Grădinărit

Puzata Hut de tomate: caracteristicile și descrierea soiului

Pin
Send
Share
Send
Send


Puțini grădinari și doar proprietarul curții vor refuza să crească roșii în grădina sa. La urma urmei, odată cu varietatea modernă a soiurilor cu caracteristicile lor uimitoare și, uneori, aspect neobișnuit, nu este ușor să folosiți numai tomatele care sunt oferite pe piețe și în magazine. Și dacă te crești, deschide o astfel de posibilitate vastă de alegere, că doar ochii alerg. Și cultivarea de tomate se transformă deja într-un fel de hobby, care este asemănător colectării. Numai colectarea în acest caz au soiuri de roșii, iar impresiile asociate rămân, în cel mai bun caz, într-o fotografie sau video. Iar gustul, din nefericire, este rapid uitat. Și nu depinde doar de soi, ci și de condițiile și condițiile meteorologice în creștere.

Desigur, în condițiile unei mari varietăți de soiuri de roșii, care trucuri nu merg la crescători pentru a atrage atenția consumatorilor asupra noului lor produs. Adesea, soiurile primesc astfel de nume, după ce au auzit că nu mai puteți fi interesat și doar treceți. Pătrunjelul lui Puzata este intrigant de numele său. Dar el are, pe lângă nume, și aspectul este atât de neobișnuit încât orice grădinar va fi interesat și vrea să-l planteze în zona lui.

Ce alte calități diferă această varietate de roșii, cu excepția unui nume interesant și a unui tip la fel de neobișnuit? În articol, pe lângă descrierea soiului de tomate Puzata și fotografia sa, puteți găsi și multe recenzii ale grădinarilor care au încercat deja să planteze acest soi în parcelele lor.

Istoric și descriere a soiului

Puiul lui Puzata Hut este o varietate destul de nouă de reproducere rusă. A apărut în 2012 ca rezultat al activității unui grup de crescători sub conducerea lui Vladimir Kachaynik. A fost înregistrată în Registrul de Stat în anul 2013, firma "Aelita" a devenit inițiatorul, sub marca căruia semințele acestui soi sunt produse în principal acum.

Soiul de tomate al lui Puzata Khata este o varietate nedeterminată, adică, teoretic, are o creștere nelimitată.

Atenție! În practică, conform recenziilor grădinarilor, chiar și în condițiile de seră, tufișul nu crește, de regulă, peste 170 cm.

Deoarece tulpinile sale sunt destul de subțiri, iar tufișurile nu pot fi numite puternice, așezarea plantelor este posibilă sub greutatea fructului, prin urmare, roșiile necesită un jartieră obligatorie pentru grătare și formarea de tufișuri. Tufișurile diferă în funcție de indicatorii medii ai frunzișului și se încadrează și pe un nivel mediu.

Frunzele sunt de dimensiuni medii și au culoarea verde închis. Inflorescență - tip intermediar. În tulpină nu există articulație. O perie formează de obicei până la 5 fructe.

În ciuda faptului că soiul de tomate Puzata Khata este zonat pe întreg teritoriul Rusiei, în majoritatea regiunilor se recomandă să-l crească în sere sau cel puțin folosind capace de film. În zona deschisă din zona de mijloc, conform recenziilor grădinarilor, tomatele Puzata chutei nu ar avea timp să se coacă pe deplin sau vor diferi în dimensiuni mici. Dar în partea de sud poate fi plantat în condiții de siguranță în sol deschis - acolo numai udarea în timp util și regulat poate fi singura problemă în îngrijire.

Deși roșul cabanei Puzata este o tomată de maturitate timpurie în descrierea lui Gosrestre, adică, conform acestei caracteristici, ar trebui să se coacă aproximativ 100 de zile după germinarea semințelor, mulți grădinari se plâng că roșeața fructului este foarte lentă și foarte târziu. Aparent, acest soi are încă o mare senzitivitate la cantitatea de temperaturi pozitive și la cantitatea de lumină a soarelui, care poate să nu fie suficientă pentru maturarea la timp în latitudini medii.

Atenție! Datorită fructului extins, roșiile pot fi recoltate chiar până la cel mai îngheț, mai ales când sunt cultivate în sere, unde puteți folosi opțional încălzire suplimentară.

Randamentul este unul dintre avantajele Puzata Khata, aproximativ 9-11 kg de roșii pot fi colectate de la un metru pătrat de plantare.

Nu este menționată susceptibilitatea la principalele boli ale roșiilor din descrierea oficială a soiului, dar, potrivit recenziilor, tomatele Puzata Khata sunt destul de rezistente la tulburarea târzie, iar alte răni de obicei o ocolește în timp ce respectă măsuri minime de prevenire.

Dar este destul de sensibil la compoziția solului pe care este cultivat - este necesar ca acesta să fie echilibrat în conținutul tuturor nutrienților principali.

Caracteristicile fructelor

Rar, ce fel de roșii se poate lauda cu o formă neobișnuită de fructe ca Puzata Khata. Nu numai că este foarte nervoasă, și chiar forma în sine este o formă de pară, ca rezultat, fructul seamănă puternic cu o pungă adunată de sus, de unde hostessul mergea pe piață.

Culoarea fructelor necoapte este verde deschis, fără pată la bază. Pe măsură ce se coace, culoarea roșiilor devine roșie, dar mai degrabă cu un indiciu de portocaliu. Tomatele sunt prezente la 4 până la 6 cuiburi de semințe.

Fructele sunt de dimensiuni mari - în medie, greutatea lor este de 250-300 grame, dar există cazuri care ajung la o greutate de 700-800 grame. Așa cum se întâmplă adesea, primele fructe de pe un tufiș diferă în cele mai mari dimensiuni, apoi, treptat, roșiile devin mai mici.

NOTĂ! Dimensiunea fructului depinde în mare măsură de o varietate de condiții: de la formare și de la fertilizare și de la condițiile meteorologice în timpul creșterii și chiar de la densitatea plantațiilor.

Pielea fructului este suficient de densă pentru a rezista la o greutate considerabilă de roșii, fără crăpare în același timp. Dar în procesul de a mânca nu se simte. Carnea este destul de suculentă, dar în roșii se observă adesea goluri, astfel încât acestea nu sunt foarte potrivite pentru conservare.

Gustul degustatorilor profesioniști este evaluat la 4, majoritatea grădinarilor îl recunosc atât de bine, dar sunt departe de a fi excelenți. Roșiile acestui soi conțin o cantitate mare de zahăr și aproape nici un acid, deci sunt deosebit de potrivite pentru alimentația și alimentele pentru copii. Fructele acestei varietăți de roșii fac salate excelente, precum și cartofi buni și alte preparate, în cazul în care roșiile sunt tocate și nu sunt utilizate în întreaga formă.

NOTĂ! Foarte gustos și bogat este sucul obținut din roșiile acestui soi.

Avantajul evident al varietății de roșii Puzata Khata este persistența bună a fructelor. Acestea pot fi smulse în timp ce sunt încă verzi și se cristalizează ușor și rapid pe pervazul ferestrei și după aceea pot fi stocate pentru o perioadă lungă de timp fără a schimba caracteristicile gustului.

Datorită acestei proprietăți, roșiile Puzata Khata sunt ușor de transportat pe distanțe lungi, astfel încât acestea pot fi benefice pentru cultivarea comercială. Cu toate acestea, datorită formei neobișnuite, tomatele ocupă mai mult spațiu în recipiente standard.

Avantajele și dezavantajele soiului

Rezumând cele de mai sus, trebuie remarcat faptul că soiul de tomate Puzata Khata are o serie de avantaje care o deosebesc de un număr de semenii săi:

  • Randament ridicat, conform recenziilor, chiar depășind uneori cifrele care sunt date în descrierea oficială a soiului;
  • Fructele conțin o mulțime de zahăr și alte elemente benefice;
  • Siguranță înaltă a fructelor;
  • Dimensiuni mari și forme neobișnuite de roșii;
  • Rezistența comparativă a tomatelor la bolile majore.

Desigur, soiul are unele dezavantaje, care includ în primul rând următoarele:

  • Nevoia de modelare și jartiere din cauza fragilității bucșei;
  • Cererea de tomate Puzata hata pentru fertilitatea solului.

Cultivarea și îngrijirea

În general, roșiile Puzata Khata sunt cultivate folosind tehnologia standard de roșii, dar există și unele particularități.

Perioada Rassada

Din moment ce tomatele Puzata Khata sunt o varietate, nu un hibrid, puteți folosi atât semințele achiziționate, cât și cele obținute de la plante cultivate independent de dvs. sau de la prietenii dvs., pentru plantare.

Este important! Este de dorit să înmuiați semințele înainte de însămânțare într-o soluție de microelemente sau stimulente de creștere (Zircon, Epin, HB-101) deoarece acestea au o energie de germinare scăzută, iar germenii pot apărea din sol încet și neuniform.

Semințele de însămânțare în rezervoarele de răsaduri trebuie să fie de aproximativ 60-65 de zile înainte de a planta tufișurile într-un loc permanent.

Imediat după germinare, este recomandabil să plasați mugurii sub cea mai strălucitoare lumină pe care o puteți găsi pentru ei. În același timp, temperatura ar trebui redusă cu 5-10 grade. Astfel, puteți obține o bună dezvoltare a sistemului de rădăcină și, în același timp, să îmbunătățiți imunitatea plantelor de tomate.

După apariția primelor frunze de tomate reale în răsadurile de roșii, tufele trebuie să fie plantate în vase separate. La o săptămână după ce ați luat, este indicat să se alimenteze răsadurile. Deoarece răsadurile acestui soi pot părea mai slabe decât alte roșii, este recomandabil să se hrănească o dată pe săptămână cu mici doze de îngrășăminte. Cel mai bine este utilizarea humatelor cu microelemente sau îngrășăminte microbiologice cum ar fi Radiance, Baikal și altele.

Aterizarea în pământ și îngrijirea ulterioară

Deoarece roșiile acestui soi necesită jartiere obligatorii, este mai ușor să se planteze inițial răsadurile de lângă spini. În acest caz, tăierea și legarea ulterioară a tulpinilor este mult mai ușoară. Pe un metru pătrat de paturi, nu sunt plantate mai mult de 3 tufișuri de soiuri de tomate Puzata.

Sfat! Nu numai tulpinile pot fi legate de grătar, dar și perii cu fructe de maturare, deoarece datorită mărimii și greutății lor mari, când sunt coapte, se pot rupe împreună cu ramurile.

Formarea de roșii din acest soi este de dorit în 1 sau 2 tulpini. Pentru a forma tufișuri de 2 tulpini lăsa un copil sărace care crește sub prima perie de flori. Toate celelalte nevii și frunzele inferioare sunt eliminate treptat. Pentru formarea unui tulpină, toți stepii sunt îndepărtați treptat și sistematic, împiedicându-i să crească cu o lungime mai mare de 10 cm.

Pentru a obține roșii de dimensiuni mari, este de dorit să se formeze tufișuri într-un trunchi. Dacă aveți puțin spațiu în grădină sau în seră și trebuie să plantați mai mult tufișuri, atunci în acest caz, formarea plantelor într-un trunchi va fi singura posibilă tehnologie de cultivare.

Plantele acestui soi sunt destul de solicitante pentru fertilitatea solului, deci trebuie să efectueze câteva pansamente suplimentare după plantare în pământ. De asemenea, în mod regulat apă de tufișuri cu apă rece, mai ales dacă vremea este caldă și uscată.

Roșiile pot fi crăpate inegal, deci aveți grijă în avans de adăposturi adiționale pentru tufișuri în caz de vreme rece timpuriu.

Atenție! În cazul în care fructele nu vor să se roșească, ele pot fi colectate într-o formă neagră verde - sunt capabile să se coacă destul de repede, situată pe pervazul ferestrei.

Recenzii grădinari

Răspunsurile rezidenților de vară și grădinarilor cu privire la soiul de roșii Puzata Khata, descrierea și fotografia pe care le vedeți mai sus, sunt foarte diverse și uneori contradictorii. Poate că acest lucru se datorează condițiilor meteorologice diferite în cultivarea roșiilor și, poate, a existat o reclasificare a semințelor.

Alena, 39 de ani, Vecinii Tver au împărțit răsadurile de tomate Puzata Khata din acest an. Forma de tomate de coacere a fost foarte neobișnuită, atât nervoasă, sub forma unui vas. Dar, în cele din urmă, pe măsură ce ei au maturizat, s-au îndreptat puțin, au devenit neted și frumos. Roșiile le-au plăcut și dulce, și dens, aproape nu semințe. Mi-a plăcut cu adevărat, doar ramurile sunt subțiri, trebuie să fie legate cu grijă, altfel se rup sau cad la pământ - fructul este greu. Svetlana, 43 de ani, Tomsk Am plantat un soi Puzata Khata într-o seră. Nu aveam multe răsaduri, pentru că erau puține semințe. Numai 5-6 tufișuri, dar ce fel de roșii. Totul este bun în ele - și gustul, culoarea, forma și mărimea. Apoi voi planta cu siguranta. Ei bine, și această grijă este necesară, deci este necesar să lucrați cu orice recoltă, astfel încât este necesar să se bucure de recolta mai târziu. Serghei, 42, Novosibirsk Acest soi nu ma atras în special. Roșiile, desigur, o formă neobișnuită, dar gustul unor blande, recolta nu poate fi spus să vă rog, astfel încât o pereche de kilograme s-au adunat de la Bush. Nu mai fa de plante Zoya, 44 de ani, Samara Minunat soi! Prin randamentul din acest an a fost unul dintre primele. Am luat o tomată din bucătărie în ansamblu lângă o găleată, deși una verde, pentru că am crescut-o în pământ deschis. Așa că s-au maturizat bine acasă și nu am văzut goluri în ele, dimpotrivă, suculent, dens, gustos. Exteriorul era aproape portocaliu, iar interiorul era roz - frumos! Anul viitor voi planta într-o seră - poate chiar să se maturizeze devreme. Ann, 37 de ani, regiunea Moscovei Nu am fost deloc impresionată de acest soi. Chiar nu este clar de ce este lăudat. Au fost roșii, dar atât de gustoase încât nu o să-l plantez exact data viitoare. Anton, vârsta de 34 de ani, cabana Tver Grade Puzata a plantat pentru a doua oară, pentru că mi-a plăcut foarte mult. În seră era una dintre cele mai fructuoase, nu am văzut niciodată o astfel de abundență de roșii. Anul acesta l-au crescut pe teren deschis, acoperindu-l doar cu material nețesut imediat după debarcare la sfârșitul lunii mai, astfel încât frigul său să nu se deterioreze. Mi-a plăcut, de asemenea, faptul că nu este foarte avariat de vânătoare, ca și alte soiuri.

concluzie

În ciuda faptului că soiul Puzata Khata a apărut relativ recent, el a reușit deja să câștige atât fanii, cât și cei dezamăgiți. În astfel de cazuri, există o singură cale de a ajunge la adevăr - de a cumpăra semințe și de a crește roșiile acestui soi pe cont propriu.

Vizionați videoclipul: Томат "Пузата Хата" (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send