Grădinărit

Castraveți răsărite

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru a obține un rezultat stabil, trebuie să muncești din greu. Grădinari, angajarea într-o metodă de răsaduri de castraveți în creștere, se confruntă cu diverse dificultăți. Una dintre problemele comune este trăgând răsadurile de castravete. Ea devine înaltă, arată neatrăgătoare, crește slabită. Cu această condiție, materialul de plantare se bazează pe o recoltă bună de castraveți este puțin probabil să reușească. La transplantare, multe plante se descompun. Restul necesită îngrijire și investiții suplimentare. În mod firesc, se ridică întrebarea: "De ce se întâmplă acest lucru? Ce cauzează răsadurile de castravete de plumb să se întindă? De ce a depășit?

Biologii explică acest lucru prin faptul că celulele își schimbă plasarea în momentul întinderii plantei. Se mișcă de la orizontală la verticală. În același timp, numărul lor rămâne neschimbat.

Prin urmare, răsadurile de castravete devin mult mai subțiri, mai palide și mai slabe. Este mai des afectată de boli și dăunători, absoarbe substanțele nutritive mai rău. Factorii care conduc la întinderea răsadurilor nu sunt foarte mulți. Toate acestea sunt asociate cu expunerea la mediu. Prin urmare, nu depinde de varietatea de castraveți și de calitatea semințelor. Dificultatea constă în faptul că imediat determină de ce răsadurile sunt întinse, nu este întotdeauna posibil să se determine.

Răsadurile sănătoase și de înaltă calitate arată întotdeauna puternice și ghemuite. Imediat ce condițiile de creștere externe se schimbă, plantele delicate răspund instantaneu.

Prin urmare, îngrijirea adecvată și competentă nu va duce la apariția unor germeni întinși și slabi. Scoaterea răsadurilor de castravete nu este o boală. Dacă procesul nu merge prea departe, atunci îl puteți rezolva. Trebuie să aflați cauza și apoi să luați măsuri corective.

Determinați factorii adversi

Principalele motive pentru tragerea răsadurilor de castravete sunt:

 1. Iluminarea insuficientă. Motivul banal. De obicei, este legat de faptul că castraveții încep să crească în sezonul rece. Iluminatul natural nu este suficient, iar instalarea de cunoștințe suplimentare necesită. Lămpile incandescente convenționale nu sunt capabile să asigure efectul dorit. Cel mai rău dintre toate, frunzele și trunchiurile de castravete pot fi arse de căldura generată de lămpi. Pentru a răsaduri nu sunt mult prea mare și nu întins, este mai bine să cumpere fitolampuri speciale. Opțiunea nu este foarte economică, dar singura înlocuire poate fi becurile - "menajera". Inventatorii de acasă au stabilit cronometre pe ele pentru a nu supraîncălzi plantele.
 2. Încălcarea temperaturii. Sub influența căldurii crește creșterea răsadurilor de castravete. La temperaturi sub nivelul necesar, există o dezvoltare puternică a sistemului rădăcină - obținem același rezultat. Dacă timpul de transplant de castraveți nu a venit încă, atunci lăstarii vor fi scosi. Temperatura optimă pentru creșterea răsadurilor de castravete este de 16 ° C peste zero. Dacă un dezechilibru al echilibrului termic este combinat cu o lipsă de lumină, atunci acesta este extras foarte puternic.
 3. Semănarea prea strânsă. Cu germinație bună a semințelor, plantele nu au suficientă lumină, spațiu pentru creștere, nutrienți pentru dezvoltare. Varza se amestecă între ele, răsadurile de castravete sunt scoase. Fără corectarea situației pentru salvarea culturii nu va funcționa. Atunci când răsadurile sunt în cupe, este necesar să se aranjeze recipientele astfel încât frunzele de castravete să nu se atingă reciproc. În caz contrar, competitivitatea înnăscută a plantelor va duce la tragerea tulpinilor.
 4. Adăparea frecventă. Răsadurile de castravete nu tolerează cantități mari de umiditate. Udarea este recomandată nu mai devreme decât frunzele încep să scadă ușor. Semnalează o lipsă de umiditate. Există o stimulare a forțelor vitale ale plantei.
 5. Valoarea necorespunzătoare a substanțelor nutritive pentru pansamente. Lipsa sau excesul anumitor componente este adesea motivul pentru care răsadurile sunt extrase. Răsadurile tinere necesită respectarea exactă a proporțiilor de potasiu, azot și fosfor.
 6. Țara și solul rău. În astfel de condiții, răsadurile s-au întins nu mai puțin. Înainte de însămânțare, este necesar să alegeți mărimea potrivită a vasului și să preparați un amestec de nutrienți.

Cu întinderea răsadurilor de castravete cu care se confruntă mulți grădinari. De aceea, trebuie să știți în avans ce să faceți când apare un astfel de simptom. Mai bine, evitați.

Aplicăm regulile de prevenire

Cultivatorii experimentați cunosc unele dintre nuanțele care ajută la evitarea tragerii trunchiurilor sau la corectarea rapidă a situației.

 1. Dripping. Această metodă poate fi aplicată atunci când răsadurile de castravete sunt deja întinse. Cum se face? Alături de tulpină este scos o mică depresiune. În ea este așezată o tulpină lungă, stropită ușor cu pământ, umplută și udată. Partea superioară se va ridica la lumină, iar pe tulpină vor apărea noi rădăcini sub pământ. Cu o mică porțiune de răsaduri de castraveți, puteți umple pur și simplu un pic de pământ. Ar trebui să fie uscat și încălzit. Acest lucru vă va ajuta să nu lăsați prea multă umiditate.
 2. Stabilizează temperatura aerului. Răsadurile de castraveți, care sunt cultivate acasă, pot suferi de aparatele de încălzire sau de ferestrele din apropiere. Va trebui să găsim un loc pentru a nu reduce cantitatea de lumină, ci pentru a optimiza performanța termică.
 3. Măriți distanța dintre filme. Este mai bine să faceți acest lucru imediat când semănați semințe. Și cu o densitate crescută de material săditor, este necesar să se dilueze foarte atent plantele. Este nevoie de o atenție specială pentru a nu deteriora rădăcinile din jur. Această recepție este efectuată numai de grădinari experimentați. Pentru începători, este mai bine să schimbați condițiile de creștere fără a atinge răsadurile.
 4. Oferind suficientă lumină. Un factor foarte important. Va trebui să încercăm să creăm un mediu confortabil pentru castraveți. Și faceți mai bine înainte de a semăna semințe. Bine ajuta doslechivanie. În seră se poate folosi numai dimineața și seara. În timpul zilei va fi suficientă lumină naturală. Trebuie avut în vedere faptul că orele de zi pentru răsadurile de castravete ar trebui să dureze cel puțin 18 ore. Chiar și cu o lumină bună, dar o scurtă "zi ușoară", este extrasă.
 5. Hidratarea adecvată. Umplerea abundentă va duce la o creștere violentă a plantelor. Dacă există încă o mulțime de timp înainte de plantare, tulpinile devin mai subțiri și întinse. Cel de-al doilea factor negativ în plantele supra-consumabile este dezvoltarea bolilor. Necesită un echilibru optim. Suprasolicitarea și suprasolicitarea sunt la fel de inacceptabile.
 6. Mesele de reguli. Hrănirea este întotdeauna efectuată pentru a obține un bun material de plantare. Există îngrășăminte complexe pentru material săditor. Principalul lucru este că este bine dizolvat în apă. Acest lucru va asigura că toate plantele primesc aceeași cantitate de nutrienți. Îngrășămintele organice sunt adesea folosite - îngrășăminte de pasăre, humus. Firește, este necesar să se facă o perfuzie. În formă pură, asemenea pansamente pentru plante nu sunt adecvate. În absența îngrășămintelor complexe sau organice, se utilizează un amestec de azotat de amoniu, sulfat de potasiu, superfosfat (1: 3: 4). Au ajuns două linguri de amestec într-o găleată de apă.
 7. Ciupit. Această metodă este foarte eficientă pentru răsadurile de castraveți scurți.

Fiecare dintre aceste metode va da rezultatul. Un set de măsuri va salva răsadurile de la tragere. Principalul lucru este să o facem la timp. Dar, mai întâi încercați să aflați de ce sa întâmplat acest lucru.

Este important! Atunci când plantele de plantare în sol, este de asemenea necesar să se mențină o densitate optimă de plantare. Acest lucru se aplică în egală măsură metodelor de creștere, atât în ​​câmp deschis, cât și în seră.

Noroc și recolte bune, dragi grădinari!

Vizionați videoclipul: Ziua Bună. Teo ne învață o rețetă de castraveți murați (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send