Grădinărit

Cum se efectuează prelucrarea castraveților în seră

Pin
Send
Share
Send
Send


Procesarea castraveților în seră - procedura nu este doar de dorit, ci și obligatorie. În interior, unde este întotdeauna cald și umed, s-au creat condiții ideale pentru reproducerea tuturor tipurilor de insecte, căpușe, bacterii și ciuperci. În plus, au întotdeauna alimente în seră sub formă de fructe, frunze sau rădăcini.

Tratament preventiv

Tratamentul oricărui fel de legume, fructe, fructe de padure și culturi ornamentale este înțeleasă ca un set de acțiuni care vizează îmbunătățirea condițiilor de creștere, eliminarea dăunătorilor și a agenților patogeni, precum și crearea de bariere de protecție preventive.

O seră este un spațiu închis în care agenții patogeni și dăunătorii provin în principal din sol sau atunci când sunt deschise în timpul perioadei de ventilație, prin urmare, măsurile de prevenire trebuie să înceapă cu prelucrarea solului și chiar cu sera.

Cel mai mare număr de agenți patogeni și amatori care mănâncă plante cultivate este ascuns în stratul superior al solului - la o adâncime de 5 - 10 centimetri.

Începeți pregătirea serii pentru a cădea o nouă recoltă. Aceasta este dacă nu sunteți implicat în cultivarea culturilor pe tot parcursul anului. Dacă iarna este același timp ocupat pentru tine ca și vara, atunci ar trebui să se facă o lucrare preventivă între plantarea răsadurilor sau a semințelor.

Lucrările de prelucrare a solului sunt următoarele proceduri.

 1. Îndepărtați resturile de plante de pe suprafața solului. Dacă nu sunt infectate cu agenți patogeni, ele pot fi pliate într-o groapă de compost. Cu semne evidente de daune, ar trebui să fie arse.
 2. Următoarea etapă de pregătire a solului în seră este tratarea cu o soluție de sulfat de cupru 7%. Este necesar să pulverizați nu numai solul în sine, ci și spațiul din jurul paturilor.
 3. După două săptămâni, săpați pământul cu întoarcerea straturilor la o adâncime de 20-30 centimetri.
 4. Din nou, tratați solul cu sulfat de cupru.

În acest scop ciclul principal al perioadei pregătitoare se încheie. Procesarea ulterioară este efectuată după cum este necesar.

De exemplu, înainte de plantarea răsadurilor, gaura poate fi turnată cu apă clocotită sau cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Ambele metode au argumente pro și contra. Apa fierbinte încălzește bine solul, crește rata de supraviețuire a răsadurilor, creează o oportunitate de creștere rapidă. Cu toate acestea, efectul său este limitat la spațiu și timp redus. În decurs de o oră, bacteriile, ciupercile și animalele multicelulare din sol netratat vor înlocui microorganismele moarte dăunătoare și benefice.

Este important! Utilizarea permanganatului de potasiu va permite plantei să salveze planta de la contactul cu organisme periculoase pentru o lungă perioadă de timp.

În plus, solul este îmbogățit cu mangan, care are o mare importanță pentru creșterea cu succes a castraveților. Puteți combina aceste două metode de procesare prin turnarea apei fierbinți cu o soluție de permanganat de potasiu.

Procesul de decontaminare a încăperilor de seră poate fi, de asemenea, atribuit etapei pregătitoare.

Acest lucru ar trebui să se facă folosind o soluție de sulfat de cupru cu o concentrație crescută. Prelucrarea obișnuită ar trebui să fie supusă întregii serii din interior.

Pictură periodică a structurilor din lemn și metalice, desigur, va crea condiții nefavorabile pentru organismele periculoase, dar este greu să pictezi la fiecare șase luni, iar tratamentul cu vitriol este un proces rapid și ieftin.

În tratamentul profilactic înainte de plantarea castraveților în seră există o subtilitate. În ciuda faptului că măsurile sunt de natură preventivă, este necesară influențarea agenților cauzali ai bolilor și dăunătorilor în momentul trecerii lor la viața activă.

Este important! Pulverizarea în perioada în care pământul nu sa dezghețat încă nu va avea nici un sens.

Acum, toate pesticidele sunt eliberate pentru siguranța mediului cu o scurtă perioadă de acțiune, astfel încât până când microorganismele și larvele artropodelor se vor trezi, toate fondurile dvs. vor slăbi deja efectul lor. Cel mai bine este să efectuați procesarea după dezghețarea a zece centimetri de sol în perioada de stabilire a vremii insorite, dar cu zece zile înainte de plantare.

Tratarea semințelor este, de asemenea, o măsură preventivă. Adesea, pentru acest lucru puteți folosi aceleași unelte ca și pentru tratamentul plantelor adulte. În acest caz, este necesar să se combine ambii agenți antibacterieni și antifungici.

Principalele boli ale castraveților

Castraveți - o cultură în cerere, dar supărătoare. Acest oaspete din tropice este deosebit de susceptibil la dăunători și boli locale. Acest lucru este valabil mai ales pentru cultivarea serelor, în cazul în care toată lumea trăiește bine, atât pentru castraveți cât și pentru cei care iubesc să-și mănânce frunzele și fructele suculente.

Castraveții din seră pot fi afectați de următoarele boli:

 • Fusarium;
 • mozaic obișnuit;
 • antracnoza;
 • copt de măsline;
 • pulpa și mucegaiul pufos;
 • gri, alb și rădăcină de putregai.

Toate aceste boli se pot manifesta în momentul cel mai neașteptat. Activarea agenților patogeni poate fi asociată cu o îngrijire necorespunzătoare pentru castraveți.

Atenție! Rădăcina albă și rădăcină poate infecta plantele datorită fluctuațiilor bruște de temperatură, udării excesive, absenței unui sistem de aerisire și umbririi excesive.

Aceasta înseamnă că nu numai tratamentul preliminar al tot ceea ce este în seră, dar și furnizarea unui mod optim pentru creșterea castraveților trebuie să fie atribuite măsurilor preventive.

Dacă, în ciuda unei bune procesări, castraveții dumneavoastră încă se îmbolnăvesc, trebuie să:

 • optimizarea udării;
 • subțiri plantații prea groase;
 • asigură încălzirea serii cu o scădere bruscă a temperaturii aerului;
 • irigați numai cu apă caldă;
 • asigura aerisirea automată.

În scopul de a preveni bolile de castravete de la vă prinde de gardă, stocați-vă cu cenușa de la arderea reziduurilor organice în avans. Doar o parte din cenușă poate fi adusă în sol și o parte poate fi pusă deoparte pentru rezervă - va fi utilă pentru a stropi frunzele afectate de boli și dăunători.

Caracteristicile tratamentului pentru diferite leziuni

Experiența multor generații de agricultori și munca oamenilor de știință au creat o gamă largă de mijloace de combatere a bolilor și dăunătorilor de castraveți.

 1. O infuzie de ardei roșu cu praf de tutun, cenușă și săpun. Este necesar să se macină 30 de grame de ardei proaspeți, să se adauge 200 de grame de praf de tutun, să se toarnă toate acestea cu 10 litri de apă fierbinte. Amestecul trebuie păstrat timp de 24 de ore, după care se adaugă o lingură de soluție de săpun concentrat de la 72% săpun de uz casnic și 3 linguri de cenușă de lemn. Tratați această cantitate de soluție poate fi un spațiu de aproximativ 10 metri pătrați. Instrumentul este eficient pentru combaterea micilor organisme care beau sucurile plantei. Dacă nu există piper, puteți face o soluție de săpun și cenușă. Prezența sa pe frunze creează un strat protector caustic care este insurmontabil pentru organismele mici.
 2. Malation. În 20 de litri de apă caldă, trebuie să adăugați 2 linguri de carbofos. Această soluție poate fi procesată nu numai de castraveți înșiși, ci și de întreaga sere.

  Karbofos este utilizat de la toate animalele multicelulare care lezează lama de frunze. Ea este eficientă în combaterea insectelor de înghițire și de înghițire, a acarienilor și a larvelor acestora.
 3. Inta-Vir. Acest instrument, care este folosit pentru a combate afidele, albul, trifoiul și larvele de gâscă de gândaci și fluturi. Cypermetrinul, principalul ingredient activ al Inta-Vira, nu ucide insectele, ci le paralizează, astfel că acestea nu mai mănâncă și mor de epuizare.

  Dozajul medicamentului - 1 comprimat pe 10 litri de apă caldă. Puteți utiliza numai soluție proaspătă, deoarece acțiunea sa nu durează mult. Pericolul lui Inta-Vir este că are un efect negativ asupra polenizatorilor, așadar este mai bine să îl folosiți în absența florilor sau pe timp de noapte, făcând procesarea la amurg, când insectele polenizatoare nu mai zboară. În timpul nopții, medicamentul își va pierde puterea și nu va provoca daune semnificative insectelor benefice. Nu este recomandată utilizarea preventivă a Inta-Vira. Pulverizarea acestui medicament ar trebui făcută numai dacă vedeți acele kozyavok care vă mușcă în castraveți.

Utilizarea fungicidului

În sere, există un risc ridicat de a dezvolta boli fungice. Acest lucru se datorează necesității de a menține un nivel ridicat de temperatură și umiditate.

Fungicidele care pot fi utilizate în seră sunt împărțite în următoarele grupe:

 1. Medicamente pe bază de cupru. Acestea includ sulfatul de cupru menționat aici - cele mai populare și mai ieftine mijloace. În plus, în lupta pentru recoltarea castraveților, se recomandă utilizarea amestecului de Bordeaux, Oxyh, Kurzat, Ordan, Abiga-Pik. O trăsătură distinctivă a medicamentelor bazate pe cupru este caracterul lor versatil.
 2. Medicamente pe bază de sulf. Acestea includ astfel de fungicide bine cunoscute ca sulf de grădină, Thiovit Jet, Cumulus. Griful a fost mult timp fumigat în toate încăperile unde este posibilă dezvoltarea infecțiilor fungice. În cazul în care semnele de boli fungice au apărut deja în seră, atunci este necesar să se trateze cu preparatele cu conținut de sulf nu numai castraveți, ci și toată sera.
 3. Carboxin. Acest grup include droguri precum Vitaros și Previkur. De obicei, ele sunt folosite în lupta împotriva putregaiului și mucegaiului.
 4. Topaz. Acest medicament este cunoscut tuturor ca un instrument eficient pentru a combate mucegaiul praf. Poate fi utilizat pentru tratamentul unei boli deja manifestate și ca tratament profilactic, dacă există suspiciuni cu privire la posibilitatea infecției castraveților. Este necesar să se proceseze plantele de cel puțin trei ori cu un interval de 10-15 zile.

Afecțiunile fungice sunt comune în toate zonele agricole unde se mențin niveluri ridicate de umiditate.

Sfat! Nu așteptați ca plantele dvs. să fie uimite. Spray doar de câteva ori pe sezon.

În mod special eficient este utilizarea de droguri care conțin sulf. În primul rând, acestea nu sunt, de regulă, periculoase și, în al doilea rând, fertilizarea este efectuată simultan cu sulf, care nu este întotdeauna conținut în sol în cantitățile potrivite.

Orice pulverizare a plantelor vegetative ar trebui să fie efectuată cu atenție, prelucrarea frunzelor din toate părțile. Și încă o regulă - înainte de a planta răsaduri, asigurați-vă că pentru a trata cu un anumit medicament care nu are un efect puternic asupra mediului. Repetați tratamentul preventiv după ce castraveții tineri vor elibera prima mustață. Poate după aceea nu trebuie să recurgeți la măsuri de urgență.

Pin
Send
Share
Send
Send