Rețete

Cum să sare roșii în bănci pentru iarnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Salata de roșii pentru iarnă este unul dintre cele mai interesante și cele mai utile tipuri de recoltare de roșii. Într-adevăr, în fructele sărate sau murate, se păstrează atât gustul natural, cât și gustul special al produsului, spre deosebire de legumele murate făcute cu oțet.

Cum se macină roșiile pentru iarnă

Expresia "roșii sărate" implică invariabil butoaie de stejar de lux, în care are loc sacramentul - transformarea roșiilor sub influența sării, zahărului și condimentelor într-un produs sărat. Dar, în apartamente moderne mici, astfel de butoaie chiar se potrivesc, și apoi nu există nicăieri. Mai mult, nu este ușor să găsești acum astfel de containere și sunt foarte scumpe. Prin urmare, de mai multe decenii, diferite recipiente de sticlă au fost deosebit de populare pentru sărarea de roșii. Poate fi de diferite dimensiuni: de la 0,5 l la 5 l sau chiar 10 l. Deși cele mai populare sunt borcanele de trei litri și de litru. Într-adevăr, în prima puteți găti un fel de mâncare excelentă pe baza mesei festive și roșii sărate, făcute pentru iarnă în borcane de un litru, sunt potrivite pentru utilizarea regulată de către o mică familie de 2-3 persoane.

În plus, este chiar mai ușor să gătiți roșii sărate în cutii decât în ​​butoaie - nu este nevoie să folosiți jugul. Și distribuirea fructelor atunci când sărate în multe bănci oferă unele asigurări suplimentare. Dacă brusc într-o oală roșiile sunt acre din orice motiv, atunci nu va afecta alte recipiente.

Atenție! În bănci, fructele coapte sunt mai puțin deformate în timpul decapării decât în ​​recipiente mari.

În ceea ce privește alegerea fructelor pentru sare, atunci există următoarele reguli, pe care este de dorit să le respectați:

 1. De obicei, roșiile în formă de oval sunt selectate pentru decapare, așa-numita cremă: De Barao, Acuarelă, Cream Giant, Rocket, Chio-Chio-San și altele.
 2. În principiu, roșiile sunt potrivite și alte forme, dacă au o piele densă și carne carne.
 3. Este mai bine să selectați fructele nedorite, deoarece roșiile coapte necesită o manipulare deosebit de atentă în timpul procesului de decapare și deseori își pierd forma.
 4. Chiar și roșiile verzi pot fi sărate, dar fructele cu daune provocate de boli sau din alte motive ar trebui să fie aruncate.
 5. Pentru sărare în bănci pentru iarnă în funcție de diferite rețete, este mai convenabil să se utilizeze roșii de dimensiuni mici sau mijlocii. Din fructele giganților este mai bine să preparați sucul, sau dacă se disting prin pastă densă, apoi păstrați-le în felii.
 6. Indiferent de rețetă, roșiile pentru tăblițe pentru iarnă trebuie colectate pe vreme uscată și depozitate înainte de prelucrare, așezate pe o suprafață orizontală într-un rând.
 7. Dacă există o astfel de oportunitate, este mai bine să nu se amestece roșiile de diferite soiuri în același recipient - se pot comporta prea diferit.
 8. Pentru a evita ruperea fructelor la sărare, acestea sunt de obicei perforate în mai multe locuri cu o scobitoare.

Dacă comparați tehnologia de sărare a roșiilor cu murături, procesele sunt foarte asemănătoare, dar există unele diferențe:

 1. Din cauza conținutului mai ridicat de zahăr din roșii, au nevoie de mai multă sare. Conform rețetei clasice, saramura pentru fructele coapte este preparată folosind 500-600 g de sare pe 10 litri de apă. La sărarea roșiilor verzi, sarea va necesita și mai mult - 600-800 g pe 10 litri de apă.
 2. Din moment ce roșiile au un gust și aromă mai pronunțate, vor avea nevoie de mai puțin condimente și condimente. Atenție! Dar pentru a păstra puterea și elasticitatea fructelor, precum și atunci când sărate castraveți, utilizați frunzele de stejar, cireșe și hrean.

 3. Procesul de fermentare în tomate se realizează mai lent decât în ​​cazul castraveților, prin urmare, este nevoie de mult mai mult timp pentru a murat. În medie - aproximativ două săptămâni, dacă temperatura de fermentație se situează între + 15 ° С + 20 ° С. Și la temperaturi cuprinse între 0 și + 5 ° C, roșiile de decapare pot dura între 1,5 și 2 luni.

Câtă sare este necesară pentru un litru de tomate

Calculul numărului de tomate pe container de sticlă este destul de simplu - fructele împachetate dens, de regulă, ocupă jumătate din volumul unui borcan. Deși, în funcție de dimensiune, se pot potrivi mai mult sau mai puțin. În consecință, un borcan necesită jumătate din saramură în volum.

Este important! Trebuie avut în vedere doar faptul că băncile conțin, de obicei, o cantitate mai mare de lichid decât este prevăzut în volumul lor oficial.

Standardul de trei litri nu poate găzdui 3 litri deloc, dar mai mult de 3,5 litri, dacă turnați lichidul pe gât. Prin urmare, saramura este de obicei pregătită puțin mai mult decât este necesar.

Cea mai ușoară modalitate este de a culege roșiile în borcane de un litru, deoarece conținutul unui recipient este de obicei suficient pentru o singură masă. Și, având în vedere că 1100 ml de lichid este plasat în borcan sub gât, veți avea nevoie de:

 • aproximativ 500g roșii de mărime medie;
 • 600 g saramură.

În ceea ce privește sarea, este destul de ușor să vă amintiți proporțiile, deoarece este standard pentru borcanul de 1 litru, exact 1 lingură de sus este consumată. Nu este de dorit să se reducă cantitatea de sare, deoarece acest lucru poate afecta negativ siguranța tomatelor. Dar să-l depășim ușor cu acest condiment nu este prea înfricoșător, deoarece se crede că tomatele nu vor lua mai mult decât cantitatea de care au nevoie pentru fermentare.

Rețeta clasică pentru roșii sărate în bănci pentru iarnă

Pentru a sare roșiile în bănci pentru iarnă, conform rețetei clasice, veți avea nevoie de următoarele componente:

 • 1,4 kg de tomate;
 • aproximativ 1 litru de apă;
 • 4 cuișoare de usturoi;
 • 25 de grame de zahăr;
 • 1 lingura. l. mărar sau semințe de chimen;
 • 2 foi de hrean;
 • 50-60 g de sare.

Din această cantitate de ingrediente veți obține aproximativ 2 litri de borcan de roșii decolorate.

Pentru orice rețetă de sărare a roșiilor în borcane, sticlăria este spălată bine înainte de utilizare și sterilizată pe abur sau folosind aparatele moderne de bucătărie: aerogrill, microunde, sterilizator. Acoperiți pentru conservare suficient pentru a fierbe timp de 5-8 minute în apă.

Sfat! Sarea pentru decaparea de roșii utilizează piatră sau mare. Dar ar trebui să eviți tot felul de suplimente.

Roșiile, mirodeniile proaspete și ierburile se clătesc în apă rece și se usucă puțin.

Procesul de sărare a unei tomate pe litru de soluție salină este după cum urmează:

 1. În partea inferioară a cutiilor se pune o coală de hrean, alte plante aromatice și altele, preparate în conformitate cu rețeta condimentelor.
 2. Fructele selectate și preparate sunt așezate pe mirodenii cât mai aproape posibil.
 3. O parte din condimentele gătite sunt așezate în mijlocul borcanului, iar roșiile sunt acoperite și cu o foaie de hrean deasupra.
 4. Un litru de apă se încălzește la + 100 ° C, se adaugă 60 g de sare și 25 g de zahăr și se fierb până se dizolvă complet.
 5. Solul se răcește și se filtrează și apoi se toarnă fructe în bănci pe gât.
 6. Se acoperă cu capace din plastic și se lasă timp de 3-4 zile pentru a intensifica fermentația.
 7. Dacă există o pivniță rece în care puteți stoca un număr nelimitat de borcane cu blancuri, atunci este mai bine să trimiteți roșiile sărate acolo. Acestea vor fi gata nu mai devreme de 40-45 de zile.
 8. Dacă spațiul de depozitare cu o temperatură de aproximativ 0 + 5 ° C este limitat, atunci după fermentare la temperatura camerei timp de aproximativ 5-6 zile, este mai bine să se rostogolească băncile cu roșii.
 9. Pentru a face acest lucru, saramura este drenata si fiarta timp de aproximativ 2-3 minute. Roșiile condimentate sunt clătite cu apă fierbinte și introduse în borcane nou sterilizate.
 10. Se toarnă saramură fierbinte, se lasă să stea timp de 5 minute și se reiau saramura, folosind capace speciale cu găuri.
 11. Solul este încălzit până la fiert, roșiile sunt turnate peste ele și sunt înșurubate cu capace sterile.
 12. Băncile cu legume sărate sunt răcite într-o formă inversată sub o pătură și apoi depozitate.

Cât de ușor este să mănânci roșii pentru iarnă

Puteți săturați roșiile pentru iarna și o rețetă foarte simplă. Pentru aceasta aveți nevoie doar de:

 • 1,5 kg de tomate;
 • 1 l de apă;
 • 80 de grame de sare.

Condimentele pot fi folosite oricând, dar nu puteți folosi deloc.

 1. Pentru a vă pregăti pentru această rețetă într-un borcan, trebuie să puneți o pungă de plastic, egală în dimensiune sau puțin mai mare decât volumul său.
 2. Puneți roșiile într-un ambalaj și turnați sarea și apa într-o soluție salină pre-pregătită.
 3. După terminarea sacului, capătul său liber este comprimat pentru a elibera excesul de aer și legătura fermă.
 4. Pentru a asigura etanșarea, capetele ambalajului sunt topite cu fier fierbinți.
 5. După aceea, borcanul poate fi închis cu orice capac și așezat într-un loc răcoros.
 6. Roșiile sărate vor fi pregătite într-o lună și jumătate.

Cum să sare roșii pentru iarnă în bănci

Mulți oameni se gândesc cum să sare roșiile pentru iarnă, astfel încât să se dovedească cât mai natural și mai gustos posibil, dar în același timp să întâlnească întregul proces de recoltare într-o zi. Pentru aceasta există o rețetă atât de simplă.

Va dura:

 • 2 kg de roșii dense;
 • 50 g rădăcină de pătrunjel;
 • 2 frunze de dafin;
 • 4 cuișoare de usturoi;
 • mai multe frunze de hrean;
 • 100 g de inflorescențe mărar;
 • 5 mazăre negre;
 • cel puțin 50 de grame de sare sau mai mult ca gust.

Tehnologia de fabricație seamănă cu tomatele de decapare prin turnarea de două ori, dar fără adăugarea de oțet.

 1. Pătrunjelul se curăță și se taie în bucăți mici.
 2. În partea inferioară a cutiilor se introduc inflorescențe tocate de mărar, frunze de dafin, mazăre piper negru, usturoi și o parte din rizomii de patrunjel.
 3. Apoi, puneți roșiile, undeva în mijloc făcând un alt strat de rizomi picanți.
 4. Pe partea de sus a rosii acoperite cu o foaie de hrean.
 5. Băncile sunt turnate cu apă clocoasă până la vârf, lăsate deoparte timp de 10-15 minute.
 6. Cu ajutorul unor capace speciale cu găuri, apa caldă este drenată, iar saramura este pregătită pe baza ei.
 7. Din nou, se toarnă roșiile cu mirodenii și băncile se rostogoleau imediat cu capace sterile.

Puteți gusta roșiile sărate în conformitate cu această rețetă în 2-3 săptămâni, dar devin mai ales gustoase după o lună sau două.

Roșii sărate în borcane cu ierburi și usturoi

Dacă ingredientele din rețeta anterioară adaugă încă 50 g de patrunjel, mărar și busuioc, iar usturoiul are un cap mic, puteți obține un gust plin de roșii sărate gata preparate.

Cât de gustoase roșii de sare pentru iarna cu hrean

Puteți chiar și orice altceva enumerate în rețeta de mai sus, adăugați încă 1-2 mici rhizomi de hrean. Tăiați-le în bucăți mici și plasându-le în borcane cu rizomii de pătrunjel, puteți să vă asigurați că roșiile sărate sunt ascuțite și puternice în consistență.

Salata de rosii pentru iarna: o reteta cu tarhon

Un gust deosebit și aroma parfumată vor adăuga câteva roșii de tarhon la roșii sărate. Tehnicile de fabricație sunt similare, iar ingredientele pentru această rețetă se prepară după cum urmează:

 • 5 kg de roșii;
 • 80 g de mărar;
 • 3 capete de usturoi;
 • 30 g de tarhon;
 • 4 litri de apă;
 • 200 de grame de sare.

Cum se macină roșiile în borcane cu telina și ardeiul fierbinte

Dar pentru iubitorii de semănături ascuțite, reteta pentru roșii sărate, constând din următoarele ingrediente, ar trebui să vină cu siguranță la gust:

 • 5 kg de tomate;
 • 8 bucăți ardei dulce;
 • 2 păstăi de ardei grași;
 • 150 g de țelină;
 • 100 g verde și inflorescențe;
 • 4 litri de apă;
 • 250 de grame de sare.

Cum se macină roșiile cu cuișoare și scorțișoară

Dar această rețetă poate lovi cu originalitatea, pentru că roșiile sunt obținute mai degrabă decât sărate și dulci.

Găsiți și pregătiți:

 • 2 kg de roșii;
 • 50 g frunze de coacăze negre;
 • 400 g de zahăr;
 • 2-3 g piper piper;
 • 1 băț de scorțișoară (sau 2 g măcinat);
 • 2-3 muguri de cuișoare;
 • 40 de grame de sare.

Roșii roșii pentru iarnă cu oțet

Salate de roșii diferă de decapare în faptul că nici oțetul și nici un alt acid nu este frecvent utilizat în acest proces.

NOTĂ! Conservarea ghiveciului este asigurată de acțiunea de conservare a acidului lactic, care se formează în timpul fermentării atunci când bacteriile acidului lactic interacționează cu zaharurile naturale ale legumelor.

O anumită cantitate de sare contribuie la desfășurarea normală a procesului. Adăugarea de oțet ajută la accelerarea proceselor și, de asemenea, crește fiabilitatea păstrării legumelor sărate timp îndelungat. Rețetă pentru sărare de roșii cu oțet.

 • 1 l de apă;
 • 50 g de sare și zahăr;
 • 600 g de roșii mici;
 • 1 piper alb;
 • 50 g de orice verde;
 • 3 căței de usturoi;
 • 25 ml de oțet de masă 9%.

La sărarea de roșii pentru iarnă cu oțet se folosește tehnologia obișnuită de umplere dublă, descrisă în detaliu în rețetele de mai sus.

Salată de roșii pentru iarnă în cutii cu ulei vegetal

Pentru o conservare mai bună a fructelor sărate, se toarnă ulei vegetal pe partea superioară a gâtului înainte de a se lega. Deci, la sărare de roșii, se pune o lingură de ulei vegetal într-un borcan de 1 litru. Gustul roșiilor gata preparate, obținut conform acestei rețete, este mai delicat.

Condiții de depozitare a roșiilor, sărate în borcane

Tomatele care au fost sărate și acoperite cu capace din plastic ar trebui să fie întotdeauna depozitate într-un loc răcoros la o temperatură care să nu depășească + 5 ° C. Cei care s-au rostogolit sub capacele de staniu pot supraviețui perfect până în primăvară în condițiile unui depozit obișnuit, unde nu există lumină și nu este foarte fierbinte.

concluzie

Salatarea de roșii pentru iarnă este o modalitate excelentă de a păstra gustul natural și chiar de a crește proprietățile benefice ale roșiilor, pentru a le putea bucura în mijlocul iernii.

Pin
Send
Share
Send
Send