Grădinărit

Castraveți într-o seră din policarbonat, hrană și îngrijire

Pin
Send
Share
Send
Send


Îngrijirea castraveților într-o seră din policarbonat nu necesită cunoștințe și aptitudini speciale ale grădinarului. O astfel de opțiune de seră este cea mai potrivită pentru rezolvarea problemelor legate de plantele în creștere. Construcția va permite obținerea unui randament ridicat de castraveți datorită designului și condițiilor optime de temperatură. Legumele aparțin plantelor care iubesc căldura, nu-i place să scadă temperaturile. Policarbonatul păstrează de asemenea căldură bine atât în ​​timpul zilei, cât și pe timp de noapte.

Cum să ud și lega castraveți

După ce 3-4 frunze apar pe plantă, este transplantat în seră. Din acest punct este necesar să aveți grijă cu atenție pentru fructe. Castraveții absoarbe o mulțime de umiditate, deci necesită udare adecvată și regulată.

Principala regulă de reținut este folosirea apei la temperatura camerei. Apa rece afectează negativ creșterea și dezvoltarea plantelor. Toate procesele încetinesc.

Adăparea sistematică necorespunzătoare a pliantelor poate fi o varietate de boli. Apa nu trebuie să cadă pe planta. Udarea este efectuată strict sub rădăcină. În caz contrar, răspândirea bolii este garantată. Pentru a obține un randament ridicat, este necesar să se mențină un conținut adecvat de umiditate într-o seră de policarbonat - nu mai mult de 90%. Acest lucru va necesita până la 5 litri de apă sub fiecare bucșă.

Particularitatea structurii plantei ia determinat pe cel mai bun mod de a lega castraveții.

Grădinarii sunt sfătuiți să instalați grătare, concepute special pentru acest scop. Ele vă permit să creșteți fructele într-o poziție verticală.

În seră există mai mult spațiu, iar planta se dezvoltă mai bine. Uneori ajunge la 2 m înălțime. Designul grătarelor poate fi diferit. Principala lor sarcină este să creeze sprijin pentru castraveți și să faciliteze recoltarea. De asemenea, factorul important este păstrarea integrității plantei în timpul îngrijirii. Dacă fructele se coacă pe pământ, ele sunt incomode pentru a alege și ape.

Importanța plivirii și alimentației

Orice organism viu trebuie să respire. Nicio excepție și castraveți. Proprietarul serii este obligat să împrăștie planta cu regularitate și să slăbească pământul. Totuși, acest lucru ar trebui făcut foarte atent, deoarece rădăcinile castraveților sunt destul de fragile și vulnerabile. Orice mișcare greșită - și o parte din tufiș cu culoarea și lăstarii tineri este rupt. Nu trebuie să uităm de aerisirea sistematică a serii de policarbonat. În vreme caldă sau caldă, orificiile sale pentru ziua respectivă ar trebui lăsate deschise.

Planta necesită în mod constant substanțe utile care să îi ofere puterea de a crește și de a produce fructe sănătoase. Este necesar să se alimenteze castraveții de cel puțin 5 ori pe an. O componentă esențială a nutriției lor sunt materialele organice:

  • gunoi de grajd;
  • compost;
  • cenușă.

Fără ei, castraveții pot merge în pustie. Îngrășăminte se adaugă în apă în raport de 1 l de materie organică și 10 l de apă. Dacă nu respectați proporțiile, puteți dăuna plantei. De exemplu, frunzele încep să se transforme în galben dintr-o cantitate mare de vitamine. În primele zile de aterizare în sol, este de dorit să se introducă compuși de azot. Astfel de îngrășăminte includ fosfor. Substanțele azot-potasiu se adaugă în timpul fructării. Uneori grădinarii recurg la utilizarea mineralelor. Într-o găleată cu apă se amestecă 5 g de săruri de sodiu, 5 g de sare de potasiu și 10 g de superfosfat. Toate îngrășămintele sunt aplicate numai la rădăcină.

Cum să se ocupe de dăunători și de boli de castraveți

Îngrijirea plantelor cultivate ar trebui să fie atent, sistematic verificarea stării frunzelor, dezvoltarea fructelor și a florilor. În caz contrar, nu puteți observa infecțiile periculoase, dintre care cele mai periculoase:

  • rădăcină de radacini
  • mucegai praf;
  • gri rot;
  • pată maro.

Boala cea mai frecventă este mucegaiul praf. Dacă frunzele albe sunt vizibile pe frunze, înseamnă că planta a devenit infectată.

Atenție! Pentru a salva castraveți, trebuie să luați 1 kg de gunoi de grajd, 1 lingura. uree și diluează-le într-o găleată. Spray toată suprafața plantei dimineața.

Nu mai puțin periculos pentru a învinge putrezirea rădăcinii de castravete.

Cauzele producerii acesteia sunt caracterizate de schimbări de temperatură în seră, irigații cu apă rece, plantarea răsadurilor în fiecare an în același pământ.

Pentru a determina prezența bolii este foarte simplă. Pe tulpină se observă:

  • cracare;
  • rot;
  • schimbarea culorii de la verde natural la galben.

Pentru combaterea bolii în 0,5 litri de apă se diluează cu 1 lingură de lămâie. sulfat de cupru, oxiclorură de cupru, 3 lingurițe. cretă sau var. Amestecul rezultat se aplică în zonele afectate.

Gripa roșie apare pe frunze, tulpini de castraveți. Majoritatea infecțiilor apar din cauza aerului necorespunzător al serii, udării la rece. Pentru a scăpa de boală, ar trebui să fie amestecat cu 1 linguriță. sulfat de cupru 1 cenușă de sticlă.

Este important să rețineți că, după procesare, este necesar să eliminați toate lăstarile infectate și să le ardeți. Dacă pe planta se găsește o pată brună, care se manifestă prin formări roșii cu lichid, este necesar să opriți imediat udarea timp de 5 zile. În acest moment, conduceți reparația rapidă. În caz contrar el va muri. Într-o găleată de apă, adăugați 30 g substanță fundație sau bordeaux.

Pe lângă boli, plantele pot fi deteriorate de insecte.

Unul dintre ele este albul de seră. Așezați pe frunze, eliberează o substanță care permite dezvoltarea ciupercilor dăunătoare dăunătoare.

Pentru a preveni murdăria, buruienile trebuie îndepărtate în timp, trebuie udate corespunzător și trebuie instalate capcane de insecte speciale. Doar grădinarul îngrijitor și îngrijitor va aduce o recoltă bună.

Prevenirea în timp util și adecvată a bolilor, apariția dăunătorilor va crește calitatea și durata fructelor.

Pin
Send
Share
Send
Send