Grădinărit

Cultivarea fructelor pe termen lung pentru teren deschis

Pin
Send
Share
Send
Send


Castravetele de lungă durată sunt o cultură comună de grădină care crește în sol deschis, care crește rapid și aduce fructe pentru o lungă perioadă de timp. Îl place cu castraveți parfumați pentru mai mult de 3 luni, înainte de debutul primului îngheț. Dar, practic, ultima recoltare se face la sfârșitul lunii august. Cu o selecție adecvată de semințe, plantare, cultivare, îngrijire, puteți crește în mod semnificativ sezonul lor de creștere.

Principalele soiuri de castraveți, cu randamente ridicate

Principalele soiuri de castraveți deschiși, fructiferi pentru o lungă perioadă de timp: cumnata, Piccolo, Excelsior, Bogatyrskaya Force, Ajax, Valul Verde, Avalanche.

Gradul de "mamă"

Se referă la varietatea timpurie de maturare, plăcută cu castraveți parfumați după apariția primelor răsărituri în perioada 45-48 de zile.

Combină cererea, versatilitatea, deoarece poate fi cultivată atât în ​​sere cât și în sol deschis. Arborii au o frunză medie cu ovare în cantitate de 3-4 bucăți. Castraveții din această varietate au o formă cilindrică, parametrul de lungime de 13 cm, pielea de culoare verde închis, cu o ușoară inflorescență albă. Pe senzațiile tactile, suprafața lor este caracterizată de o tuberculoză și de burping. Greutatea unui castravete variază de la 100 g la 130 g. Secțiunea transversală a unui castravete copt este de 4 cm în lungime. Are o structură internă densă, excentricitatea și amărăciunea sunt excluse. Este suficient de rezistent la boli (mucegai praf, peronosporoz). Atunci când se asigură plantarea adecvată și îngrijirea plăcută cu o recoltă bogată (12,5 kg pe 1 m²). Soiul are un gust deosebit.

Varietatea "Picollo"

Soiul este matur precoce. Această cultură de grădină este auto-polenizată, cultivată în sere și pe teren deschis. Începe să-i încânte pe castraveți timp de 40-44 de zile.

Pe fiecare nod se formează 5-7 fructe. Mărfurile fructe coapte au culoarea verde închis, parametrii cu lungimea de 10 cm. Coaja este acoperită cu cosuri mari. Structura este densă, fără goluri. Are un aromat palid, fără amărăciune. Soiul este foarte rezistent la boli. Mancate proaspete în salate, precum și în formă conservată.

Gradul Excelsior

Productivitatea medie, ovarul tipului de buchet. Plătește prima recoltă de castraveți 50-55 de zile după însămânțare.

Clasa aparține termenilor de maturare precoce, productivității ridicate. Se plantează atât în ​​sere, cât și în câmp deschis. Se recomandă să se semene soiul pe teren deschis în luna mai, când solul se încălzește destul de bine. Semințele sunt semănate în brazde de la 3 la 4 cm. Plantele au o înălțime a parametrului mediu. Blossom - tip feminin. Castraveții au formă cilindrică, de 10 cm lungime, cu o piele foarte goală, de culoare verde strălucitoare. Structura este densă, nu există goliciune. Masa castravetelor comerciale este de 115-118 g. Sectiunea transversala variaza de la 3,5 cm la 4 cm. Soiul este dotat cu un gust inalt, nu exista amaraciune.

Varietate "Puterea eroică"

Culturi de grădină cu creștere înaltă, de la 2 m la 2,5 m. Din fiecare nod se formează 2 până la 8 ovare. Soiul este cu randament ridicat.

Acest soi poate fi cultivat atât în ​​sere cât și în sol deschis. Parametrul de lungime al unui castravete comercial din acest soi este de la 9 cm până la 12,5 cm. Castraveții au forma unui cilindru oval. Diametrul secțiunii transversale este de 3 cm. Masa castravetelor comerciale variază în medie de la 120 g la 130 g. Structura pulpei este densă, gol și amărăciune sunt excluse. Castraveții din acest soi sunt foarte crocante. Caracteristicile gustului sunt mari. Această varietate de castraveți deschis are o rezistență ridicată la boli.

Varietatea "Ajax"

Această varietate de castraveți crescuți pe terenul deschis sunt rezistenți la indicatorii de temperatură înaltă ai aerului, la răceala moderată și la o serie de boli. Avantajul acestui soi este versatilitatea.

Varietatea de castraveți se referă la maturarea timpurie. Pollinată de albine. Cel mai des cultivate pe teren deschis. Frunzele de pe planta este un puternic de țesut, de mărime medie, pronunțat ridurile, culoarea verde închis. Sunt formate 2-3 ovare în sinusurile frunzelor. Deoarece soiul este înalt, arbuștii trebuie legați de o rețea specială, o grădină. Castraveții comerciali au o formă cilindrică, o culoare verde bogată, cu dungi albe ușor pronunțate, un vârf verde deschis și o lumină ușoară. Parametrul lungimii este de la 9 cm la 12,5 cm în diametru de la 3 cm la 4 cm, indicele mediu de masă este de 110 g. Coaja este destul de greu. Aveți o aromă delicată, fără amărăciune. Pentru o recoltă de 1 m² este de 5 kg. Se recomandă să luați castraveți zilnic. Îi place fructele înainte de debutul primului îngheț. Castraveții, pentru o lungă perioadă de timp, păstrează prezentarea și gustul. Pot fi utilizate atât în ​​stare proaspătă, cât și în conserve.

Soiul "Wave Green"

Varietatea se referă la maturarea precoce. Diferă în productivitate ridicată, caracteristici excelente de aromatizare. Această cultură este cultivată atât în ​​sere, cât și în câmp deschis.

Varietatea are alpinism mediu, acoperire cu frunze verzi verde, parametru de înălțime de 2,5 m, 2-8 ovare. Plătește cu castraveți parfumați de la mijlocul lunii iunie. Castraveți de produse sunt caracterizate prin indicatori de o lungime medie de 13 cm, o formă oval-cilindrică, o secțiune transversală de 3,5 cm. Pentru tactilitate, suprafața de castraveți cu tuberculi mari, culoarea este calm-verde. Parametrii greutății medii sunt 125 g, iar 10-12 kg culturi cresc pe m². Varietatea castraveților este rezistentă la multe boli. Fructul este parfumat, structura elimină formarea golurilor.

Varietatea "Avalanche"

Varietatea castraveților diferă în termeni de coacere, universalitate.

Este cultivat atât în ​​diferite tipuri de sere (film, sticlă), cât și pe teren deschis. 37-40 de zile - perioada după însămânțare, când primii castraveți parfumați coacă. Într-un nod 4-5 se formează. Lungimea maximă a castraveții este de 8 cm. Culoarea este o tranziție de la verde închis la verde deschis la vârf. Coaja de castravete are dungi slabe pronunțate, niște cosuri bine pronunțate. Structura internă este densă, fără goluri. Se foloseste atat in stare proaspata in diferite salate de legume, cat si in conserve. Nu există note de amărăciune. Această varietate de castraveți crescuți pe teren deschis sunt rezistenți la boli.

Caracteristicile procesului de creștere

Pentru ca castraveții cu fructe lungi cultivate pe teren deschis, pentru o lungă perioadă de timp, să se bucure de o recoltă bună, este necesar să se asigure plantarea și îngrijirea corespunzătoare.

Caracteristicile de aterizare

Înainte de plantare, este necesar să se determine zona în care va crește varietatea de castraveți selectați. Pentru randament bun și pe termen lung, solul pentru însămânțare trebuie să fie fertil. Parcela ar trebui să fie bine aprinsă, deoarece această recoltă de grădină necesită suficientă iluminare.

Atenție! Castraveți - planta care nu-i place distanța apropiată de apele subterane.

Excelenta creste pe site dupa ceapa, rosii, cartofi, varza, leguminoase, plante solanaceoase. Nu este recomandat să planteze varietăți de castraveți de fructe pe termen lung pe site-uri de creștere de ultimul an de dovleac, sfecla. Poate fi cultivat atât cu ajutorul semințelor, cât și cu ajutorul răsadurilor.

Semănarea cu sămânță

Semințele pentru însămânțarea castraveților de fructe de lungă durată pot fi utilizate atât în ​​stare uscată, cât și sub formă tratată în prealabil. Datorită celei de-a doua metode, cultura va crește mult mai repede. Pentru prelucrare utilizând o soluție de permanganat de potasiu de culoare închisă de culoare închisă. Semințele de soi de castravete de lungă durată sunt plasate într-o pungă specială de țesături și se înmoaie în amestecul de mai sus timp de 15 minute. Apoi, semințele sunt așezate pe o cârpă umedă într-un loc cald până când se formează rădăcini mici, după care sunt plasate în frigider timp de 5 ore pentru a fi întărite. Apoi sunt scoși din frigider și lăsați să se așeze timp de 15 ore la temperatura camerei. Acest tip de întărire contribuie la rezistența ridicată a culturii la temperaturi scăzute și la formarea de germeni puternici, randamente ridicate.

Semințele pregătite, întărite, sunt pregătite pentru însămânțare când indicatorii de temperatură ai solului ajung la + 17 ° C. În 1-2 rânduri, găurile speciale sunt pregătite pe o grosime de 60 cm, adâncimea optimă a găurilor este de 2 cm, în cazul în care castraveții sunt crescuți folosind spini, distanța optimă între rânduri este de 35 cm, iar între găuri este de 20 cm. . După apariția primelor procese, ele sunt subtiate din necesitate.

Atenție! Atunci când subțierea, lăstari în plus, se recomandă să nu se rupă, și tăiate cu atenție. Acest lucru va împiedica deteriorarea sistemului rădăcină.

Cultivarea cu puieți

După pregătirea preliminară, semințele de castraveți de fructe lungi pentru răsaduri sunt plantate în vase speciale mici. Pentru plantare, este nevoie de un sol de nutrienți special, care este preparat din părți egale de gazon, rumeguș, turbă, humus. Într-o oală individuală sunt plantate 1-2 bucăți. semințe. După cum este necesar, înainte de răsăritul soarelui, semințele de castraveți fructiferi pe termen lung se toarnă cu apă la temperatura camerei. Este necesar să se adere la temperatura optimă a aerului din încăpere pentru creșterea răsadurilor de la + 25 ° C la + 28 ° C. Pentru o mai mică evaporare a umidității, se recomandă acoperirea containerelor cu material săditor cu sticlă sau folie de plastic. Materialul de acoperire este îndepărtat după răsăritul soarelui. În cazul în care mai mulți germeni au crescut într-o oală, trebuie să fie tăiată cu atenție. Apoi, timp de 2 zile, într-o încăpere unde există vase cu castraveți de fructe de lungă durată, este necesar să se reducă temperatura la + 20 ° C. Aceasta contribuie la o creștere uniformă corespunzătoare a lăstarilor.

Este important! În zilele tulbure, se recomandă răsadurile pentru a oferi o acoperire suplimentară. Proiectele sunt excluse.

În timpul perioadei de creștere a răsadurilor în ghivece, dacă este necesar, puteți turna solul. Răsadurile de 2 ori hrănite cu o hrănire complexă specială (puteți cumpăra în magazine toate pentru grădină). Apă răsadurile numai cu apă caldă (+ 25-27 ° C). Răsadurile sunt plantate în sol deschis, când planta are 2-3 culori de culoare verde închis, frunze și rădăcini, care ocupă jumătatea mai mare a vasului.

Este important! Răsadurile sunt plantate în sol deschis sub film, în perioada 10-15 mai, în sol deschis fără film - între 2 și 10 iunie.

Locuințe pentru plantarea de răsaduri de castravete de fructe pe termen lung sunt pregătite prematur. Sunt udate moderat, fac gunoi de grajd, puțin stropit cu pământ. Se recomandă plantarea a 5 plante pe parcelă de 1 m². Plantele plantate sunt adăpate pentru a elimina evaporarea excesivă și formarea unei cruste, planta este ușor pulverizată cu pământ uscat.

Top dressing de castraveți de fructificare lungă

Atunci când temperatura aerului crește puțin, trebuie să hrăniți planta. Experții recomandă folosirea tipului foliar de momeală - frunze de pulverizare cu un amestec special de hrană (cumpărat în magazinul pentru grădină). Datorită acestei hrănire, planta de castravete de fructe de lungă durată va absorbi rapid substanțele nutritive și se va dezvolta rapid, va crește.

Pentru hrănire puteți folosi un amestec de azotat de amoniu sau uree într-o cantitate de 5 g de amestec pe 1 litru de apă.

Atenție! Procesul de alimentație foliar ar trebui să se facă în condiții de noroi, pentru că în vremea însorită, amestecul de îngrășăminte se va usca rapid pe frunze, ceea ce va duce la arsuri.

Caracteristicile plantelor de udare

Înainte de procesul de înflorire, umezirea castraveților cu fructe lungi se efectuează prin calcularea a 5 litri de apă pe 1 m². Plantele sunt udate la fiecare 6 zile. În timpul înfloririi, irigarea fructiferă se realizează prin calcularea a 10 litri de apă pe 1 m², la fiecare 2 zile.

Atenție! Cu udare insuficientă, castraveții apar amar. Timpul optim pentru udarea plantei este seara. Apa pentru irigare trebuie să fie caldă (de la + 25 ° C).

Fluxul de plante de udare excluse. Pentru umezire este necesar să folosiți cutii de udare de grădină cu o duză de pulverizare specială.

La sfârșitul lunii august, volumul și frecvența irigării castraveților cu fructe lungi scad. Deoarece excesul de umiditate în această perioadă, solul se răcește, ceea ce poate duce la dezvoltarea putregaiului de rădăcini.

Este necesar ca acest cultură de grădină să fie buruiată în timp.

concluzie

Astfel, castravetele lungi de fructe pentru sol deschis sunt un tip universal de castravete, caracterizat de anumite caracteristici. Plăcerea abundă, recolta lungă. Plantarea corectă și îngrijirea acestei culturi de grădină contribuie la un randament excelent.

Informații suplimentare despre acest subiect pot fi vizualizate în videoclip:

Vizionați videoclipul: Cum sa-ti plantezi o livada de nuc cu mici resurse (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send