Grădinărit

Cum să plantezi castraveți

Pin
Send
Share
Send
Send


Probabil, nu există o astfel de persoană care să nu-i placă castraveții. Sare, murat și proaspăt - aceste legume sunt primele care apar pe mese după o iarnă lungă și le lasă printre ei. Castraveții păstrează cel mai adesea hostess, creând stocuri de provizii pentru iarnă. Ele reprezintă o componentă constantă a salatelor și o mâncare apetisantă independentă.

Grădinarii și grădinarii experimentați cunosc regulile de creștere a castraveților și ce ar trebui să facă cei care doresc mai întâi să își planteze semințele? Toate regulile și complicațiile cultivării castraveților vor fi discutate în acest articol.

Modalități de creștere a castraveților

Metodele de plantare a castraveților sunt împărțite în numai două tipuri:

 • semințe;
 • răsaduri.

Alegerea metodei depinde de mai mulți factori, dintre care principalele caracteristici climatice ale regiunii.

Castraveții pot fi plantați atât în ​​sol deschis, cât și în cel închis. Pentru a doua metodă, există o varietate de sere, sere și filme. Plantarea castraveților în pământ nu necesită nici o pregătire complexă, dar primii castraveți din zonă vor apărea mai târziu decât în ​​seră.

Un alt factor este randamentul. Grădinarii cu durată lungă asigură că obținerea unor randamente ridicate de castraveți într-o seră este mai reală decât pe teren deschis. Într-adevăr, într-o seră, este mai ușor să controlați temperatura și umiditatea, castraveții nu se tem de vreme rece și de îngheț, care au un efect dăunător asupra plantei iubitoare de căldură.

Cu toate acestea, pentru propriile nevoi ale familiei vor fi destul de suficiente castraveți cultivate în grădină. Cu grijă, legumele proaspete vor încânta proprietarii de la începutul verii până la mijlocul toamnei.

Pregătirea solului

Pentru plantare castraveți alegeți un soare și adăpostit de parcela eoliană. Dacă protecția naturală împotriva vântului nu este suficientă, puteți să porniți porumb pe marginile terenului.

Pregătiți sol pentru plantare castraveți nevoie mai mult în toamna. Pentru a face acest lucru, alegeți site-ul pe care au fost plantate ceapa sau usturoi - acesta este cel mai bun predecesor pentru castravete. În cazuri extreme, puteți planta castraveți într-un singur loc, dar nu mai mult de cinci ani.

De asemenea, este necesar să se evite alte reprezentanți ai dovleacului: dovlecei, squash.

În toamnă, terenul din zona săpată de castraveți are o adâncime de 25-27 cm și este fertilizat abundent: aveți nevoie de o găleată de gunoi de găină sau de mullein pe metru pătrat.

În primăvară, pământul trebuie să fie bine umezit, dacă nu este suficient precipitații, va trebui să-l udați cu un furtun. Îndepărtați rădăcinile buruienilor și dezinfectați solul cu o soluție slabă de mangan.

Acum puteți face tranșee pentru castraveți. Alpinismul de soiuri de castravete este plantat în tranșee, care sunt legate ulterior pe un spini. Adâncimea șanțului ar trebui să fie de aproximativ 25 cm, dacă castravetele vor fi plantate sub formă de răsaduri. Semințele sunt îngropate în adâncime - 2-3 cm, astfel încât tranșele în acest caz ar trebui să fie superficiale.

Sfat! Grădinarii experimentați recomandă realizarea tranșelor pentru castraveți de până la 40 cm adâncime. Aproape complet completați-le cu îngrășăminte organice, frunziș sau chiar deșeuri alimentare, și apoi acoperă-l cu un strat subțire de pământ. O astfel de pregătire va asigura un proces constant de dezintegrare, ca urmare a faptului că castraveții vor avea nevoie de căldură.

Distanța dintre castraveți ar trebui să fie de aproximativ 30 cm, iar între șanțurile adiacente - 70-100 cm. Principalul lucru este că bicele nu umbrește tufișurile vecine. Pentru sere, este mai bine să alegeți soiuri de castravete cu lăstari înalți fără ramificație puternică, potrivită pentru cultivarea verticală, deoarece circulația aerului nu este suficientă - tulpinile de pe pământ pot să putrezească și să dureze.

Metoda orizontală de plantare implică utilizarea castraveților, care se răspândesc de-a lungul solului și cresc fie prin tufișuri, fie au biciuri laterale bine dezvoltate. Astfel de castraveți sunt plantați fie cu semințe, fie cu răsaduri, se fac 4-6 găuri pe un metru pătrat, observând o distanță aproximativă între plante de 50 cm.

Pregătirea semințelor

Indiferent de metoda de plantare a castraveților în sol (răsaduri sau semințe), semințele sunt pregătite în mod egal.

Este important! Desigur, această etapă nu se aplică semințelor de castravete achiziționate - acestea au fost deja întărite și dezinfectate, precum și respingerea semințelor inutilizabile.

Pregătirea atentă necesită semințe colectate din cultura anterioară de castraveți. Deci, trebuie să urmați următoarele puncte și reguli:

 1. Trebuie să plantați semințe de cel puțin doi ani. Materialul de semințe colectate anul trecut nu se potrivește, nu va da o recoltă bună.
 2. În primul rând, semințele de castravete trebuie să se încălzească bine. Pentru a face acest lucru, acestea sunt turnate într-o pungă de pânză și agățate lângă o baterie sau altă sursă de căldură. În această poziție, lăsați sacul timp de 2-3 zile, temperatura în cameră ar trebui să fie mai mare de 20 de grade.
 3. Acum semințele trebuie respinse. Sarea este adăugată într-un recipient cu apă (la o viteză de 25 grame de sare pe litru de apă), semințele sunt turnate și amestecate. Semințele de castravete, care se vor așeza pe fund, trebuie să fie colectate, iar cele emergente pot fi aruncate - sunt goale, nimic nu va crește din ele.
 4. Decontaminarea va ajuta la protejarea semințelor de boli, cel mai adesea, pentru asta folosesc mangan. Castraveții se introduc într-o soluție puternică de permanganat de potasiu pentru nu mai mult de 20 de minute. Acestea trebuie apoi îndepărtate și clătite bine cu apă caldă.
 5. Semințele nutritive de castravete vor umple cenușa lemnoasă obișnuită. Se adaugă în apă caldă în proporție de 1 lingură pe litru de apă și se agită. Semințele lăsate pentru a fi hrănite cu substanțe utile, va dura 1-2 zile.
 6. Semințele de castravete spălate și uscate sunt învelite în tifon curat și puse pe raftul inferior al frigiderului timp de o zi. Astfel de stingere va ajuta castraveții să reziste la căderi de temperatură și răcire posibilă.
 7. Semințele sunt plasate pe o tifonă umezită cu apă, acoperită cu un film sau cu un capac și lăsată într-un loc cald timp de 2-3 zile. Temperatura din cameră ar trebui să fie de 25-28 grade (puteți pune semințele pe baterie).
 8. Semințe de castravete hackate sunt pregătite pentru plantare în pământ.

Sfat! Unii grădinari așteaptă un germen să iasă din sămânță, deci castraveții vor crește mai repede. Dar aceste germeni sunt foarte delicate, ele sunt ușor de deteriorat atunci când sunt plantate, deci este mai bine să plantați semințe ușor de crocante sau umflate de castravete.

Cum să crească răsaduri

Răsadurile de castravete sunt cultivate în principal în sol deschis. În seră, puteți controla temperatura solului, unde germenii germinate rapid. Dar temperatura terenului în zonele deschise adesea nu îndeplinește cerințele castraveților care iubesc căldura, deoarece această plantă poate fi plantată în sol, încălzită până la cel puțin 15 grade.

Castraveții au tulpini și rădăcini foarte delicate, prin urmare, semințele de însămânțare pentru răsaduri ar trebui să fie utilizate în cupe de unică folosință sau de turbă. Primele sunt apoi tăiate pentru a elimina castraveții fără durere, iar turba se dizolvă în pământ, astfel încât puieții pot fi plantați direct într-un astfel de recipient.

Este important! Terenul pentru răsadurile de castravete este pregătit în toamnă. Pentru a face acest lucru, amestecați rumegușul, îngrășământul și solul și lăsați amestecul într-un loc răcoros (de exemplu, în subsol). Este nevoie de timp pentru îngrășăminte să ardă.

Pământul este turnat în cupe, umplându-le două treimi. Apoi, solul este udat cu o soluție de mangan slabă preîncălzită. După 30 de minute, puteți planta semințe de castravete. Se introduc 1-2 cupe de semințe în fiecare ceașcă și se plasează orizontal. Top stropit cu pământ cernut de 1,5-2 cm și presărat cu apă.

Pentru a varsa varza de castravete, aveti nevoie de un loc cald si insorit cu o temperatura de cel putin 20 de grade. Este mai bine să acoperiți paharele cu un film sau cu capacuri transparente, astfel încât umezeala să nu se evapore și temperatura să fie mai uniformă.

În cea de-a treia zi vor apărea lăstari de castraveți, acum puteți deschide cupele și le puteți pune pe pervaz. Principalul lucru este că castraveții trebuie să fie calzi și ușori, curenții și ferestrele deschise sunt foarte periculoase pentru ei.

Cu șapte zile înainte de a ateriza în pământ, răsadurile pot fi întărite. Pentru a face acest lucru, scoateți castraveții de pe stradă sau deschideți fereastra, procedura ar trebui să dureze aproximativ două ore.

Sfat! Dacă lumina soarelui nu este suficientă răsaduri, puteți adăuga luminile fluorescente de iluminat.

Transplantarea răsadurilor la sol

Castraveții sunt gata pentru transplantare în sol aproximativ 30 de zile după plantarea semințelor în vase. În acest timp, castraveții ar trebui să atingă o înălțime de 30 cm și să aibă una sau două frunze adevărate, elastice și verzi.

Termenii de plantare a materialului săditor în pământ depind de caracteristicile climatice ale regiunii, atât timp cât nu există niciun pericol de îngheț.

Răsaduri de castravete de plante prin transferul lor împreună cu solul sau sunt îngropate pur și simplu în cupe de turbă (marginile paharului trebuie să fie la același nivel cu șanțul sau gaura).

De ce să plantezi castraveți de semințe

Castraveții, spre deosebire de roșii, sunt cel mai adesea plantați cu semințe. Faptul că răsadurile de castravete sunt foarte delicate, cu rădăcini delicate și tulpini. Nu este doar ușor de avariat, materialul săditor foarte puțin tolerează aclimatizarea la noile condiții (temperatură, soare, vânt, altă compoziție a solului).

Doar fermierii foarte experimentați care cunosc toate secretele și subtilitățile acestei afaceri pot obține o recoltă bună din răsadurile de castravete.

Pentru locuitorii obișnuiți de vară și grădinari, metoda de plantare a semințelor în sol este mai potrivită. În acest caz, primele legume vor apărea doar o săptămână mai târziu, dar castraveții vor fi puternici și rezistenți la factorii externi.

Semințele sunt preparate în același mod ca și în cazul răsadurilor, iar semințele achiziționate din castraveți pot fi plantate direct din sac. Fiecare puț este udată cu soluție de mangan și semințele sunt plasate acolo. Rădăcinile rădăcinii cresc superficial, ele sunt superficiale, astfel încât semințele nu trebuie să fie îngropate prea. Ele sunt pulverizate cu un strat de sol în 2-3 cm și nu-l tamponați. Deasupra puțin udată cu apă caldă.

Dacă temperaturile în timpul nopții sunt încă prea scăzute, puteți acoperi zona cu un film, care este îndepărtat după apariția acestor foi.

Atenție! Pentru varietățile de castraveți polenizați cu albine există o nuanță importantă - plantele polenizante cu flori masculine sunt plantate cu 6 zile mai devreme decât semințele principale. Acest interval este necesar pentru apariția simultană a inflorescențelor masculine și feminine și pentru polenizarea lor mai completă.

Procesul de plantare a semințelor de castraveți în sol este destul de simplu:

 1. Pregătiți găuri sau tranșee.
 2. Puneți îngrășământ organic în ele și amestecați cu sol.
 3. Împingeți acest strat cu pământ și puneți una sau două semințe acolo.
 4. Închideți semințele 2-3 cm de pământ.

Acesta este întregul proces.

Plantarea castraveților nu este absolut o sarcină dificilă pe care o poate face oricine. Cultivarea răsadurilor, desigur, este mai laborioasă decât semănarea de semințe în sol, dar ambele procese sunt destul de fezabile. Este mult mai dificil de îngrijit pentru plantele adulte, castraveții necesită în mod constant udare, hrănire, plivire, tragerea solului și recoltarea.

Vizionați videoclipul: Cultivarea castraveților (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send