Rețete

Lapte negru sărat: 11 rețete

Pin
Send
Share
Send
Send


Ciupercile de ciuperci sunt ciuperci misterioase care sunt considerate necomestibile în întreaga lume datorită sucului lăpit acru care iese în evidență din pulpa lor. Dar în Rusia acestea au fost mult timp evaluate la egalitate cu ciupercile de bolete, iar ciupercile de lapte sărate au fost o delicatesă demnă de o masă regală. Salaturile de ciuperci de lapte negru nu este mai dificil decât orice altă specie. Gustul unei gustări mai drăguțe este greu de imaginat, iar ciupercile se schimbă în negru în muraturi pentru cireșele nobile de culoare închisă.

Cum să sare ciuperci negre de lapte

Printre colectorii de ciuperci cu experiență, ciupercile de lapte negru au numeroase nume de "acasă" și unul dintre cele mai afectuoase și comune este chernushki. Capacele cele mai groase, mai dense și cărnoase au ciuperci care au crescut printre copacii din lemn de esență tare. Negrii din pădurile de conifere se disting prin pălării mai subțiri. Deși aceste ciuperci apar de la jumătatea lunii iulie până în a doua jumătate a lunii octombrie, cel mai bine este să le colectăm de la sfârșitul lunii august și întreaga primă jumătate a toamnei. Faptul este că ciupercile de lapte negre care au crescut în căldură sunt slab depozitate, adesea mucegăite când sunt sărate. Și ciupercile, colectate în vreme rece, au un gust mai strălucitor și o conservare mai bună.

Pentru sănătosul țăran negru la domiciliu, este important să alegeți felurile de mâncare potrivite.

Este important! În nici un caz nu trebuie folosite recipiente galvanizate, cupru sau aluminiu pentru prepararea ciupercilor sărate. Nu sunt potrivite pentru feluri de mâncare din plastic și ceramică.

Cel mai bun pentru fabricarea de ciuperci sărate se potrivesc butoaie tradiționale din lemn și cade, precum și email sau sticlărie. Acestea din urmă trebuie spălate bine cu sifon și uscate bine în cuptor la temperaturi ridicate.

Va fi un pic mai fussing cu containere din lemn. În orice caz, trebuie să fie înmuiate în apă timp de câteva zile, astfel încât lemnul să se umfle și să devină impermeabil. Noul tub de stejar trebuie să fie înmuiat timp de cel puțin 2 săptămâni pentru a elimina complet taninurile, din care atât ciupercile, cât și brânza pot deveni negre.

În plus, căzile de stejar sunt spălate cu o perie rigidă și vărsate cu soluție fierbinte, cu adăugare de sodă caustică (5 g pe 1 litru de apă) și fumigate cu sulf. Numai în acest caz, puteți fi complet încrezător în distrugerea tuturor bacteriilor care s-au acumulat în crăpăturile cavității.

Înainte de ambasadorul de sare negru, trebuie să sortați mai întâi ciupercile după dimensiune. Dacă este posibil, ciupercile de diferite mărimi sunt sărate separat unul de celălalt. Dacă acest lucru nu este posibil, ciupercile mari sunt tăiate în mai multe bucăți. Pentru sărare se utilizează de obicei numai capace de ciuperci.

Sfat! Picioarele nu ar trebui să fie aruncate - puteți face din ei caviar delicios de ciuperci.

În timp ce negrii cresc în groapa pădurii, pe ei se strânge o mulțime de gunoi natural. Prin urmare, procedura de eliminare a gunoiului este foarte importantă. Pentru a îndepărta cu desăvârșire toți contaminanții, un burete, o perie rigidă și chiar un cuțit de bucătărie sunt folosite atunci când zonele cele mai dificile trebuie să fie răzuite.

La sfârșitul procedurii, ciupercile curățate sunt spălate bine sub apă curentă, eliminând în final toți contaminanții cei mai mici.

Este timpul pentru a decide cu privire la metoda de sărare chernushki. Există două dintre ele: calde și reci. Primul, mai rapid, implică fierberea obligatorie a ciupercilor. Aplicând metoda rece de salmonare, nu faceți tratament termic, ciupercile sunt deosebit de gustoase, crocante și sănătoase. Desigur, metoda rece implică petrecerea mai multor timpuri făcând ciuperci sărate. Dar multe hostess, totuși, îl aleg, pentru că oferă următoarele avantaje:

 1. În mod fierbinte, este deosebit de convenabil să sare un număr mare de ciuperci, mai ales atunci când se folosesc cuve de lemn.
 2. Dacă recolta de ciuperci este colectată treptat, într-o perioadă de câteva săptămâni, atunci numai metoda rece permite să se sare într-un singur recipient, treptat adăugându-le acolo, așa cum sunt primite din pădure.
 3. Pentru persoanele care doresc să apară gustarea finită, metoda cea mai rece va fi cea mai bună, deoarece pentru aceasta, dacă este posibil, ciupercile vechi întregi și dense sunt selectate.
 4. În cele din urmă, cel mai pacient va fi recompensat cu un gust complet unic de ciuperci sărate, în care toate ingredientele sănătoase rămân neschimbate.
 5. Și numai ciupercile de lapte, sărate într-un mod rece, se pot lăuda cu o criză și densitate atrăgătoare.

Cum să înmoi ciupercile de lapte negru înainte de sărare

Pentru a scăpa de amărăciunea și căldura sucului de lapte în chernushki, există doar două moduri: înmuiere și fierbere. Gruzd negru de sare fără fierbere poate fi rece. Prin urmare, procedura de înmuiere este obligatorie pentru o astfel de sărare.

Ciupercile curățate și în cele din urmă se toarnă apă rece, astfel încât să le acopere în întregime. De sus, ele pot fi acoperite cu un plat, astfel încât să fie complet în mediul acvatic. Uneori, 10 g de sare și 2 g de acid citric pe litru sunt adăugate uneori în apă, dar ciupercile pot fi înmuiate fără aditivi. Cel mai important lucru este ca apa trebuie inlocuita constant cu apa proaspata. Cel mai bine este să faceți acest lucru de 2 ori pe zi.

Curățați ciupercile de lapte negru înainte de sărare poate fi de la 24 de ore la 5 zile. Timpul exact depinde de mărimea ciupercilor, de vârsta lor și, uneori, de unde au crescut. În medie, perioada de înmuiere durează între 2 și 3 zile. După câteva zile, puteți tăia o bucată mică de pastă de ciuperci și gustați-o. Este mai bine să scuipați o bucată. Dacă amărăciunea sinceră nu mai este simțită, atunci putem să mergem în siguranță în continuare la sărare.

Un alt semn de pregătire pentru o mai bună salinizare este că apa schimbabilă rămâne lumină, dar pe ea apare spumă. În prima zi de înmuiere, apa din ciuperci se întunecă rapid.

Este important! Dacă ciupercile sunt înmuiate într-o cameră la temperaturi ridicate, se poate produce și spumă. În acest caz, ciupercile ar trebui să fie spălate sub apă curentă și să schimbe apă mai des.

Cum sa muiti ciupercile de lapte negru pentru a fi crocante

Pentru iubitorii de ciuperci crocante sărate, orice rețetă pentru sărarea ciuperci negre în mod rece este ideală. Numai în acest fel puteți obține dens și nu ciuperci de ciuperci. În plus, ciupercile cu lapte sărate la rece au capacitatea de a-și păstra proprietățile clare pentru o perioadă lungă de timp - până la 6-8 luni când sunt depozitate în condiții adecvate. De asemenea, crunchiness de ciuperci sărate este dat de frunze de stejar, cireșe și hrean.

Sucuri de lapte negru cu sare sărată în conformitate cu rețeta tradițională

Rețeta tradițională de preparare a ciupercilor sărate este folosirea a numeroși aditivi picanți și aromatici care completează și îmbunătățesc gustul ciupercii. Va fi ușor pentru un începător să adauge niște ciuperci de lapte negru chiar dacă utilizați următoarea rețetă pas cu pas.

Va fi necesar:

 • 10 kg chernushki proaspeți;
 • 500 g de sare grosieră;
 • 20 inflorescențe de mărar cu semințe;
 • 40 g piper negru;
 • 30 de bucăți de frunze de coacăze negre, cireșe și hrean.

Procesul de gătit rece constă în următorii pași:

 1. Ciupercile colectează și curăță resturile, tăindu-le în locuri putrede și mucegăite, dacă este necesar.
 2. Pălării sunt separate de picioare, lăsând doar câteva centimetri.
 3. Ciupercile sunt înmuiate în recipiente mari, largi timp de 2 până la 5 zile.
 4. După înmuiere, ele sunt spălate cu apă curentă.
 5. Pregătiți-vă adecvat pentru capacitatea de sărare - vas, borcan, găleată.
 6. Toate condimentele verzi se spală și se usucă.
 7. Partea inferioară a recipientului selectat este acoperită cu o cantitate mică de frunze de hrean, coacăze și cireșe cu inflorescențe de mărar. Important! Frunzele de cireș, în absența lor, pot fi înlocuite cu frunze de dafin.
 8. Puneți un strat de ciuperci, cu o grosime de aproximativ 5-7 cm, picioarele în sus, presărați cu sare și un amestec de condimente pe partea de sus.
 9. În acest fel, așezați stratul după strat până când ciupercile se epuizează.
 10. Stratul superior este presărat cu sare cel mai abundent.
 11. De sus poate fi acoperită suplimentar cu o foaie de hrean.
 12. Acoperiți ciupercile de lapte cu tifon sau altă țesătură de bumbac, presați partea superioară cu un cerc din lemn pe care se află încărcătura. Ca marfă, cel mai simplu mod de a folosi un borcan de sticlă umplut cu apă.
 13. Capacitate cu chernushki sărată plasat într-o cameră rece timp de 40-60 de zile.
 14. În câteva ore după sărare, ciupercile vor porni sucul și, dacă există suficientă sare, ele vor fi complet acoperite cu soluție salină. Dacă nivelul lichidului nu este ridicat, este necesar să completați soluția de sare (30 g pe 1 l de apă).
 15. După câteva zile, ciupercile de lapte sărate trebuie să se așeze ușor și, dacă se dorește, pot fi adăugate cernusii proaspeți, în prealabil, pentru murături.
 16. Înainte de 40 de zile după decapare, degustarea chernushki nu este recomandată, deoarece tot acest timp există o eliminare finală a amărăciunii din ciuperci.
 17. Dacă există o matriță pe suprafața țesăturii sau a ciupercilor, este necesar să se arunce stratul superior, să se fiarbă tifon și să se adauge o cantitate mică de vodcă în recipient cu măști negre sărate.
 18. Ciupercile complet sărate trebuie pliate într-un borcan curat și sterilizat, acoperit cu un capac din plastic convențional și plasat într-un loc de depozitare la rece.

Cum sa muiti ciupercile de lapte negru cu marar si usturoi

Conform acestei rețete, tehnologia săditorilor sărate negri pentru iarnă nu diferă fundamental de metoda tradițională rece. În ciuperci se adaugă, de obicei, un coș de mărar, împreună cu semințele. Dacă nu puteți găsi inflorescențe proaspete de mărar, puteți folosi pur și simplu semințe de mărar uscat. La 10 kg nhernushki nevoie de câteva linguri de semințe.

Aroma usturoiului poate ucide ușor aroma țăranilor din pădure, deci este rar utilizată în decaparea. Anumiți colectori de ciuperci condimentați recomandă adăugarea lor la ciupercile sărate deja pregătite. Dar dacă doriți să faceți ciuperci cu aromă de usturoi, feliile sunt tăiate în bucăți mici și adăugate la începutul procesului, împreună cu mirodenii. Pe 1 kg de ciuperci se adaugă 3-4 felii de usturoi.

Muraturi nealcoolizate cu frunze de hrean, coacăze și cireșe

Frunzele de toate cele trei plante sunt utilizate în mod tradițional în fabricarea chernushki sărate într-un mod rece. Coacăzul negru lasă aroma. Frunzele de cires adauga rezistenta si fragilitatea. Iar frunzele de hrean adaugă spiciness și păstrează structura densă a ciupercilor sărate.

Decaparea rece a zonelor umede negre cu frunze de stejar și coacăz

Dacă este posibil să găsim frunze de stejar pentru sărare chernushkas, atunci putem presupune că procesul va avea loc în aproape aceleași condiții ca și sute de ani în urmă. Într-adevăr, în acele zile, butoaiele de stejar exclusiv au fost folosite pentru a face ciuperci sărate, ceea ce a dăruit un gust ciudat și o elasticitate fragilă la muraturile gata preparate. Și utilizarea frunzelor de coacăze negre va completa imaginea de ansamblu a aromelor și aromelor armonioase.

La 10 kg de salvare, veți avea nevoie de:

 • 400 g de sare;
 • 30-40 frunze de stejar;
 • 40-50 de frunze de coacăze negre cu crengi.

Cum să sară ciuperci negre de lapte într-un mod rece, cu rădăcină de hrean și frunze de varză

Va dura:

 • 5 kg de chernushki;
 • 8 frunze mari și puternice de varză;
 • 220 g de sare;
 • 1 rădăcină de hrean de dimensiuni mari;
 • 20 inflorescențe de mărar;
 • 20 frunze de cireș și coacăze negre;
 • 1 cap de usturoi.
Atenție! Varza va da ciuperci suplimentare sucuri, iar cu hrean - gustul original.

Gătitul sărat și crocante de ciuperci de lapte negru în această rețetă într-un mod rece este un snap:

 1. Cuburile de lapte curățate și cernute sunt turnate cu apă sărată (20 g pe 1 litru de apă) timp de 3-4 ore.
 2. Apoi ciupercile se spală și se toarnă cu apă obișnuită timp de 5-8 ore.
 3. Varza de frunze sunt tăiate în mai multe bucăți mari.
 4. Rădăcina de hrean și usturoiul sunt decojite și tăiate în felii subțiri.
 5. În feluri de mâncare gătite, acestea sunt așezate cu capace în ciuperci înmuiate în straturi, la fel de groase ca două capace, trecerea straturilor cu hrean, usturoi și frunze de cireșe cu coacăze.
 6. Frunzele de varză sunt așezate pe partea superioară a ultimului strat, pe care este așezat un cerc din lemn și o încărcătură mare este pusă pe el.
 7. Lăsați un recipient de ciuperci timp de 2 zile la temperatura camerei. În această perioadă, ciupercile se amestecă de cel puțin 2-3 ori.
 8. Apoi puneți ciupercile de lapte sărate strâns în borcane sterile curate și uscate, se toarnă sucul separat și se pune într-un frigider sau alt loc rece timp de 2 luni.
 9. După această perioadă, chernushki sărată poate fi considerat gata.

Cum sa muiti ciupercile de lapte negru cu ceapa intr-un mod rece

Ceapa este un plus excelent pentru orice fel de ciuperci atunci cand sariti, iar chernushki nu fac exceptie.

Pregătiți ciupercile în rețeta tradițională într-un mod rece, utilizând următoarele componente:

 • o găleată de 10 litri de ciuperci de lapte;
 • 330 g de sare;
 • 5-6 becuri de ceapa mari.

Cum să sare la domiciliu ciuperci de lapte negru cu cuișoare

În același mod rece, puteți sare negrii cu adăugarea de garoafe. În această rețetă simplă de sărare ciuperci negre, se folosesc doar câteva componente:

 • 10 kg de chernushki;
 • 45-50 g de sare grosieră;
 • 25 de muguri de garoafe.

O rețetă simplă pentru metoda de conservare a somonului sărată neagră

Și pentru iubitorii de gust natural al ciupercilor, următoarea rețetă va fi interesantă, în care nimic nu este folosit, cu excepția somonului și a sarei în sine. La urma urmei, negrii au propria lor aromă unică, ușor tartă și rășinoasă.

Concentrația de saramură este utilizată maxim: pentru 1 kg de ciuperci, cel puțin 50 g de sare. Restul tehnologiei de gătit nu este diferit de cel tradițional.

Ciuperci de lapte negre: sărare rece în Altai

În Altai, cireșele au fost angajate în decaparea timp de mai multe secole și folosesc următoarele ingrediente pentru gătit:

 • 10 kg de măști;
 • 500 g de sare;
 • 20 umbrele de mărar;
 • 5 capete de usturoi;
 • 5 linguri. l. piper negru și mazăre dulce;
 • 20 garoafe de muguri.

Procesul de preparare a ciupercilor sărate într-un mod rece este tradițional și constă în pre-înmuierea și desfășurarea ulterioară a ciupercilor în straturi, schimbându-le cu mirodenii. Ciupercile ar trebui să fie sărate timp de o lună sub opresiune într-o cameră rece. Singurul lucru care trebuie controlat este că ciupercile de lapte sărate sunt în mod constant acoperite cu saramură lichidă, în caz contrar apariția mucegaiului este posibilă.

Curățarea sucului de lămâie neagră la rece cu acid citric

Acidul citric poate fi adăugat la sosurile negre și înainte de înmuierea lor pentru sărare și în timpul procesului de sărare, după ce ciupercile sub greutatea presei produc o cantitate suficientă de suc. Adăugarea de acid citric contribuie la o mai bună conservare a zonelor umede și la o sărare mai rapidă.

10 kg Chernushkas adăugat 35 g de acid citric.

Regulile de depozitare a săratului negru, sărată rece

Ciupercile negre, sărate în mod rece, sunt păstrate la o temperatură de + 2 ° C până la + 8 ° C. Dacă depozitarea are loc la temperaturi mai ridicate, este foarte probabil ca acestea să devină acru și chiar mucegăit.

Permite înghețarea ciupercilor sărate, de asemenea, imposibilă, deoarece duce la pierderea formei și dezintegrarea în bucăți mici.

concluzie

Săpunurile de lapte negre sărate pentru iarnă ar trebui să fie în măsură să orice hostess, deoarece această gustare tradițională rusă va ajuta și decora masa festiva, și de a ajuta pentru a face față cu unele boli.

Vizionați videoclipul: Amestecă ingredientele și obții cel mai gustos chec de ciocolată! Familia mea îl adoră. SavurosTV (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send