Grădinărit

Castraveți polenocarpici și polenizați

Pin
Send
Share
Send
Send


Unii grădinari sunt încă confuzi în soiurile și hibrizii de castraveți. Pentru a alege cele mai bune soiuri pentru anumite condiții, trebuie să știți despre caracteristicile lor. Deci, castraveții diferă în funcție de mărimea și forma fructelor, gustului și culorii, înălțimea tufișului și prezența lăstarilor laterale, randamentul și rezistența la boli sau la temperaturi mai scăzute. Toate acestea sunt foarte importante, dar pentru a începe alegerea unei varietăți potrivite de castraveți este necesară cu tipul de polenizare.

Partenocarpică și polenizată: cine este cine

Se știe că pentru a obține un fruct dintr-o floare trebuie să fie polenizată. Pentru aceasta, polenul de la floarea de sex masculin este transferat femeii. Numai inflorescențele feminine polenizate se transformă în castraveți. Insectele sunt cele mai des polenizate (albine, albine și chiar muste), în afară de aceasta, vântul, ploaia sau oamenii pot ajuta la transferul polenului.

Soiurile și hibrizii de castraveți care necesită polenizare pentru a forma ovarul se numesc polenizare albină (nu contează cine se va angaja de fapt în polenizare - albină, vânt sau om). Castraveții polenizați cu albine trebuie să fie plantați acolo unde pot ajunge insecte - în zone deschise sau în sere mari, ventilate.

Fără o polenizare adecvată, florile de sex feminin devin flori goale, iar un exces de inflorescențe masculine "atrage" substanțe nutritive și umiditate din întregul tufiș.

Este important! Proprietarul grădinii ar trebui să monitorizeze echilibrul florilor masculine și feminine (raportul lor ideal este de 1:10), precum și activitatea albinelor.

Castraveții parthenocarpici sunt adesea confundați cu auto-polenizați, dar acest lucru este greșit. De fapt, soiurile parthenocarpice nu au nevoie de polenizare deloc. Acești hibrizi au fost selectați special pentru serele închise și zonele pe care albinele nu le zboară. Toate florile de pe tufa parthenocarpică sunt de sex feminin, nu sunt inflorescențe masculine. O floare de sex feminin este considerată a fi inițial polenizată (fertilizată), ea poate produce un castravete în sine.

O astfel de structură de soiuri parthenocarpice reduce îngrijirea plantelor, un grădinar nu trebuie să monitorizeze echilibrul inflorescențelor masculine și feminine, să atragă albinele pe site și să se îngrijoreze de vremea prea acoperită, în care albinele nu zboară.

Toate castraveții parthenocarpici sunt hibrizi, în plus, fructele acestor soiuri nu conțin semințe, pur și simplu nu există semințe în interiorul castraveții. Prin urmare, pentru a planta același soi pentru anul următor, va trebui să re-achiziționați semințele, acestea nu pot fi recoltate de către propriile dvs. mâini din recolta proprie (ceea ce este foarte posibil pentru castraveți pseudopoplinați).

Cine este în spatele soiurilor polenizate de albine

Se pare că, dacă totul este atât de bun cu hibrizii parthenocarpici, de ce sunt nevoie de castraveți polenizați de albine, care continuă să se ocupe de selecția și cultivarea lor. Dar există câteva nuanțe - aceste soiuri au proprietăți unice care nu sunt inerente hibrizilor neplinali. Printre acestea se numără:

 1. Gust unic. Practic, orice soi polenizator de albine este gustos atât în ​​stare proaspătă, cât și în sărat, murat, fermentat. Aceasta este o calitate excelentă pentru cultivarea acasă, când proprietarul va folosi aceleași castraveți pentru diferite nevoi.
 2. Randament ridicat. Cu suficientă polenizare și îngrijire corespunzătoare, soiurile hibride polenizate poarta cele mai mari randamente.
 3. Protecția mediului. Verificarea nivelului de protecție a unui soi de mediu va ajuta aceleași albine - insecta nu va poleniza tufișurile tratate cu pesticide periculoase.
 4. Prezența semințelor. În primul rând, semințele sunt semințe libere pentru următoarele sezoane. Și, în al doilea rând, (cel mai important), în semințe sunt conținute cele mai utile vitamine și oligoelemente pe care sunt bogate castraveții.
 5. Varietăți polenizate de albine - cel mai bun material pentru reproducere. Din aceste castraveți au apărut cei mai buni hibrizi.
Este important! Soiurile polenizate de albine sunt excelente pentru sere de film. Aceste sere sunt temporare, când florile apar pe tufișuri, filmul va fi deja eliminat, nimic nu va împiedica albinele să-și facă munca.

Până în prezent, există o mulțime de castraveți polenizați de albine, cererea lor aproape că nu a scăzut după apariția speciilor parthenocarpice.

Mid-devreme "Actor"

"Actorul" este un hibrid polenizator de albine care încorporează cele mai bune calități ale acestei specii. Acest castravete are un randament ridicat, care vă permite să colectați până la 12 kg pe metru pătrat.

Fructele acestei varietăți sunt pline, cu tuberculi mari, au caracteristici excelente de gust și absolut fără amărăciune (castraveții sunt la fel de apetisanți atât în ​​salată, cât și într-un borcan). Dimensiunea castravetei este medie (până la 100 de grame), fructele sunt condimentate rapid - în cea de-a 40-a zi după plantare.

Tufișurile verticale sunt rezistente la boli, pot crește atât în ​​spațiu deschis, cât și în sol închis.

Hermes F1

Hybrid "Hermes F1" devreme. Aceasta este una dintre cele mai productive soiuri - mai mult de 5 kg de castraveți sunt recoltați de la un metru. Castraveii mici au o formă cilindrică regulată, cu cosuri mici. Gustul de castraveți suculent și crocante, potrivit pentru uz universal.

Nu există goluri, pete galbene în fructe, toți castraveții sunt chiar - soiul este excelent pentru marketing. Castraveții înșiși sunt scurți - doar 7-9 cm, trebuie să fie colectați în fiecare zi, altfel fructele vor depăși și se vor deforma. Tufișuri sredneroslye cu frunze verzi. Hybrid Hermes F1 este plantat numai în pământ, acest castravete nu este potrivit pentru serele închise.

Este important! Florile de sex masculin nu numai că nu aduc "descendenți", excesul lor poate dăuna biciului, sugând toți nutrienții. Prin urmare, florile suplimentare cu stamine trebuie rupte.

Caracteristici de castravete parthenocarpice

Soiurile partenocarpice reprezintă o modalitate mai ușoară de a obține același randament. Tufișurile au numai inflorescențe feminine, nu au nevoie de albine, hibrizii se caracterizează printr-o rezistență sporită la boli și la salturi de temperatură. De ce iubesc castraveții parthenocarpici:

 1. Îngrijire ușoară.
 2. Universalitate - este posibil să plantezi castraveți în pământ, într-o seară închisă și pe balcon.
 3. Mai puțin "capricioasă" a soiurilor în raport cu umbra. Castraveții partenocarpici nu se pot dilua prea mult, sunt mai puțin susceptibili la boală și putregai datorită ventilației slabe și a luminii scăzute.
 4. Nu este nevoie de albine.
 5. Nu este nevoie să plantați semințele plantelor masculine. Toate semințele sunt doar femei, ele sunt destul de auto-suficiente.
 6. Egal cu soiurile polenizante de albine, există mulți hibrizi care produc până la 20-21 kg pe metru pătrat.
 7. Bun gust și fără amărăciune. Selectarea vă permite să eliminați substanța care dă castraveților un gust amar. Soiurile partenocarpice pot fi consumate proaspete și conservate.

Versatilitatea soiurilor parthenocarpice le pune la egalitate cu polenizarea albinelor. Fiind implicați în cultivarea acestei culturi, nu trebuie să uitați că castraveții neimpresionați nu au semințe. Proprietarul nu va putea să afișeze separat soiurile noi și să salveze semințele.

Hybrid "Abbad"

Midi-coapta parthenocarpic coapte "Abbad" nu are nevoie de albine, planta nu are nevoie de polenizare. Randamentul soiului este la o înălțime de până la 11,5 kgm², iar caracteristicile gustului fructelor nu diferă practic de castraveții polenizați, dar acest hibrid este mai potrivit pentru salate decât pentru decapare.

Castraveții sunt lungi (până la 16 cm) și sunt netede, verzi și cilindrice. Atunci când solul se încălzește, acestea pot fi plantate atât în ​​spațiu închis, cât și în sol deschis. Acestea sunt plantate din martie până în iulie și curățate până în octombrie.

Universal "Augustin"

Dovezile că soiurile parthenocarpice nu sunt inferioare polinării albinelor pot fi un hibrid "Augustin". Acesta este un castravete timpuriu coapte, maturând la 36-38 zile.

Castraveții sunt destul de mari - până la 16 cm și 110 g, și sunt potrivite pentru conservare și consumul proaspăt. Fructele îngroșate nu au deloc amărăciune. Soiurile nu se tem de boli, chiar și cum ar fi mucegaiul. Un randament ridicat vă permite să eliminați 265-440 centari de castraveți pe hectar de teren. Plantarea unui castravete hibrid este permisă atât în ​​sol deschis, cât și în cel închis.

Ce clasă este mai bună

Este imposibil să spun fără echivoc care dintre varietățile de castraveți sunt mai bune, fiecare proprietar trebuie să țină cont de particularitățile parcelei sale, seara, să acorde atenție solului. Dar principalul criteriu, desigur, sunt albinele.

Dacă se presupune că castraveții sunt plantați în sol deschis și există stupi în apropiere, atunci este mai bine să preferați soiul polenizat de albine. Castraveții parthenocarpici sunt mai potriviți pentru seră.

Pin
Send
Share
Send
Send