Grădinărit

Soiuri de vinete lungi și subțiri

Pin
Send
Share
Send
Send


Alegerea unei varietăți de vinete pentru plantare, grădinari, în primul rând, sunt ghidate de gustul și de ceea ce vor folosi fructul. Pentru a crește o cultură versatilă, potrivită pentru prăjire, coacere și conservare, încercați să cultivați soiuri cu fructe lungi. Sunt plăcute și plăcute gustului, pielea nu are o amărăciune caracteristică, iar ultimii hibrizi, crescuți de crescători, nu sunt numai bine conservate, ci și înghețate.

Cultivarea vinetelor lungi

Plantarea și cultivarea soiurilor lungi doar puțin, dar totuși diferă de cele obișnuite. Aceste plante sunt plantare termofilă și iubire în sol deschis într-o perioadă caldă de timp. Dar, înainte de a alege un loc pentru a transfera răsaduri, trebuie să ia în considerare câteva puncte.

Dacă plantați răsaduri în pământ după culturi radiculare și pepeni - pământul trebuie să fie slăbit și fertilizat. Pentru a face acest lucru, 10 kg de humus vegetal și animal adaugă 50-60 grame de superfosfat și 10-15 grame de potasiu. Îngrășământul se aplică pe sol în toamna târzie, când rădăcinile și pepeni sunt îndepărtați și începe lucrul la slăbirea solului pentru iarna.

Atenție! Amintiți-vă că răsadurile de vinete trebuie să fie plantate într-un loc nou de fiecare dată. Întoarceți planta în zona de grădină, în cazul în care a crescut nu poate fi mai devreme de 3-4 ani.

Înainte de a transfera răsadurile de vinete lungi pentru a deschide pământul sau seceta, este nevoie de ciocniri în primăvară. Aceste lucrări se desfășoară în mijlocul sau sfârșitul lunii martie, când solul este complet uscat de zăpadă. În aprilie, în acele locuri unde vor fi paturi cu vinete, introduceți uree (îngrășământ azot).

Cultivarea răsadurilor din semințe

O mare varietate de vinete, precum și cele obișnuite, pot fi cultivate din semințe. Materialul de plantare înainte de însămânțare este calibrat și dezinfectat. Pentru selecția semințelor sănătoase, este necesar să se scufunde întregul material de plantare în soluție salină. După 3 minute, semințele cu frunze întregi se vor scufunda în partea inferioară, iar floatul gol. Boabele selectate sunt spălate de mai multe ori cu apă curentă caldă și apoi uscate la temperatura camerei, împrăștiindu-le pe un șervețel din bumbac.

Semințele unei varietăți lungi înainte de plantarea în sol trebuie germinate. Pentru a face acest lucru, se toarnă materialul de plantare calibrat într-un vas mic sau farfurie, acoperind cu un strat de hârtie filtrată umezită cu un stimulator de creștere. O placă cu semințe trebuie pusă într-un loc cald. După 3-5 zile, trebuie să se rostogolească.

În seră

Dacă aveți de gând să crească răsaduri într-o seră sau o seră - substrat pentru material săditor trebuie să fie pregătite în avans. Pentru aceasta, solul este acoperit cu un strat gros de gunoi de grajd (10-20 cm) si lasat timp de 2-3 saptamani. La începutul lunii martie, materialul de plantare poate fi semănat în astfel de soluri. În plus, toate părțile din lemn dintr-o seră sau o seră sunt tratate cu o soluție de 10% de înălbitor sau var cald.

Este important! Ei bine, calcula timpul de plantare semințe pentru material săditor. Din momentul primelor lăstari până la transferul de răsaduri de soiuri lungi de vinete pe teren deschis ar trebui să dureze cel puțin 2 luni.

Temperatura din sere în timpul creșterii materialului săditor suportă în intervalul 23-250C. Atât timp cât răsadurile se află în seră, temperatura este reglată după cum urmează:

  • Fericit - 18-200C;
  • Noaptea - 12-160S.

Grădinarii experimentați știu cât de important este menținerea unui sistem puternic de rădăcini de vinete în timpul procesului de transplant, astfel încât răsadurile în creștere în seră sau în sere sunt considerate optime pentru obținerea plantelor sănătoase și rezistente la boli.

În containerele de aterizare

Pentru a obține un material de recoltare gustos și bogat de plantare de soiuri lungi de vinete este plantat în humus și turbă plantare containere. Substratul pentru răsaduri preparat din calculul:

  • Humus - 8 părți;
  • Sodland - 2 părți;
  • Korovyak - 1 parte.

Toate componentele sunt bine amestecate și lăsate să stea timp de 1-2 zile. Apoi se adaugă 50 grame de superfosfat, 10 grame de uree și 5 grame de potasiu în 1 găleată din substratul rezultat. Grundul rezultat este umplut în recipiente, astfel încât să ia 2/3 din volumul său. Semințe plantate sunt plantate în ea și stropite cu un strat de sol de 1 cm. Răsadurile sunt udate dimineața, o dată pe zi, și după câteva zile după cum este necesar, solul proaspăt este turnat în ghivece.

Imediat ce răsadurile vinetei lungi sunt cultivate, întărite și pregătite pentru a fi transferate în patul de grădină, solul terenului deschis este pregătit pentru plantare. Pentru a face acest lucru, este fertilizat cu orice îngrășământ superfosfat la o viteză de 250 g pe 1 m.2.

Cum să crească răsaduri de vinete "Long purpuriu"

Dintre toate varietățile lungi de soi de vinete "Purple Long" este cel mai faimos pe teritoriul Rusiei centrale. Luați în considerare creșterea răsadurilor de vinete lungi pe exemplul acestui soi.

În primul rând, trebuie spus că toate vinetele lungi au nevoie de hrănire regulată. Acest lucru este valabil pentru materialul săditor și pentru planta însăși, până la maturitatea completă a culturii.

Pentru soiurile de răsaduri "Long purple" utilizați următorul îngrășământ (pentru 1 găleată de apă):

  • Sare de potasiu 15-20 g;
  • Sulfat de amoniu - 20-25 gr.

Printre îngrășămintele organice, când se cultivă vinete lungi, grădinarii folosesc tulbureala, îngrășămintele de pasăre și mulleinul. În același timp, excrementele de pasăre sau mullein înainte de începerea fermentării sunt fermentate preliminar în recipiente în vrac timp de 7-8 zile. Masa rezultată se diluează cu apă, în raport:

  1. O parte din îngrășămintele de pasăre pe 15 părți de apă;
  2. O parte din muline 5 părți de apă;
  3. O parte a șlamului în 3 părți de apă.

Răsaduri tinere de soiuri lungi de vinete sunt recomandate pentru a hrăni, alternând îngrășăminte organice și azot.

Prima dată când răsadurile sunt fertilizate în 7-10 zile de la apariția primelor lăstari, cea de-a doua este efectuată în alte 10 zile.

Este important! După fiecare procedură de hrănire, vinetele tinere trebuie să fie udate cu apă curată și stabilă.

Două săptămâni înainte de transplantarea soiurilor de "Long Purple" în pământ, răsadurile trebuie să fie întărite. Dacă creșteți răsadurile într-o seră, atunci cadrul se deschide mai întâi timp de 1-2 ore, iar apoi, crescând treptat timpul, aduceți întărirea până la 8-10 ore pe zi. Este foarte important să țineți cont de temperatura aerului. Dacă primăvara intârzie și temperatura abia ajunge la 10-12 după-amiaza0C, timpul de întărire trebuie redus.

2-3 zile înainte de transferul materialului săditor, asigurați-vă că tratați vinete cu o soluție de sulfat de cupru (50 g de substanță sunt luate pe o găleată cu apă). Acest lucru va împiedica posibila dezvoltare a bolilor fungice.

În sol deschis, soiul Long Purple este plantat numai atunci când răsadul este cultivat pe deplin și are cel puțin 5-6 frunze întregi.

Atenție! Amintiți-vă de momentul transferului de material săditor! Dacă păstrați răsadurile de vinete într-o seră timp de cel puțin 5-7 zile, acest lucru va afecta în mod semnificativ sezonul de creștere și cantitatea de recoltă.

Vinetele "Long Purple" se referă la cele mai bune soiuri de maturare și producție timpurie. Termenul de coacere a fructului este de 90-100 de zile, înălțimea tufișului nu depășește 55-60 cm.

Fructe în perioada de maturitate completă ajunge la o lungime de 20-25 cm, au o culoare violet închis. Greutatea unei vinete - 200-250g. Gradul are produse și gusturi excelente, este utilizat pe scară largă în conserve și sărare. O caracteristică distinctivă a soiului este un sezon de creștere lungă, cu un randament "prietenos" de fructe.

Cele mai bune soiuri de vinete lungi

Pe rafturile de magazine și piețe de astăzi puteți vedea un număr mare de semințe de vinete, o varietate de forme și culori. Printre acestea se numără vinetele lungi recomandate pentru plantare în regiunile sudice și în centrul Rusiei. Aici sunt doar câteva soiuri, cunoscute printre agricultori, datorită randamentului ridicat și gustului excelent.

banană

Varietatea se referă la maturarea precoce. Perioada de maturare a fructelor este de 90-95 de zile de la momentul apariției.

Rezistent la scăderea temperaturii în aer și pe sol, boli virale și fungice. Răsadurile pot fi cultivate atât acasă, cât și într-o seră pe teren deschis.

Greutatea medie a fructelor este de 150-170 grame, lungimea - până la 25 de cm. O caracteristică distinctivă a vinetei - fructul, când este coaptă, este oarecum curbată, seamănă cu forma unei banane.

Cel mai blând

Acest soi face parte din maturitatea de mijloc. Culturile din regiunile calde încep să fie recoltate la începutul lunii august, în regiunile nordice - la începutul și la mijlocul lunii septembrie. Lungimea fătului este de 20-22 cm, iar diametrul ajunge adesea la 6-7 cm. Greutatea medie este de 200-250 grame. Particularitățile soiului - tufișurile pe teren deschis cresc în dimensiuni de până la 100-120 cm, prin urmare în procesul de creștere și fructare plantele au nevoie de jartieră.

Purpuriu lung

Soiul reamintește vizual "Long Purple", cu o singură diferență - fructul este mai ușor și mai subțire. Vinetele se referă la mijlocul sezonului. Bushul creste pana la 60 cm Fructele in timpul maturarii ating o masa de 200-220 g, lungimea - pana la 20 cm. Soiul are un gust inalt si caracteristici comerciale, este rezistent la schimbari de temperatura. Răsadurile recomandate să crească în sere de film.

Lungă

O nouă varietate de vinete lungi cu randamente ridicate. Vinetele se referă la perioada de coacere și maturare timpurie - 60-70 de zile de la primul film. În regiunile sudice ale Rusiei, primele fructe se pot obține la jumătatea lunii iulie. Înălțimea tufișului nu depășește 60-70 cm. Masa medie a fructului este de 250 de grame, lungimea fructului este de 20-25 cm, iar grosimea specimenelor individuale poate ajunge la 8-10 cm.

Scimitar F1

Acest hibrid aparține la jumătatea sezonului. Perioada de maturare completă - 95-100 de zile. Planta se poate întinde până la 80-90 cm înălțime, astfel că atunci când crește Yatagan, oferă suport pentru jartiera sa. Fructele sunt întunecate, lila cu pastă de suculență albă. Greutatea medie a fructelor este de 180-200 g, lungimea - până la 20 cm.

Regele de Nord

O varietate de vinete lungi, crescute de crescători special pentru regiunile nordice ale Rusiei. "Regele de Nord" este rezistent la lovituri reci și vânturi. Varietatea se referă la mijlocul sezonului. Răsadurile trebuie cultivate numai în condiții de seră. În timpul maturării complete, vinetele pot ajunge până la 30 cm în lungime și până la 8-10 în volum. Greutatea medie a fructului - 250-300 gr.

concluzie

Alegerea pentru plantarea soiurilor lungi de vinete, asigurați-vă că acordați atenție recomandărilor producătorului specificate în instrucțiuni. Cum este mai bine să crești vinete gustoase lungi vizionați videoclipul:

Vizionați videoclipul: Curbarea frunzelor la tomate (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send