunt plantate pe paturi deschise la începutul lunii iunie.

Formatul siberian

Cultura se referă la hibrizii perioadei medii de maturizare și a fost crescută de crescătorii siberieni. Piper are o forma ciudata de cub cu 3 sau 4 camere. Fructele mature din culoarea verde sunt reproduse în roșu bogat. Până la 15 porumbei pot fi legați la un singur bușun la un moment dat. Când se cultivă într-o seră cu un bun dressing, fructele cresc mari, cântărind aproximativ 450 g. Există specimene individuale cântărind 0,5 kg. Pe paturile deschise, ardeii cu greutate mai mare de 400 g nu cresc.

La plantare, materialul săditor se concentrează pe plasarea a 5-7 plante pe 1 m2. O plantă medie înaltă crește până la o înălțime maximă de 80 cm. Aproape 1 kg de recoltă este recoltată de la 1 buc.

Este important! Cultura iubește umiditatea și îmbrăcămintea. Aplicarea târzie a îngrășămintelor minerale va duce la randamente mai mici.

Bocanci din Siberia

Cultura se referă la hibrizii de maturare precoce. Se dezvoltă bine în paturi deschise și sub adăpost temporar de film. Tufurile au o înălțime de maxim 60 cm. Fructele nu sunt foarte mari și cântăresc numai 180 g, dar pulpa este foarte suculentă, până la 9 mm grosime. Ardeii sunt considerați folosiți universal.

Cultura este în mod constant fructuoasă, chiar și în lipsa de lumină și de vreme rece. Semințele încep să germineze la o temperatură de 25 ° CdespreC, totuși, creșteți-l mai mult de 28despreDeoarece nu este recomandat. Primele lăstarii apar după 2 săptămâni, iar după 60 de zile, răsadurile sunt plantate în pământ. În acest moment, planta crește până la 20 cm înălțime, cu maximum 10 frunze.

East Bazaar

Plantei i se alocă tufișuri compacte de până la 70 cm. Peppersul face parte din perioada medie de coacere. Prin randament, acest soi poate fi atribuit și mediei, dar fructele sale roșii bogate sunt apreciate de carnea groasă și suculentă cu gust excelent.

Bonusul siberian

Fructele de aur-portocaliu pot fi obținute prin cultivarea culturilor în paturi de grădină deschise și închise. Piper se referă la perioada medie de maturare cu un randament mediu. Masa maximă a fructului este de 100 g. Porumbul de măsline de mărime mică este ideal pentru umplutura.

colț

O plantă înaltă necesită construirea unui suport, deoarece crește până la o înălțime de 1,4 m. Peppersul se coacă devreme, schimbând culoarea verde deschis în roșu. Cultura este considerată a avea un randament ridicat. Dimensiunea mică a fructelor cântărește maximum 150 g, având pulpă carnatică cu gust excelent.

concluzie

Pentru a creste ardeii siberian poate orice gradinar. Am considerat cele mai bune soiuri de ardei pentru Siberia, potrivit unor producători experimentați de legume. Unii oameni le vor place, și poate cineva va găsi un alt soi ideal pentru ei înșiși. Principalul lucru este să respecte cu strictețe tehnologia agricolă a culturii și să cumpere semințe de calitate.

Videoclipul prezintă cele mai bune soiuri de piper:

Vizionați videoclipul: Vichi Sterpu la EST TV (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send